Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#51 26. 3. 2012 18:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: "Upřímná" kamarádka

Stelička napsal(a):

Karolína01 napsal(a):

Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyžívá v tom, že mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty mᚠnějaký křivý zuby, ukaž. Když jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, že není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla už poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.

A co takhle se naučit a použít takovou univerální odpověď:

"ALE TO V͊, MAŘENKO (jméno dosaď), ŽE TI MOC RÁDA PŮJČÍM ZRCÁTKO!"

Je to něco podobného, jako používaná reakce na něčí hartusení "Taky vám přeji hezký den." Prostě zdánlivě zcestné, ale dotyčného to hezky vykolejí.

tak tohle slyším poprvé, fakt se to říká ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#52 10. 4. 2012 16:18

Karolína01
♥♥-----

Kalupinko v pohodě, mně se ty tvoje odpovědi líběj, podlě mě mᚠve spoustě věcí pravdu. A ostatním také děkuju, zkusím se s tím nějak poprat :-)

Není tady

#53 10. 4. 2012 17:30

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Stelička napsal(a):

Karolína01 napsal(a):

Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyžívá v tom, že mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty mᚠnějaký křivý zuby, ukaž. Když jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, že není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla už poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.

A co takhle se naučit a použít takovou univerální odpověď:

"ALE TO V͊, MAŘENKO (jméno dosaď), ŽE TI MOC RÁDA PŮJČÍM ZRCÁTKO!"

Je to něco podobného, jako používaná reakce na něčí hartusení "Taky vám přeji hezký den." Prostě zdánlivě zcestné, ale dotyčného to hezky vykolejí.

tak tohle slyším poprvé, fakt se to říká ?

To taky neznám... znám jen "taky tě ráda vidím" když na uvítanou na vás dotyčný spustí vodopád kritiky, výčitek..

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#54 16. 4. 2012 18:16

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Karolína01 napsal(a):

Děkuju za příspěvky. Ona je mojí kamarádkou, protože třeba v těžkých chvílích pomůže, zajímá se. A jak píše Kalupinka, ráda bych se na ní naučila bránit. Jenže jak? Mě po hodině napadne spousta věcí, co jsem jí měla říct, jenže v tu chvíli mě nenapadne prostě nic. Vždycky mě to uzemní, nečekám to. Jinak si taky myslím, že si léčí komplexy, ale ráda bych jí dala najevo, že na mně si je léčit nebude.

Karolíno, jak popisuješ svoji kamarádku, tak taková je moje máma a chová se tak vůči tátovi...
Bohužel to začalo asi dávno a dodnes se to nezměnilo, jejich vztah je mrtvý, vůbec nechápu, jak spolu mohli tak dlouho vydržet (oba už mají přes 70).
Obávám se, že ani Tvá kamarádka se nezmění. Je to už takový (dosti psychopatický) projev osobnosti a obávám se, že se to nikdy nezmění, jen to bude pomalu ale jistě jen horší a horší...
Asi Tě nepotěším, ale takový je můj odhad na základě toho, co jsi tu popsala.
sad kapitulation
NAvrhuji najít si jinou, lepší kamarádku. Na druhou stranu, Ty bys VELMI potřebovala tréning v odvracení podobných útoků, protože jinak jsi dost ideální potenciální obět nějakého vztahového manipulátora. - A to je něco, co bys opravdu neměla brát nalehkou váhu...

Není tady

#55 16. 4. 2012 18:21

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

P.S.: Jak se bránit manipulativním útokům - to je popsáno v knihách pojednávajících o MANIPULACI.
stolt

Není tady

#56 16. 4. 2012 23:23

mamba
♥♥♥♥---

Žádná dobrá kamarádka tu druhou před ostatními nezesměšňuje ani neponižuje, i kdyby skutečně měla křívé zuby nebo nos jak bambuli. Ta, která to dělá, NENÍ kamarádka, ale zlý člověk, který někomu chce ubližovat.  Mám zkušenost, že nejlepší je takového člověka úplně odstřihnout ze svého života. On se stejně nezmění, naopak, jeho snaha mi škodit se  časem stupňuje, i jinými způsoby. Hrát s ní psychologické  hry je zbytečné plýtvání mou  energií. Nebo je hrát jen do té míry, abych si je pořádně procvičila do budoucího života, víc nic.
Délka toho, jak dlouho se znáte, tě k ničemu nezavazuje, ani kamarádku k ničemu neopravňuje. Nezapomeň, že každý člověk se postupně vyvíjí, nejen tělesně, ale i psychicky a sociálně. Někdy se stane, že v určité fázi života si i  dlouholetí přátelé přestanou rozumět a rozejdou se, tak to je.
Častěji se to stává mladším lidem, kteří se dospíváním výrazně mění. Já bych si našla jinou kamarádku, se kterou bych byla rovnocenný hráč, nemusela se v její přítomnosti stresovat, jak mě bude ponižovat a zesměšňovat a bylo mi s ní fajn.

Není tady

#57 21. 4. 2012 9:03

Delahey
♥♥♥♥---

mamba napsal(a):

Žádná dobrá kamarádka tu druhou před ostatními nezesměšňuje ani neponižuje, i kdyby skutečně měla křívé zuby nebo nos jak bambuli. Ta, která to dělá, NENÍ kamarádka, ale zlý člověk, který někomu chce ubližovat.  Mám zkušenost, že nejlepší je takového člověka úplně odstřihnout ze svého života. On se stejně nezmění, naopak, jeho snaha mi škodit se  časem stupňuje, i jinými způsoby. Hrát s ní psychologické  hry je zbytečné plýtvání mou  energií. Nebo je hrát jen do té míry, abych si je pořádně procvičila do budoucího života, víc nic.
Délka toho, jak dlouho se znáte, tě k ničemu nezavazuje, ani kamarádku k ničemu neopravňuje. Nezapomeň, že každý člověk se postupně vyvíjí, nejen tělesně, ale i psychicky a sociálně. Někdy se stane, že v určité fázi života si i  dlouholetí přátelé přestanou rozumět a rozejdou se, tak to je.
Častěji se to stává mladším lidem, kteří se dospíváním výrazně mění. Já bych si našla jinou kamarádku, se kterou bych byla rovnocenný hráč, nemusela se v její přítomnosti stresovat, jak mě bude ponižovat a zesměšňovat a bylo mi s ní fajn.

Naprosto s tebou souhlasím, mambo. I kdyby zmiňovaná "kamarádka" měla kdovíjaké mindráky, její chování to v žádném případě neomlouvá. Je lepší se takovým lidem na hony vyhnout. Nezmění se.

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí