29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Možná to tu už někdy bylo ,ale tohle mě ted docela trápí .
Už pár let mám málo energie , před rokem jsem byla u maséra a on mi řekl , že jsem úplně vyšťavená a je to pravda, udělám mnohem míň práce než dřív , jsem pomalá .
Včéra jsem na face zahlídla takovej článek, kterej mě vyděsil , zjistila jsem, že porušuju skoro všechno , co tam píšou, že nám bere energii .
Možná to jsou ezoterický kecy, ale já jsem něco podobnýho už někde slyšela od léčitelky.
To kde jsou vykřičníky, dělám vlastně od rána do večera :
Co nás vyčerpává?
➢ Negativní myšlenky a pocity
➢ Kritika sebe a druhých !!!
➢ Hodnocení sebe a druhých !!!
➢ Velká obava z toho, co si o mně myslí druzí !!!
➢ Vysvětlování své pravdy !!!
➢ Obhajování své pravdy !!!
➢ Zaměřování se na negativní zprávy a záležitosti
➢ Strach
➢ Snaha ovlivnit to, co ovlivnit nemůžeme !!!
➢ Myslet si, že si něco nezasloužím !!!
➢ Neodpuštění sobě či druhým
➢ Nepřijetí vzpomínek
➢ Plivat a polykat – raději nechat odejít
➢ Žít v extrémních emocích (hněv, apod…) !!!
➢ Žít pouze v hlavě – co celé tělo, břicho? !!!
➢ Nuda
➢ Arogance !!!
➢ Shrbená záda (= nízké sebevědomí, nedůvěra v sebe sama) !!!
Máte to někdo podobně ?
Jak to změnit, jak získáváte energii ?
Není tady
Já vím, že se svou nemocí a s tím co přináší, to máš těžké... Ale nejde to prostě nedělat to všechno, co jsi tady teď vypsala?? Nehodnotit se, nekritizovat, odpustit si.... Už ti proboha není 15, tak se na ty obavy a strachy vy... Máš dvě úspěšné děti, dokázala ses poprat se životem, jak to bylo možné, tak už se netrap. Já jsem už to tady někde psala - vychovávám celý život sama svého syna - moje výchovná mantra je : "Jsi jediný a jedinečný, nikdo na světě není, jako ty, jsi nejlepší!!" A tohle platí pro každou lidskou bytost Narovnej se a nadechni !
Není tady
vitto napsal(a):
Já vím, že se svou nemocí a s tím co přináší, to máš těžké... Ale nejde to prostě nedělat to všechno, co jsi tady teď vypsala?? Nehodnotit se, nekritizovat, odpustit si.... Už ti proboha není 15, tak se na ty obavy a strachy vy... Máš dvě úspěšné děti, dokázala ses poprat se životem, jak to bylo možné, tak už se netrap. Já jsem už to tady někde psala - vychovávám celý život sama svého syna - moje výchovná mantra je : "Jsi jediný a jedinečný, nikdo na světě není, jako ty, jsi nejlepší!!" A tohle platí pro každou lidskou bytost
Narovnej se a nadechni !
To právě nejde , protože to je povaha , můj táta taky celej život někoho poučoval, vychovával, radil a jak je vidět, tak to člověka stojí spoustu energie .
Když to člověk dělá v práci, dostáva za to plat -energii zpátky - ale já to dělám pořád .
Radím na netu , pak se přepnu a sháním něco pro dceru na netu , zařídím, vyřídím , vyřeším , všechno zadara a porce energie jsou v čudu .
Moje teta je tak kritická (a dokonce i nenávistná) celej život a ted je jí 90 let .......tak se v tom vyznej !
Já se rozhodně netrápím, jsem spokojená , akorát úplně vyšťavená.......
Jak se dobíjíte energeticky?
Není tady
novavila napsal(a):
Jak se dobíjíte energeticky?
Procházky. To jediné mi tak nějak funguje, vypadnu z baráku, nechám to tam vše a prostě jdu. Už když zavírám branku, cítím se líp...jako by se to tou chůzí odplavovalo. V ten okamžik nemyslím na to, co doma.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
novavila napsal(a):
Jak se dobíjíte energeticky?Procházky. To jediné mi tak nějak funguje, vypadnu z baráku, nechám to tam vše a prostě jdu. Už když zavírám branku, cítím se líp...jako by se to tou chůzí odplavovalo. V ten okamžik nemyslím na to, co doma.
Procházky v přírodě mi taky pomáhají , tam se dobiju ,ale bohužel jen jednou týdně .
Sama se bojím chodit lesem za Prahou a moc lidí o to zájem nemá , nebo chodí 30 km, což zase já nemusím.
Není tady
Tady je pokrarčování toho článku ,ale podle mně tak žije jen anděl, moc takových andělů neznám :
Co nám dává energii?
➢ Láska
➢ Chvála sebe i druhých
➢ Přejícnost sobě i druhým
➢ Oceňování
➢ Naděje
➢ Vděčnost
➢ Laskavost
➢ Příjemné myšlenky a pocity
➢ Optimistický pohled na život
➢ Myšlenky, pocity a činy v jednotě
➢ Dělám to, co mě uspokojuje, těší
➢ Smích a úsměv
➢ Vyprávění příběhu, který chci zažívat
➢ Relaxace
➢ Představování si věcí, které chci zažívat
➢ Rovná záda (= sebedůvěra)
➢ Pohyb
➢ Voda
Není tady
Tam jde hlavně o to vypadnout z prostředí, které mně momentálně ubíjí, leckdy stačí i půlhodinka na pročištění hlavy. Když už nevím kudy kam, popadnu tašku a jdu nakoupit, ono je to pitomost, ale i to mi někdy pomůže, protože tam se zastavím a pokecám s tou, tam s prodavačkou...a cítím úlevu. Hlavně, že nemusím v ten okamžik nic řešit a nepadaj na mně ty pověstné čtyři stěny.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Tam jde hlavně o to vypadnout z prostředí, které mně momentálně ubíjí, leckdy stačí i půlhodinka na pročištění hlavy. Když už nevím kudy kam, popadnu tašku a jdu nakoupit, ono je to pitomost, ale i to mi někdy pomůže, protože tam se zastavím a pokecám s tou, tam s prodavačkou...a cítím úlevu. Hlavně, že nemusím v ten okamžik nic řešit a nepadaj na mně ty pověstné čtyři stěny.
Pravda je , že i příjemnej pokec dodá energii .
Stačí když je prodavačka příjemná a hned má člověk dobrej pocit a naopak taky, když se někdo xichtí a je odměřenej, dokáže tím otrávit náladu.
Není tady
Dobíjím se o víkendu doma, když se jen tak válím, čtu, trošku uklidím, vařím nebo nevařím dle chuti, dělám prostě jenom to, co chci. Nic nemusím a všechno můžu.
V létě jezdím o víkendech na výlety.
Dobíjí mě můj vnouček, když ho hlídám. Krásně se spolu vyblbneme.
Dobíjí mě existence lásky k mému milému.
A hudba a dobrá knížka. A posezení a povídání s mými blízkými.
A milování a povídání s mým milým.
HEAT. Plavání. Dobrý film v kině.
Solná jeskyně.
Upravil(a) majkafa (30. 3. 2012 21:50)
Ano hudba, na tu jsem zapoměla, pustit si rádio (případně CD) a buď jen poslouchat a nebo si i zablbnout (když mně nikdo nevidí ). Je fakt, že jsou ale i okamžiky, kdy hudbu nesnesu a po jedné písničce to vypínám. Nevím, proč to tak je.
Není tady
Mě nabíjí tanec. Když tančím, myslím jen na hudbu a na to, abych správně tančila choreografii a že chci jednou umět tančit jako naše lektorka
Upravil(a) sandra (30. 3. 2012 22:03)
Není tady
Mně dělá dobře zajímavej film nebo divadelní představení. S tím se dostanu do jiného světa, kde nemusím být sama za sebe, myšlenky jdou stranou a mohu jen vnímat a uvolnit se.
Tasky knížka před spaním, na kterou se vždy těšom. Zachumlat se do postýlky, pustit lampičku, a ponořit se do příběhu. Tohle mi pomáhá, uniknout z každodennosti. No a samozřejmě muzika. poslouchat něco, co mě fakt chytne za srdíčko, ne jen nějaký hudební smog z rádia.
Není tady
majkafa napsal(a):
Dobíjím se o víkendu doma, když se jen tak válím, čtu, trošku uklidím, vařím nebo nevařím dle chuti, dělám prostě jenom to, co chci. Nic nemusím a všechno můžu.
V létě jezdím o víkendech na výlety.
Dobíjí mě můj vnouček, když ho hlídám. Krásně se spolu vyblbneme.
Dobíjí mě existence lásky k mému milému.
A hudba a dobrá knížka. A posezení a povídání s mými blízkými.
A milování a povídání s mým milým.
HEAT. Plavání. Dobrý film v kině.
Solná jeskyně.
Vnoučata mě dobíjí taky , když jsem s nima tak úplně pookřeju . Přitom spousta lidí tvrdí že je malé děti energeticky vysávají , berou jim energii ,ale možná je to tím, že já si jen hraju , kdežto oni maj hlídání jako povinost .
Není tady
Mě nabíjí vyšívání , vyšívám stonkovým stehem různé dečky či ubrusy. Hodně mi taky pomáhají procházky s přítelem a jeho psem a jóga a křečci (mám doma dva syrské křečky). A taky jízda vlakem (miluju vlaky), optimismus čerpám z květin (cibuloviny, růže, šeřík...) a umění (doma mám nástěnku, kam si dávám nejrůznější obrázky - Gustav Klimt, Alfons Mucha, impresionisté, Josef Lada, staré mapy, příroda... - a pohlednice, vše si většinou vystřihuju z kalendářů). Ráda mám Moravskou zemskou knihovnu, oddělení Zahraničních knihoven a knihkupectví na Joštové v Brně. Nejvíce energie mi dává TONY. I přesto všechno, co jsem tady vyjmenovala, mi bývá bohužel často psychicky mizerně. Když mám propad, nepomůže mi nic, jen trochu spánek.
Tanec nesnáším, jenom se u toho naštvu, páč nejsem schopna napodobit ani ty nejjednodušší kroky. Stejně tak nemám ráda aerobic a podobné cvičení. Vlastně já ke sportu mám spíše negativní vztah, nikdy mě to nebavilo a netěšilo, endorfiny se nedostavily.
Není tady
sandra napsal(a):
Mě nabíjí tanec. Když tančím, myslím jen na hudbu a na to, abych správně tančila choreografii a že chci jednou umět tančit jako naše lektorka
To mi masér říkal taky, tancuj si pro sebe , to tě krásně uvolní a získáš jin energii.
To jsem málem padla, nesnáším tancování a vůbec mě neláká tancovat , je to pro mě utrpení .
Přitom spousta lidí si to skutečně užije a naplňuje je to , moje dcera , když je doma sama, tak tancuje .
Není tady
Ametyst napsal(a):
Mně dělá dobře zajímavej film nebo divadelní představení. S tím se dostanu do jiného světa, kde nemusím být sama za sebe, myšlenky jdou stranou a mohu jen vnímat a uvolnit se.
Tasky knížka před spaním, na kterou se vždy těšom. Zachumlat se do postýlky, pustit lampičku, a ponořit se do příběhu. Tohle mi pomáhá, uniknout z každodennosti. No a samozřejmě muzika. poslouchat něco, co mě fakt chytne za srdíčko, ne jen nějaký hudební smog z rádia.
Ano například kino taky miluju .
U nás ve Vyliž je to zážitek, obrovská plocha před kterou těsně sedíš a vidíš všechny detaily herce a jen čekáš s napětím co přijde .
Sametový sedadla a v kině tři lidi , takže jsi skoro sama , takže můžeš snít , pasivně přijímat jinovou energii , dobíjet se.
Akorát ta cena není moc snová .
Není tady
novavila napsal(a):
sandra napsal(a):
To mi masér říkal taky, tancuj si pro sebe , to tě krásně uvolní a získáš jin energii.
To jsem málem padla, nesnáším tancování a vůbec mě neláká tancovat , je to pro mě utrpení .
Přitom spousta lidí si to skutečně užije a naplňuje je to , moje dcera , když je doma sama, tak tancuje .
jj, to dělám taky
Není tady
Zapomněla jsem na jaro. Miluju slunečný květen.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Mě nabíjí vyšívání
, vyšívám stonkovým stehem různé dečky či ubrusy. Hodně mi taky pomáhají procházky s přítelem a jeho psem a jóga a křečci (mám doma dva syrské křečky). A taky jízda vlakem (miluju vlaky), optimismus čerpám z květin (cibuloviny, růže, šeřík...) a umění (doma mám nástěnku, kam si dávám nejrůznější obrázky - Gustav Klimt, Alfons Mucha, impresionisté, Josef Lada, staré mapy, příroda... - a pohlednice, vše si většinou vystřihuju z kalendářů). Ráda mám Moravskou zemskou knihovnu, oddělení Zahraničních knihoven a knihkupectví na Joštové v Brně. Nejvíce energie mi dává TONY. I přesto všechno, co jsem tady vyjmenovala, mi bývá bohužel často psychicky mizerně. Když mám propad, nepomůže mi nic, jen trochu spánek.
Tanec nesnáším, jenom se u toho naštvu, páč nejsem schopna napodobit ani ty nejjednodušší kroky. Stejně tak nemám ráda aerobic a podobné cvičení. Vlastně já ke sportu mám spíše negativní vztah, nikdy mě to nebavilo a netěšilo, endorfiny se nedostavily.
Ano to je spousta způsobú jak přijímáš jinovou energii a dobíjíš se .
Vlaky taky miluju , jsem úplnej úchyl, když vidím jet vlak okolo , mám příjemnej pocit .
Vlakem jezdím i dvakrát týdně, vylezu si do druhého patra pantografu a dívám se na řeku, pak vystoupím a jdu do cukrárny a třeba do kostela a pak si sednu k řece .Pak zas tím krásným vlakem jedu domů.
Můj pradědeček byl vechtr v Úvalech, tak mám asi ty vlaky v krvi .
Pamatuju se, že babička ještě v 90 letech jezdila vlakem z Masaryčky na Ouvaly, protože milovala to prostředí nádraží a vlaků .
Není tady
Jak získávám energii?
Horkou vanou v zimě.
Chladnou sprchou v létě.
Bazén, plavání, výřivka. V létě jen tak lenošit na dece na koupališti.
Procházka (nejdřív tedy překonat lenost) ale vrátím se domů plná elánu.
Uklízení,když nikdo není doma a já můžu řádit.
Když se na mě někdo usměje, když má druhý radost, když já mám radost.
Co mě ubíjí.
Ranní vstávání v 5.30
Odpoledne když přijedu z práce a chtěla bych si dáchnout u kafíčky moje dcera. Otázky, odpovědi, neumyté nádobí,bordel.
Upravil(a) dusička (31. 3. 2012 10:15)
Není tady
Já jezdím vlakem jen za Tonym na Vysočinu. Minulý rok jsem jela vlakem do Vídně a taky do Berlína - na noc, lehátkovým vozem, vzala jsem si prášek na spaní a trochu se prospala, z Brna do Berlína to trvalo 8 hodin, vlak jel až v Budapeště. Byl to můj sen jet vlakem do zahraničí, tak jsem si ho splnila. V Berlíně mají krásné nové nádraží, to v Brně máme škaredé hlavní nádraží. Závidím své známé Němce, bydlí v Brně, jednou za čas jezdí domů do Neubrandenburgu (sever Německa), jezdí vlakem, to musí být krása. Jen teda ta cena je pěkná pálka, ale zase je to o hodně pohodlnější než cestování autobusem. Tony studoval semestr v Toulouse (jih Francie), jel tam autobusem, prý nikdy více, nechal se slyšet, že to bylo utrpení. Zase viděl Pyreneje, byl i ve Španělsku a Andoře se podívat na různé farmy. Obdivuju lidi, kteří jsou schopni absolvovat cestu do Turecka autobusem či jiných podobně vzdálených míst.
Není tady
Dušičko, já do bazénu nevlezu, jen do termálních lázní, trpím extémní zimomřivostí. Termální lázně si ale užívám, jezdíme do Mošoně (Mosonmagyaróvár), je to kousek od Brna, zrovna v pondělí tam jedeme.
Není tady
Uklízení nemusím, uklízím, když už je to opravdu nutné.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Já jezdím vlakem jen za Tonym na Vysočinu. Minulý rok jsem jela vlakem do Vídně a taky do Berlína - na noc, lehátkovým vozem, vzala jsem si prášek na spaní a trochu se prospala, z Brna do Berlína to trvalo 8 hodin, vlak jel až v Budapeště. Byl to můj sen jet vlakem do zahraničí, tak jsem si ho splnila. V Berlíně mají krásné nové nádraží, to v Brně máme škaredé hlavní nádraží. Závidím své známé Němce, bydlí v Brně, jednou za čas jezdí domů do Neubrandenburgu (sever Německa), jezdí vlakem, to musí být krása. Jen teda ta cena je pěkná pálka, ale zase je to o hodně pohodlnější než cestování autobusem. Tony studoval semestr v Toulouse (jih Francie), jel tam autobusem, prý nikdy více, nechal se slyšet, že to bylo utrpení. Zase viděl Pyreneje, byl i ve Španělsku a Andoře se podívat na různé farmy. Obdivuju lidi, kteří jsou schopni absolvovat cestu do Turecka autobusem či jiných podobně vzdálených míst.
Tan vlak je lepší i z praktických důvodů , protože se zvedneš , projdeš, dojdeš si do jídelního vozu na kávu , v busu člověk ztuhne, když jede dlouho .
Naposledy jsem jela se sestrou vlakem do Drážďan , trvalo to přesně dvě hodky a bylo to úžasný .Vlak jede podél řeky, člověk vidí krásný hrady a zámky , skály, České Švýcarsko .To bych na dálnici neviděla .
Takže nádherná cesta a na jejím konci starobylé město , prostě lábuž.
Akorát ta cena je příšerná, když jsme jeli tři do Salzburku na dovolenou , byl vlak skoro dražší než pobyt .
Není tady
Potěšení mi taky skýtá výuka němčiny.
Není tady