Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#226 5. 4. 2012 12:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Jak získáváte enegii ?

Jo, je to zvláštní....já jsem vlastně taky přespávala v lese a nebála se, dokonce i s dítětem....nojo lol Třeba to bylo tím, že se bála kamarádka?
Ad ty nápisy na hřbitovech - já jednou viděla jeden, co mi utkvěl napořád - asi dvouletý děvčátko mělo napsáno: "Pánbůh počítal svoje andílky a zjistil, že mu jeden chybí. I zavolal - Haničko....."

Judy, no tak vidíš, že prej nevnímáš energie! Podle mě je schopnej je vnímat více či méně každej. A když máš ráda ty kameny: my byli jednou ve Švédsku na jedný neolitický, obrovský mohyle. Byl už večer, takže už byla zavřená, tak jsme ji jen tak obcházeli a já jsem strašně zatoužila mít z ní jeden kámen. Jenže mi to bylo blbý - ono to tam stojí pět tisíc let, nikdo to nerozebral a já s tím jako začnu? No....tak jsem mohylu pěkně poprosila, jestli bych si mohla jeden vzít. A přišlo mi, že mám sáhnout do takový škvíry - tak jsem si řekla, že když sáhnu a vytáhnu na jedinej pohyb, že to jako mělo znamenat "jo, můžeš".....no, mám ho! lol

Vlaďko, u nás už určitě roste medvědí česnek, jenže já jsem nechodička grater

Upravil(a) lupina montana (5. 4. 2012 12:56)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#227 5. 4. 2012 13:16

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Vlaďko, u nás už určitě roste medvědí česnek, jenže já jsem nechodička
Pochopila jsem, že máš něco s nohou. Tak ať se ti to rychle uzdraví aď je to co je to.

U nás ještě ne. Mám ho před chatou a ještě nevylezl. Letos ho musím píchnout do pořádné lesní hlíny.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#228 5. 4. 2012 13:21

vera
♥♥♥♥♥♥-

Vil....30 let jsem žila v Tuřanech a na místní hřbitov jsem chodila často, když jsem jezdila s kočárkem. Tam je" nádherný"  hřbitov, dávám uvozovky.
Já mám ráda takové obyčejné, malé, venkovské.
Když jsme chodili po krymských horách, zavedl nás průvodce vysoko v lesích na hřbitov, na židovský hřbitov-karamité-to jsem čučela....staré náhrobky, porostlé mechem, popadané, jiné než u nás....pokazil vše ukrajinský průvodce, stále sovětský člověk, jak mluvil......bylo to smutné a ubohé

Není tady

#229 5. 4. 2012 13:50

koniklec
♥♥♥♥---

Judyna napsal(a):

Proto ten můj kamarád nikdy neměl problémy, přitom přespává běžně v hlubokým lese u nás i na Slovensku . Protože on jde s důvěrou , s láskou  a ví ,  že se stane jen to, co se má stát .

Také jsem spávala v lese, je fakt, že ne sama, ale ta představa mi vůbec není proti. Čeho bych se měla v lese bát? Víte, jak nádherná jsou tam rána?

No v našem lese asi ne, kromě extrémní náhody nějakého zatoulaného magora. Ale třeba už na Slovensku by mě zajímalo, jestli by nějaký oprasklý medvěd pobral, že přichází s důvěrou a láskou. Nebo jestli by ten člověk láskyplně nechal sežrat a říkal si "mělo to tak být, ať se méďa napapá" big_smile

Není tady

#230 5. 4. 2012 14:00

majkafa
Host

Mně se od pohledu líbí hřbitov na Bertramce. Jezdím kolem tramvají, když jedu k dceři.
Ale je bohužel dlouhodobě zavřený.

#231 5. 4. 2012 14:01

majkafa
Host

koniklec napsal(a):

No v našem lese asi ne, kromě extrémní náhody nějakého zatoulaného magora. Ale třeba už na Slovensku by mě zajímalo, jestli by nějaký oprasklý medvěd pobral, že přichází s důvěrou a láskou. Nebo jestli by ten člověk láskyplně nechal sežrat a říkal si "mělo to tak být, ať se méďa napapá" big_smile

Jo, tam u nás, odkud jsem, medvědi jsou. A v zimě jdou docela blízko k vesnici. Spolužák ho před několika lety potkal v lese, bylo to i v novinách a na netu, díkybohu toto setkání přežil. Ale měl obrovské štěstí, že vyváznul "jen" s těžkými zraněními.

#232 5. 4. 2012 14:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jestli by nějaký oprasklý medvěd pobral, že přichází s důvěrou a láskou
Jde houslista pouští už nějaký ten rok. Najednou vidí, jak k němu běží lev. Lekne se a pomyslí si:
"Když už mám umřít, tak si aspoň naposledy zahraju na housle."
Začne hrát, lev k němu priběhne, lehne si mu k nohám a usne. Z druhé strany běži druhý lev, taky lehne a spí. Houslista stále hraje - najednou se k němu zezadu připlíží další lev, který ho zakousne. Spící lvi se proberou, první lev se podívá na toho druhého a povídá:
"To nás mohlo napadnout, že nám ho ten hluchej blbec sežere."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#233 5. 4. 2012 14:41

novavila
Zablokovaný

koniklec napsal(a):

Judyna napsal(a):

Proto ten můj kamarád nikdy neměl problémy, přitom přespává běžně v hlubokým lese u nás i na Slovensku . Protože on jde s důvěrou , s láskou  a ví ,  že se stane jen to, co se má stát .

Také jsem spávala v lese, je fakt, že ne sama, ale ta představa mi vůbec není proti. Čeho bych se měla v lese bát? Víte, jak nádherná jsou tam rána?

Ano na Slovensku, vždyt jsem psala, že cestuje všude po Slovensku a spí pod širákem .
Když tě má sežrat medvěd , sežere tě , je to tvůj osud .

Já jsem mu minule na výletě  říkala : To je hrozný, ti dva spolu žili 50 let a ted přijde magor a zabije je , proč se to děje ? 50 let spokojenýho život a takovej konec?
A on mi povídá : víš co by za to dal člověk, kterej umírá v bolestech v LDN několik let ? Smrt není žádná tragedie . A má pravdu. Proto se nebojí spát sám v hvozdech , protože ví, že se stane jen to, co se má stát.

Upravil(a) novavila (5. 4. 2012 14:50)

Není tady

#234 5. 4. 2012 15:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

Jde houslista pouští už nějaký ten rok. Najednou vidí, jak k němu běží lev. Lekne se a pomyslí si:
"Když už mám umřít, tak si aspoň naposledy zahraju na housle."
Začne hrát, lev k němu priběhne, lehne si mu k nohám a usne. Z druhé strany běži druhý lev, taky lehne a spí. Houslista stále hraje - najednou se k němu zezadu připlíží další lev, který ho zakousne. Spící lvi se proberou, první lev se podívá na toho druhého a povídá:
"To nás mohlo napadnout, že nám ho ten hluchej blbec sežere."

lollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#235 5. 4. 2012 18:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

koniklec napsal(a):

Judyna napsal(a):

lol no na Slovensku jsem sice taky v nějaké lesíku spala, ale byl naštěstí medvědůprostý. Ale je fakt, že na tom severním Slovensku nás domorodci na medvědy upozorńovali, ale to i ve dne, při normálních procházkách. A tam byly opravdu hluboké lesy ale spala jsem "doma". Bylo to poblíž Velkého Choče.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#236 5. 4. 2012 18:44

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Judy, no tak vidíš, že prej nevnímáš energie!
No jo, to bylo jenom jednou, to se nepočítá...smile
Také přeji brzké uzdravení.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#237 5. 4. 2012 18:46

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

U nás už něco málo z bylinek roste, ale musím docela dost hledat, jsou ještě maličké. Dnes jsem našla smetánku, žebříček, kopřivu a už začínájí i lístky břízy.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#238 5. 4. 2012 20:46

vera
♥♥♥♥♥♥-

já už dnes vařila z kopřiv špenát

Není tady

#239 5. 4. 2012 22:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Když jsme u té energie, snad nebude vadit, že sem dám 2 odkazy na pro mě dobíjecí muziku. Rašení jara znám strašně dlouho a pořád má pro mě velký náboj. Je to mimochodem moje absolventská skladba z lidušky.
No a písnička od Lenky Filipové je také úžasná. Melodie, krásný text, i ten klip. Uklidńuje i povzbuzuje.

http://www.youtube.com/watch?v=7V9aOd-kZuI

http://music.stream.cz/klip/221120-lenk … -buh-to-vi

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#240 6. 4. 2012 0:13

koniklec
♥♥♥♥---

Judyna napsal(a):

Když jsme u té energie, snad nebude vadit, že sem dám 2 odkazy na pro mě dobíjecí muziku. Rašení jara znám strašně dlouho a pořád má pro mě velký náboj. Je to mimochodem moje absolventská skladba z lidušky.
No a písnička od Lenky Filipové je také úžasná. Melodie, krásný text, i ten klip. Uklidńuje i povzbuzuje.

http://www.youtube.com/watch?v=7V9aOd-kZuI

http://music.stream.cz/klip/221120-lenk … -buh-to-vi

Krásný, díky! Jen ten klip mě kapánek rozbrečel rodna. Nejvyšší čas zapadnout spát big_smile

Není tady

#241 6. 4. 2012 7:43

vera
♥♥♥♥♥♥-

tak já celá vedle z toho, že je jaro.....pracovala 3 hod. na zahradě..ryla a ryla, hrabala a nakládala písek lopatou....dnes se nemůžu hýbat...bolí mě záda
nic se nemá přehánět....méden agan....napsali Řekové v Delfách před 2500 lety...všeho s mírou
ve svých letech už bych mohla být moudrá.....ale nejsem...nejsem

Není tady

#242 6. 4. 2012 8:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ve svých letech už bych mohla být moudrá.....ale nejsem...
Nojo, vero - jak praví (skoro) klasik - "A když bylo před kostelem, hádala se duše s tělem."  http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Taky trpím na tenhlecten "dialektickej rozpor" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png mezi duší či mozkem, který si myslí, že jsem z nezničitelnýho omyvatelnýho plastu a pak fňukaj, když jim tělíčko dává sakra poznat, že se mejlej...
A obávám se, že tohle poznání s věkem ne a nepřijde... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#243 6. 4. 2012 23:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

lupina montana napsal(a):

Jo a co nabíjí nejvíc mně: jednak debata - obohacující debata. Taková, kde se vynořují nové myšlenky, tvoří nová spojení, vznikají věci jinak, nejlíp překvapivě, barvitě......a vůůůbec nejlepší pro mně je, když jdu přírodou, se psema, kteří se radujou a s člověkem, se kterým se můžu bavit tímhle způsobem.
Ňam!

Mne stačia tí psi, tak nejako... teda pes, jeden by stačil. Aj keď je fakt, že s ním už potom človek ide aspoň do sídlištného parčíka... big_smile Príroda môže byť mmch aj pekný balkón, nielen Boubínsky prales... stolt Ja som skôr kaviarensko-galerijný povaľač, aj keď na tú prírodu sa tiež rada nechám nahovoriť. Alebo idem aj sama. Nemajúc zámienku psa, beriem si foťák a vykročím...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#244 7. 4. 2012 7:10

vera
♥♥♥♥♥♥-

jedu čerpat energii
vyráíme s A hledat zkamenělé hřebenatky....na to jsem mooc zvědavá
a cestou shlédneme keltské hradisko

Není tady

#245 7. 4. 2012 9:17

novavila
Zablokovaný

My dneska jedeme k mojí oblíbené kapli sv.Anny do Břežan , pak půjdeme lesama do Koliby na oběd a pak se odebereme k mým vnoučatům , kde dostanu vždycky energie nejvíc .

Moje vnučka miluje nové návštěvy , určitě chytne mýho kamaráda a odvede ho nahoru a ukáže mu svoje hračky , donutí ho hrát si .........ten bude koukat , je totiž starej mládenec .

Není tady

#246 2. 5. 2012 15:25

REŇAS
Host

Určitě mě dobíjí každé ráno,že se probudím a vidím,že stále ještě vidím.. wink

A jinak mě pozitivně naladí,když se setkám s lidmi,kteří se chovají jako lidé,lidé kterým nejsou ostatní lhostejní,lidé,kteří dokáží pomoci,jsou k druhým ohleduplní nebo prostě jen milí,komunikativní lidé,co Vás dokáží nabít,už jen tím,že jsou..

Také mě bezpochybně dobíjí manžel,mé děti,přátelé..

No a pak ty ostatní věci,zde již zmiňované...příroda,hory,moře,slunce,památky,starobylá městečka,dobrá knížka,film,koncert a posezení s kamarádkou,třeba u dobrého jídla ...

#247 2. 5. 2012 17:29

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

REŇAS napsal(a):

A jinak mě pozitivně naladí,když se setkám s lidmi,kteří se chovají jako lidé,lidé kterým nejsou ostatní lhostejní,lidé,kteří dokáží pomoci,jsou k druhým ohleduplní nebo prostě jen milí,komunikativní lidé,co Vás dokáží nabít,už jen tím,že jsou..

No a pak ty ostatní věci,zde již zmiňované...příroda,hory,moře,slunce,památky,starobylá městečka,dobrá knížka,film,koncert a posezení s kamarádkou,třeba u dobrého jídla ...

Reňas, ty máš problémy s očima, viď? Nebo si to s někým pletu?
Aby ti zrak co nejdéle sloužil!

Není tady

#248 2. 5. 2012 17:49

REŇAS
Host

Vilemína napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Ano mám a děkuji moc hjarta
Pro někoho možná těžko pochopitelné,ale opravdu i ten každý den,který prožiju s tím,že zatím je vše o.k.,je dobrou motivací k tomu mít tu pozitivní energii i když se né všechno vždy musí dařit,člověk,už ví,že vše se dá nějak zvládnout,když je zdraví...

#249 2. 5. 2012 18:02

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

REŇAS napsal(a):

Vilemína napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Pro někoho možná těžko pochopitelné,ale opravdu i ten každý den,který prožiju s tím,že zatím je vše o.k.,je dobrou motivací k tomu mít tu pozitivní energii i když se né všechno vždy musí dařit,člověk,už ví,že vše se dá nějak zvládnout,když je zdraví...

Vůbec nemusíš děkovat. Rozumím ti, zrak je velice důležitý. V tvém případě neexistuje možnost, že by se to zlepšilo třeba operací?

Není tady

#250 2. 5. 2012 18:34

REŇAS
Host

Vilemína napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Vůbec nemusíš děkovat. Rozumím ti, zrak je velice důležitý. V tvém případě neexistuje možnost, že by se to zlepšilo třeba operací?

Né, bohužel. Jistá dr.,když byla ta možnost a nějaká šance to ani nezkusila..  a dnes se to ,už dá operovat,ale někomu viditelnost očí zůstane malá,někomu zůstanou jen zbytky zraku a jinému,už ani to nepomůže..a oslepne. U mně to může dojít do takového stavu ze dne na den,to se nedá předvídat. Jsem takový složitější případ,no.. Ale tak snad to bude tak nějak dobré, musí být!! wink

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí