6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaku, já nechápu jen jednu věc - proč tě tak rozčiluje, jak kdo zachází se svými penězi.
Třeba jsou i lidé, kterým je srdečně u zadele, jestli za vedení účtu dají padesátku nebo dvě stovky.
Není tady
Xsara napsal(a):
Jaku, já nechápu jen jednu věc - proč tě tak rozčiluje, jak kdo zachází se svými penězi.
Třeba jsou i lidé, kterým je srdečně u zadele, jestli za vedení účtu dají padesátku nebo dvě stovky.
Máš pravdu Xsaro,fakt si tu lidskou hloupost moc připouštím k tělu.Jenže já s podobnými lidmi pracuji a slyším je kvílet,jak mají málo peněz,jak jsou před vyhazovem z práce,takže jim chci skutečně odlehčit ten jejich rozpočet,páč měsíčně 150,-Kč např.pravidelně za něco takhle vyhazovat-pro mě jeto nepředstavitelné.Oni tohleto vše chápou,že by tedy měli něco zdarma,ale nakonec řeknou,že už jsou TAK zvyklí.A tak já si zas zvykám tohle pouštět jedním uchemtam a druhým ven a dobře jim tak.Ať na ně přijde Tina a podobní,ti jim už pomůžou od peněz docela,i s pobl.banými balíčky.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Hmm, tak já se teda "přiznám", že taky jsem začala v srpnu 2011 pracovat pod hlavičkou Partners.
Z mých předchozích názorů, co jsem tu kdy o financích psala, jistě vyplývá, že mi nejde o to klienty zadlužit - naopak. Pravda je, že jako krotitelka dluhů jsem moc neuspěla, ale to proto, že ti "moji" dlužníci vůbec neměli zájem na svém jednání něco měnit.
Kapitálovou životní pojistku jsem neuzavřela ani jednu, v dnešní době je to překonaná záležitost.
Fondy mě zajímaly vždycky tedy už víc než 15 let, co jsem zhruba ušetřila z brigád první peníze a dá se na nich vydělat, mě se to povedlo. Jen nesmíš jednorázově investovat a čekat, co z toho bude za 4 roky.
Konto za 89,- s 1,5% úrokem, kde základní transakce a výběry jsou v ceně je dobrá varianta. Tohle konto doporučuji lidem, kteří z tradice chtějí "kamennou banku na náměstí" a nešli by do čistě internetového konta nebo do Fio (o těchto možnostech taky informuji). Tak Jaku doporuč jiné levnější konto v kamenné bance. Naštěstí u nás ve městě má banka Unicredit akci a konto Partners je zdarma pro většinu obyvatel - zaměstnanců jisté továrny, jen ten úrok je pak nižší.
je fakt, že "krotitelé", kterým pomůžu tak, aby byli alespoň na nule (měla jsem lidi, co se jim měsíčně nedostávalo třeba 8000), dokázali všecko, co jim zbylo, utratit úplně stejně... to je pak trošku pocit marnosti - ale naštěstí takoví nejsou všichni...
Není tady
Jaku, já myslela, že sem si člověk chodí pro radu a ne pro získání titulu "debil"
Každý má právo na svůj názor, ale trochu úcty a respektu k druhým by neuškodilo. Dík
Není tady
tina napsal(a):
eva4444 napsal(a):
Hmm, tak já se teda "přiznám", že taky jsem začala v srpnu 2011 pracovat pod hlavičkou Partners.
Z mých předchozích názorů, co jsem tu kdy o financích psala, jistě vyplývá, že mi nejde o to klienty zadlužit - naopak. Pravda je, že jako krotitelka dluhů jsem moc neuspěla, ale to proto, že ti "moji" dlužníci vůbec neměli zájem na svém jednání něco měnit.
Kapitálovou životní pojistku jsem neuzavřela ani jednu, v dnešní době je to překonaná záležitost.
Fondy mě zajímaly vždycky tedy už víc než 15 let, co jsem zhruba ušetřila z brigád první peníze a dá se na nich vydělat, mě se to povedlo. Jen nesmíš jednorázově investovat a čekat, co z toho bude za 4 roky.
Konto za 89,- s 1,5% úrokem, kde základní transakce a výběry jsou v ceně je dobrá varianta. Tohle konto doporučuji lidem, kteří z tradice chtějí "kamennou banku na náměstí" a nešli by do čistě internetového konta nebo do Fio (o těchto možnostech taky informuji). Tak Jaku doporuč jiné levnější konto v kamenné bance. Naštěstí u nás ve městě má banka Unicredit akci a konto Partners je zdarma pro většinu obyvatel - zaměstnanců jisté továrny, jen ten úrok je pak nižší.je fakt, že "krotitelé", kterým pomůžu tak, aby byli alespoň na nule (měla jsem lidi, co se jim měsíčně nedostávalo třeba 8000), dokázali všecko, co jim zbylo, utratit úplně stejně... to je pak trošku pocit marnosti - ale naštěstí takoví nejsou všichni...
Krotitelům v TV apod.není třeba pomáhat,to se pomáhá těm kroceným přeci,ni?
Není tady
Saďourek napsal(a):
Jaku, já myslela, že sem si člověk chodí pro radu a ne pro získání titulu "debil"
Každý má právo na svůj názor, ale trochu úcty a respektu k druhým by neuškodilo. Dík
"debily" tady omíláš pořád doklečka jen ty,já je nezmínila.Musíš mít hrozně nízké sebevědomí,bohužel-pro tebe samu.
Není tady
Spoluprácí s Partners si já nemůžu stěžovat.Naprostá spokojenost.Už jen to ,že dnes platí člověk naprosto za vše.Jejich poradenství si já nemohu vynachválit.Naopak velice příjemná spolupráce.
a co se týče konta.jak píše saďourek ,taky jsem ráda,že platím pouze 90kč,páč u české jsem platila opravdu blbostí neuvěřitelných 200kč
Není tady
Jaku napsal(a):
Lenka napsal(a):
Jen se přidám se svou zkušeností : Já platím za účet 0Kč a jen zaplatím výběr z automatu 6Kč. Takže max . zaplatím měsíčně 6 nebo 12 Kč. Jinak všechny převody , platby kartou apod. jsou zdarma. Takže pro mne by bylo těch 89 hodně.
Přesně tak,byla tu zmínka o FIO,já tedy mám účet už asi 4 roky v Mbank-intrnet.bance.Tady máme 3 výběry v měsíci z jakéhokoli bankomatu v čr zdarma,zaplatíš-li kartou tuším 4tis.Kč.Jinak jsou to taky takové malé korunové položky.Jinak vše zdarma,obsluha pro širokou veřejnost-nenáročná a kdykoli by sis NAHODOU s něčím nevěděla rady,jsou natelefonu či na mailu.)
ano možná to máte nastavené takhle.Já osobně mámv těch 90kč.veškerá pojištění.kdežto ať už jde o Fio a nebo Mbank ,tak pravděpodobně ,jsou to malé položky,že pojištění nemáš žádné.....že by i zadarmo pojištění se mi teda nezdá.Dnes totiž zadarmo opravdu nic není.Pokud bych nechtěla pojištění tak bych možná taky platila pr.d.prd.0
Není tady
... no ale vyplývá to z tvého textu, ty tam používáš trošičku jiné tituly a nechtělo se mi to kopírovat ani vypisovat.
Sebevědomí mám zdravé a tento rozhovor je naprosto zbytečný. Zkrátka jsem s Partners spokojená, narazili jsme si patu u jiných koumáků a neměnila bych je.
Není tady
sisi21 napsal(a):
Jaku napsal(a):
Lenka napsal(a):
Jen se přidám se svou zkušeností : Já platím za účet 0Kč a jen zaplatím výběr z automatu 6Kč. Takže max . zaplatím měsíčně 6 nebo 12 Kč. Jinak všechny převody , platby kartou apod. jsou zdarma. Takže pro mne by bylo těch 89 hodně.
Přesně tak,byla tu zmínka o FIO,já tedy mám účet už asi 4 roky v Mbank-intrnet.bance.Tady máme 3 výběry v měsíci z jakéhokoli bankomatu v čr zdarma,zaplatíš-li kartou tuším 4tis.Kč.Jinak jsou to taky takové malé korunové položky.Jinak vše zdarma,obsluha pro širokou veřejnost-nenáročná a kdykoli by sis NAHODOU s něčím nevěděla rady,jsou natelefonu či na mailu.)
ano možná to máte nastavené takhle.Já osobně mámv těch 90kč.veškerá pojištění.kdežto ať už jde o Fio a nebo Mbank ,tak pravděpodobně ,jsou to malé položky,že pojištění nemáš žádné.....že by i zadarmo pojištění se mi teda nezdá.Dnes totiž zadarmo opravdu nic není.Pokud bych nechtěla pojištění tak bych možná taky platila pr.d.prd.0
a víš vůbec co se pod tím veškerá vůbec skrývá za konkrétní pojištění?A na jakou částku?
Ale jinak si mějte co chcete,já to dělám taky tak:P
Není tady
Jaku a kde pracuješ? Odhaduji: Ve stavební spořitelně?
Tino, to s těmi krotiteli jsem, promiń, taky nepochopila, to zní, jako že jsi dostávala z dluhů nějaké poradce :-)
Není tady
Pojištění za 90 Kč, tak to by mě taky zajímalo, co v tom je, za to se dá pořídit podprůměrně dobré krytí na trvalé následky úrazu a to je tak vše.
Není tady
nene, klienty - ti by měli krotit svoje dluhy - my jim s tím tak můžeme pomoci... ještě by to šlo říct tak, že jsme krotitelé krotitelů dluhů
Jaku, zatím jsi tu akorát stihla všecky urazit, konkrétní info vůbec žádné, tak to vidím já
Není tady
Jaku napsal(a):
sisi21 napsal(a):
Jaku napsal(a):
Přesně tak,byla tu zmínka o FIO,já tedy mám účet už asi 4 roky v Mbank-intrnet.bance.Tady máme 3 výběry v měsíci z jakéhokoli bankomatu v čr zdarma,zaplatíš-li kartou tuším 4tis.Kč.Jinak jsou to taky takové malé korunové položky.Jinak vše zdarma,obsluha pro širokou veřejnost-nenáročná a kdykoli by sis NAHODOU s něčím nevěděla rady,jsou natelefonu či na mailu.)ano možná to máte nastavené takhle.Já osobně mámv těch 90kč.veškerá pojištění.kdežto ať už jde o Fio a nebo Mbank ,tak pravděpodobně ,jsou to malé položky,že pojištění nemáš žádné.....že by i zadarmo pojištění se mi teda nezdá.Dnes totiž zadarmo opravdu nic není.Pokud bych nechtěla pojištění tak bych možná taky platila pr.d.prd.0
a víš vůbec co se pod tím veškerá vůbec skrývá za konkrétní pojištění?A na jakou částku?
Ale jinak si mějte co chcete,já to dělám taky tak:P
jj vím.Hlavně každému vyhovuje něco jiného.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Pojištění za 90 Kč, tak to by mě taky zajímalo, co v tom je, za to se dá pořídit podprůměrně dobré krytí na trvalé následky úrazu a to je tak vše.
já myslím, že sisi má na mysli Partners konto za 89 Kč... jestli jsem to dobře pochopila
Není tady
Tak to vidíš Tino, co se tu ještě dozvím, zní to logicky, že jsem (občas) krotitelka dlužníků a ti dlužníci jsou krotitelé svých dluhů. Nicméně moje výsledky v tomhle směru jsou demotivující, moji dlužníci jsou neukáznění.
Není tady
u mě tak půl na půl... víc se asi drží ti, kteří mají rodiny, když je někdo sám, tak to dopadá hůř... zrovna včera mi volal pán, kterému jsem pomohla s dluhy loni, že mi za to chce moc poděkovat tak to je potom moc dobrý pocit... ale je fakt, že to řešili dřív, než bylo nejhůř a celkový dluh nebyl až tak hrozivý - ale přijít s tím až dneska, už by to asi řešení nemělo...
Není tady
eva4444 napsal(a):
no nevím jak ostaní .Já v tom mám jakoby 2mezinárodní karty (já a manžel),výběry z bankomatu,pojištění,vedení účtu,přečerpání úvěru.linku 24,mobil24, elektronické převody.atd.prostě dohromady je to vlastně konto za které jim zaplatím 90kč.což mě právě vyhovuje.
Není tady
tina napsal(a):
eva4444 napsal(a):
já myslím, že sisi má na mysli Partners konto za 89 Kč... jestli jsem to dobře pochopila
tina-není to vyloženě Parners konto ,ale něco asi podobného:)
Není tady
Sisi, tak to jo, už rozumím :-)
Není tady
tina napsal(a):
nene, klienty - ti by měli krotit svoje dluhy - my jim s tím tak můžeme pomoci... ještě by to šlo říct tak, že jsme krotitelé krotitelů dluhů
Jaku, zatím jsi tu akorát stihla všecky urazit, konkrétní info vůbec žádné, tak to vidím já
Nikoho neurážím,to jen ty tady pořád vykřikuješ a konkrétní rady jsem tu na rozdíl od tvého pouhého vykřikování dala-viz běžné účtyzdarma.Čti pořádně a nebuď vztahovačná
Není tady
Tino a Evo4444, můžu se zeptat, vy svým klientům dáváte pak papír, kam mají napsat telefonní čísla svých známých? Mně právě tyto praktiky příjdou po*né. Jsem teda zaujatá, všechny ty poradce, makléře, pojišťováky a jiné "agenty" házím do jednoho pytle. Naše rodina má hodně negativní zkušenosti co se týče realitních makléřů. Služby finančních poradců jsme nikdy nevyužili, vím o nich jen zprostředkovaně od několika známých a zkušenosti jsou opět negativní. Jedné známé dokonce finanční poradce velmi uškodil. Pak jí nabídl ten papír, kam měla vepsat deset telefonních čísel. Známá mu to vrátila s tím, že tolik nepřátel nemá.
Můj brácha v roce 2009 uzavřel pojištění (úrazové a životní, co to přesně bylo, to nevím), uvrtala ho do toho jeho tehdejší přítelkyně (kravka prvotřídní). Platil 500 Kč měsíčně. "Výhoda" tohoto pojištění spočívala v tom, že za každý den hospitalizace měl dostat klient 400 Kč a v případě smrti měla dostat jeho rodina 200 000 Kč, vztahovalo se to i na sebevraždu. Po půl roce se to zrušilo, brácha byl hospitalizovaný tři týdny a nedostal ani korunu. Odůvodnili to tak, že je chronický pacient (rozjížděla se mu schizofrenie) a má za sebou tři pokusy o sebevraždu. Většina lidí, co si podobné pojištění platí, nedostanou od pojšťovny ani korunu, skoro nic se na pojištění nevztahuje. Je mi 25 let, jsem ještě studentka, tudíž žádné pojištění neplatím a v budoucnu nebudu platit - výjimka pojištění domu, auta a možná důchodové připojištění.
U Partners pracovala půl roku jedna moje spolužačka ze střední. Vložila do toho jen peníze, téměř nic si nevydělala. Patřičné vzdělání neměla, stačilo třítýdenní školení. Nutno dodat, že jsme na střední měli matiku na směšné úrovni, ekonomii taktéž. Spolužačka to dělala půl roku, pořád obvolávala spolužáky, které to jen otravovalo, nikdo jejich služeb nevyužil. Dělala to teda v roce 2009. Díky ní říkám jednoznačně NE Partners a podobným institucím.
Můj přítel si minulý rok bral hypotéku na vybudování vestavby. Nabízeli mu "výhodné" životní pojištění, samozřejmě do toho nešel. Částka, kterou by měsíčně platil, byla ohromná, skoro jako měsíční splátka hypotéky. Dům samozřejmě pojištěný má.
Jak ale říkám, jsem zaujatá. Věřím, že existuje pár dobrých finančních poradců, ale těch je strašně málo.
Není tady
Vilemíno, vidím, že máš špatné zkušenosti ve svém okolí.
Na principu doporučení funguju taky. A představ si, že jsou spokojení klienti, kteří mi doporučí 20 známých a pak jsou i Ti, kteří doporučí jen 1-2 nejbližší. Tvoje známá asi nebyla s poradcem spokojena, když říkala, že: "Tolik nepřátel nemá".
Tvůj brácha: Nevím, co uzavíral, ale ve všech pojistných smlouvách na životní pojištění je i zdravotní dotazník, který se musí pravdivě vyplnit. Všechny nemoce, které už člověk v tu chvíli má jsou nepojistitelné. Někteří lidé jsou kvůli svým nemocem nepojistitelní. Některé nemoci jsou celkově ve výlukách. Pojišťovna má po uzavření návrhu smlouvy 2 měsíce na "akceptaci smlouvy". Takže Tvůj brácha nejspíše onemocnění v dotazníku zamlčel.
Je jasné, že žádná pojišťovna nepojistí člověka chronicky nemocného po té, co se člověk už 3x o sebevraždu pokusil. To je jako nejde uzavřít pojištění životní na smrt a hospitalizaci s někým, kdo má rakovinu. Prostě zcela logicky, takové lidi nikdo nepojistí. Mám příklad z poslední doby, kdy mi pojišťovna odmítla pojistit i klienta, který je v invalidním důchodu, protože si zlámal ošklivě nohy po pádu. Stejně tak mi pojišťovna odmítla pojistit na úraz paní, která má neurologickou chorobu (něco jako roztrošená skleróza). Pak ještě pojišťovny mají čekací doby. Tzn. např. když někdo tuší, že má rakovinu, honem se pojistí a pak se jde léčit - taky z pojištění se neplní, protože čekací doba bývá min. 6 měsíců - 2 roky! Tzn. tu dobu platíš, ale až pak "můžeš"onemocnět, aby se plnilo v plné výši.
Důchodové pojištění jsem rozumné ještě neviděla.
Já bych bez pojistky být už nechtěla, jsem aktivní člověk, jezdím na koni, řídím auto. Když bych zůstala na vozíku, plnění z pojistky by bylo min. 10 milionů Kč (max. plnění v mé úrazové pojistce je 15 milionů), stojí mě pojištění cca 130 Kč / měs. Jistě, pokud se mi nic nestane, jsou to vyhozené peníze, ale je to i o zodpovědnosti. Je hodně lidí, kteří vůbec pojištěni nejsou, pak se jim něco stane a natahují ruku ve sbírkách, aby jim někdo přispěl na vozík.
Jinak pojištění ráda nemám, protože když se nic nestane, tak ty peníze jsou vyhozené. Za sebe můžu říct, že považuju za užiteční poj. invalidity, úrazu, smrti (když je hypotéka) a za neužitečné považuju pojištění hospitalizace nemocí a pojištění na malé úrazy jako zlomenina: je to drahé a člověk by musel ležet po nemocnicích alespoň každé 2 roky, aby se to vrátilo.
Tvoje spolužačka: Nebudu komentovat, do čeho vkládala peníze a proč jí to nešlo. Můj vklad do začátku podnikání byla akorát koupě živnostenského listu a koupě notebooku, který bych kupovala brzy stejně a dojíždění na školení. Asi Tvoje spolužačka byla moc mladá a i proto pro klienty nedůvěryhodná. Já mám vysokou ekonomickou, hodně dobrou práci za sebou: Firemní finance, rozhodování v desítkách milionů EUR, takže mi zpracovat finanční plán klienta přijde proti tomu jednoduché. Do Partners jsem nastoupila na mateřské, záškol trval měsíc, pak jsem mohla sama s klienty komunikovat, ale ne jim sama tvořit finanční plány. Školení jsou průběžně a věnuju jim 1 den v týdnu.
Tvému příteli někdo nabízel blbost. Pojištění ve výši splátky hypotéky je nesmysl, někdo na něm chtěl pěkně vydělat. Jste si jistí, že Vám tentýž člověk zpracoval hypotéku nejvýhodněji? Já bych tomu moc nevěřila, proč by se snažil dát Vám maximální slevy (a ukrojit si kus své provize), když se snažil nabídnout tak nesmyslně vysokou životní pojistku? Co vím, tak moji klienti dostanou proti sazbám v bance ještě další slevy na úrocích nebo na zpracování úvěru. Klient, který přijde do banky z ulice se na takové podmínky nedostane.
Přeju Ti, ať si najdeš dobrého finančího poradce. Každopádně Ti v životě pomůže ušetřit hodně peněz a nějaké vydělat a taky by Ti měl poradit, proč neuzavírat pojištění s názvem důchodové.
S poradci je to jako s právníky... Narazíš na dobré a i na ty ostatní.
Není tady
Evo4444, velice oceňuju to, jak dlouhý příspěvek jsi mi napsala, okomentovala jsi všechno a bez emocí. Osobně tě neznám, ale takto přes obrazovku jsi mi sympatická. Jsi mi sympatická i mimojiné proto, že máš pro tuto profesi patřičné vzdělání.
K bráchovi. Je těžce nemocný, v době, kdy se nemoc vyvíjela, udělal spoustu blbostí, lidi okolo něj ho využili a podojili jak se patří. Samozřejmě ho to neomlouvá, může si za to sám. S tím jeho pojištěním nevím, jak to přesně bylo. Odmítá se o tom bavit. Rodičů se na to taky neptám, všichni jsme rádi, že se brácha trochu uklidnil.
Moje spolužačka vložila velké peníze do telefonování, nevrátilo se jí z toho nic. Ona teda není dvakrát komunikačně zdatná, vůbec se pro tuto práci nehodí. Šokovalo mě ale, že člověka, který nemá ekonomické vzdělání, ihned vezmou.
Přítelovi to pojištění nabízela jeho spolužačka ze střední. Od někoho se asi dozvěděla, že si bere hypotéku, tak se vnutila.
To doporučení či psaní kontaktů mi přijde hrozné, až po*né. Nikomu ze svých známých bych neuvedla jeho číslo. Beru to jako obtěžování. Mně to aspoň obtěžuje, když mi volají a něco nabízí. Obtěžuje mě pořád vysvětlovat, proč ten a ten "výhodný" produkt nechci. Nemám ráda takové to přemlouvání, ať si to a to koupím. Dnes je to na každém kroku - spamy, telefony z call center, pouliční prodejci..., všude je člověk nucen vysvětlovat, že nemá zájem.
Otevřeně říkám, že bych se tím, co děláš, Evo, nemohla živit. Nevydělala bych si ani korunu. Nejsem komunikativní, neumím se vetřít, přesvědčovat lidi, to není pro mě.
Není tady