19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Vlaďka napsal(a):
Nevím, co ví Bůh, jeliko jsem zarytý ateista
A-teista, nebo a-křesan?
Není tady
Majko, ty vdycky chytne to pravé z celého textu
Já vdycky něco plácnu rychleji ne přemýlím a pak se mi to takhle odněkud vrátí.
Ale já očekávám v podstatě to nejhorí, v základu jsem spí pesimista, ale ví jak to je - víra tvá tě uzdraví - take ač ateista - nějaká víra tam asi uvnitř bude.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
Nevím, co ví Bůh, jeliko jsem zarytý ateista
A-teista, nebo a-křesan?
A-teista - nemám nic proti nějaké konkrétní víře. Jen mi prostě nikdo ádnou víru nepředal a já ji sama nenala. Asi ani nehledala.
Není tady
lupi, myslím, e nikdo z nás nikdy a tady s plným vědomím říkám nikdy, NENÍ připraven na nejhorí.
Nebo - co to je - nejhorí?
Zklamaná napsal(a):
Při ví úctě ke tvé nezlomné osobě mám leckdy dojem, e se slepýmu snaím vyloit, e mouka, sníh a peří jsou bílý
tak já bych je neviděla vechny bíle - kadá ta bílá má jiný odstín
dokonce i ty mouka má jiný, kdy je hladká, kdy je polohrubá a kdy je hrubá...
no a o pěří ani nemluvě
Já říkala JAKO vysvětlovat, Xénu.
prostě, kdy ti budu vysvětlovat rozdíl mezi energií dubu, modřínu a vrby, tak mě taky smetepředpokládám. Jene já je vnímám.
Jinými slovy - to, e ty něco nevidí neznamená nutně, e to neexistujeZnamená to, e to jen nevidí.
Nesmetu - proč bych to dělala - vnímat energii stromů je nekodné, naopak blahodárné kupříkladu na mě se lepí energie vlaského ořechu - věří? Ostatně les je samo o sobě dost velký kus energie, proto tam také dost často zajdu. Ale kdy to vezmu "po mém" cítím se tam dobře, protoe je tam klid, ticho (pokud se to dá nazvat tichem) a jaksi se mi tam lépe přemýlí - určitě ode mě neusklyí něco na ten způsob, e mi stromy předávají energii, či bych si to měla dokonce vizualizovat...jak ke mě proudí. Prostě stručně - cítím se dobře a to je pro mě barometr. Moná, kdybych na to la vědecky, moná by se tam i nějaká energie naměřila - ale zas tak do atomů to nerozebírám.
Ale nechoď na mě s tím, e elfové, e skřítkové, e bubáci....a mi ho teda posadí před nos, moná změním názor - ňápe? Řekla bych, e lidé utíkají k pohádkám proto, aby se odpoutali od reality, nebo si nedokáí udělat z reality právě tu pohádku.
Není tady
No, ptala jsem se víceméně na to, jestli vnímá existenci něčeho, jako dejme tomu vesmírný řád, tanec vesmíru, něčeho, co nás přesahuje daleko a daleko?
Protoe já jo a taky mně to nikdo neučil a ani jsem nehledala - se nalo samo
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Ale nechoď na mě s tím, e elfové, e skřítkové, e bubáci....a mi ho teda posadí před nos, moná změním názor - ňápe? Řekla bych, e lidé utíkají k pohádkám proto, aby se odpoutali od reality, nebo si nedokáí udělat z reality právě tu pohádku.
Jene na elfa lápnoout nelze Já ti můu strčit pod nos jedině labský rusálky, jinýho jsem neviděla - ale asi jsem jen nebyla dost pozorná.
Lidé se ovem Xénu neutíkají K pohádkám.....pohádky jsou tres, výcuc, esence. Taková prvotřídní hovězí polívka z velmi hmotnýho kusu hovězího s kostí, mrkve, celeru a jiné zeleniny, a přes méně hmotnou sypanou papriku.
A vzniklá zlatavá průhledná éterická tekutina - to pohádka
Jak známo, nejlepí posilovač na světě.
Není tady
Nevím, opravdu nevím. Nikdy jsem o tom nijak hluboce nepřemýlela. Prostě pro mě Bůj jako persona je něco jako pro Zklamču elf
Ale na druhou stranu, někde něco být musí, co řídí běh věcí. Ale představovat si pod nějaku jednou osobou semi prostě příčí. Taka inklinuje k Tibetu, k nilskému kříi (či jak se to jmenuje - ten kří s kapkou nahoře) - to jsem nevzdělanec, co? Mamka podle mě nemá vztah k náboenství taky nijak kladný. No a já se tím prostě asi nezabývám.
Tak jak to píe ty - vesmírný řád - to jo, to jsem ochotná přijmout, ale zatím to ke mně nějak nedorazilo v přijatelné formě.
Asi končím rozpravu, chcípe mi notes - musím ho jít napojit.
Není tady
I ivot můe být pohádka. Právě ji iju.
Vlaďko, Bůh není persona.
Nilský kří je Ankh. Egypttí bohové jím vdechovali ivot do úst člověka.
Upravil(a) majkafa (2. 4. 2012 23:14)
Ale to já vím, zase jsme u problému mého vyjadřování. Prostě Bůh jako jeden vládce, rádce, pozorovatel nebo nevím co - to u mě prostě neprojde.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Ale to já vím, zase jsme u problému mého vyjadřování. Prostě Bůh jako jeden vládce, rádce, pozorovatel nebo nevím co - to u mě prostě neprojde.
Jene to, co tady píe, není Bůh. Co takhle příroda?
To u je přijatelnějí?
Btw Bohu je úplně jedno,co u tebe projde nebo neprojde. On si stejně bude. Tak, jak chce.
Ale furt mi nějak neladí to, cos psala - abys nedělala ostudu svým rodičům. Ty nejsi jetě v sobě dospělá. I kdy věkem u ano. Myslela jsem si, e ti je tak nějak, jako mně.
Upravil(a) majkafa (2. 4. 2012 23:19)
Zklamaná napsal(a):
Jene na elfa lápnoout nelze
Já ti můu strčit pod nos jedině labský rusálky, jinýho jsem neviděla - ale asi jsem jen nebyla dost pozorná.
Lidé se ovem Xénu neutíkají K pohádkám.....pohádky jsou tres, výcuc, esence. Taková prvotřídní hovězí polívka z velmi hmotnýho kusu hovězího s kostí, mrkve, celeru a jiné zeleniny, a přes méně hmotnou sypanou papriku.
A vzniklá zlatavá průhledná éterická tekutina - to pohádka
Jak známo, nejlepí posilovač na světě.
no mě se zdá, e lidi hodně utíkají k pohádkám a ona je pak ta realita válcuje...
no tak to já radějc místo hovězího kus slepice....čím si mě navnadila na zítřejí vývar, no a ne bych právě teď la mejdit po lednici, zalezu na kutě a zkouknu Čáryfuka
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Nevím, opravdu nevím. Nikdy jsem o tom nijak hluboce nepřemýlela. Prostě pro mě Bůj jako persona je něco jako pro Zklamču elf
Ale na druhou stranu, někde něco být musí, co řídí běh věcí. Ale představovat si pod nějaku jednou osobou semi prostě příčí. Tak jak to píe ty - vesmírný řád - to jo, to jsem ochotná přijmout, ale zatím to ke mně nějak nedorazilo v přijatelné formě.
.
No tak osobu rozhodně ne a dokonce já si ani nepředstavuju, e by to něco přímo řídilo vesmír. Pracovně tomu říkám bůh proto, e je to slovo, který dokáe mít neutrální zvuk - pro sebe to nazývám spí Matka duí. Pocitově je mi to nejblí. Nemyslím samozřejmě svoji mámu, nebo tak - ale princip.
Já ten klučenčí triumvirát taky nezkousnu, ačkoliv něco jako svatá trojice evidentně existuje, a u je to cokoli.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
....čím si mě navnadila na zítřejí vývar, no a ne bych právě teď la mejdit po lednici, zalezu na kutě a zkouknu Čáryfuka
To vypadá na výtečné vyhlídky
Není tady
Majko, jsem dospělá, je mi 42 a jsem dospělá i v sobě. To prostě nebyla dobře poskládaná slova. Mám trochu problém s tím, hodit mylenky do písmenek. Ostudu rodičům - to bylo myleno spí tak, e mě něco učili, vzala jsem si to k srdci a chovám se podle toho a někdy taky ne, ale doufám, e se nechovám tak patně, aby jim to třeba mohlo být líto. Nevím jak to napsat líp.
Není tady
Jessika na můj příspěvek na začátku vlákna kulí oči, protoe nepochopila.
Vzhledem k tomu, e vichni vdy děláme ve nejlépe, jak v tu chvíli umíme, protoe kdybychom to uměli lépe, tak bychom to tak udělali, přijde mi její odsudek unáhlený a přehnaný. Zvlátě to - čtu, slyím, vidím - jedna paní povídala.
A na můj dotaz - jestli ty jsi Jessiko "čistá", jestli ty ádná svinstva nedělá, jsi neodpověděla. Tak jak to je konkrétně s těmi tvými "svinstvi"?
Píu to úmyslně v uvozovkách, protoe - co to vlastně je? Tak například mně "svinstvo" mého BM přineslo krásný ivot, o jakém se mi ani nesnilo, a osvobodilo nás oba z naeho dobrovolného zajetí svazku dvou lidí, kteří k sobě patřili jen na chvilku, aby dovedly své děti k dospělosti, a pak u měli jít dál kadý svou cestou.
A já jsem za to "svinstvo" vděčná. I dnes, na Shirley Valentine, jsem si opětovně uvědomila, e jsem zase nala sama sebe a e jsem to zase já, jaká jsem pod nánosem domnělých křivd, nesebevědomí, chudinkovství a sebelítosti, jak jsem se sama před sebou za ty roky zamaskovala. e svůj ivot zase iju a ne jenom proívám.
Upravil(a) majkafa (2. 4. 2012 23:30)
Vlaďka napsal(a):
Majko, jsem dospělá, je mi 42 a jsem dospělá i v sobě. To prostě nebyla dobře poskládaná slova. Mám trochu problém s tím, hodit mylenky do písmenek. Ostudu rodičům - to bylo myleno spí tak, e mě něco učili, vzala jsem si to k srdci a chovám se podle toho a někdy taky ne, ale doufám, e se nechovám tak patně, aby jim to třeba mohlo být líto. Nevím jak to napsat líp.
Vak říkám, malá holčička. My nejsme zodpovědni naim rodičům a oni zase nám. Jsme zodpovědni jen sami sobě. Jo, ty rodinné vzorce. Někdy je toti totálně patně, co nás rodiče učili, i kdy - bůh ví, e a jaký to mělo význam.
Kvůli zodpovědnosti rodičům..Kadý je odpovědný sám sobě. Kadý den děláme rozhodnutí,a předeví zůstanou na nás. A jinak představovat si Boha jen jako personu je fakt zcestný,i kdy třeba pojem trojjedinost Boí hodně lidí mate. A kdy se odvoláváte na tu přírodu-máte pocit,e to je skutečně Bůh..?
Není tady
Vlaďko, drela bych se Messnerova "očekávej nejlepí a připravuj se na nejhorí"
Jako strategie přeití ve vech smerech to podle mně nemá chybu.
Myslí ReinholdaJ To je můj idol. Také jsem lezl po skalách.
Není tady
Majko - malá holčička - no dobrá, kadý nemůe být dokonalý. Prostě neumím napsat to, co si myslím tak, aby to tobě připadalo dokonalé a mě vzhledem k tobě neprůstřelné.
iju tak, jak iju. Odpovídám sama sobě, ale neříkej mi, e by nebylo rodičům líto, kdybych třeba někoho okradla, tloukla doma děti, rozvedla se a vodila si domů kohokoliv z ulice nebo nevím jaké dalí příklady jetě uvést.
Jistě, e by to bylo vechno na moji zodpovědnost, ale to mě rodiče neučili a nehodlám to dělat. Pozor, nikdy neříkej nikdy, já vím, ale vědomě takové věci určitě neplánuju
A co se týče té přírody - nemyslím, e je to bůh. Bůh (ten název) je pro mě prostě nepřijatelný, ale nehodlám se o tom s nikým přít. Něco musí existovat a dret řád věcí, ale nevím co a jak a kde a ani mě to nijak netrápí. Nejsem zaloená tímhle směrem a boí existence nebo neexistence není ústředním bodem mého ití a mylení. Moná za to končím v pekle, je-li nějaké, ale prostě tak to mám - zatím.
Upravil(a) Vlaďka (3. 4. 2012 7:30)
Není tady
Ziki napsal(a):
Kvůli zodpovědnosti rodičům..Kadý je odpovědný sám sobě. Kadý den děláme rozhodnutí,a předeví zůstanou na nás. A jinak představovat si Boha jen jako personu je fakt zcestný,i kdy třeba pojem trojjedinost Boí hodně lidí mate. A kdy se odvoláváte na tu přírodu-máte pocit,e to je skutečně Bůh..?
Já nevím. Tomu někomu, něčemu, o čem si myslím, e je, e způsobuje "věci mezi nebem a zemí", říkám pracovně Bůh. Ale někomu vyhovuje příroda, nebo je to podvědomí? Vesmírný objednávkový servis? Prostě je to takové nějaké kouzlo, krásné, kdy v něj věříme, protoe ono pak funguje. Funguje i kdy nevěříme, ale spí negativně. Co vysíláme, to se nám vrací.
Prostě Bůh.
Vlaďka napsal(a):
Majko - malá holčička - no dobrá, kadý nemůe být dokonalý. Prostě neumím napsat to, co si myslím tak, aby to tobě připadalo dokonalé a mě vzhledem k tobě neprůstřelné.
iju tak, jak iju. Odpovídám sama sobě, ale neříkej mi, e by nebylo rodičům líto, kdybych třeba někoho okradla, tloukla doma děti, rozvedla se a vodila si domů kohokoliv z ulice nebo nevím jaké dalí příklady jetě uvést.
Jistě, e by to bylo vechno na moji zodpovědnost, ale to mě rodiče neučili a nehodlám to dělat. Pozor, nikdy neříkej nikdy, já vím, ale vědomě takové věci určitě neplánuju
A co se týče té přírody - nemyslím, e je to bůh. Bůh (ten název) je pro mě prostě nepřijatelný, ale nehodlám se o tom s nikým přít. Něco musí existovat a dret řád věcí, ale nevím co a jak a kde a ani mě to nijak netrápí. Nejsem zaloená tímhle směrem a boí existence nebo neexistence není ústředním bodem mého ití a mylení. Moná za to končím v pekle, je-li nějaké, ale prostě tak to mám - zatím.
Jooo, tak rozvedla se.
Tobě by bylo fajn, kdyby ti tvá maminka říkala, e jsi neschopná a k ničemu, kdy se s tebou tvůj mu rozvedl? A fakt by ses cítila odpovědná jim a hlavně aby oni byli spokojeni, tak bys setrvala třeba v neastném svazku? Tobě by jako dceři nebylo líto, e tě opustil tvůj mu a tví rodiče ti nejsou oporou, ale odsoudí tě?
Tvá zmínka o rozvodu se mě hodně dotýká. Vzhledem k chování mé maminky při mém rozvodu. Ty bys své děti také zatratila, kdyby se rozvedly? Zklamaly by tě tím? Nebo bys byla skutečná máma a stála při nich v dobrém i zlém? hm.
Nijak tvé psaní nehodnotím. Dokonalé nedokonalé. Ale překvapuje mě, e ve svém věku tolik visí na rodičích. Oni ná ivot neijí. A oni jsou také lidé, jako my a také nejsou dokonalí. A ne ve, co nás učili, je to pravé ořechové. Nerozumím, proč se tolik dovolává toho, co tě učili nebo neučili? Kdy dospějeme, jsme tady u sami za sebe. Obzvlátě, kdy jsme dospělí u víc ne polovinu svého ivota, kdy je ti 42.
To, co píu, je v první řadě o mně. Přemýlím nad svým vztahem k rodičům a jejich ke mně. Jak jsem konečně po mém rozvodu dospěla. A proč mě jetě pořád trochu zabolí slova mé maminky, která poslouchám celý ivot, jak jsem nemehlo, neschopná a k ničemu. Přece jenom taková slova zabolí i ve skoro padesáti a asi proti nim jetě nejsem dost obrněná a lhostejná. e nejsou o mně ale o ní. Protoe já nejsem neschopná a k ničemu.
Upravil(a) majkafa (3. 4. 2012 7:55)
Ty bys své děti také zatratila, kdyby se rozvedly?
Z mnoha příkladů, které Vlaďka uvedla, sis vyzobla jen ten jeden. Jistě, týká se tě... ale je to jen příklad chování dítěte, které můe rodičům být líto. Krom toho celý výrok zní "rozvedla se a vodila si domů kohokoliv z ulice" - co je přece jen rozdíl oproti "rozvodu prostému", řekněme
Myslím, e u se to tu kdysi probíralo - rozvod potomka můou rodiče brát, by iracionálně, jako svoje selhání, chybu ve výchově a podobně - ale neumějí nebo nechtějí (si) to přiznat, take svoji frustraci přesměrujou na dítě.
Kdy dospějeme, jsme tady u sami za sebe.
Jistě... ale to přece neznamená, e svým chováním budeme/můeme rodiče zraňovat. Takové dospělé dítě je například trestně odpovědné, take si "samo za sebe" půjde sednout do basy... ale jeho rodičům to pravděpodobně ublíí. Stejně jako jim ublíí, kdy "samo za sebe" bude rozhodovat o tom, zda a jak se vnoučata ne/budou s prarodiči vídat.
Upravil(a) helena (3. 4. 2012 8:05)
Není tady