Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#226 4. 4. 2012 21:00

majkafa
Host

Re: Co je pro vás největší svinstvo?

Vlaďka napsal(a):

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

K sušenkám bych řekla, asi tolik - jako učitelka bych to nedovolila, protože všude platí určitá pravidla. A jestli maminka s těmi pravidly nesouhlasí, ať si dá dítko jinam. Ona využívá služeb, tudíž se musí podřídit

No vida, konečně to někomu došlo. smile

Ano? A o čem jiném byla celá ta diskuse o sušenkách?

O tom, že maminka má dát dítko jinam, ne.

#227 5. 4. 2012 6:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

žádná NESMYSLNÁ pravidla
Zdá se mi, že "nesmyslná pravidla" jsou ta, která se ti zrovna nehodí do krámu... s čímž celkem slušně rezonujou tvoje další vyjádření - "Já nejsem obyčejný lid... Dohodnuté je pro mě to,co si dohodnu já" http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Nerada používám něco, co by si někdo mohl vyložit osobně - nicméně jako akademický příklad se to hodí velmi dobře... z pohledu jedné a té samé ženy je vlastní manžel nedodržující pravidla věrnosti a ubližující manželce ... (doplňte si vlastní nepublikovatelný název http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png), zatímco manžel cizí, který se chová stejně, je úžasnej, protože milence (to) dělá dobře... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

O tom, že maminka má dát dítko jinam, ne.
Fajn... takže maminka přeci jen zařídí... a Pepička bystře zjistí a zapamatuje si, že dodržování pravidel se v útlém věku lze vyhnout pomocí maminky (sama z tý školky těžko odejde), ve věku dospělém pak pomocí vlivných "přátel" - takže proč se nechovat tak, jak se Pepičce líbí či hodí... a pokud se to okolí nelíbí, je to jasně jeho problém, že?
Zatouží-li tříletý spoluškolkař po jejích sušenkách, je to chybnou výchovou, protože závist je ošklivá a namísto rozdělení sladkosti by to pančelka měla kolektývu vysvětlit... a srazí-li Pepča na červenou na přechodu chodce, je to tím, že dotyčný měl předpokládat pohyb vozidla po silnici a né dodržovat nějaký nesmyslný pravidlo o chůzi na zelenou... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#228 5. 4. 2012 7:01

majkafa
Host

heleno, když si sundáš brýle, přes které se na mě již delší dobu díváš, budeš překvapená. Protože mě pak uvidíš takovou, jaká jsem a ne takovou, jak ti mě filtrují tvé brýle.

Já nejsem obyčejný lid. Stejně jako ani ty a nikdo z nás není obyčejný lid. Stejně jako nikdo z nás není neobyčejný lid, horních deset tisíc,.... nebo jakákoliv anonymní skupna, za kterou (se) někteří rádi schovávají. Já jsem majkafa a neschovávám se za neurčitou množinu kohokoliv. Ty jsi zase helena. Taky nejsi obyčejný lid. Všichni jsme tady sami za sebe. smile

Ano, můj BM je pro mě mizera. Jak už jsem tady několikrát psala. Ale také jsem napsala, proč. Ne proto, že se zamiloval do jiné ženy a odešel za ní. Ale proto, jak se choval ke mně a k našim dětem, když odcházel. smile Proto, že se nezajímá o své děti nyní. Je mizera v mých očích. Ale je taky doopravdy? To nevím.

Ty si vybíráš jenom ty kousky mých psaní, které se ti hodí ke tvému negativnímu pohledu na mě. Až si to v sobě prolouskáš celé, ne jen to, co se ti nyní hodí, dojde ti to.
Také jsem několikrát psala, že vím, že v našich zeměpisných šířkách a tradicích a společenských normách a blábláblá mám, co se týká paní mého milého, máslo na hlavě. A taky jsem psala, že jsem se s tím v sobě léta potýkala. Tak, jak to je nyní, je to s mým plným vědomím odpovědnosti za mé činy. Je to dobrovolné rozhodnutí mě být s ním a jeho být se mnou.
V jiné krajině je mnohoženství legální a není divné, když má muž více žen. Nebo mnohomužství v některých společenstvích.
To všechno jsou pravidla lidí. Ale Bůh je jeden, pro všechny zeměpisné šířky a délky. smile

To není mé, že ty ses rozhodla jinak, i když jsi svého ženatého milence jak já to cítím, milovala. Tohle si musíš srovnat ty v sobě. Není třeba mi závidět, mít na mě vztek (ač ty sama to ze svého psaní nevidíš), že já jsem se rozhodla jinak, než ty. Ty žiješ tak, jak nejlépe v danou chvíli umíš. Stejně jako já a každý jiný člověk.

Bůh nám všem za naše skutky vystaví účet. Ten účet bude spravedlivý.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 7:03)

#229 5. 4. 2012 7:10

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

nechat se pardonovat všude Bohem , to je taky pěkná zbabělost
(pro mně svinstvo)

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#230 5. 4. 2012 7:22

majkafa
Host

Jessika napsal(a):

nechat se pardonovat všude Bohem , to je taky pěkná zbabělost
(pro mně svinstvo)

Otázkou je, kdo nebo co je Bůh. wink
Ty si tady má slova překroutíš tak, jak si Boha představuješ ty sama. winksmile Je to pochopitelné, tak to udělá skoro každý z nás. stolt To jsme my, lidé. smile

Jo, a o pardonování jsem já nenapsala ani slovo. Kdepak jsi ho v sobě našla a proč? smile Do sebe se podívej. smile

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 7:24)

#231 5. 4. 2012 7:34

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Ty si vybíráš jenom ty kousky mých psaní, které se ti hodí ke tvému negativnímu pohledu na mě.

A ty snad ne?

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#232 5. 4. 2012 8:00

majkafa
Host

Vlaďka napsal(a):

Ty si vybíráš jenom ty kousky mých psaní, které se ti hodí ke tvému negativnímu pohledu na mě.

A ty snad ne?

Ano, určitě. Jen se možná víc snažím brát to celé v souvoslostech a přemýšlet nad tím. Zajímá mě psychologie, mám vystudovanou grafologii... a díky tomu, čím jsem prošla, že slyším svou intuici,  si malinko troufnu říct, že už mám jiný pohled na celky a souvislosti.
Ale určitě je v tom i spousta mého subjektivního.

Učím se vidět a brát lidi takové, jací jsou. Učím se brát je bez odsudků. Neboť každý z nás je ve své hluboké podstatě nádherný jedinečný originál.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 8:04)

#233 5. 4. 2012 8:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

majkafo, majkafo... zas a znova si tvrdohlavě bereš osobně i to, nač výslovně upozorním jako na příklad. Jako bys neuměla (ale spíš nechtěla, zdá se) uznat, že mnohé příklady jsou jimi právě proto, že se mohou dotýkat - a dotýkají - širšího okruhu osob, než jen tebe a tvých lidí.
Ostaně ty taky vyzobáváš jen ty hrozinky, které se ti hodí... ať už k čemukoliv. Třeba i k tomu, abys mě mohla nařknout ze závisti a vzteku. In dubio pro reo, milá majkafo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

#234 5. 4. 2012 8:03

majkafa
Host

Závist a vztek tě uhodily do očí? smile

#235 5. 4. 2012 8:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Závist a vztek tě uhodily do očí?
Ale no tak... tohle na mě nezkoušej... to je hodně laciné http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif
Taky bych se tě v podobném duchu mohla ptát, co tě vedlo k tomu, abys použila zrovna tahle dvě slova http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Není tady

#236 5. 4. 2012 8:32

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

majkafa napsal(a):

Ano, můj BM je pro mě mizera. Jak už jsem tady několikrát psala. Ale také jsem napsala, proč. Ne proto, že se zamiloval do jiné ženy a odešel za ní. Ale proto, jak se choval ke mně a k našim dětem, když odcházel. smile Proto, že se nezajímá o své děti nyní. Je mizera v mých očích. Ale je taky doopravdy? To nevím.

tak tohle je klička hodna právníka z Plzně lol

milá majkafo, kličkuješ tu jak zajíc - zalov v paměti takových dobrých....  6-7 let...? (jak ten čas letí)
zalov v paměti, že tvé důsledky tvých činů nebyly z pohnutky...mizera manžel, jak se zachoval nehezky v době rozchodu ke mě a k mým dětem, nýbrž pořádný mizera manžel, co si to rozdával s milenkama. To, čím to nyní "maskuješ" je již tvoje naučené ptydepe - maskovací manévr tvé slabosti. Tisíckrát vyřčená lež se jeví pravdou, ale majkafo - někoho prostě neoblafneš. Ano, uznávám, že práce samozvaných psychologů z babinetu zanechala nějaké "shnilé" ovoce, ale neoblafneš někoho, kdo si tím nevěrnictvím prošel. No a vzhledem k tomu, že málokdo dělá nezvratné činy jen pro nehezké chování, nýbrž většinou po zásahu na komoru, můžeš tuhle pohádku omílat tady třeba každý den. Za nehezké chování se "většinou" mstí právě autorovi nehezkého chování, ale za škrábance na srdci a ublížení citového rázu se u slabších jedinců projevuje pokusem (někdy zdařilým) o zasah toho druhého těžším kalibrem -  pro vyvolání výčitek "máš mě na svědomí"....
tvoje snaha o vývrtku směrem k nehezkému chování (zejména k dětem - přitom sebe kladeš na první místo) je pokus o omluvenku pro  stydno se za čin slabších jedinců, či hodno  tak puberťáka.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#237 5. 4. 2012 8:33

majkafa
Host

heleno, vím, proč jsem je použila. Nejsou správná, nejsou vyjádřením toho, co jsem chtěla napsat, ale žádná výstižnější mě nenapadají. Ani teď.
Hluboce s tebou cítím, heleno. Tohle píšu proto, že právě teď tohle mám napsat, to mi říká mé nitro.
Mám tě ráda.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 8:52)

#238 5. 4. 2012 8:37

majkafa
Host

Zklamaná, správně píšeš o těch letech.
Ty se neměníš? Možná podle toho se díváš i na jiné.
Já se měním.  V posledních letech jsem prošla zcela zásadními změnami. stolt
Nemám potřebu se před kýmkoliv omlouvat.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 8:39)

#239 5. 4. 2012 8:52

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

majkafa napsal(a):

V zásadě se člověk nemění, jsou to jen pokusy a výmluvy.
Já neříkám, že máš potřebu se před kýmkoliv omlouvat, říkám, že se omlouváš sama před sebou.
A měním se? No jak se to vezme - stárnu..a možná i moudřím (?)....takže jakoukoliv nerozvážnost v předchozích letech učiněnou mohu postupem let vnímat jako pěknou blbost a tudíž ji překonfigurovat tak, aby alespoň navenek vypadala ušlechtileji (Kvůli dětem  - to zní přeci mnohem lépe, že?)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#240 5. 4. 2012 9:15

Largo
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

heleno, vím, proč jsem je použila. Nejsou správná, nejsou vyjádřením toho, co jsem chtěla napsat, ale žádná výstižnější mě nenapadají. Ani teď.
Hluboce s tebou cítím, heleno. Tohle píšu proto, že právě teď tohle mám napsat, to mi říká mé nitro.
Mám tě ráda.

Majko, tohle je hrůza sad . Špatně používáš svou sílu. Bez pokory a bez odpovědnosti.
Jestli s tím něco neuděláš, buď tě zničí nebo opustí. Myslm, že moc času už není.

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#241 5. 4. 2012 9:34

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Majko, tvůj BM není mizera, alébrž nádherný jedinečný originál! Buď ráda, že ses s někým takovým setkala.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#242 5. 4. 2012 9:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hluboce s tebou cítím, heleno. Tohle píšu proto, že právě teď tohle mám napsat, to mi říká mé nitro. Mám tě ráda.
Timeo Danaos et dona ferentes... http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif

Není tady

#243 5. 4. 2012 10:01

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Mám tě ráda.

Ty vole ... Na tomhle vlákně je toho hodně nakladeno ... ale tohle je zdaleka největší perla lollollol ...
... ikdyž jsem teda neměla sílu přečíst si úplně všechno a možná tu je něco ještě šialenějšího, co mi uniklo gloria

helena napsal(a):

Hluboce s tebou cítím, heleno. Tohle píšu proto, že právě teď tohle mám napsat, to mi říká mé nitro. Mám tě ráda.
Timeo Danaos et dona ferentes... http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif

A tohle bych lajkla, kdyby to tu bylo bývalo šlo tummenuppgodlike

Upravil(a) Míša Kulička (5. 4. 2012 10:03)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#244 5. 4. 2012 10:07

majkafa
Host

Bramborka napsal(a):

Majko, tvůj BM není mizera, alébrž nádherný jedinečný originál! Buď ráda, že ses s někým takovým setkala.

Evidentně jsi mě nepozorně četla. Však jsem to tam psala - cituji se - Je mizera v mých očích. Ale je taky doopravdy? To nevím.

smile Čti mě pozorně, prosím. Je takový jen v mých očích, protože se zatím nedokážu povznést nad své ego. Duší vím, že takový není.  Že jsme oba v Příběhu Malé Duše. stolt A že je mým učitelem a já mu za to děkuji.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 10:31)

#245 5. 4. 2012 10:10

majkafa
Host

Largo napsal(a):

majkafa napsal(a):

Mám tě ráda.

Majko, tohle je hrůza sad . Špatně používáš svou sílu. Bez pokory a bez odpovědnosti.
Jestli s tím něco neuděláš, buď tě zničí nebo opustí. Myslm, že moc času už není.

Myslím si, že se mýlíš. Já jsem "jen" neschopna najít správná slova, jak vyjádřit to, co bych chtěla. Přesto budu nad tvým sdělením přemýšlet. Děkuji.

Vím, že život jde ve vlnách. Jednou jsem nahoře a pak zase dole. A já o to víc, že jsem černá - bílá, euforie nebo dno, buď létám nebo se válím v bahně. Ale takový život je pro mě krásný a užívám si ho a baví mě. Teď mě nebaví život v plus mínus sinusoidě podobající se přímce. Až přijde přímka, budu i za tu ráda. smile I to bude má cesta, kterou mám jít. smile

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 10:22)

#246 5. 4. 2012 10:13

majkafa
Host

helena napsal(a):

Timeo Danaos et dona ferentes...

heleno, BI. Obdivuji tvůj rozhled. Ale já fakty takový rozhled nemám a nevím, co to znamená. Ale najdu si to na netu.

#247 5. 4. 2012 10:16

majkafa
Host

Míša Kulička napsal(a):

majkafa napsal(a):

Mám tě ráda.

Ty vole ... Na tomhle vlákně je toho hodně nakladeno ... ale tohle je zdaleka největší perla lollollol ...
... ikdyž jsem teda neměla sílu přečíst si úplně všechno a možná tu je něco ještě šialenějšího, co mi uniklo gloria

Protože nevíš, proč jsem to napsala. To je jenom o nepochopení. Neumím se srozumitelně vyjadřovat. Měla jsem na mysli to, čím si helena nedávno prošla. A to, že si rozchodem s mým milým možná projdu časem i já a představuji si, jak moc to asi bude bolet. Nic jiného v tom nebylo.

No ale zase nevím, co je to - lajkla.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 10:19)

#248 5. 4. 2012 10:17

majkafa
Host

Timeo Danaos et dona ferentes

Už rozumím, heleno. Protože mě neznáš, protože mě máš zkreslenou z mých písmenek, protože mi nebyl dán dar vyjadřovat se srozumitelně.

A Timeo je pro mě zjevením, aniž ty možná tušíš, proč. smile Jak symbolické. Dík za podnět k zastavení a přemýšlení. Bez ironie.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2012 10:19)

#249 5. 4. 2012 10:18

novavila
Zablokovaný

Zklamaná napsal(a):

majkafa napsal(a):

Já neříkám, že máš potřebu se před kýmkoliv omlouvat, říkám, že se omlouváš sama před sebou.
A měním se? No jak se to vezme - stárnu..a možná i moudřím (?)....takže jakoukoliv nerozvážnost v předchozích letech učiněnou mohu postupem let vnímat jako pěknou blbost a tudíž ji překonfigurovat tak, aby alespoň navenek vypadala ušlechtileji (Kvůli dětem  - to zní přeci mnohem lépe, že?)

To je přece normální, že se člověk mění:
Mně tehdy taky nejvíc vadilo, že mě opustil a dneska je mi to fuk, naopak, moc mi to pomohlo .
Dneska mi vadí, že neuměl bejt dlohodobě táta ,že jsem děti ochudila , tím že jsem jim vybrala takovýho magora .
Nebud pořád podezřívavá, asi promítáš sebe , pokud jde o ušlechtilost , moje pocity se mění  během života.

Není tady

#250 5. 4. 2012 10:32

majkafa
Host

novavila napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

To je přece normální, že se člověk mění:
Mně tehdy taky nejvíc vadilo, že mě opustil a dneska je mi to fuk, naopak, moc mi to pomohlo .
Dneska mi vadí, že neuměl bejt dlohodobě táta ,že jsem děti ochudila , tím že jsem jim vybrala takovýho magora .
Nebud pořád podezřívavá, asi promítáš sebe , pokud jde o ušlechtilost , moje pocity se mění  během života.

stolt

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí