8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyívá v tom, e mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty má nějaký křivý zuby, uka. Kdy jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, e není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla u poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.
Není tady
Ahoj, tvoje kamarádka má nějaký mindrák , s kterým se snaí vyrovnat tím, e shazuje druhé. Nebo ti prostě závidí jaká jsi.Taky jednu takovou znám. Ale musí se nad tím povznést a zkus její naráky úplně ignorovat. Nebo si z nich udělat legraci. Ono ji to brzy přestane bavit.
Není tady
No doteď jsem to ignorovala. Ona mi tím hlavně vdycky vyrazí dech, take reagovat ani nestačím. Ale pak mě to docela mrzí. Myslí, e je blbost s ní promluvit?
Není tady
Pokud je to hodně dobrá kamarádka, tak bych s ní promluvila mezi čtyřma očima a zeptala se jí, proč mě tak shazuje.Moná se zastydí a nechá toho. Jinak si myslím, e nejlepí kámoky se můou vzájemně upozornit na nějaké ty chyby nebo nedostatky, ale ne před druhými. To u je shazování .
Není tady
No dobře, ale co to je za nedostatek, nepřibrala si trochu, kdy já mám 50 kilo a ona při stejné výce dejme tomu 70? Nebo k čemu by bylo dobrý, aby mi to říkala?
Není tady
Tvůj nedostatek to určitě není.Ale právě e ona ten nedostatek má a určitě to i ví, tak si prostě ten svůj mindrák takhle nějak snaí léčit. Moje kámoka má zas straně jemnou a průhlednou ple a tím pádem kolem očí spoustu vrásek,i kdy na to věk jetě nemá.Vichni to vidíme,ale nikdo jí to neříká.Zato ona klidně jiné kamarádce řekne." jéé, ty má ale strááně moc nových vrásek v obličeji". A takových příkladů je u ní spoustu. Jsme taková parta holek, ale nějak jsme se s ní u takovou smířily.i kdy nás to taky kolikrát pěkně natve.
Není tady
Mela jsem takovou kamaradku se kterou jsem kamaradila 15 let.Snasela jsem to dost dlouho jsou to 4 roky co moji kamaradkou,uz neni.
Není tady
Jene je to těké, kdy má tu kamarádku ráda. Jinak je to moc fajn holka.Ale ráda si rýpne, i kdy mám pocit, e to nedělá s úmyslem ublíit, ale právě proto, aby s tím svým mindrákem nebyla sama.Nevím. Kolikrát jsme jí to chtěly říct, ale bylo nám jí líto.
Není tady
No já ti nevím, Karolíno....a je to jetě kamarádka?
Jak se jinak projevuje jako skutečná kamarádka?
Není tady
no tohle dobrá kamarádka nedělá !!
Ona má mindrák jako hrom. Cítí se vedle tebe jako edá my a tak si sem tam rýpne..byly jsme parta čtyř holek, jedna z nás byla taky zamindrákovaná a tak dělala to samé..hledala chyby u druhých..no a tak jsme si řekly dost a kamarádit s ní přestaly.
Jestli o kamarádku nechce přijít, dej jí výstrahu, e pokud s tím nepřestane, nebudete se raději vídat
Není tady
Dobrá kamarádka by to fakt dělat neměla. Ale co s tím, kdy je vám líto s ní kamarádství ukončit. Kdy se nad tím zamyslím, tak nejvíc trpí ona a někdy kvůli nedostatkům, které jí nadělila příroda a s tím nic nenadělá.
Není tady
Kami - ale ty mluví o případu, kdy ti to vpodstatě nevadí, kdy to přísluná kamarádka buď vyvauje něčím pro tebe daleko cennějím, anebo se tě to prostě nedotýká.
Jene Karolíny se to dotýká a zdá se, e hodně - tak s tím něco dělat musí, ejo. Nemůe kamarádit s člověkem, kterýmu nemůe důvěřovat, nebo kterej tě zraňuje - to je pak kamarádství na houby. A kamarádit s někým jen proto, aby člověk nechodil světem samotinkej, to se vymstí......
Mch, Karolino, zkouelas jí to říct, e se ti to nelíbí? Třeba si jen myslí, bůhvíjak není vtipná.
Není tady
aha - teprve teď jsem si vimla poslední věty "nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky"
Karol, ale to prostě risknout musí....od toho je kamarádka kamarádkou, e i případná hádka vede k větímu pochopení jedný druhou...
Není tady
To ví e se mě to dotýkalo a dále i za druhé dotýká. A nejen mě. Je nás víc. Já osobně u jsem jí i do očí řekla, jak to cítím a pak jsme si to vyříkaly, poplakaly, ona se omluvila a řekla bych, e mám pokoj. Ale dál si svůj mindrák vylívá na jiných kamarádkách, na těch, které jí to do očí říct neumí.
Fakt je nám jí straně líto, protoe přesně víme jaké mindráky má a nikdy se jich nezbaví. U jsme se rozhodly brát ji takovou. Ale u Karol je to u fakt dost. Zas tolik si líbit nechat nemůe.
Není tady
Takovou kamarádku bych nechtěla.
Není tady
jo jo, jene kdy zná kamarádku od malinka, tak to není tak jednoduché říct adyjé od teď u nejsi moje kamarádka.
Není tady
Kami, tak to jsi udělala nejlepí cos mohla a jak vidí, má vyjasněno
Ty ostatní holt si to musejí vyřeit samy a za sebe, to u není ani v tvojí moci, ani v tvojí kompetenci.....to u je čistě na nich, jak si poradí.
Není tady
Píe,e jste kamarádky od mala.e u jsi s ní o tom mluvila.. Tohle opravdová kamarádka nedělá!!!
Upravil(a) sisi21 (20. 3. 2012 22:27)
Není tady
Zatím jsem jí neříkala, e mi to vadí. Chystám se na to a teď, ale mám pocit, e to dělá naschvál, aby mi ublíila. Hádka bude zřejmě proto, e ona reaguje dost hystericky a popudlivě. Jinak myslím, e mi na moje argumenty odpoví, e je jenom upřímná.
Není tady
Karol, určitě to dělá schválně a je si vědoma, jak ti to vadí. řekni jí to a buď u toho v úplném klidu. A si je třeba hysterická, aspoň si to proije jednou i ona. Uvidí, třeba naopak si to uvědomí a přestane.
Není tady
Karolína01 napsal(a):
Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyívá v tom, e mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty má nějaký křivý zuby, uka. Kdy jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, e není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla u poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.
Nezlob se na mě, ale tohle u je přespříli
Ta slečna, se kterou se stýká, není ádná Tvoje kamarádka, protoe ádná kamarádka v pravém slova smyslu by si k Tobě takové poniující a zesměňující jednání nedovolila. Kamarádky se toti chovají jinak Slečna bude velmi pravděpodobně predátor, který si dokazuje svoji převahu ztrapňováním a znechucováním slabích jedinců, kteří se jí nedokáou účinně bránit a s takovými jedinci si nemá ádnou cenu "promlouvat", jediná obrana před nimi je přeruit s nimi vekeré styky
Takoví lidé to mají v sobě, jim dělá největí potěení najít si ve svém okolí "obě", kterou výhradně pro své vlastní potěení a sebepotvrzení svého "JÁ" různě trápí, shazují ji, zesměňují a nepromarní jednu jedinou příleitost, kdy jí můou alespoň po celý zbytek dne nějakou promylenou jedovatostí zkazit náladu
Ty se s ní nemusí hádat, stačí, kdy si ji na Facebooku vymae z přátel a přeruí s ní vekeré kontakty. MMCH to nemá dost jiných kamarádek, které se k Tobě chovají přijatelně a lidsky, e Ti záleí zrovna na takovém hajzlíkovi ?!?
Upravil(a) Kiara (21. 3. 2012 12:26)
Není tady
Kami03 napsal(a):
Jene je to těké, kdy má tu kamarádku ráda. Jinak je to moc fajn holka.Ale ráda si rýpne, i kdy mám pocit, e to nedělá s úmyslem ublíit, ale právě proto, aby s tím svým mindrákem nebyla sama.Nevím. Kolikrát jsme jí to chtěly říct, ale bylo nám jí líto.
Ja svou kamaradku mela taky rada,strasne dobre se s ni povidalo,sverovala jsem se ji.Ona vyslechla a hodne me pomahala,kdyz deti byli maly.
Davala me obleceni po jeji dceri pro moji dceru.Pak rekla,ze stejne jejich Kacenka v tom obleceni vypadala nejlip.
Ona nepracovala do veku 14 let sve dcery.Nikde se ji nelibilo,vsude vydrzela nanejvys mesic.Pak jsem ji ja nasla dobre placenou praci na nas kraj.Pracovali jsme tam spolu v parte 5 lidi.Ona se zacala nadvysovat a myslela si,ze ja ji budu poslouchat.Jednou se mnou mluvila po druhe ne,typicky blizenec.Kazdy den byla jina.Jednoho dne jsem zacala delat to co ona,ze jsem s ni nemluvila cely den.Bohuzel ona nezacala mluvit ani dalsi den a pak vypuklo jeji pomlouvani me po celem nasem podniku,uslebky,septani....ztahovani lidi na jeji stranu vse se ji darilo asi pul roku.Dokonce dosla za mistrem,ze se mnou delat nechce a byla prendana do party kterou stahla na svoji stanu.
Nekolik mesicu pred skoncenim podniku se vse otocilo protii ni.Lidi ji dokonale poznali a davali od ni ruce pryc.Ted nema zadnou kamaradku,nepracuje a nase kamaradstvi se,uz neobnovilo,uz to proste nejde.Duvera v ni je v haji.
Kdyz jsme spolu kamaradili,prozili jsme spolu hezke chvile,deti s jejimi detmi spolu vyrustali....
Není tady
Karolína01 napsal(a):
Zatím jsem jí neříkala, e mi to vadí. Chystám se na to a teď, ale mám pocit, e to dělá naschvál, aby mi ublíila. Hádka bude zřejmě proto, e ona reaguje dost hystericky a popudlivě. Jinak myslím, e mi na moje argumenty odpoví, e je jenom upřímná.
Na to se dá odpovědět jedině, e si plete upřímnost s hrubostí, neomaleností a netaktností.
To není toté....zaprvé, třikrát zváím, jestli mám říct něco nepříjemného - ale ne proto, e by mi vadily a tak hádky, ale proto, jestli je nutné to tomu člověku říkat. Jestli mu to pomůe, nebo jestli to pomůe naemu vztahu. Kdy ne, k čemu taková upřímnost je? To je pak právě u jenom hrubost.
No a i kdy něco nepříjemného říct musí, vdycky se to dá říct tak, aby dotyčná měla jasno, e jí chce dobře a ne zle.
On toi ten úmysl se vdycky dá poznat - a upřímnost se patným úmyslem není upřímnost
Není tady
a upřímnost se patným úmyslem není upřímnost
Souhlasím,a já bych takovou holčinu nenazývala kamarádkou. Já osobně bych s ní prostě nekamarádila.
(ze svý zkuenosti) přátele si přece vybírám podle sebe, jak si s nima rozumím.
Není tady
Kami03 napsal(a):
Ale ráda si rýpne. To se kamarádce prostě nedělá. Mindráky nemindráky.
Není tady