19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Pandoro, jen bych jetě dodala k těm chudým v slumech, k zuboené Africe.....copak nevymíraly vdycky v historii národy, které nebyly nějakým způsobem ivotaschopné? Nebyl člověk neandrtálský nahrazen vyvinutějím kromaňoncem? Nezanikla spousta národů, které byly dobyty těmi silnějími a průbojnějími?
Jak se chceme třeba my bránit postupné islamizaci Evropy? Myslím, e kadá snaha bude stejně zbytečná....
Jasně, e problémy třeba té Afriky máme taky moná zčásti na svědomí (i kdy nikdo nemůe vědět, jak by to tam dnes vypadalo, kdyby tam nevstoupila noha bělocha), ale k té ivotaschopnosti patří právě taky schopnost uhájit si své území vůči dobyvatelům.....
Vichni se dojímáme osudy ubohých hladových sirotků a neuvědomujeme si, e tohle je zákonitý proces, který vdycky probíhal a probíhat bude....jeden národ zanikne, aby vzniklo něco nového.....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
lupina montana napsal(a):
mia napsal(a):
Nerozumím, proč na jedny se apeluje ohledně práce na sobě, soucitu a hlavně práce pro druhé a u jiných se tohle nepředpokládá, proč jeden má být otrok a druhý jen konzument....
Protoe kdo má rozum (nebo zkuenost) do poutě nevolá......
Přesně tak
A taky kdo je moudrý a dospělý, nepokřikuje jak malý rozcapený nevychovaný děcko tam, kde je potřeba právě onen dospělý přístup
no pro mě je třeba zas legrační představa, jak tam to děcko nosí vodu v kyblíčku v naivní představě, e něco změní....kadý z nás to vidíme prostě jinak....
Není tady
mia napsal(a):
no pro mě je třeba zas legrační představa, jak tam to děcko nosí vodu v kyblíčku v naivní představě, e něco změní....kadý z nás to vidíme prostě jinak....
Mio, klidně se směj.
Pokud jsi teda konkretně pochopila čemu vlastně, tak ti to i přeju.
Pokud ne, tak neva, alespoň si prodlouí ivot
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Mio, klidně se směj.
Pokud jsi teda konkretně pochopila čemu vlastně, tak ti to i přeju.
Pokud ne, tak neva, alespoň si prodlouí ivot
S děckem jsi přila ty.....a chytla ses akorát termínu případné legrace z nesmyslného počínání (ničemu se nesměju), přičem jsi úplně pominula podstatu věci, tedy nesmyslnost zalévání poutě...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
take koukám, e se tu pletou pojmy s dojmy.
Definice solidarity je co? Zná to některá?
Definice solidarity: já pomůu tobě, a bude potřeba, ty pomůe mně. Prvotně vázaná na vlastní a blízce příbuznou rodinu, ve vyím vývojovém stádiu na smečku (tlupu), v nejvyím dosaeném na národ, církev, případně sportovní klub
Výhledově na lidstvo a dále dejme tomu na sluneční soustavu, mateřskou galaxii.....kam a slouí fantazie.
Protoe ovem s rostoucím počtem členů společenstva, které povaujeme za své, solidarita k vlastní krvi nestačí, roziřuje se ve smyslu "já teď pomůu tobě-ty tamtomu-on zase tamté".
Solidarita na nejnií úrovni se vyskytuje u vech ssavců, rodová (smečková) u elem a lidoopů, kde funguje dokonce i funkce arbitra spravedlnosti z toho důvodu, aby nedolo k převaze konkurence a rivality nad solidaritou.
Solidarita u elem a opic byla pozorována dokonce i mezismečkově/tlupově i kdy sporadicky, nicméně u tam je mono vystopovat vznik solidarity "národní"
Není tady
mia napsal(a):
Tohle se mi třeba líbí:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … position-8
na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní větina podnikatelů....
Mně to spí vyděsilo
Co to proboha je - "vinou svých závazků se dostali a na dno"? Čekala jsem, e bude následovat cosi o dlunících (to je "vinou závazků", ne?) ne e se bude mluvit o matkách, seniorech a vícečetných rodinách
Teda, to je taky výraz - vícečetná rodina Hlavně, e jako národ vymíráme.
Není tady
mia napsal(a):
S děckem jsi přila ty.....a chytla ses akorát termínu případné legrace z nesmyslného počínání (ničemu se nesměju), přičem jsi úplně pominula podstatu věci, tedy nesmyslnost zalévání poutě...
Ano, zalévat pou můe být velmi dětinské, tak proč o tom vlastně mluví?
Jak tě to napadlo?
Navíc: jsi si opravdu tak jistá, e k jednomu z těch národů, určených podle tebe k vyhynutí, sama nepatří?
Buď trochu bdělejí ke svým mylenkám, pak moná nějaká vzájemná debata bude mít smys, takhle ho dost postrádám.
Není tady
Hlavně, e jako národ vymíráme.
Zo snad jetě ne,
Ale soudě podle některých příspěvků, asi u dost blbneme....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Ano, zalévat pou můe být velmi dětinské, tak proč o tom vlastně mluví?Jak tě to napadlo?
Navíc: jsi si opravdu tak jistá, e k jednomu z těch národů, určených podle tebe k vyhynutí, sama nepatří?Buď trochu bdělejí ke svým mylenkám, pak moná nějaká vzájemná debata bude mít smys, takhle ho dost postrádám.
vra se na začátek a osvě si pamě, jak to s tou poutí je.....
A nemluvila jsem snad o islamizaci Evropy, kam jaksi spadáme i my? Take samozřejmě se to týká stejně tak nás, jak té Afriky i dalích.....snad nechce popřít, e zánik různých civilizací a vznik nových je v historii docela běná věc.....nevím, co bys proti tomu tak asi chtěla dělat.....
Není tady
mia napsal(a):
Tohle se mi třeba líbí:
na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní větina podnikatelů....Mně to spí vyděsilo
Co to proboha je - "vinou svých závazků se dostali a na dno"? Čekala jsem, e bude následovat cosi o dlunících (to je "vinou závazků", ne?) ne e se bude mluvit o matkách, seniorech a vícečetných rodinách
Teda, to je taky výraz - vícečetná rodinaHlavně, e jako národ vymíráme.
Vidí, na jedné straně chcete pomáhat "leícím" bez ohledu na to, zda leí dobrovolně či nikoliv, na druhé straně tě to děsí.....a mně právě takováto pomoc měst a obci těmto svým občanům připadá nejsmyslupnějí.....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Tohle se mi třeba líbí:
na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní větina podnikatelů....No vidí, a mně tohle opbučuje. Na takový projekt já bych zase ze svých daní nedala ani korunu.
Je to alibistický, dehonestující a k zániku odsouzený projekt. Něco jako Karlova praská hladová zeď. A i ta byla pro ty lidi důstojnějí, protoe dostávali najíst za práci.
Prostě názory máme různé a mně vůbec nepřekvapuje, e se najdou lidé, kteří se snaí oheň hasit olejem a jetě za to očekávají pochvalu. Je to k smíchu. Člověk, který pracuje nebo celý ivot pracoval by měl být natolik zabezpečený, e nepotřebuje ádnou charitu.
Tenhle systém není jen o sociálně nepřizpůsobivých, on prostě jen generuje dalí a dalí chudáky.
Já nevím, jestli si vůbec uvědomuje, jaký je tohle průvih.
Asi ne...
No vidí - kdybys byla výdělečně činná (jsi v důchodu) tak bys na to musela dát, ani bys nemrkla okem - páč to jde z rozpočtu státu, co stát přidělil do rozpočtu města. take chca nechca - krmíme je vichni a jak to tak vypadá, nestačí jim to.
Není tady
Pan není v důchodu, kdes to vzala? A pokud je mi známo, odevzdala na daních docela slunou částku.
A koho e to krmí??? Moná mně, já toti v důchodu jsem. A jen hezky krm, já prozměnu krmila tvoje rodiče
Princip vzdálený solidarity.....
Není tady
mia napsal(a):
A nemluvila jsem snad o islamizaci Evropy, kam jaksi spadáme i my? Take samozřejmě se to týká stejně tak nás, jak té Afriky i dalích.....snad nechce popřít, e zánik různých civilizací a vznik nových je v historii docela běná věc.....nevím, co bys proti tomu tak asi chtěla dělat.....
mio,
nechápe, e tohle nemá smysl?
Já o voze, ty o koze.
Kadá jsme jinde.
OK, za sebe: zkusila jsem to, vidím, e to nejde, tak dál neplýtvám slovy.
Doporučuji ti toté, ale pochopitelně si můe dělat, co chce.
Není vůbec potřeba cokoliv vysvětlovt, dokazovat, objasňovat. Kvůli mně nemusí a já u to nedělám dost dlouhou dobu.
Nepřesvědčuji někoho,kdo je na jiné vlně. Nechávám mu jeho cestu. Stejně časem dojdeme vichni tamté
Není tady
Zklamaná napsal(a):
take koukám, e se tu pletou pojmy s dojmy.
Definice solidarity je co? Zná to některá?Definice solidarity: já pomůu tobě, a bude potřeba, ty pomůe mně. Prvotně vázaná na vlastní a blízce příbuznou rodinu, ve vyím vývojovém stádiu na smečku (tlupu), v nejvyím dosaeném na národ, církev, případně sportovní klub
Výhledově na lidstvo a dále dejme tomu na sluneční soustavu, mateřskou galaxii.....kam a slouí fantazie.
Protoe ovem s rostoucím počtem členů společenstva, které povaujeme za své, solidarita k vlastní krvi nestačí, roziřuje se ve smyslu "já teď pomůu tobě-ty tamtomu-on zase tamté".
Solidarita na nejnií úrovni se vyskytuje u vech ssavců, rodová (smečková) u elem a lidoopů, kde funguje dokonce i funkce arbitra spravedlnosti z toho důvodu, aby nedolo k převaze konkurence a rivality nad solidaritou.
Solidarita u elem a opic byla pozorována dokonce i mezismečkově/tlupově i kdy sporadicky, nicméně u tam je mono vystopovat vznik solidarity "národní"
Pojem solidarita je značně zneuíván. Solidarita je akt, kdy člověk (lidé) DOBROVOLNĚ a dle vlastního uváení DOČASNĚ pomáhá/pomáhají jinému člověku/skupině, aby překonal/i buď nějaké bezpráví od jiných lidí, nebo ivelnou pohromu.
NIC VÍC. Vztahovat to na vlastní krev, tlupu, národ, církev, sluneční soustavu, galaxii - nic z toho. Já se mohu dobrovolně rozhodnout, e nepomohu vlastní krvi, pokud to bude lenoch a povaleč, ale mohu se dobrovolně rozhodnout, e pomohu sousedovic Andulce, protoe to je hodná a ikovná holka, jen má tu smůlu, e rodiče tolik nevydělávají a nemohou si dovolit ji dret na konzervatoři...třeba.
Tady se solidarita vynucuje násilím - zejména to jsou daně, potom mezigenerační solidarita a to, e někdo s vyím příjmem by měl podle těch, co takových výsledků nedosahují - PLATIT a pro veřejné blaho se vzdát svého majetku (zatím mu je to doporučováno) - ALE U JSME TU I V ZÁJMU SOLIDARITY a pro veřejné blaho vech MĚLI I KRÁDEE MAJETKU - A TO NEJEN POD POHRŮKOU NÁSILÍ, ALE I VRAD.
Jinak zcela souhlasím s miou - příspěvek 26...a pokud tedy nějaká ta změna zákonitě musí přijít, tak já ji vidím právě takto.
Není tady
mia napsal(a):
Vidí, na jedné straně chcete pomáhat "leícím" bez ohledu na to, zda leí dobrovolně či nikoliv, na druhé straně tě to děsí.....a mně právě takováto pomoc měst a obci těmto svým občanům připadá nejsmyslupnějí.....
To jsi na omylu mě neděsí pomoc jako taková, zdálo semi, e jsem se vajádřila poměrně jasně
Není tady
Pan není v důchodu, kdes to vzala? A pokud je mi známo, odevzdala na daních docela slunou částku.
A koho e to krmí??? Moná mně,já toti v důchodu jsem. A jen hezky krm, já prozměnu krmila tvoje rodiče
Princip vzdálený solidarity.....
no brala jsem pouze v potaz to, e Pandora je v ID...fajn, nevěděla jsem, e teda tak sluně vydělává (já na to mám jiný názor - nebudu to rozebírat)
Lupi _ věz, e tebe nekrmím - co se týče mých rodičů - otec mi zemřel poměrně mlád (48)- take de facto jeho do smrti placené daně jsou bonusem pro stát a jeho přerozdělování , a důchod, co bere má matka, tak ten jsem ji tam nastrkala v dřívějí době já a mý sourozenci (i kdy oni ne v takové výi)...a jetě na pár let tam má naetřeno. A právě mou pokrevní solidaritou se má matka v důchodě mnohem lépe, ne jiní diůchodci.
jojo - princip zneuité solidarity.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
A nemluvila jsem snad o islamizaci Evropy, kam jaksi spadáme i my? Take samozřejmě se to týká stejně tak nás, jak té Afriky i dalích.....snad nechce popřít, e zánik různých civilizací a vznik nových je v historii docela běná věc.....nevím, co bys proti tomu tak asi chtěla dělat.....mio,
nechápe, e tohle nemá smysl?
Já o voze, ty o koze.
Kadá jsme jinde.OK, za sebe: zkusila jsem to, vidím, e to nejde, tak dál neplýtvám slovy.
Doporučuji ti toté, ale pochopitelně si můe dělat, co chce.
Není vůbec potřeba cokoliv vysvětlovt, dokazovat, objasňovat. Kvůli mně nemusí a já u to nedělám dost dlouhou dobu.
Nepřesvědčuji někoho,kdo je na jiné vlně. Nechávám mu jeho cestu. Stejně časem dojdeme vichni tamté
OK, s tím naprosto souhlasím......kdy ty pořád "něco zkouí", ale nejsi schopna konkrétně odpovědět na ádnou otázku, kterou ti člověk poloí, co ti nepasuje popře a obrátí proti oponentovi.....to je pak těká debata
Není tady
Zklamaná napsal(a):
NIC VÍC. Vztahovat to na vlastní krev, tlupu, národ, církev, sluneční soustavu, galaxii - nic z toho.
Hele - chtělas definici? Chtěla. A nečetla jinak by sis vimla, e na vlastní krev (tlupu, národ, planetu) se to NEVZTAHUJE, nýbr z centra vlastní krve to vychází, roziřujíc kruhy.
Zklamaná napsal(a):
Tady se solidarita vynucuje násilím - zejména to jsou daně, potom mezigenerační solidarita a to, e někdo s vyím příjmem by měl podle těch, co takových výsledků nedosahují - PLATIT a pro veřejné blaho se vzdát svého majetku (zatím mu je to doporučováno)
Jakým násilím, Xénu? Vdycky si přece můe vybrat - a zvolit.
Mezigenerační solidaritu jsem u okomentovala - já jsem solidárně platila rodiče tvé, nyní ádám toté od tebe.
Co je na tom k divení?
Neplatí pro veřejné blaho...platí pro případ, e padne na hubu ty, tak aby ti někdo pomoh. Protoe toho, kdo se na ostatní v nouzi vyprdne, ti ostatní na oplátku v nouzi nechají. A dobře dělají.
A Andulce můe pomoct i tak, ne? Kdy byly povodně, spousta lidí se po počátečních zmatcích zařídila velmi konkrétisticky - já té.
Není tady
mia napsal(a):
OK, s tím naprosto souhlasím......kdy ty pořád "něco zkouí", ale nejsi schopna konkrétně odpovědět na ádnou otázku, kterou ti člověk poloí, co ti nepasuje popře a obrátí proti oponentovi.....to je pak těká debata
mio,
zkouet mohu cokoliv, v tom ty mi asi dot těko zabrání, je to moje svobodná volba
A e nejsem schopná odpovědět? Hm, se si opravdu jistá? Co kdy je to ale úplně jinak? Co zkusit změnit úhel pohledu a zapřemýlet nad tím, proč odpovídat někomu, kdo není schopný zabrat na první nalápnutí a potřebuje klást stále zbytečnějí a zbytečnějí otázky?
Proč, jak ty sama říká, zalévat pou? Hm?
Není tady
mia napsal(a):
To jsi na omylu mě neděsí pomoc jako taková, zdálo semi, e jsem se vajádřila poměrně jasně
jak si představuje pomoc potřebným tak, aby to bylo pro ně důstojné?
Ono toti ani ty, co se dostali do problémů vlastní vinou, nelze nechat mřít hlady na ulicích.....a město či obec by jaksi měli být ti, na ně je moné se obrátit.....a jakou formou jim pomoct, aby to nebylo nedůstojné...... (pokud tedy ustoupím od svého přesvědčení, e člověk by se měl postarat předevím sám od sebe a pomoc ádat jen v odůvodněných případech, k nim nepatří lenost)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
A koho e to krmí??? Moná mně,já toti v důchodu jsem. A jen hezky krm, já prozměnu krmila tvoje rodiče
Princip vzdálený solidarity.....no brala jsem pouze v potaz to, e Pandora je v ID...fajn, nevěděla jsem, e teda tak sluně vydělává (já na to mám jiný názor - nebudu to rozebírat)
Lupi _ věz, e tebe nekrmím- co se týče mých rodičů - otec mi zemřel poměrně mlád (48)- take de facto jeho do smrti placené daně jsou bonusem pro stát a jeho přerozdělování , a důchod, co bere má matka, tak ten jsem ji tam nastrkala v dřívějí době já a mý sourozenci (i kdy oni ne v takové výi)...a jetě na pár let tam má naetřeno. A právě mou pokrevní solidaritou se má matka v důchodě mnohem lépe, ne jiní diůchodci.
jojo - princip zneuité solidarity.
Posly, děvče, dáme si chvíli voraz, protoe tohle musí zákonitě skončit patně a to já nechci.
Ty u nejene nečte, ale co hůř - čte něco jinýho, ne tam je.
V případě tvých rodičů (ovem takto konkrétní solidarita se přestává striktně uplatňovat minimálně u u hlodavců) - maminka nedostává penzi?
pokud ne, jak je to moné?
Pokud jsi tak hrdá, uvědomělá, bohatá a jinak výtečná, je mono, e ji zásobujete se sourozenci skutečně sami.....jen se mi tomu nechce tak úplně věřit.
Pokud jí jen přidáváte, nijak tím nevyvrací fakt, e jsem na její penzi dlouho přispívala i já.
A pokud ty nepřispívá mně, tak neplatí daně....co se mi zase nesrovnává s tvou pevnou vírou v kapitalistický systém.
Daně se toti platí od tý doby, co vzniklo jakýkoliv lidský společenstvo - daně přeily kadý systém.
Ovem solidární daňový systém vymyslel a systém kapitalistický, co je známkou pokroku.
Ergo: daně se platily, platí a platit budou - co je ti milejí, aby se z nich platil solidární systém, nebo válečná taení panovníka tvého?
Upravil(a) lupina montana (24. 3. 2012 20:22)
Není tady
mia napsal(a):
Ono toti ani ty, co se dostali do problémů vlastní vinou, nelze nechat mřít hlady na ulicích.....a město či obec by jaksi měli být ti, na ně je moné se obrátit.....
S tím souhlasím. Tady se ovem nejednalo o lidi, kteří patně hospodařili, kteří propadli nějaký závislosti, kteří měli patnou výchovu, atd. atd.
Tady se jednalo očividně o lidi, kteří léta pracovali....a to mi na tom přilo hrozný.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
mio,
zkouet mohu cokoliv, v tom ty mi asi dot těko zabrání, je to moje svobodná volba
A e nejsem schopná odpovědět? Hm, se si opravdu jistá? Co kdy je to ale úplně jinak? Co zkusit změnit úhel pohledu a zapřemýlet nad tím, proč odpovídat někomu, kdo není schopný zabrat na první nalápnutí a potřebuje klást stále zbytečnějí a zbytečnějí otázky?
Proč, jak ty sama říká, zalévat pou? Hm?
vidí, zase to obrací, ví, e to bylo pouito v jiné souvislosti....
No podle mě na otázky neodpovídá (samozřejmě, e nemusí)....akorát se dozvím, abych "zapřemýlela" .....třeba zkus konkretizovat, jak můeme zabránit chudobě v rozvojových zemích, kdy u ty slumy zmiňuje....podle mě nijak, pokud má jiný názor, co zřejmě má, ráda bych ho slyela a hlavně tedy JAK, zatím toti vecky snahy z dlouhodobého hlediska ztroskotaly.....on je toti ten základní princip ivotaschopnosti stejný od jednotlivce a po národy.....
Není tady
mia napsal(a):
Ono toti ani ty, co se dostali do problémů vlastní vinou, nelze nechat mřít hlady na ulicích.....a město či obec by jaksi měli být ti, na ně je moné se obrátit.....
S tím souhlasím. Tady se ovem nejednalo o lidi, kteří patně hospodařili, kteří propadli nějaký závislosti, kteří měli patnou výchovu, atd. atd.
Tady se jednalo očividně o lidi, kteří léta pracovali....a to mi na tom přilo hrozný.
tady je na vině rozeranost a nehospodárnost státu....kdyby se efektivně nakládalo s vybranými prostředky, neztěovalo firmám a lidem podnikání různými blbými výmysly, moná by to vypadalo jinak.....ale v zemi, kde je podnikatel povaován větinou národa za kodnou, to ani jinak vypadat nemůe.....ono je to jedno s druhým....
Není tady
ad daně - jistě, e bere má matka penzi (nikterak závratnou, byla pouze dělnice), no a vzhledem k tomu, e nikterak závratnou a spočtu-li, co sama jsem do systému nasypala, mohu říct, e ji de facto "krmím" ze svého (moje děti budou zas krmit mě ze svého, co de facto nasypou systému). Jistě, e ty peníze jsem neměla očůraný, aby dostávala přesně ty, co jsem tam nasypala - beru to matematicky. e ji přispíváme nad rámec berem jako krevní solidaritu - a ano, jsem na to hrdá, nebo jsem tak uvědomělá - i bohatá i výtečná
mimochodem - tys neměla rodiče(či nemá)? vem si to matematicky a moná dospěje k názoru, e jsi de facto platila penzi svým rodičům (spolu se sourozenci) - ale je tedy i moné, e matematicky ji k tomu musel přispívat i někdo dalí (třeba já, Petr, Mía Kulička, Tercila, Blossom....)
Mám pevnou víru v kapitalistický systém a taky kapitalisticky myslím, přesto tobě na penzi nepřispívám (moná snad jetě ze zásob...)
Samozřejmě, e důchodovou daň přinesl kapitalismus (1886 u nás - rakousko-uherská monarchie) - ovem socialismus to řádně domrvil
Ano - daně se platily, platí a budou platit - ovem je třeba uváit, k čemu tyto vybrané daně slouí. V současnosti to slouí akorát pro přebujelý aparát. daně mají primárně slouit státu, aby mohl chránit práva jednotlivých občanů (jeho ivot, svobodu a majetek) - k ničemu jinému daně slouit nesmí. Na takto uití daní kadý jistě rád a bez reptání přispěje. Ale daně jsou zneuívány a daněmi čím dál vyími a nemravnými stát manipuluje pod pohrůkou násilí člověka. Tohle je mi milejí - ne solidárně-vynucený systém, nebo válečné taení. Mimochodem - pokud v historii panovník hodlal vést válečné taení, vybírala SE DOČASNÁ VÁLEČNÁ DAŇ - KUPŘÍKLADU.
Není tady