27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stelička napsal(a):
Karolína01 napsal(a):
Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyívá v tom, e mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty má nějaký křivý zuby, uka. Kdy jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, e není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla u poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.
A co takhle se naučit a pouít takovou univerální odpověď:
"ALE TO VÍ, MAŘENKO (jméno dosaď), E TI MOC RÁDA PŮJČÍM ZRCÁTKO!"
Je to něco podobného, jako pouívaná reakce na něčí hartusení "Taky vám přeji hezký den." Prostě zdánlivě zcestné, ale dotyčného to hezky vykolejí.
tak tohle slyím poprvé, fakt se to říká ?
Není tady
Kalupinko v pohodě, mně se ty tvoje odpovědi líběj, podlě mě má ve spoustě věcí pravdu. A ostatním také děkuju, zkusím se s tím nějak poprat :-)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Stelička napsal(a):
Karolína01 napsal(a):
Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyívá v tom, e mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty má nějaký křivý zuby, uka. Kdy jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, e není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla u poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.
A co takhle se naučit a pouít takovou univerální odpověď:
"ALE TO VÍ, MAŘENKO (jméno dosaď), E TI MOC RÁDA PŮJČÍM ZRCÁTKO!"
Je to něco podobného, jako pouívaná reakce na něčí hartusení "Taky vám přeji hezký den." Prostě zdánlivě zcestné, ale dotyčného to hezky vykolejí.tak tohle slyím poprvé, fakt se to říká ?
To taky neznám... znám jen "taky tě ráda vidím" kdy na uvítanou na vás dotyčný spustí vodopád kritiky, výčitek..
Není tady
Karolína01 napsal(a):
Děkuju za příspěvky. Ona je mojí kamarádkou, protoe třeba v těkých chvílích pomůe, zajímá se. A jak píe Kalupinka, ráda bych se na ní naučila bránit. Jene jak? Mě po hodině napadne spousta věcí, co jsem jí měla říct, jene v tu chvíli mě nenapadne prostě nic. Vdycky mě to uzemní, nečekám to. Jinak si taky myslím, e si léčí komplexy, ale ráda bych jí dala najevo, e na mně si je léčit nebude.
Karolíno, jak popisuje svoji kamarádku, tak taková je moje máma a chová se tak vůči tátovi...
Bohuel to začalo asi dávno a dodnes se to nezměnilo, jejich vztah je mrtvý, vůbec nechápu, jak spolu mohli tak dlouho vydret (oba u mají přes 70).
Obávám se, e ani Tvá kamarádka se nezmění. Je to u takový (dosti psychopatický) projev osobnosti a obávám se, e se to nikdy nezmění, jen to bude pomalu ale jistě jen horí a horí...
Asi Tě nepotěím, ale takový je můj odhad na základě toho, co jsi tu popsala.
NAvrhuji najít si jinou, lepí kamarádku. Na druhou stranu, Ty bys VELMI potřebovala tréning v odvracení podobných útoků, protoe jinak jsi dost ideální potenciální obět nějakého vztahového manipulátora. - A to je něco, co bys opravdu neměla brát nalehkou váhu...
Není tady
P.S.: Jak se bránit manipulativním útokům - to je popsáno v knihách pojednávajících o MANIPULACI.
Není tady
ádná dobrá kamarádka tu druhou před ostatními nezesměňuje ani neponiuje, i kdyby skutečně měla křívé zuby nebo nos jak bambuli. Ta, která to dělá, NENÍ kamarádka, ale zlý člověk, který někomu chce ubliovat. Mám zkuenost, e nejlepí je takového člověka úplně odstřihnout ze svého ivota. On se stejně nezmění, naopak, jeho snaha mi kodit se časem stupňuje, i jinými způsoby. Hrát s ní psychologické hry je zbytečné plýtvání mou energií. Nebo je hrát jen do té míry, abych si je pořádně procvičila do budoucího ivota, víc nic.
Délka toho, jak dlouho se znáte, tě k ničemu nezavazuje, ani kamarádku k ničemu neopravňuje. Nezapomeň, e kadý člověk se postupně vyvíjí, nejen tělesně, ale i psychicky a sociálně. Někdy se stane, e v určité fázi ivota si i dlouholetí přátelé přestanou rozumět a rozejdou se, tak to je.
Častěji se to stává mladím lidem, kteří se dospíváním výrazně mění. Já bych si nala jinou kamarádku, se kterou bych byla rovnocenný hráč, nemusela se v její přítomnosti stresovat, jak mě bude poniovat a zesměňovat a bylo mi s ní fajn.
Není tady
mamba napsal(a):
ádná dobrá kamarádka tu druhou před ostatními nezesměňuje ani neponiuje, i kdyby skutečně měla křívé zuby nebo nos jak bambuli. Ta, která to dělá, NENÍ kamarádka, ale zlý člověk, který někomu chce ubliovat. Mám zkuenost, e nejlepí je takového člověka úplně odstřihnout ze svého ivota. On se stejně nezmění, naopak, jeho snaha mi kodit se časem stupňuje, i jinými způsoby. Hrát s ní psychologické hry je zbytečné plýtvání mou energií. Nebo je hrát jen do té míry, abych si je pořádně procvičila do budoucího ivota, víc nic.
Délka toho, jak dlouho se znáte, tě k ničemu nezavazuje, ani kamarádku k ničemu neopravňuje. Nezapomeň, e kadý člověk se postupně vyvíjí, nejen tělesně, ale i psychicky a sociálně. Někdy se stane, e v určité fázi ivota si i dlouholetí přátelé přestanou rozumět a rozejdou se, tak to je.
Častěji se to stává mladím lidem, kteří se dospíváním výrazně mění. Já bych si nala jinou kamarádku, se kterou bych byla rovnocenný hráč, nemusela se v její přítomnosti stresovat, jak mě bude poniovat a zesměňovat a bylo mi s ní fajn.
Naprosto s tebou souhlasím, mambo. I kdyby zmiňovaná "kamarádka" měla kdovíjaké mindráky, její chování to v ádném případě neomlouvá. Je lepí se takovým lidem na hony vyhnout. Nezmění se.
Není tady