|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
majkafa napsal(a):
helena napsal(a):
Viz moje předchozí zmínka o bonbónech... když celá školka svačí chleba a Pepička si s posvěcením maminky donese sušenky, okamžitě je něco extra... někdo, kdo si "může dovolit" nedodržovat pravidla. Dobrej základ do dalšího života - hlavně pro okamžiky, kdy Pepča zjistí, že to takhle nechodí a maminka už nezařídí...
Pepča si to zařídila sama. A bude v tom pokračovat a nebude potřebovat maminčinu sukni za zády. Jako ji nepotřebovala ani na sušenky, aby si to ve školce vyřídila, že je tam prostě bude jíst.
asi bude z Pepči dobrá politička - no halvně, že pak bude mít obyčejný lid na koho nadávat...a když napíšu, že se má začínat odzdola, mám na mysli právě třeba tyhle okamžiky. Tak mi řekni, pročpak je obyčejný lid nespokojen s průbojnou Pepčou?
Není tady
Zklamaná, nevím, proč je obyčejný lid nespokojený s průbojnou Pepčou.
Já nejsem obyčejný lid. 
Upravil(a) majkafa (4. 4. 2012 16:16)
Vlaďka napsal(a):
Pepča si to zařídila, hm. A jsme tam. Vyroste z ní možná sebevědomá osoba ale možná taky sobecký spratek a "kriminální živel"
páč již od mala nemusela dodržovat žádná pravidla.
Už jsme jednou s Míšou Kuličkou si říkaly, že by se nám tu hodil "LIKE" jak na FB - takže s tímto naprosto souhlasím
halooo, babinetí adnimi, nešlo by to zařídit, že bych si na souhlas jen lajkovala? 
Není tady
ajaE napsal(a):
Pro mne je nejvetsi SVINSTVO --POLITIKA a POLITIKA a POLITIKA.!!!!!!!!!!!!!!!
a pro politiku rostou Pepči právě ve školkách
takže největší svinstvo je nedodržování nastavených pravidel a morálky. 
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Můj syn po matuře odjel na 7 měsíců do Anglie. Sám si to zařídil, zaplatil. Nedovedu si představit něco takového v mé , natož ještě předchozí generaci.
Předtím se psalo, že je každá generace jiná a dnešní nemá úctu ke "stáří" a chová se jinak než ta předchozí. Tak jsem prostě zase napsala blbě to, co se tím myslí.
ale napsala jsi to dobře - v kontextu celé diskuze ano, takže buď v klidu, nejsi to ty, kdo nechápe souvislosti, proč jsi napsala právě to, co jsi napsala 
Není tady
majkafa napsal(a):
Taky vidím současnou generaci optimisticky.
A takové ty kecy - to za našich mladých časů a všechny jejich varianty - to říkají obvykle zapšklí pesimističtí lidé. A zapomínají, že to říkali i ti předtím a předtím a předtím...
Podle toho nejlepší byl Adam a Eva. Nebo ne?
Mé děti - 23 a 26 let jsou skvělé, samostatné, moudré, mají mnohem větší rozhled, než jsem měla v jejich věku já, jsou sebevědomější, nemají strach,... I jejich vrstevníci, se kterými se díky nim setkávám.
A má dcerka dle mého vychovává synka mnohem lépe, než jsem to uměla já.
Takže za mě - svět je pořád lepší a lepší.Jiný, to ano. Ale lepší. Ne horší.
Lepsich je mozna par jedincu,ale vic je tech horsich,nepamatuji si,ze za meho mladi nekdo nedodelal skolu nebo ucnak,dnes je to snad nejaka moda,protoze znam takovych spoustu.Navic ani nepracuji,protoze dnes nemusi,povinnost rodicu je je zivit jak urcuje zakon.Cely dny se poflakuji,protoze nic nemusi delat.
Ja to tak pozitivne nevidim.
Není tady
majkafa napsal(a):
Já nejsem obyčejný lid.
mysli v kontextu - ve školce se přes pravidla všem dané cpe bonbonama a v dospělosti nedodržuje pravidla slušného politika...co zas na tom nechápeš?
ano, také nevím, proč - obyčejný lid by měl být spokojený s Pepčou, když je spokojen i s její rozcapeností ve školce....a někteří to dokonce podporují...NO A CO?
Já nevím, co jsi, přesto vím, co jsi 
Není tady
majkafa napsal(a):
Já nejsem obyčejný lid.
Já ano a proto jako úča přiměju Pepču, aby se o čokosušenky rozdělila 
Není tady
Já myslím, že z Pepči vyroste špatná politička a špatná cokoli, jenom možná v něktrých profesích úspěšná a bohatá. To, co předvádí ve školce je hloupé a asociální chování. Možná je zanedbaná, možná je nezralá, možná má poruchu chování ........ Lupinino řešení je, v případě, že Pepča bude šprajcnutá a bude tahat sušenky do školky pořád, to nejlepší.
Není tady
fajn, úča přiměje Pepču se rozdělit - ale Pepča bude na úču doma žalovat a nasupená nevychováná maminka to půjde úče vytmavit a pepča si zamne pacičkama a bude vědět, že takhle je to správné, tak se na úču musí.... a dál bude tyranizovat a provokovat se sušenkama.
Co by ovšem mohlo zabrat, je vyloučit nezpůsobnou Pepču z míst, kde nehodlá dodržovat daná pravidla. Možná by se dokonce i nezpůsobné mamince rozsvítilo v hlavě 
Není tady

majkafa napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
Pepča si to zařídila, hm. A jsme tam. Vyroste z ní možná sebevědomá osoba ale možná taky sobecký spratek a "kriminální živel"
bych to změnila na - žádná NESMYSLNÁ pravidla.
![]()
Stejně jako ty nedodržuješ "nesmyslné" pravidlo - nepožádáš manželky (-a) bližního svého?
...ty sis ho prostě překroutila na smyslné...
nic proti tobě osobně, nejsi jediná, nejsi první ani poslední...
ale je to dohodnuté pravidlo a to, že opakuješ a křičíš NESMYSLNÉ , to nevyvrátí
Není tady

tak mě napadá..teda v širším kontextu této diskuze...není vlastně největší svinstvo kázat vodu a pít víno?.....
Není tady
majkafa napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
bych to změnila na - žádná NESMYSLNÁ pravidla.
![]()
Moje sestra žije na jiném kontinentu, kde je svoboda, dindividualita a spol. na špici veřejně vyznávaných hodnot. Nedovedeš si představit, jak ta dodržuje pravidla silničního provozu. Tady, v Čechách! Spousta z nich nám všem ostatním příjde naprosto nesmyslná (zvlášť v daném kontextu) a považovali bychom se za mentálně upadlé, kdybychom na ně dbali. Ona ne. Když jí řeknu, že je nesmyslné jet rychlostí 20 km/hod. na opuštěné silničce, že tam tu značku kdosi zapomněl, řekne mi: No snad se to tak dohodlo, ne? Jak mě poškodí, že to dodržím?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ano, také nevím, proč - obyčejný lid by měl být spokojený s Pepčou, když je spokojen i s její rozcapeností ve školce....a někteří to dokonce podporují...NO A CO?
Já nevím, co jsi, přesto vím, co jsi
JJ, víš. Nejsem obyčejný lid, tudíž za něj nemůžu mluvit.
Jsem majkafa. 
Jessika napsal(a):
Stejně jako ty nedodržuješ "nesmyslné" pravidlo - nepožádáš manželky (-a) bližního svého?
ale je to dohodnuté pravidlo a to, že opakuješ a křičíš NESMYSLNÉ , to nevyvrátí
Dohodnuté? 
Dohodnuté je pro mě to,co si dohodnu já. 
lupina montana napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já nejsem obyčejný lid.Já ano a proto jako úča přiměju Pepču, aby se o čokosušenky rozdělila
prima, jsi skvělá úča. BI. 
Revliba napsal(a):
tak mě napadá..teda v širším kontextu této diskuze...není vlastně největší svinstvo kázat vodu a pít víno?.....
Za sebe - nevím. Víno mi nechutná. 
A zcela vážně, nejsem Bůh, abych si osobovala právo určovat, co je největší svinstvo.
Upravil(a) majkafa (4. 4. 2012 18:26)

majkafa napsal(a):
Jessika napsal(a):
ale je to dohodnuté pravidlo a to, že opakuješ a křičíš NESMYSLNÉ , to nevyvrátíDohodnuté?
Dohodnuté je pro mě to,co si dohodnu já.
A obecná pravidla?..třeba mravní,podprahová,základní lidská....taky by si je měl každý člověk,tak jako ty sám modifikovat?....jako Pepča se sušenkami...Lupi jí pomůže ukázat,že se může rozdělit...dospělý je ale dospělý,má si je tedy modifikovat tak,aby to pro něj bylo výhodné?
Není tady
On si je každý taky modifikuje. Nemyslíš?
Ale řekla bych, že ne tak, aby to bylo pro něj výhodný. Teda - někdo hledí na výhody, jiný má jiná kritéria.
A každý si za své modifikace ponese odpovídající následky.
K sušenkám bych řekla, asi tolik - jako učitelka bych to nedovolila, protože všude platí určitá pravidla. A jestli maminka s těmi pravidly nesouhlasí, ať si dá dítko jinam. Ona využívá služeb, tudíž se musí podřídit
Není tady
holcina napsal(a):
K sušenkám bych řekla, asi tolik - jako učitelka bych to nedovolila, protože všude platí určitá pravidla. A jestli maminka s těmi pravidly nesouhlasí, ať si dá dítko jinam. Ona využívá služeb, tudíž se musí podřídit
No vida, konečně to někomu došlo. 

majkafa napsal(a):
On si je každý taky modifikuje. Nemyslíš?
Ale řekla bych, že ne tak, aby to bylo pro něj výhodný. Teda - někdo hledí na výhody, jiný má jiná kritéria.
A každý si za své modifikace ponese odpovídající následky.
Moc nevím o čem to vlastně mluvíš...ale vím jedno..vyšší princip nepřečůráme,kdybychom se na hlavu stavěli a všechny modifikace si bohorovně zdůvodňovali....
A od toho se to podle mně všechno odvíjí.....každý sám za sebe a sám u sebe...a když to úplně nezvládám..mlčím a nežvaním o Bohu nebo jako naši politici o touze po blahobytu svých občanů...
Je to o respektu k vyššímu principu..
Není tady
Ano, s tím plně souhlasím.
Jen Bůh zná to, co lze nazvat i vyšším principem. A to prostě nepřečůráme.
majkafa napsal(a):
holcina napsal(a):
No vida, konečně to někomu došlo.
Ano? A o čem jiném byla celá ta diskuse o sušenkách?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Vlaďko, tak běsný to asi nebude....moje dcera učí na gymplu, tak to mám z první ruky.
Rub jsou ti rozcapenci, ale podle všeho jich není zdaleka tolik - jen jsou prostě příšerně vidět a slyšet, což už je taková základní charakteristika každého rozcapence všech dob.
Lícem jsou kurážný, šikovný děcka, co si dokážou poradit a vědí co chtějí - daleko dřív a líp, než jsme to uměli my.
No však píšu, že ne všichni jsou špatný. Jen ty špatný jsou víc vidět a jsou špatný tak nějak víc než dřív 
A na gymplu není zrovna repre vzorek. U náš na automobilce nebo umprumce s učňákama - to je pošušňáníčko. To jsou vzorky přímo pro psychiatry. Ale jak říkáš, většina je v pohodě.
Není tady