|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Zvláště na jaře a zejména vrby
ale bacha na ně, jsou to potvory vrtošivý 
Fakt je, že staří a nemocní mívávali ve zvyku lehat si zády na vrby, co se naklánějí nad vodou - můžu jen doporučit.
Brambůrko, já myslím, že to cos vyjmenovala, je v přímém kontrapunktu k denní skutečnosti - hranaté, vysušující, hlučné, vtíravé......já si zcela jasně vzpomínám, jak jsem po letech práce doma začla zase dojíždět - do centra. Děs-běs
Narvaný vlaky, narvaný metro, narvanej kancl - a totéž nazpět. Párkrát jsem musela jet autem a tehdy jsem pochopila, proč tolik lidí dává přednost cestě do práce vozem, místo MHDčkem: je tam klid - a jsi tam kurňa SAMA!
A taky jsem pochopila ty hrající špunty v uších; taky jsem si pořídila, ale přes Traband puštěněj na plný perdy jsem stejně pořád vnímala davy okolo...a reklamy...
Není tady

Nebo dneska...byla jsem u kadeřnice...nesnáším to,jsem netrpělivá,většinou odcházím skoro s mokrou hlavou....no a dneska jsem se uvolnila, u mytí hlavy jsem se zhroutila do toho křesla,poprosila o teplou vodu a nepřímo zakázala štěbetání...byla to kupodivu nirvána!!
Není tady
S těma kočkama mám jeden zvláštní zážitek. Před dvěma lety jsem na rovném chodníku spadla a zlomila si nohu v kotníku. Bolest to byla šílená, válela jsem se tam jako podťatá, až mě kamarádka s okolojdoucí paní zvedly a posadily na takovou zídku. Najednou, kde se vzalo, tu se vzalo odrostlejší kotě a lehlo si mi zrovna na ten bolavej kotník. Úplně mi vhrkly slzy do očí, když jsem si uvědomila, jak ten maličký tvoreček vycítil moji bolest. Hrozně ráda na to vzpomínám.
Není tady
To s tou přírodou mi taky přijde zvláštní, představte si, že existují lidi, co celý rok nejdou do lesa !? Jak bez toho můžou přežít ?
Nevím, já bych nepřežila. Chodím se psy na dlouhé vycházky a svádím to na nutnost venčení, ale tak nějak si to užívám možná víc než oni
Zrovna včera jsem se s nima plahočila asi 5 km přes hory a doly a blátivá pole, ale přišla jsem naprosto spokojená a ani neumyté nádobí od oběda ve tři hodiny mě nedokázalo vytočit 
Není tady
Vlaďko, mně to docela děsí - to pomyšlení, že na světě existujou megalopole, ve kterých žijou miliony lidí, kteří možná po několik generací nebyli v přírodě a vpodstatě netušej, co to je a k čemu je to dobrý.....asi ani netušej, že abys měla máslo a mlíko, potřebuješ krávu, ta potřebuje louku...atd.
Jestli mě něco děsí, tak tohle.
Bibi, já teda u kadeřnice nebyla už léta, ale člověče, tak se mi skoro zachtělo, jak jsi to popsala 
Není tady

A úplně nejlepší je kadeřnice v lese

Není tady
Pandorraa napsal(a):
Chlupáčování přece funguje
Jen ta "žehlička" na konci opravdu není nutná
Jaká žehlička?
Bibi, tohle se dělalo i v Praze, tak jsme si s holkama říkaly, že by stálo zato to zopáknout 
Podle mně je na tom nejdůležitější to, že první krok je dávání, ne braní 
Kadeřnice v lese!!!!! Ježiš....to je úžasný!
Holky, není tu někdo kadeřnice? Že bychom učinily lesní kadeřnický odpoledne?
Není tady

nevím, kam se chystáš, Lupišu, když máš klid na lůžku
koukej se léčit a nelítej porád do venku 
Upravil(a) Jessika (2. 4. 2012 21:24)
Není tady
Jo a co nabíjí nejvíc mně: jednak debata - obohacující debata. Taková, kde se vynořují nové myšlenky, tvoří nová spojení, vznikají věci jinak, nejlíp překvapivě, barvitě......a vůůůbec nejlepší pro mně je, když jdu přírodou, se psema, kteří se radujou a s člověkem, se kterým se můžu bavit tímhle způsobem.
Ňam!
Není tady
Jessika napsal(a):
nevím, kam se chystáš, Lupišu, když máš klid na lůžku
koukej se léčit a nelítej porád do venku
No já neříkala, že zejtra! A časem se jistě uzdravím 

Není tady
Kadeřnici mám zítra, ale ne v lese ,ale doma u nás v koupelně. Máme boží kadeřnici dojíždějící domů a taky levnou a užívám si to skoro jako ten les. Dáme kafe, obarví mě, než to chytne tak ostříhá kluky, pokecáme a hoďka je fuč.
Lupino - a víš co mě se nelíbí? My bydlíme v podhůří Orlických hor a mě mírně děsí rovina - třeba Pardubice nebo u Kolína - tam je rovina, panečku
Tam by se mi nelíbilo. U nás je to tak akorát. Když chci po cyklostezce po rovince do Chocně - tak můžu, když se mi chce do kopečků - taky mám na výběr, ale to se mi chce spíš právě s těmi psy na procházku, než na kolo nebo na brusle.
Já bych nemohla žít ve velkém městě a za přírodu mít parčík pro psy, to by mě prostě zabilo.
Ale jsou takoví lidi, kteří nejdou do lesa nebo prostě vůbec nikam. Mamčina śousedka nemůže pochopit, proč jezdíme na chatu. Celé roky se ptá - a co tam jako celou dobu děláte?
Nepochopí, že dělat dřevo je pro mě zábava,když celý týden účtuju, že vydrápat se v lese na kopec
nebo jít lesem 8 km se synem a se psem na fotbal do vesnice cestou kterou neznám je prostě zábava a dobrodružství. Však všechny cesty vedou do Říma, že jo? Možná jsem v tom trochu lehkomyslná, ale nenechám si to courání lesem prostě vzít jen proto, že po městech pobíhají magoři a vrazi. V lese určitě na mě žádný nečeká.
Není tady

ano, ano ... takový debaty s naším pejskem nebo s Karolínou... ty mají něco do sebe
Karolína ... (nebo Karel, počkám, až želva povyroste) mi v sobotu zdrhla z procházky po konferenčním stolku....až na záda na koberec.. 
ale myslím, že jsem se dostatečně omluvila a už zase papá
a neodvrací se zhnuseně, když se vtírám s okučičkou
Není tady
Vlaďko, já se s naší rovinou nemohla smířit leta letoucí....a víš, na co mně nakonec dostala? Tedy, kromě řek?
Na nebe. Je tu v některých místech oobrovský nebe.......
Jess, já jsem skálopevně přesvědčená, že čím více se skýmkoliv mluví, tím více rozumí 
Teda, až na pár lidských výjimek, který se rozodly, že rozumět nebudou 
Není tady
Hm, řeky a nebe - řeku mám u domu, ale je fakt, že otevřené nebe je parádní. To mám na chatě, doma jsme v údolí, takže tu mám omezený výhled. Možná proto lezu se psy na ty kopce, teď jsi na to asi kápla 
Není tady
No...a ty západy slunce! Jsou tu i nádherný kouty, přestože obdělávaný - když máš pole květáku, salátu a červený řepy jednou stranou ohaničený krásným lesem a druhou stranou velkou rybnou řekou, tak je to obrázek pro bohy....v pokojným letním soumraku, například 
Není tady

Myslíš, Lupišu, takový to nebe, kdy si připadáš jako v planetáriu?
Já jsem teda taky spíše na tvarově bohatší reliéf, ale ta placka má zase tu výhodu, že dohlédneš fakt daleko... nic nepřekáží ve výhledu a ty si připadáš, že jsi zrovna "uprostřed" - jako ve skleněném těžítku ...
(nezaměňovat, prosím, s pocitem, že je člověk pupek světa
)
Není tady
No jo, všude je svým způsobem hezky. Kdybych to uměla, dala bych ti sem fotku z chaty s východem slunce, to je paráda, jak vykukuje zpoza lesa, za kopečkem pole. A taky krásnou fotku mám jak se slunce večer odráží v rybníce, úplná romantika. Ale fakt se musím pochválit, i když se to nedělá, tyhle fotky se mi povedly.
Není tady
Jestli ji máš na síti, tak by to mělo jít, ale jestli jen uloženou v počítači, tak myslím ne.
Popravdě, mně připadá v Ćechách nádherně na strašný spoustě míst. Kolikrát takhle někde sedím a říkám si kurňa, kam já bych jezdila?
Jen to moře bych kousek brala, takový chorvatský třeba 
Není tady

Vlaďka napsal(a):
No jo, moře. Mám u chaty tři rybníky
Ale nejsem pokrytec - kdybych měla prachy na takovou dovolenou, tak tam jedu taky
Klídek, stejskalo by se ti po chatě
a po večerním klidu a po jemném sluníčku a po šumícím lese bez uřvaných cikád ...
Není tady
Cikády koneckonců lze slyšet už v okolí Bratislavy 

Není tady
Ale to je jasný. Já to po tom nijak nepláču, už jsem tam byla, ale spíš kvůli děckám. Manžel by stějně nikam nejel, slunce nesnáší a já opravdu jsem radši v lese bez lidí, těch mám dost z práce.
Není tady
Já do lesa nemusím. Nabíjí mě městská historická centra. Jsem vyloženě městský turista.
I můj vnouček je v tomto po mně. Když ho vezmu na výlet do lesa, je otrávenej a nudí se. Protože tam nejsou lidé. A pak jdeme spolu centrem Prahy, po Karlově mostě... a on je ve svém živlu, vysmátej, mává lidem, brebentí. Historická městská centra mi úžasně dobíjí energii. A ze všech nejvíc snad to naše. Když třeba večer nebo v noci padá sníh, vyběhnu ven, stojím na náměstí, dívám se na krásný zámek nad ním, v jednom rohu náměstí kostel, v protějším krásná radnice s věží, z nebe se snáší sníh, ticho, sníh se třpytí pod nohami... krása nebeská. 
Před dvěma lety o adventu jsem šla v Praze po nábřeží od Karlova mostu k Národnímu divadlu. Pod nohami se třpytil sníh, voda šuměla, podívala jsem se na krásně osvětlený hrad a najednou jsem se cítila jako v kostele. Velikánský kostel, ve kterém je střechou nebe. A náš nádherný hrad je oltář. Modlila jsem se a děkovala Bohu, že mi dopřál vidět takovou krásu.
Stejnou krásu, jako když vidím moře. 

lupina montana napsal(a):
Zvláště na jaře a zejména vrby
ale bacha na ně, jsou to potvory vrtošivý
Fakt je, že staří a nemocní mívávali ve zvyku lehat si zády na vrby, co se naklánějí nad vodou - můžu jen doporučit....
Protože voda má strašně silnou jin energii , člověku prospívá sedět u řeky , nebo u nějaký přírodní vody , jenže to by nesměl pořád někam spěchat , 10 minut nestačí .
Není tady