|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Pro mě je úžasným místem nedostavěná katedrála v Panenském Týnci.
Asi to zní divně, ale chtěla bych se tam milovat s mým milým. ne "uvnitř", ale tam vzadu, jakoby už venku ze stavby. Nějak to cítím, že by to bylo posvěcení našeho vztahu, nebo jak to říct. Byla jsem tam minulý rok. U "oltáře" mi bylo tísnivě,nemohla jsem dýchat. ale tam, kde jsou boční "dveře", mi bylo náramně. A na jednom kameni bočního východu bylo vytesáno velkými písmeny jméno, které nosí můj milý. Dostalo mě to, hluboce zasáhlo.
K té katedrále se mi vážou slova, co mi kdysi napsala pan, v roce 2008. Mám je napsané.
O mé touze po výjimečném, trvalém a pevném svazku, posvátném a posvěceném. Že chci svou pohádku, která je sice totožná s výše uvedeným, jen na jakési dobrovolné až posvátné bázi. Kdo ví? Zázraky se dějí.
Když jsem tam byla, uviděla to jméno, celé se mi to spojilo dohromady, šel mi mráz po zádech, nebo jak to říct, nemám na ty pocity slova. Ano. Zázraky se dějí.
Byla jsem tam tenkrát s jiným mužem, i tím to bylo ještě zvláštnější. Protože můj milý byl stejně pořád se mnou, i když nebyl.
Upravil(a) majkafa (3. 4. 2012 21:15)
Asi proto, že oltář by mělo být místo, kam je svedená energie kostela/baziliky. Ne nutně, ale bývá to tak. O Panenském Týnci jsem hodně slyšela, ale ještě jsem tam nebyla, takže nevím.
Není tady

majkafa napsal(a):
V letohrádku Hvězda a v celé Oboře i na Bílé hoře mám taky divné pocity. I můj vnouček. Bylo to na něm znát, když jsme tam spolu byli.
Na Vyšehradě se cítím nádherně.
Z Botanické stejné pocity, i z FataMorgany.
Ale tam nahoře nad botanickou je mi divně. A hluboce jsem vnímala smrt Aničky a od samého začátku byla přesvědčena, že ten muž je její vrah. Nevím, proč. Obejmula bych ji, ležela tam mrtvá celou zimu, neumím vyjádřit slovy své pocity z toho případu a nevím,proč mě tak zasáhl.
Přesně, mně taky. Mám tam takovou úzkost, i když je hezky a objektivně nic nehrozí. Od FataMorgany výš a dál směrem na Kobylisy to prostě nemusím.
Hvězda je fajn na běhání, ale pocitově - pro mě - nic. Třeba se Stromovkou se to nedá srovnat. Uvnitř v letohrádku jsem nikdy nebyla.
Není tady

lupina montana napsal(a):
koniklec napsal(a):
Ptala jsem se na tohle místo i proto, že se tam plánujeme svatbu
.
moje dcera měla taky na vinici, v Grébovce. Mně to přišlo skvělý
svatba na vinici.
Erem, nevím, jak je to momentálně, byla jsem naposledy v Sušici v 06tým a to dělala dojem veselého města
Majko, Vyšehrad je téměř čistě jin (proto ty hřbitovy)
Ale když už jsme u těch energií: Trosky - to je kapitola sama pro sebe! Citlivější prchaj
Náš plán zatím je samotná svatba v zahradě (můj favorit je bambusová louka) a pak pojíst a popít na vinici
. Ještě uvidíme, kolik nám za to naúčtujou
. Ale pocitově jsme se s přítelem naprosto shodli, že to je skvělý místo. Pro mě nikdy svatba nic moc neznamenala, ale od toho nápadu s botankou se fakt těším
.
Není tady
Je tam jedno místo velice překvapivý - tedy ve Hvězdě. Kupodivu mi ho musela ukázat slovenská neteř, mně, která jsem vyrostal ve Střešovicích
a sice za letohrádkem. Ono se tam moc zřejmě nechodí. Je tam dosti příkrej svah, téměř rokle a najednou skoro pralesík. Připadá mi, že tam je zbytková původní energie toho místa, dost silný je to.
Není tady

Jinak díky za tipy na výlety, pomalu abych si je začala psát 
Není tady
Jdu se podívat na fotky z Panenského Týnce. I z fotek je cítit ta energie.

Je tam jedno místo velice překvapivý - tedy ve Hvězdě. Kupodivu mi ho musela ukázat slovenská neteř, mně, která jsem vyrostal ve Střešovicích
a sice za letohrádkem. Ono se tam moc zřejmě nechodí. Je tam dosti příkrej svah, téměř rokle a najednou skoro pralesík. Připadá mi, že tam je zbytková původní energie toho místa, dost silný je to.
Tak tam se zajdu podívat, schválně jestli něco ucítím
.
Teda o tom příkrým svahu vím svoje
Obehdy jsem tam běžela jeden závod....měla jsem zafixováno, že Hvězda je rovinka a ona je v tý zadní části taková díra
. Tehdy se mi energie krapítek nedostávala a genius loci mi byl prd platnej 
Není tady
A ve Vlčí je úžasná kaplička, energeticky velmi přívětivá.
http://www.atlasceska.cz/ustecky-kraj/k … lava-vlci/

Ducháček má dotaz...
Jestliže někde existuje energie místa a lidi choděj tu enerii nacucávat, nevyčerpá se to potom?
A ještě jeden:
Po čem je ten "zbytek" energie?
Není tady
koniklec napsal(a):
cha! Tak to ti dohodím jedny stránky:
http://druidova.mysteria.cz/MISTA_SILY/ … EMNA_MISTA
Není tady
Jessika napsal(a):
Ducháček má dotaz...
Jestliže někde existuje energie místa a lidi choděj tu enerii nacucávat, nevyčerpá se to potom?
A ještě jeden:
Po čem je ten "zbytek" energie?
Jess, já se možná pletu o tom zbytku - mi to tak připadalo, jako že tak to tam bylo původně. Jako kdyby se zrovna do tohohle kousku místa moc nemíchali lidi.
To s tím vycucáváním - víš, že nevím? Nikdy mě nenapadlo se po tom ani pídit, jestli to někdo tuší. Myslím si ale, že pokud to je lidský místo -kostel, svatyně, nebo naopak vězení, koncentrák- že když se neudržuje jaksi v chodu tou energií, na kterou to bylo stavěný, že se vymizíkuje. Ovšem přírodní asi těžko.....to by musely být podle mě tisíce generací, řekla bych......naše modrá mamička je přece jen velikánskej generátorek. Asi se můžou ale nějakou změnou v terénu (spodní vody, doly, zemětřesení atd. možná i záplavy, co já vím) překopat a změnit.
Není tady

koniklec napsal(a):
cha! Tak to ti dohodím jedny stránky:
http://druidova.mysteria.cz/MISTA_SILY/ … EMNA_MISTA
Super! Kuju 
Není tady
Od FataMorgany výš a dál směrem na Kobylisy to prostě nemusím.
Ono se tam mění směrem nahoru podloží - jeden z možnejch důvodů?
Není tady

Tam okolo tý vily to je skutečně nepříjemnej pocit, i když to může být ovlivněný tím co se stalo .
Na druhou stranu , ta vila je hodně atypická a nápadná , byla jen otázka času kdy si holčičku někdo vyčíhá, když k ní chodila sama cestičkama . Lidi si myslej , že jim všechno projde a že můžou pokoušet osud .
Myslím , že policie má proto nějakej termín, když někdo tak riskuje, že nadbíhá tý rizikový situaci .
Není tady

Jinak já si jezdím pro energii do Jána pod Skálou , to mě naučily pražský babičky.
Tam je léčvej pramen , kterej vyvěrá ze skály a Ivanova jeskyně v kostele . Tak si tam máchám nožky a piju léčivku a sedím ve farní zahradě .
Taky jsem zamilovaná do Santiniho kaple v Panenských Břežanech , je nádherná ,tajuplná , jezdím okolo ní k dceři busem a pokaždé je jiná , večer je osvětlená, tyčí se na kopci a má nádherný tvary .
Stejně je zajímavý , že on byl mrzák , byl chromej a vytvořil tak nádherný díla .
Není tady
Myslím , že policie má proto nějakej termín
Říká se, že každá oběť si hledá svého vraha... 
Ale jinak je to viktimologie (vědní obor zkoumající oběti trestných činů), do které patří například členění obětí podle charakteru trestného činu, viktimogenní faktory, lokality apod.
Upravil(a) helena (4. 4. 2012 9:14)
Není tady

helena napsal(a):
Myslím , že policie má proto nějakej termín
Říká se, že každá oběť si hledá svého vraha...
Ale jinak je to viktimologie (vědní obor zkoumající oběti trestných činů), do které patří například členění obětí podle charakteru trestného činu, viktimogenní faktory, lokality apod.
Ježíš nestraš, já ho čekám pokaždý , když dceři sama hlídám barák 

Já mám dojem, že jde o spolupachatelství , když půjdu v noci po romském ghetu, jsem vlastně spolupachatel, když mě tam zavraždí, protože jsem si o to fest řekla

Nebo když se sejdu dobrovolně se sadistickým úchylem z netu jsem taky spolupachatel né, když mě rozčtvrtí ?

Upravil(a) novavila (4. 4. 2012 9:30)
Není tady

helena napsal(a):
Aha, možné to je...
Není tady

novavila napsal(a):
Tam okolo tý vily to je skutečně nepříjemnej pocit, i když to může být ovlivněný tím co se stalo .
Na druhou stranu , ta vila je hodně atypická a nápadná , byla jen otázka času kdy si holčičku někdo vyčíhá, když k ní chodila sama cestičkama . Lidi si myslej , že jim všechno projde a že můžou pokoušet osud .
Myslím , že policie má proto nějakej termín, když někdo tak riskuje, že nadbíhá tý rizikový situaci .
Já jsem tam to okolí právě neměla ráda už před tím. I když bylo hezky a spousta lidí, cítila jsem se tam stísněně. Kousek od místa, kde později našli Aničku je taková vyhlídka, louka a pár nových domů - objektivně hezké místo. Ale vždycky mi to tam přišlo ponuré, i když svítilo slunce. Na začátku jsem napsala, že to jsem nikdy na žádném místě neměla a vlastně jo - a mám ho rovnou pod nosem
. Samozřejmě to, co se stalo, ten pocit ještě zesílilo a potvrdilo, o tom žádná.
Není tady

novavila napsal(a):
Jinak já si jezdím pro energii do Jána pod Skálou , to mě naučily pražský babičky.
Tam je léčvej pramen , kterej vyvěrá ze skály a Ivanova jeskyně v kostele . Tak si tam máchám nožky a piju léčivku a sedím ve farní zahradě .
Taky jsem zamilovaná do Santiniho kaple v Panenských Břežanech , je nádherná ,tajuplná , jezdím okolo ní k dceři busem a pokaždé je jiná , večer je osvětlená, tyčí se na kopci a má nádherný tvary .
Stejně je zajímavý , že on byl mrzák , byl chromej a vytvořil tak nádherný díla .
Sv.Jan se taky úžasný, i když já ho znám spíš z pohledu výšlapu nahoru a pak sezení na skále a kochání se krajem. To je jak v nebi. Když se jde od vyhlídky na druhou stranu, je to taky nádhera - lom a břízy....ten lom vypadá dramaticky, ale působí na mě tak jako přívětivě. I když je to nelogický, když to tam vlastně lidi narušili - to by ta příroda měla být naštvaná, ne? 
Není tady
helena napsal(a):
To vypadá velice pravděpodobně. Nevíš, Helčo, jestli Jizerky (resp. Ještědský hřbet) mají taky jiný složení, než Lužický hory? Já totiž rozpoznám poměrně přesně, kde končí jedno a začíná druhé a to při jízdě autem, mění se tam dost razantně atmosféra.
Mmch, léta jsem přemítala, proč je Morava vlastně Morava - co to je, co odděluje jednu ves od druhý na českou a moravskou. Tak si představte, že na slepý mapě vod ČR to vyniklo jako na dlani a sedí to skoro na puntík - Morava je prostě území, odvodňované do Dunaje, ne na sever
Tak mi řekněte, jak to věděl nějakej horal od Žďáru, kterej seděl tomu toku na prameni......směr toku evidentně musí vytvářet nějakej pocit.
V tomhle případě příslušnost více k jihu, než k severu.
Novavilo, ono je to spíš o chování, než o pokoušení osudu
Když se člověk cejtí dopředu jako oběť, tak se do ní nakonec nějak doštymuje. Samozřejmě jsou výjimky a dítě bych rozhodně neobviňovala z toho, že se bojí - ale funguje to tak, velkou většinou.
Není tady

Lupi a jakým způsobem vnímáš ten rozdíl mezi Jizerkama a Lužickýma horama?
Pro mě jsou Lužické takové měkčí, přívětivější. A Jizerky takový malý drsoň
.
Není tady
jestli Jizerky (resp. Ještědský hřbet) mají taky jiný složení, než Lužický hory
Nevím, kudy jezdíš, ale ta hranice je dost ostrá... tady to uvidíš - dokonce v barvách 
http://www.geology.cz/app/ciselniky/lok … egselect=0
Upravil(a) helena (4. 4. 2012 12:16)
Není tady

se picnu!
Přesně naopak 
Jdu zkusit vypídit to geologický podloží, třeba se tím něco dovíme i o sobě.
Není tady