|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
helena napsal(a):
nevoní tak krásně, jako ty modřínové. Kromě šeříků a jasmínu, ale to jsou spíš keře.
Mňo... to jsou spíš listnáče... ]
Ale tys to vytrhla z kontextu. Tohle je nesmysl, cos vytvořila.
Já nesrovnávala listnáče s jehličnany. 
novavila napsal(a):
Ten nábytek byl nádhernej ,ale každý kdo tomu trochu rozumí se zbavuje energie, která ho zanáší a vyhýbá se jí .
To záleží výhradně na interakci, Novavilo. To by si přece nikdo nemohl koupit starej dům, nebo věc v bazaru....já mám "hodný" starý dům a "hodné" staré věci - to jest, ony se mnou nekolidují, ale naopak.
Co zmůže síla vlastní energie jsem zažila u kamarádky, která si kupovala ideální polovinu domu, tehdy ještě obývaného majiteli, lakotnými, zapšklými staříky. Já jí to jen tak pro srandu králikům prošla s virgulí - ona na tyhle věci moc nevěří. Byla to katastrofa a čistý jen v jednom místě - virgule mi tam lítala jako magor. Naštěstí na mně moc nedali, v jediným čistým místě šikovně udělali koupelnu a do roka byl ten barák prakticky přeorientovanej o 180° 
Není tady
Judyna napsal(a):
Smrky jsou takový hodný bulíci dobrosrdečný - například přirozenej lužní les, to je panečku jiná, než smrky.
Tak to pozor!Ten můj nebyl žádnej bulík, nýbrž král, vysoký, nádherně rostlý, o samotě stojící (teda aspoń tak mezi těma ostatníma malýma stromama vypadal).
Ale hodnej, ne? Nemyslela jsem rozhodně "hloupý" výhradně to mělo být "dobrosrdečný"
No, já bych si i byla myslela, že modříny a já máme nějaký nevyřízený účty, nebo co
ale kamarádka s ním měla prakticky totožný zážitek.
Nicméně netvrdím, že někomu jinému to může dělat dobře, neřkuli prospívat.
Nejhorší zážitek jsem měla s obrovitým dubem, který smetlo tornádo - dubu zbylo cca 4-5 metrů kmene - a ten kmen žil a byl v agonii
Radím všem, nezkoušejte se propojit s obrovskou bytostí v agonii. Dodneška z toho mám špatně v duši.
Není tady

lupina montana napsal(a):
novavila napsal(a):
Ten nábytek byl nádhernej ,ale každý kdo tomu trochu rozumí se zbavuje energie, která ho zanáší a vyhýbá se jí .
To záleží výhradně na interakci, Novavilo. To by si přece nikdo nemohl koupit starej dům, nebo věc v bazaru....já mám "hodný" starý dům a "hodné" staré věci - to jest, ony se mnou nekolidují, ale naopak.
Co zmůže síla vlastní energie jsem zažila u kamarádky, která si kupovala ideální polovinu domu, tehdy ještě obývaného majiteli, lakotnými, zapšklými staříky. Já jí to jen tak pro srandu králikům prošla s virgulí - ona na tyhle věci moc nevěří. Byla to katastrofa a čistý jen v jednom místě - virgule mi tam lítala jako magor. Naštěstí na mně moc nedali, v jediným čistým místě šikovně udělali koupelnu a do roka byl ten barák prakticky přeorientovanej o 180°
Třeba by to pro ně bylo moc namáhavý a stíálo by je hodně energie tu původní energii měnit .
Jinak nechápu , proč by to tak řešil, on je skutečně boží člověk, každý slovo který řekne je perla .
Například mi i nabízel, že bych mohla chodit mezi jeho známé ezoteriky a pak se zarazil a řekl mi, ty ale bereš tabletku na psychozu ? Tak oni by to vycítili a vystrčili by tě od sebe , lišila by ses.
To je člověk, kterej řekne všechno, jak to cítí, nikdy nikoho nebalamutí ani nikomu nelichotí, říká věci přesně tak, jak jsou , jako Pánbu .
Není tady
Až teď jsem si všimla, že v názvu vlákna chybí r. 

majkafa napsal(a):
Až teď jsem si všimla, že v názvu vlákna chybí r.
To je typický ......kloužu po povrchu, jsem nepozorná a už nemám energii si koupit silnější brejle , tak zapomínám písmenka a bohužel v názvu se to nedá editovat , hledala jsem to ...
Není tady
Ale enegie je hezká, i od pohledu to pěkně vypadá. Není to tak tvrdé, jako s r. 
novavila napsal(a):
Třeba by to pro ně bylo moc namáhavý a stíálo by je hodně energie tu původní energii měnit .
Jinak nechápu , proč by to tak řešil, on je skutečně boží člověk, každý slovo který řekne je perla .
Třeba - já taky nepoužívám energii na to, abych to měnila. Mám věci, jak jsem už psala, který se mnou harmonujou, ne naopak. No a třeba on to vyhazoval právě proto, že s ním neharmonovaly, vadily mu, skřípalo to mezi nima - a on se - poměrně pochopitelně - nehodlal namáhat s nějakým nábytkem 
Podle všeho každá hmota tak či onak dokáže uchovávat nějaké ty informace, takže asi závisí na tom, jaké.
Není tady
každá hmota tak či onak dokáže uchovávat nějaké ty informace
No jéje... mám tohle se starejma věcma. Ne krámama, ale předmětama, jak já říkám, "dotejkanejma"
Třeba dřevěnej hříbek, ohlazenej rokama používání do sametova, s barvou, kterou žádný mořidlo nedovede... nebo ruční práce - ideálně ty nad 50 let. Kojeneckej čepeček na hlavičku novorozeňátka, pletenej z tenoulinkejch nitek do krajkovýho vzoru - ten je radost vzít do ruky. Zajímavý je, že u povijánu tenhle pocit nemám - že by to bylo tím, že vlastně "omezuje"?
Není tady
To je dobrý
no možná je to doopravdy tím, že omezuje?
Není tady
A ano - rozhodně bude rozdíl mezi dejme tomu hrnkem, který někdo dostal z lásky a s láskou ho používal, a hrnkem, který někdo dostal od nesnášenlivé tetičky a "musel" ho předvádět, jak je jako vděčnej 
Není tady
[b]rozhodně bude rozdíl mezi dejme tomu hrnkem, který někdo dostal z lásky a s láskou ho používal, a hrnkem, který někdo dostal od nesnášenlivé tetičky[b]
Jojo... ale takovej hrnek od tetičky se jako na potvoru ne a ne rozbít...
svatební servis dávno v řiti, ale příšernej kafešálek půjde za dědicema dědiců... 
Není tady

novavila napsal(a):
Jinak nechápu , proč by to tak řešil, on je skutečně boží člověk, každý slovo který řekne je perla .Třeba - já taky nepoužívám energii na to, abych to měnila. Mám věci, jak jsem už psala, který se mnou harmonujou, ne naopak. No a třeba on to vyhazoval právě proto, že s ním neharmonovaly, vadily mu, skřípalo to mezi nima - a on se - poměrně pochopitelně - nehodlal namáhat s nějakým nábytkem
Podle všeho každá hmota tak či onak dokáže uchovávat nějaké ty informace, takže asi závisí na tom, jaké.
To je ale stejně zajímavý .
Třeba někde je silná léčivá energie , v kostelích , na kopcích a i když tam za staletí přišly stovky "hnusných zlých " lidí , nezměnila se , čím to je, že tam zůstává?
Spousta lidí miluje starožitnosti, to znamená , že si nevědomky zanášejí život hnusem ? Dá se přece očekávat, že taková stará cukřenka nebo servis potkaly leccos, než došly k sběrateli.
Není tady
Spousta lidí miluje starožitnosti, to znamená , že si nevědomky zanášejí život hnusem ?
Hnusem si ho zanášejí ti, kteří nemilují, ale sbírají... pro peníze, pro pocit "koukejte, co mám (a vy ne)", nebo protože mají dojem, že se to sluší, mít nějakej ten starej "kousek".
Ten kdo miluje, si do domu, bytu ani života nic takovýho nedotáhne. Prostě proto, že věc se "špatnou minulostí" ho neosloví.
Není tady
helena napsal(a):
Ten kdo miluje, si do domu, bytu ani života nic takovýho nedotáhne. Prostě proto, že věc se "špatnou minulostí" ho neosloví.
Přesně tak
to se dá vyčmuchat.
Není tady
novavila napsal(a):
To je ale stejně zajímavý .
Třeba někde je silná léčivá energie , v kostelích , na kopcích a i když tam za staletí přišly stovky "hnusných zlých " lidí , nezměnila se , čím to je, že tam zůstává?
Tak ona nezůstává vždycky - někdy se údajně stěhuje. Takovou citlivost já třeba nemám, ale dejme tomu letohrádek Hvězda - vždycky údajně takový silový místo.....však on byl tak i stavěn, viz tvar budovy....no a já nic, já se tam šila, že to není docela v rychtyku. Od vnímavějších jsem se pak dověděla, že letohrádek byl skutečně postavenej přesně na střed silnýho energetickýho výronu, jenže ten se léty přestěhoval - takže teď to působí spíše kontraproduktivně. Kdoví, třeba na tom má zásluhu i bitva na Bílý hoře, ačkoliv to vlastně žádná pořádná bitva nebyla. Jenže to byl klíčovej okamžik a my ho tak hlavně vnímáme.
Ad kostely - taky ne ve všech se ta čistá energie udrží a ne všechny mně třeba konvenujou. Všeobecně si ale myslím, že jelikož se tam lidi chodí převážně modlit a PROSIT (což značí pokoru), že tenhle fakt sám o sobě stačí k tomu, aby jakýhokoliv zmetka udržel na uzdě alespoň po tu chvíli, co se nachází na svaté půdě.
Mmch, Sušice: město, z jedné strany chráněné pohanským božištěm Svatoborem, z druhé kostelem sv. Anděla strážného....dobrý samo o sobě, ne?
Zajímavý je, že tohle město bylo živý a poměrně veselý i za nejhlubšího totáče. Když jsem tam přišla hluboce po plyšáku, neviděla jsem žádný donebevolající rozdíl - jako jinde 
Není tady

Ale o Hvězdě dodnes léčitelé píšou, že je tam silná energie , vevnitř , dokonce se tam údajně chodí dobíjet chirurgové z Motola.
Já se tam ještě nedohrabala i když to mám busem 15 minut .
Třeba na Vyšehradě necítím nic ,ale fakt je, že mě všeobecně vadí, když je moc lidi okolo a tam je hodně turistů, když tam jdu .. I v kostele mám výbornej pocit´, když je prázdnej a když je plnej o mši, skutečně věřících lidí (nemyslím Velikonoce ), tak už mě to ruší .
Jak už jsem tu psala nejsilnější pocit mám na Svatý Hoře , to jsem na odvoz , jakou mám euforii .
.
Není tady
já vím, že píšou - já jsem jen napsala svou zkušenost. Leckdo je urvanej z Kladrub, třeba - já tam nevydržela, je tam strašně silná tenze dvou pólů.
Svatá hora je skvělá, jo.....nesmí tam psi a naše čuba mi to pěkně vytmavila, že jsem ji tam nevzala
cpala se tam jak nezavřená.
Lidi všeobecně rušej při vnímání energií, alespoň mně taky.....jo a Vyšehrad má silový místo za oltářem. chtěla jsem to vyzkoušet, ale mě vyhnali 
Není tady

já vím, že píšou - já jsem jen napsala svou zkušenost. Leckdo je urvanej z Kladrub, třeba - já tam nevydržela, je tam strašně silná tenze dvou pólů.
Svatá hora je skvělá, jo.....nesmí tam psi a naše čuba mi to pěkně vytmavila, že jsem ji tam nevzalacpala se tam jak nezavřená.
Lidi všeobecně rušej při vnímání energií, alespoň mně taky.....jo a Vyšehrad má silový místo za oltářem. chtěla jsem to vyzkoušet, ale mě vyhnali
Píšeš mi zajímavý věci, budu muset víc pracovat na svým vnímání , flákám to .
Třeba ještě najdu další úžasná energetická místa .
Dík za inspiraci .
Není tady

Můžu mít nejapný dotaz?
Znáte to v botanické zahradě v Troji? Já to tam hrozně miluju, byla to láska na první pohled. Od vinice sv. Kláry, kolem kostelíku a výš do zahrady. Cítím se tam vždycky krásně. Tak mě napadlo, jestli v tom nebudou taky nějaké energie
.
Pak dál od botanky směrem do Bohnic už to nemám moc ráda. Jsou to místa, kde došlo k vraždě Aničky, ale necítila jsem se tam zrovna nadšeně ani dávno před tím.
Pak je pravda, že velká láska byl taky Vyšehrad. Chodila jsem hned pod ním na gympl a randila tam po škole (nebo místo:vissla:) nebo navečer - v době, když tam skoro nikdo nebyl....Chodila jsem tam ráda i sama. Teď jsem tam byla po delší době, lidí jak na václaváku...trochu zklamání...
Co píšete o stromech mě taky docela oslovuje. Třeba nakonec nebudu takový kopyto
.
Není tady
Proč nejapný?
Nojo, to je zajímavý místo; nahuštěných pr.ele tři energeticky a významově silných věcí - botanická, ZOO (chápaná a právem, jako Noemova archa) Fata morgana a zámek - výletní místo, taková chalupa ve větším 
Vlastně všechno se to točí kolem živého, životnosti, živosti......zajímavý. A k tomu ta dramatická krajina, která mně osobně přijde energeticky velice nejednoznačná - taková vzpurná.
Co s tebou naprosto souhlasím, je stráň svatý Kláry. Já to pamatuju ještě bez vinice a je to neuvěřitelnej rozdíl, co ji tam znovu vysadili: jednoznačně cosi jako vinice Páně.....když jedu od Vltavy, vždycky se těším, jak vykoukne.
I v hnusným počasí dělá dojem, že je prosvícená.
Není tady

Proč nejapný?
Nojo, to je zajímavý místo; nahuštěných pr.ele tři energeticky a významově silných věcí - botanická, ZOO (chápaná a právem, jako Noemova archa) Fata morgana a zámek - výletní místo, taková chalupa ve větším
Vlastně všechno se to točí kolem živého, životnosti, živosti......zajímavý. A k tomu ta dramatická krajina, která mně osobně přijde energeticky velice nejednoznačná - taková vzpurná.
Co s tebou naprosto souhlasím, je stráň svatý Kláry. Já to pamatuju ještě bez vinice a je to neuvěřitelnej rozdíl, co ji tam znovu vysadili: jednoznačně cosi jako vinice Páně.....když jedu od Vltavy, vždycky se těším, jak vykoukne.I v hnusným počasí dělá dojem, že je prosvícená.
To je pravda, že je tam taková koncentrace života - zvířat, rostin a spokojených lidí na výletě... Je ale pravda, že jakákoli jiná Zoo nebo botanická zahrada na mě nikdy tak nezapůsobila jako ty trojské.
Ta vinice je skutečně bomba a dává skvělé víno! Vinotéka s pozezením je přímo na vinici, mezi hroznama....to je nabíječka! Ptala jsem se na tohle místo i proto, že se tam plánujeme svatbu
.
Není tady
Mmch, Sušice: město, z jedné strany chráněné pohanským božištěm Svatoborem, z druhé kostelem sv. Anděla strážného....dobrý samo o sobě, ne? wink Zajímavý je, že tohle město bylo živý a poměrně veselý i za nejhlubšího totáče. Když jsem tam přišla hluboce po plyšáku, neviděla jsem žádný donebevolající rozdíl - jako jinde smile
Ja ten rozdil vidim velky,v tomhle meste jsem chodila na ucnak,prvni rande prave na Andelicku,pracovala jsem tam,narodili se me tam deti.Bylo to mesto plne pracovnich prilezitosti.Ted tam chatra jedna s nejvetsich tovaren Solo Susice.V Susici je nejvetsi nezamestnanost v nasem kraji.Nic noveho se tam za tu dobu po sametu nevybudovalo.Teda vybudovali se tam supermarkety.Je mi lito,ze takhle tohle mesto dopadlo....
Není tady
V letohrádku Hvězda a v celé Oboře i na Bílé hoře mám taky divné pocity. I můj vnouček. Bylo to na něm znát, když jsme tam spolu byli.
Na Vyšehradě se cítím nádherně.
Z Botanické stejné pocity, i z FataMorgany.
Ale tam nahoře nad botanickou je mi divně. A hluboce jsem vnímala smrt Aničky a od samého začátku byla přesvědčena, že ten muž je její vrah. Nevím, proč. Obejmula bych ji, ležela tam mrtvá celou zimu, neumím vyjádřit slovy své pocity z toho případu a nevím,proč mě tak zasáhl.
Upravil(a) majkafa (3. 4. 2012 20:47)
koniklec napsal(a):
Ptala jsem se na tohle místo i proto, že se tam plánujeme svatbu
.
moje dcera měla taky na vinici, v Grébovce. Mně to přišlo skvělý
svatba na vinici.
Erem, nevím, jak je to momentálně, byla jsem naposledy v Sušici v 06tým a to dělala dojem veselého města 
Majko, Vyšehrad je téměř čistě jin (proto ty hřbitovy)
Ale když už jsme u těch energií: Trosky - to je kapitola sama pro sebe! Citlivější prchaj 
Není tady