1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Pokračování radosti zde ...
Není tady
Vilemíno, díky . Jak se daří tobě?
Ohledně dětí - kdy nechce, tak fakt nemá smysl se do nich nutit. Mě je 27 a co jsem se svým současným přítelem, začínám mít poslední dobou divné sklony - těím se na naí svatbu a děti mi občas přijdou i hodně roztomilé. Dříve zcela nevídané mylenky . Kdy vidím, e je kamarádka nadená a těí se, jsem nadená s ní, ale sama se do toho nijak neenu. Buď to u tebe přijde nebo ne. Nemá smysl se tím trápit.
Mimochodem, fantasy ánr taky nemusím. I kdy uznávám literární kvalitu Pána prstenů (knihy), tak k těm fantazijním postavám prostě nedokáu mít vztah a proto mě děj nezaujme a nic z něj v podstatě nemám. Tak to máme asi podobně.
Není tady
Vilemíno já jsem slyela tolik hrůzotraných historek z porodnice, dokonce i v porodnici , kterým jsem věřila a pak jsem to měla vechno jinak. Spousta lidí si vymýlí , přehánějí a pak se maminky zbytečně bojí .
Tohle se nedá posuzovat zvenku , já jsem taky děti nemusela a byly mi protivný ,ale kdy se ti to dítě narodí, je to takový těstí , e vydrí hodně, táhne tě ta láska k němu , mohla bys hory přenáet , kolik má síly , příroda to tak nějak udělá .
To je úplně jinej pocit, ne kdy to posuzuje zvenčí a neví co.
Horí je to nevyspání ,ale to má taky kadej jinak, moje děti obě spaly od porodnice celou noc ,take jsem neměla problémy, kromě toho tatínek byl schopen vstát a přebalit a nakrmit .
Kdy u jsem byla víc nemocná , narodila se mi postiená dcera a přila situace , e jsem se přepla a probrala a rok jsem cvičila Vojtu a piplala dítě , prostě ta příroda to vdycky zařídí tak , aby to bylo dobře .
Ale kdy tak intenzívně cítí, e nechce , poslechni se a na nikoho se neohlíej !!!
Není tady
Konikleci, mám teď mírný propad. Tak nějak nevidím smysl ivota. Dnes to na mě extra dolehlo. Zítra jedeme s naima do Maďarska do termálů, tak snad mi tam bude dobře a načerpám tam sílu. Je to tam velmi odpočinkové, děti téměř ádné, lázně, kam jezdíme, nejsou koncipovány jako aquapark, je tam hodně Čechů, pak tam jezdí Slováci a Rakuáci, Maďarů tam moc není.
Není tady
Majkafo, já nepochybuju o tom, e Pán prstenů je hodnotnějí dílo ne třeba nesmyslné krváky. Jen já jsem schopna sledovat děj těch přiblblých krváků, ač mě to třeba vůbec nebaví, jsou tam toti lidi a dovedu si to prostředí představit. Ty skřety nedokáu ani identifikovat, straně se mi pletou, kdo je kdo.
Není tady
Andreo, ta známá nepřehání, znám ji více jak 15 let, mamka ji zná velice dobře. Známá je realistika, nedělá ze sebe chudinku a nesnaí se být zajímavá. Nakonec se jí tam pak přiznali, e spousta enských při tom zákroku omdlívá.
Spousta doktorů ti řekne, e to nebude bolet, ale skutečnost je jiná. Zářným příkladem jsou bezbolestné vrtačky. Před 3 lety jsme celá rodina měnili zubařku. Otcovi na první návtěvě vrtala zuby, nadeně vylítl z ordinace, prý tam má zubařka bezbolestné vrtačky, e při vrtání chladí a díky tomu to vůbec nebolí. Tak jsem tam vlezla, zubařka mi nala jeden kaz. Vrtání bolelo jak čert, zubařka se cítila dotčeně, e cukám, prý to nemůe bolet. Dalí příklad. ORL, zánět dutin. Doktorka si mně posvítila do nosu jakou jejich speciální baterkou. Doktorka mě ujistila, e to v ádném případě nebude bolet. Samozřejmě, e to bolelo. Jsem extrém, vím, e mám nízký práh bolesti, ale vadí mi na tom to, e mi to doktoři nevěří, e mně to bolí.
Jetě k tomu porodu. Já v ivotě nebyla hospitalizovaná v nemocnici, poprvé mi brali krev a v 22 letech (to mi skoro nikdo nechce věřit, ale skutečně to tak bylo), kdy nebylo zbití, neb mi byla pořád tak straná zima (nakonec nic nezjistili, títnou lázu mám v pořádku). Nic mi nikdy neili, byla jsem velmi opatrné dítě. Kam mě nai posadili či postavili, tam mě pak nali. Můj největí zákrok bylo vytrení dolních osmiček, dělali mi to minulý rok u Svaté Anny. V lokální anestezii. Na personál si nemůu stěovat. Opíchli mi dáseň a v miku se mi udělalo tak straně patně, začalo mně hučet v uích, neomdlela jsem, ale nechybělo k tomu málo. Museli čtvrt hodiny počkat, a se mi udělá trochu líp. Ránu mi pak zaili. Asi čtyři dny jsem byla na Ibalginech, horor to nebyl, ale bolelo to dost. V tomto případě mi otec nevěřil, e mě to bolí. No a na závěr perlička. V souvislosti s mojí extrémní zimomřivostí, kdy jsem seděla nabalená v místnosti, kde se topilo, měla jsem na sobě troje ponoky a pořád mi byla ílená zima na nohy, mě poslala internistka na pletysmografii (vyetření prokrvenosti cév) ke Svaté Anně. Po ujitění, e namočím ruce na 10 minut do studené vody, jsem si říkala, tak to bude v pohodě. Do ordinace jsem vela s naprostým klidem, doktor mi dal "kolíčky" na prsty na rukách (nejprve se vyetří cévy při pokojové teplotě), poté jsem si sedla do křesla, ruce dala do 10 stupňové vody. Po půl minutě jsem měla pocit, e se mi dělá patně, nevěnovala jsem tomu pozornost, patně mi pořád víc a víc, ruce jsem vyndala z nádob a málem omdlela, měla jsem u mitky před očima, hučelo mi v uích. Prý to byl ok organismu, e se to občas někomu stane. Nedovedu si ale představit, jak já taková slabota bych zvládla porod. Vdy mně se udělá patně i při odběru krve. Kdy občas čtu ty porodní příběhy, tak mi běhá mráz po zádech.
Není tady
Nová vílo, kdy má na světě děcko, u ti nic jiného nezbyde, ne se o něho postarat. Prostě musí.
Jsem o 3 roky 2 měsíce a 5 dní starí ne můj bratr. Jako mimino jsem byla nespáč (vlastně a do 15 let jsem straně málo spala). Brácha byl ale extrém. Budil se i 20 krát za noc. Oba jsme byli chtění a plánovaní, přesto na to období mamka nevzpomíná ráda. Byla prý tak straně unavená, v noci se skoro vůbec nevyspala, ráno musela normálně fungovat - brácha opět nespal, já vyadovala pozornost (do kolky jsem nemohla chodit, kdy byla mamka s bráchou na mateřské), take neexistovalo, e by si mamka přes den zdřímla. Babička tehdá jetě chodila do práce, tak nemohla mamce přes týden pomoct.
Nejvíc mě fascinují matky, které si v těhotenství myslí, e jejich dítě bude celou noc krásně spát. Je to tak naivní! Já jsem zase druhý extrém, připravuju si ty nejhorí scénáře.
Není tady
Vilemino po tom co si napsala radci deti nemej.Ty nechapes jak se nekdo muze tesit na miminko,ja zase nechapu jak nekdo nemuze chtit vlastni dite.Ja dite chtela mozna od 16 let.Muj sen byl mit holcicku a povedlo se.Jen jedenkrat v zivote jsem na sebe byla pysna a to,ze se me narodila dcera.
Shodou okolnosti se me dneska zdal sen,ze jsem vychovavala miminko holcicku moji dcery,ktere ona nechtela.Pro me to byl krasny sen.Sny o miminkach se me zdaji casto.
Mit miminko nespavce je opravdu vycerpavajici.Ja takhle mela sveho syna ktery spal pres den a v noci spal tak 2 hodiny a rval jakmile se zhaslo.Byla jsem nevyspala,spat pres den s nim jsem nemohla,protoze on spal jen venku v kocarku v postylce spat nechtel.
Uz v porodnici jsem s toho nespavce byla tak unavena,ze jsem pres den usnula a musela me vzbudit kolegine,ze me breci dite ja,uz ho proste vycerpanim neslysela.
Ale i pres to vsechno jsem byla rada,ze mam sve vlastni dite.Krev mou a meho manzela.
Není tady
Dneska jsem dostala od svého klienta velkého čokoládového zajíce, potěilo mě to. On je takové zlatíčko. Mají s manelkou mají hluboko do kapsy, ale kadé Velikonoce nebo na Mikuláe si vzpomenou.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Nová vílo, kdy má na světě děcko, u ti nic jiného nezbyde, ne se o něho postarat. Prostě musí.
Jsem o 3 roky 2 měsíce a 5 dní starí ne můj bratr. Jako mimino jsem byla nespáč (vlastně a do 15 let jsem straně málo spala). Brácha byl ale extrém. Budil se i 20 krát za noc. Oba jsme byli chtění a plánovaní, přesto na to období mamka nevzpomíná ráda. Byla prý tak straně unavená, v noci se skoro vůbec nevyspala, ráno musela normálně fungovat - brácha opět nespal, já vyadovala pozornost (do kolky jsem nemohla chodit, kdy byla mamka s bráchou na mateřské), take neexistovalo, e by si mamka přes den zdřímla. Babička tehdá jetě chodila do práce, tak nemohla mamce přes týden pomoct.
Nejvíc mě fascinují matky, které si v těhotenství myslí, e jejich dítě bude celou noc krásně spát. Je to tak naivní! Já jsem zase druhý extrém, připravuju si ty nejhorí scénáře.
Ty si to prostě objednává. Vysílá svou objednávku do vesmíru a pak se diví, kdy ji dostane.
Já jsem věděla, e budu mít úasně spavé, a hodné děti a splnilo se mi to
Není tady
aprill napsal(a):
Ty si to prostě objednává. Vysílá svou objednávku do vesmíru a pak se diví, kdy ji dostane.
Já jsem věděla, e budu mít úasně spavé, a hodné děti a splnilo se mi to
Moje mamka se na nás těila, nepředstavovala si ty nejhorí scénáře. Měla hodné, ale nespavé děti.
Jinak na podobné teorie nevěřím. Kupř. já jsem třeba věděla, e budu v 30 letech jetě nepolíbená panna, a není tomu tak (je mi 25 let). V únoru jsem byla přesvědčena, e neudělám jednu důleitou zkouku, nakonec jsem ji udělala. A tak bych mohla pokračovat dál.
Není tady
Shirley Valentine se Simonou Staovou. Viděla jsem to dnes podruhé, zase super.
A radost mi udělalo, e v květnu hrají členové Divadla v Dlouhé u nás Soudné sestry. Jupí
A e půjdeme s mým milým hledat keky.
eremuruss napsal(a):
Vilemino po tom co si napsala radci deti nemej.Ty nechapes jak se nekdo muze tesit na miminko,ja zase nechapu jak nekdo nemuze chtit vlastni dite.Ja dite chtela mozna od 16 let.Muj sen byl mit holcicku a povedlo se.Jen jedenkrat v zivote jsem na sebe byla pysna a to,ze se me narodila dcera.
Shodou okolnosti se me dneska zdal sen,ze jsem vychovavala miminko holcicku moji dcery,ktere ona nechtela.Pro me to byl krasny sen.Sny o miminkach se me zdaji casto.
Mit miminko nespavce je opravdu vycerpavajici.Ja takhle mela sveho syna ktery spal pres den a v noci spal tak 2 hodiny a rval jakmile se zhaslo.Byla jsem nevyspala,spat pres den s nim jsem nemohla,protoze on spal jen venku v kocarku v postylce spat nechtel.
Uz v porodnici jsem s toho nespavce byla tak unavena,ze jsem pres den usnula a musela me vzbudit kolegine,ze me breci dite ja,uz ho proste vycerpanim neslysela.
Ale i pres to vsechno jsem byla rada,ze mam sve vlastni dite.Krev mou a meho manzela.
Krásně napsáno, erem ...
Vilemíno, jestlie Ti děti nic neříkají, jestlie se u dopředu hrozí komplikací v těhotenství, samotného porodu a následné péče o novorozence, tak na mateřství nejsi absolutně připravená a měla bys důsledně dbát na to, abys v současné situaci ádné dítě na svět nepřiváděla Co jiného Ti mám na Tvé neustálé nářky napsat ...
A to, co píe nám, to bys také měla průběně sdělovat svému partnerovi, aby po Tobě ádné děti nevyadoval a co nejdříve pochopil, e jeho přítelkyně bohuel nemá ani ádné mateřské vlastnosti, ani předpoklady pro to, být dobrou a kvalitní matkou...
Není tady
Vilemína napsal(a):
aprill napsal(a):
Já jsem věděla, e budu mít úasně spavé, a hodné děti a splnilo se mi toMoje mamka se na nás těila, nepředstavovala si ty nejhorí scénáře. Měla hodné, ale nespavé děti.
Jinak na podobné teorie nevěřím. Kupř. já jsem třeba věděla, e budu v 30 letech jetě nepolíbená panna, a není tomu tak (je mi 25 let). V únoru jsem byla přesvědčena, e neudělám jednu důleitou zkouku, nakonec jsem ji udělala. A tak bych mohla pokračovat dál.
Ví vono je to v ivotě vdycky jinak ne si naplánujeme Vil....vdycky .
Ale tvoje maminka měla oklivou rodinnou zátě , máte tam ty nemoce a to jak bratr nespal, byly u první signály toho, e nebude v pořádku .
Pro tebe neplatí to, co pro ostatní lidi, to riziko tam je a v kombinaci , kdy ty tak silně cítí , e ne, by bylo skutečně lepí to rovnou Tonymu říct .
Je to straná situace, chápu to a citím s tebou .
Není tady
aprill napsal(a):
Dneska jsem dostala od svého klienta velkého čokoládového zajíce, potěilo mě to. On je takové zlatíčko. Mají s manelkou mají hluboko do kapsy, ale kadé Velikonoce nebo na Mikuláe si vzpomenou.
To je moc hezký,taky mě to vdycky potěí dvojnásobně...zajímavé je,e větinou to takhle mají spíe lidé v této sociální skupině,mám to vypozorované...
Není tady
Kiaro, neboj, chovám se v tomto ohledu velmi zodpovědně! A s Tonym o tom mluvím často. Naposledy jsme na téma děti vedli debatu v neděli. V mém okolí jsou dvě těhotné, té jedné se hodně divím (proč, to sem radi ani nebudu psát, větina by mě odsoudila). Ta druhá těhotná (jetě to teda nemá potvrzené od doktora) je jen o dva a půl roku starí! Je to Tonyho sestra. Nevím proč, ale já si to ivě začala představovat a udělalo se mi z toho trochu psychicky nevolno. Paradox je, e mně nevadí děti od deseti let (i od pěti let to jde), ráda je vzdělávám, ale mimina nesnesu. ivě si vzpomínám, jak porodila má sestřenice. Bylo mi tehdy 17, neřeila jsem dilema mít děti/nemít děti, zajímaly mě úplně jiné věci. Nejvíc mně utkvěla v paměti scéna, kdy se čtyřměsíční Evička probouzí ze spánku. Ty bezduché výrazy, co házela, to slintání, údajné povídání, co byly skřeky... Přesně v ten moment jsem si poloila otázku, co ty lidi na těch miminech vidí pěkného?
Proč to vechno píu? Chci se jen vypovídat, pomáhá mi to, kdy svoje mylenky ventiluju.
Asi nechápete, proč to sem píu. Chci se jen tak vypovídat.
Není tady
Mně to přijde straně cynické. Ale to není na radost.
Vilemíno, ty opravdu děti raději neměj. Abys jim neublíila.
Ale jsem přesvědčena, kdybys se svým psychologem nala prapříčinu toho, co tady píe o těch nádherných darech z nebe, jakými jsou děátka, kdybys sobě dovolila uzdravit své nitro, určitě bys měla radost a bylo by ti na světě líp.
Upravil(a) majkafa (2. 4. 2012 23:38)
Jene u svýho dítěte bys to vnímala jinak Vilemíno , já jsem taky nikdy děti nemusela .
A kdy se narodily moje , bylo to největí těstí , dodnes jsou to nejlepí ,co mám.
A moje vnoučata jsou nejkrásnějí děti ze vech , vechny ostatní mimina mi přijdou oklivý, mají takový křivý pusy a divný voči, ty svoje lidi člověk vnímá jinak.
Není tady
Nene, můj vnouček je ze vech nejkrásnějí.
Vilemína napsal(a):
Moná to chápu víc, ne dobře.
Míno, najdi si někde na nějakém psychologickém fóru teorii Dítě/Dospělý/Rodič.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Kiaro, neboj, chovám se v tomto ohledu velmi zodpovědně! A s Tonym o tom mluvím často. Naposledy jsme na téma děti vedli debatu v neděli. V mém okolí jsou dvě těhotné, té jedné se hodně divím (proč, to sem radi ani nebudu psát, větina by mě odsoudila). Ta druhá těhotná (jetě to teda nemá potvrzené od doktora) je jen o dva a půl roku starí! Je to Tonyho sestra. Nevím proč, ale já si to ivě začala představovat a udělalo se mi z toho trochu psychicky nevolno. Paradox je, e mně nevadí děti od deseti let (i od pěti let to jde), ráda je vzdělávám, ale mimina nesnesu. ivě si vzpomínám, jak porodila má sestřenice. Bylo mi tehdy 17, neřeila jsem dilema mít děti/nemít děti, zajímaly mě úplně jiné věci. Nejvíc mně utkvěla v paměti scéna, kdy se čtyřměsíční Evička probouzí ze spánku. Ty bezduché výrazy, co házela, to slintání, údajné povídání, co byly skřeky... Přesně v ten moment jsem si poloila otázku, co ty lidi na těch miminech vidí pěkného?
Proč to vechno píu? Chci se jen vypovídat, pomáhá mi to, kdy svoje mylenky ventiluju.
Vilemíno, kdy jsem byla mladá, svobodná dívka, tak jsem se nad cizími kojenci taky dvakrát nerozplývala nadením, batolata mi jetě jak-tak přila roztomilá a větí děti jsem povaovala za nevychované, uvřískané haranty. Jenome to byly cizí děti cizích lidí a jak jsem přicházela do let, přiel bod zlomu, něco se ve mně překlopilo a já začala zoufale touit po vlastních dětech, co se mi po mnoha peripetiích nakonec podařilo. Jene u Tebe ten bod zlomu pořád nepřichází a Pánbůh ví, jestli u Tebe ta mateřská touha vůbec někdy nastane ...
Fakt nemá cenu něco takového lámat přes koleno - buďto jsi připravena stát se matkou a jsi připravena i na vechno, co těhotenství, porod a následná péče o děti obnáí, nebo nejsi ...
Není tady
Vilemíno, já jsem o dva roky starí ne ty a existenci dětí registuju a tak nějak poslední půlrok. A o biologické hodiny zdaleka nejde. Mít děti a nemít děti beru jako dvě rovnocenné monosti. A upřímně přiznávám, e kdyby nebylo přítele, asi bych se klonila spí k té variantě nemít. Takhle debata začala tím, e mám radost z toho, jak kvetou moje těhotné kamarádky. To ale neznamenalo, e jim to závidím . Mám radost, kdy vidím, e ony mají radost. Po pravdě - jsem i ráda, e mě se to jetě netýká. Pak si ty prcky na chvilku půjčím a moná mě přejdou poslední zbytky nadení
. Jiná kamarádka, která u děti má, je pro mě zase takové pozitivní znamení, e se to dá brát i s humorem a nadhledem a můe to být vedle toho záhulu i legrace.
Nemá podle mě hlavně smysl, abys na sebe tlačila. Čím víc na to bude myslet, tím větí bude pociovat odpor. A jak moc spěchá na děti Tony? Tlačí na tebe?
Není tady
Kiara napsal(a):
Jene u Tebe ten bod zlomu pořád nepřichází a Pánbůh ví, jestli u Tebe ta mateřská touha vůbec někdy nastane ...
To bych neviděla jako důvod k pláči, zvlá v 25 letech, kdy je Vil stejně jetě na kole a má jiné starosti... Ostatně ani v pozdějím věku, nechtít děti přece není hendikep.
Mimochodem, já byla dlouho pevně přesvědčená, e děti nebudu mít, protoe nechci pokračovat v naí rodinné linii, kde jsou totálně pokřivené vztahy, kam a rodinná pamě sahá a to z obou stran. Nějaké ty depky a schizofrenie tam taky jsou. Teď jsem nalomená...říkám si, e třeba prcek vychytá geny po tátovi . Vil má ty dědičné dispozice taky velijaké, tak jí plně chápu i z tohohle pohledu.
Začíná to vypadat na vlákno "Děti: ano či ne?"
Není tady
Vilemíno, já jsem taky nechápla, co je na těch miminech pěkného. Ač nejstarí ze tří jsem dlouho nebyla sto odhadnout stáří dítěte, protoe mě vůbec, ale vůbec nezajímaly. Takoví mouční červi.
Pak se mi ale přihodilo, e se mi narodily OPRAVDU KRÁSNÉ děti - objektivně řečeno iroko daleko nekrásnějí z celé porodnice a okolí. Vůbec nechápu, jak je to moné, protoe ani já, ani manel ádné nádhery nejsme ...... No, a to pak je radost, taková krásná a nesmírně zajímavá stvoření!
Upravil(a) Bramborka (3. 4. 2012 10:32)
Není tady
Pěkné počasí.
Není tady