Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 3. 4. 2012 17:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Co je pro vás největší svinstvo?

No, práávě, Jess! lol
Xénuš, to má ovšem mouchy -  to napohled pěkný tvrzení z Mahabharáty - tedy, pokud to není malounko nešikovnej překlad a nemyslí se tím v zásadě "nedělej jinému, co nechceš aby se dělalo tobě".
Furt ale mi nejmíň vyvratitlná přijde teze s věcma a živýma tvorama.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#152 3. 4. 2012 18:25

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Lupiš - jenže vše vychází právě z lidské podstaty - tzn. z jeho morálky.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#153 3. 4. 2012 18:50

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

agewa napsal(a):

myslím, že ve 42 by měla už vědět jednu věc.
Žije tu sama za sebe a je zodpovědná jen sobě. A pokud je jejim rodičům něco líto - jde o JEJICH představy , jak by měla žít - a to opravdu není povinna dělat.
Měla by se chovat tak, aby byla ona spokojená , ona štastná a né , aby to nebylo líto rodičům.

Tak takhle nějak to bylo původně myšleno. Mým rodičům nemá být co líto - prozatím. Chovám se jak chci, jen tak zodpovědně, jak mě to rodiče naučili.
Zajímavé, že Helena vždycky trefí tu myšlenku, kterou jsem chtěla vyjádřit. Štastná bych nebyla z důvodu nemít vnoučata asi, ale byla bych štastná, že jsou štastné děti.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#154 3. 4. 2012 19:04

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Víte co? Kašlete na to. Napsala jsem něco, co nebylo zrovna domyšlené, někdo se toho chytil a dělá mi tu psychologický rozbor, ze kterého vyjdu zřejmě jako nevyzrálý jedinec. Tak jak to tu prezentujete, to vůbec nebylo myšleno.  Už jsem napsala, že si žiju sama za sebe, jen se tak někdy zamyslím, jestli je to zrovna správné a co na to asi naši. No a co? Mám být bezohledný sobec, který si dělá co chce a neohlíží se na ostatní.
Zklamčo, překvapilas mě - kvůli tvým jiným názorům jinde - žes to pochopila víceméně tak, jak to bylo myšleno a "zastala" ses mě. Zrovna tak Helena. Ona ta schopnost pochopení asi přichází taky s věkem.

Není tady

#155 3. 4. 2012 20:28

novavila
Zablokovaný

Vlaďka napsal(a):

Víte co? Kašlete na to. Napsala jsem něco, co nebylo zrovna domyšlené, někdo se toho chytil a dělá mi tu psychologický rozbor, ze kterého vyjdu zřejmě jako nevyzrálý jedinec. Tak jak to tu prezentujete, to vůbec nebylo myšleno.  Už jsem napsala, že si žiju sama za sebe, jen se tak někdy zamyslím, jestli je to zrovna správné a co na to asi naši. No a co? Mám být bezohledný sobec, který si dělá co chce a neohlíží se na ostatní.
Zklamčo, překvapilas mě - kvůli tvým jiným názorům jinde - žes to pochopila víceméně tak, jak to bylo myšleno a "zastala" ses mě. Zrovna tak Helena. Ona ta schopnost pochopení asi přichází taky s věkem.

Ted jsi napsala to samý,  zřejmě opět nedomyšleně  .. big_smile big_smile
Já niikdy nepřemýšlím o tom, co na to naši......je mi to jedno, co kdo na to.

Asi tě doma rodiče buzerovali , když máš dodnes takovej strach , co vaší a přitom je ti přes 40.

To bych za chvíli musela přemýšlet nad tím, co na to máma, co na to dcery , co tomu říkají vnoučata , co tomu říkají druzí tcháni , co sousedi ?.......jestli se jim bude moje chování proboha líbit ????

A nedělej si iluze , Zklamča se jen potřebovala vypsat , miluje svoje dlouhý  statě, Zklamča je ten poslední,  kdo nám může kázat o morálce .
A Helča je zas ráda v opozici , ráda radí, ale svůj život vyřešit neumí .

Upravil(a) novavila (3. 4. 2012 20:29)

Není tady

#156 3. 4. 2012 21:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Lupiš - jenže vše vychází právě z lidské podstaty - tzn. z jeho morálky.

Vždyť to tu pořád melduju - ne lidské! Tohle mají od určitýho stupně vývoje více, nebo méně všichni. Ssavci rozhodně. Morál (nedělej druhému atd.) je prostě nástroj úspěšného přežití.
Že to furtundfurt někdo pokouší je jiná věc.

Vlaďko, tak se na ty rozbory vykašli, no rockstorstark

Není tady

#157 3. 4. 2012 21:17

majkafa
Host

majkafa napsal(a):

Bramborka napsal(a):

To je moc pěkný, jak spousta z nás ví, co by kdo měl v kolika vědět big_smile.
Jediný, co je na tom trošičku omezující je situace, která občas téměř vždy nastane, že ten vševěd je najednou konfrontován s něčím, co by měl vlastně už dávno vědět ........ A co s tím?!?
Nejlépe ignorovat, ne?
wink

A to mě napadl jeden Murphyho zákon, akorát si ho přesně nevybavuji, večer ho dopíšu. big_smile

Tak, dopisuji Murphyho.

Nelze-li něco vysvětlit pomocí Murphyho zákonů, pak to neexistuje.
Pokud to navzdory výše uvedenému existuje, ignorujte to! smile

#158 3. 4. 2012 22:14

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Jessika napsal(a):

Weatherwax napsal(a):

novavila napsal(a):

Mně skoro přijde, že lidi co nerozumí Bohu, nerozumí životu celkově .
Protože jinak nechápu, jak může někdo do 60 let řešit, jestli to co udělá,  by se líbilo rodičům,   jako když byl malé dítě .

Omlouvám se, že tento příspěvek vytrhávám z kontextu únorové diskuse, ale celkem mě šokoval!!! Plyne z Tvého vyjádření fakt, že si myslíš, že životu rozumíš? To je fascinující, neboť jsem ještě nikdy neslyšela nikoho, kdo by o sobě řekl, že životu rozumí...

Tak to jsi tu správně.
Tady se naučíš všechno smile

To je paráda, konečně diskuse, kde mi kovaní lidé odpoví na vše ohledně bytí a mětí. smile

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#159 3. 4. 2012 22:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Hele ty....svíce zvětralá lol Na to si přečti Fromma a máš vystaráno tongue

Není tady

#160 3. 4. 2012 23:47

Georg
♥♥♥----

Momentálně je velké svinstvo současná vláda.

Není tady

#161 4. 4. 2012 6:53

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Asi tě doma rodiče buzerovali , když máš dodnes takovej strach , co vaší a přitom je ti přes 40.

Ne, nebuzerovali. Měla jsem hezký dětství, jen jsme na rozdíl od dnešních malých dětí měli nějakou výchovu. A strach nemám. O strachu tam snad nikde není ani zmínka. A tímhle fakt končím. Nemá to smysl.

Není tady

#162 4. 4. 2012 7:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já niikdy nepřemýšlím o tom, co na to naši......je mi to jedno, co kdo na to... To bych zhvíli musela přemýšlet nad tím, co na to máma, co na to dcery , co tomu říkají vnoučata , co tomu říkají druzí tcháni , co sousedi ?.......jestli se jim bude moje chování proboha líbit ????
Někdy trochu toho přemejšlení nezaškodí http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ne kvůli tomu "co na to ostatní... co budou říkat... co si probůh pomyslí", ale (jak už bylo několikrát řečeno) z prostinkého důvodu jestli jim svým chováním nějak neubližuju. Rodičům, dětem, vnoučatům... bližním.
Triviální příklad rozdílu - když umístím staré rodiče do nějakého zařízení proto, že už nezvládám péči o ně, je do toho každýmu houby a i oni by se měli snažit pochopit moje důvody ( i když je to těžký pro obě strany)... ale pokud tím umístěním považuju "záležitost za vyřízenou" a kontakt omezím na jednu pohlednici měsíčně, pak, řekla bych, by bylo vhodný připustit si myšlenku "co na to naši".

A Helča je zas ráda v opozici , ráda radí, ale svůj život vyřešit neumí
To víš... i negativní reklama je reklama http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Jinak vítej do klubu těch, co si myslí, že nemám vyřešeno... ve dvou se tam nebudete tolik bát http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#163 4. 4. 2012 9:14

novavila
Zablokovaný

Vlaďka napsal(a):

Ne, nebuzerovali. Měla jsem hezký dětství, jen jsme na rozdíl od dnešních malých dětí měli nějakou výchovu. A strach nemám. O strachu tam snad nikde není ani zmínka. A tímhle fakt končím. Nemá to smysl.

Aha tys měla  výchovu a dnešní děti si dělají co chtějí co? Takže padají pod auta a z mostu , protože jim rodiče všechno dovolí ? Všechny děti musí rodiče usměrnovat , jinak by byly po smrti .

Spíš bych řekla, že jsi měla dril, když dodnes se potíš hrůzou, co by tomu řekli rodiče, jsi opravdu ustrnulá v dětským věku . To ti teda  moc nepomohli rodiče.

Není tady

#164 4. 4. 2012 9:21

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Víš co? Běž do .... Žádný dril. Nech mé rodiče na pokoji. Mám rodiče ráda, takže si ně občas vzpomenu. No a co? Kolik ti je? Víš, jak to vypadá dnes ve školkách, ve školách? Mám to z první ruky. Netvrď mi, že dnes děti mají takovou výchovu jako jsme měli my - úctu ke starším, k autoritám.
Dnes ve školce nemůžeš děti nic naučit, když se jim nechce spolupracovat. Jeden nepije mlíko, druhý nepapá rajčata, na třetího se moc směješ, na čtvrtou se mračíš, pátá si donese sušenky místo chleba, šestý nebude spát, sedmý si nosí svoje hračky, přestože to nesmí. Možná je problém spíš v dnešních mladých rodičích, než v dětech. To je na jinou diskusi. Ale americké "free" výchově já neříkám výchova.
Nemyslím výchovou to, že naučím dítě neskákat pod auto a topit se v řece. To je snad trochu něco jiného.
Celé se to tu zvrtlo někam úplně jinam.

Není tady

#165 4. 4. 2012 9:26

novavila
Zablokovaný

Vlaďka napsal(a):

Víš co? Běž do .... Žádný dril. Nech mé rodiče na pokoji. Mám rodiče ráda, takže si ně občas vzpomenu. No a co? Kolik ti je? Víš, jak to vypadá dnes ve školkách, ve školách? Mám to z první ruky. Netvrď mi, že dnes děti mají takovou výchovu jako jsme měli my - úctu ke starším, k autoritám.
Dnes ve školce nemůžeš děti nic naučit, když se jim nechce spolupracovat. Jeden nepije mlíko, druhý nepapá rajčata, na třetího se moc směješ, na čtvrtou se mračíš, pátá si donese sušenky místo chleba, šestý nebude spát, sedmý si nosí svoje hračky, přestože to nesmí. Možná je problém spíš v dnešních mladých rodičích, než v dětech. To je na jinou diskusi. Ale americké "free" výchově já neříkám výchova.
Nemyslím výchovou to, že naučím dítě neskákat pod auto a topit se v řece. To je snad trochu něco jiného.

Takže ty  děti vychováváš ve školce ?
Tohle ale přece bylo vždycky, že chtěly všechno možný , to dělaly i moje děti a učitelky to ve školce vždycky zvládly a já také , prostě trvala jsem si na svým a sušenky nebyly.
Já bych neřekla že u nás je americká výchova .

Já jsem jednou viděla 12 letou vnučku mojí učitelky jogy , která je židovka a žije v Americe a to byl sakra rozdíl, něco takovýho jsem nezažila .
Ta holka byla neuvěřitelně drzá na babičku, kritizovala jí a stírala u stolu v restauraci, všichni jsme na to fascinovaně zírali, co je možné .
To by tady skutečně neprošlo, i kdyby to dělala doma, ve škole by měla obrovský problémy s takovým chováním.

Upravil(a) novavila (4. 4. 2012 9:29)

Není tady

#166 4. 4. 2012 9:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

trvala jsem si na svým a sušenky nebyly
Jenomže spousta rodičů si na svým netrvá... jim přece "žádná slepice učitelka nebude vykládat, co mají a nemají".
Taková drobnost - rozčiloval se rodič nad tím, proč by dítě mělo dělat nějaký domácí úkoly, když přece je tu od učení škola... a ne a ne pobrat rozdíl mezi učením a plněním nějaké povinnosti.

Není tady

#167 4. 4. 2012 9:37

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ne, neučím ve školce, mám dva učitele - školku a SŠ v blízké rodině. Jistěže děti chtěly vždycky všechno možný, ale učitleky je mohly nějak usměrnit. Dnes nemůžeš nic - ošklivě se podíváš a jdeš. Všechno jsou to osobnosti - ne nevychovaní spratci - pozor, to nemyslím všechny děti. Děti mám normálně ráda. Prostě některé osobnosti, kterým rodiče dovolí cokoliv a neusměrníš je už ani v té školce. Nevidíš kolem sebe, jak se chovají děti v obchodech, na ulici? KDyž jsem jedné mamince drbající s druhou před jídelnou s kočárkama vytáhla dítě 10 cm od náklaďáku ze silnice, ještě mi vynadala, že ho tahám za bundu. Mohlo být dítě mrtvé a maminka byla spíš naštvaná, že ji ruším z pokecu, pže to dítě vůbec nehlídala.
Já si taky trvala na svým, a proto si myslím, že naše děti - té naší generace, mají ještě trochu úcty ke starším, k učitelům atd. Ale ty mladší? Odvážím se tvrdit, že tam je to horší a horší. Ne všichni, jasně. Když tě dítě ve druhé třídě pošle do pr.... Tak je někde chyba. Buď na straně učitele, což je taky možné, ale spíš na straně rodičů toho dítěte - podle mě.

Upravil(a) Vlaďka (4. 4. 2012 9:59)

Není tady

#168 4. 4. 2012 10:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Vlaďka napsal(a):

Ne, neučím ve školce, mám dva učitele - školku a SŠ v blízké rodině. Jistěže děti chtěly vždycky všechno možný, ale učitleky je mohly nějak usměrnit. Dnes nemůžeš nic - ošklivě se podíváš a jdeš. Všechno jsou to osobnosti - ne nevychovaní spratci - pozor, to nemyslím všechny děti. Děti mám normálně ráda. Prostě některé osobnosti, kterým rodiče dovolí cokoliv a neusměrníš je už ani v té školce. Nevidíš kolem sebe, jak se chovají děti v obchodech, na ulici? KDyž jsem jedné mamince drbající s druhou před jídelnou s kočárkama vytáhla dítě 10 cm od náklaďáku ze silnice, ještě mi vynadala, že ho tahám za bundu. Mohlo být dítě mrtvé a maminka byla spíš naštvaná, že ji ruším z pokecu, pže to dítě vůbec nehlídala.
Já si taky trvala na svým, a proto si myslím, že naše děti - té naší generace, mají ještě trochu úcty ke starším, k učitelům atd. Ale ty mladší? Odvážím se tvrdit, že tam je to horší a horší. Ne všichni, jasně. Když tě dítě ve druhé třídě pošle do pr.... Tak je někde chyba. Buď na straně učitele, což je taky možné, ale spíš na straně rodičů toho dítěte - podle mě.

a kdo vychovával ty rodiče?
Ty máš děti? Jak staré?

Není tady

#169 4. 4. 2012 10:28

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

agewa - jasně, že je vychovávali vrstevníci našich rodičů smile , ale i o dost mladší. Mojí mamce je 70, takže dnešní 4leté děti mají babičku třeba padesátiletou, to je už trochu jinde.
Já mám děti 21 a 16.
Všude se najde výjimka, však píšu, že ne všechny děti jsou stejné. Taky jsme měli ve škole lumpy, ale nemyslím, že v takovém množství jako se to děje teď.

Není tady

#170 4. 4. 2012 10:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a kdo vychovával ty rodiče?
Ti rodiče jsou děti, kterým bylo v roce 89 něco mezi 10 až 15 roky... a můžu ti říct, že je sakra vidět ta změna, která školáčky, kteří do té doby nosili jedny ze čtvera dostupných bačkůrek, v zimě téměř stejné bundičky a v létě si kupovali jednu a tu samou vodovou zmrzku rozdělila na značně nestejné skupiny.
Takže pokud v pubertálním či těsně předpubertálním věku najednou "zbohatneš" a "můžeš si dovolit víc, než plebs" (co na tom, že je to "zásluha" tvých rodičů), pak logicky budeš vychovávat potomky ve stejném duchu.
Ale uznávám, že je to jen jedna z možností... někteří rodiče jsou "pouze" nevychovaní a někteří se ta naučili sami od sebe...

Není tady

#171 4. 4. 2012 13:13

majkafa
Host

Vlaďka napsal(a):

Víš co? Běž do .... Žádný dril. Nech mé rodiče na pokoji. Mám rodiče ráda, takže si ně občas vzpomenu. No a co? Kolik ti je? Víš, jak to vypadá dnes ve školkách, ve školách? Mám to z první ruky. Netvrď mi, že dnes děti mají takovou výchovu jako jsme měli my - úctu ke starším, k autoritám. Dnes ve školce nemůžeš děti nic naučit, když se jim nechce spolupracovat. Jeden nepije mlíko, druhý nepapá rajčata, na třetího se moc směješ, na čtvrtou se mračíš, pátá si donese sušenky místo chleba, šestý nebude spát, sedmý si nosí svoje hračky, přestože to nesmí. Možná je problém spíš v dnešních mladých rodičích, než v dětech. To je na jinou diskusi. Ale americké "free" výchově já neříkám výchova.

Já jsem taky jako dítě nepapala rajčata. lol
Nevěděla jsem, že tato skutečnost zásadně ovlivnila mou úctu k rodičům. lol

A taky jsem až do teď, než mi to Vlaďka objasnila, netušila, že děti jsou povinné papat vše a že je povinné nosit si chleba a zakázáno nosit sušenky. To nebylo ani za socializmu. To už je ten komunizmus? valol Tohle mě dnes fakt dostalo. dumbom

Upravil(a) majkafa (4. 4. 2012 13:44)

#172 4. 4. 2012 13:35

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vlaďka napsal(a):

Vladko naprosto s tebou souhlasim.Dnesni deti jsou jine nez jsme byli mi.Jsou drze k ucitelum si dovoli co mi si nikdy nedovolili.Je to dobou.Dnesni deti nemusi nic.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#173 4. 4. 2012 14:01

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kde jsem napsala, že jsou povinné si nosit chleba?

Není tady

#174 4. 4. 2012 14:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

děti jsou povinné papat vše a že je povinné nosit si chleba a zakázáno nosit sušenky...
... a tak dál, včetně tech rajčátek a dalších 3,14čovin http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Fajn... takže abys nemusela rajtovat na prkotinách - každá instituce má (určuje si či jsou jí určena) nějaká pravidla, která by bylo přinejmenším vhodné dodržovat. V případě tý školky jak ze strany dětí, tak ze strany rodičů. Co vím, tak nepapání rajčátek nebo čehokoli jiného bývá tolerováno, ale když si dítko (přes zákaz) donese bonbónky a pak se přecpe a je mu blbě, nebo neobědvá, nebo se chlubí "já mám a ty ne" - pak celkem chápu, že jsou úči znechucený, když vědí, že ta cukrátka mají s vědomím rodičů.

Není tady

#175 4. 4. 2012 14:04

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Rajčata byl příklad smile S úctou k rodičům to nemá nic společného. Jde o to, že je dítě v kolektivu a musí se podřídit nějaké disciplíně. Na táboře, v práci - kdekoliv - se musíš přizpůsobit. Pokud dítě je vedeno k tomu, svými rodiči, že ono tedy nemusí, tak potom má ve vyšším věku trochu drsnější způsob než je jenom boj o autíčko.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí