Oznámení

8. června : Vážení uživatelé, v současné době pracujeme na vylepšení stránek Babinet.cz, což může způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlašováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

8. června : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

28. května : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

#1 20. 3. 2012 15:46

Karolína01
♥♥-----

"Upřímná" kamarádka

Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyžívá v tom, že mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty mᚠnějaký křivý zuby, ukaž. Když jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, že není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla už poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.

Není tady

#2 20. 3. 2012 16:25

Kami03
♥------

Re: "Upřímná" kamarádka

Ahoj, tvoje kamarádka má nějaký mindrák , s kterým se snaží vyrovnat tím, že shazuje druhé. Nebo ti prostě závidí jaká jsi.Taky jednu takovou znám. Ale musíš se nad tím povznést a zkus její narážky úplně ignorovat. Nebo si z nich udělat legraci. Ono ji to brzy přestane bavit.

Není tady

#3 20. 3. 2012 16:31

Karolína01
♥♥-----

No doteď jsem to ignorovala. Ona mi tím hlavně vždycky vyrazí dech, takže reagovat ani nestačím. Ale pak mě to docela mrzí. Myslíš, že je blbost s ní promluvit?

Není tady

#4 20. 3. 2012 16:36

Kami03
♥------

Pokud je to hodně dobrá kamarádka, tak bych s ní promluvila mezi čtyřma očima a zeptala se jí, proč mě tak shazuje.Možná se zastydí a nechá toho. Jinak si myslím, že nejlepší kámošky se můžou vzájemně upozornit na nějaké ty chyby nebo nedostatky, ale ne před druhými. To už je shazování .

Není tady

#5 20. 3. 2012 16:40

Karolína01
♥♥-----

No dobře, ale co to je za nedostatek, nepřibrala si trochu, když já mám 50 kilo a ona při stejné výšce dejme tomu 70? Nebo k čemu by bylo dobrý, aby mi to říkala?

Není tady

#6 20. 3. 2012 16:50

Kami03
♥------

Tvůj nedostatek to určitě není.Ale právě že ona ten nedostatek má a určitě to i ví, tak si prostě ten svůj mindrák takhle nějak snaží léčit. Moje kámoška má zas strašně jemnou až průhlednou ple a tím pádem kolem očí spoustu vrásek,i když na to věk ještě nemá.Všichni to vidíme,ale nikdo jí to neříká.Zato ona klidně jiné kamarádce řekne." jéé, ty mᚠale stráášně moc nových vrásek v obličeji". A takových příkladů je u ní spoustu. Jsme taková parta holek, ale nějak jsme se s ní už takovou smířily.i když nás to taky kolikrát pěkně naštve.

Není tady

#7 20. 3. 2012 17:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Mela jsem takovou kamaradku se kterou jsem kamaradila 15 let.Snasela jsem to dost dlouho jsou to 4 roky co moji kamaradkou,uz neni.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#8 20. 3. 2012 17:10

Kami03
♥------

Jenže je to těžké, když mᚠtu kamarádku ráda. Jinak je to moc fajn holka.Ale ráda si rýpne, i když mám pocit, že to nedělá s úmyslem ublížit, ale právě proto, aby s tím svým mindrákem nebyla sama.Nevím. Kolikrát jsme jí to chtěly říct, ale bylo nám jí líto.

Není tady

#9 20. 3. 2012 17:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No já ti nevím, Karolíno....a je to ještě kamarádka?
Jak se jinak projevuje jako skutečná kamarádka?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#10 20. 3. 2012 18:09

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

no tohle dobrá kamarádka nedělá !!

Ona má mindrák jako hrom. Cítí se vedle tebe jako šedá myš a tak si sem tam rýpne..byly jsme parta čtyř holek, jedna z nás byla taky zamindrákovaná a tak dělala to samé..hledala chyby u druhých..no a tak jsme si řekly dost  a kamarádit s ní přestaly.

Jestli o kamarádku nechceš přijít, dej jí výstrahu, že pokud s tím nepřestane, nebudete se raději vídat

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#11 20. 3. 2012 18:19

Kami03
♥------

Dobrá kamarádka by to fakt dělat neměla. Ale co s tím, když je vám líto s ní kamarádství ukončit. Když se nad tím zamyslím, tak nejvíc trpí ona a někdy kvůli nedostatkům, které jí nadělila příroda a s tím nic nenadělá.

Není tady

#12 20. 3. 2012 18:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kami - ale ty mluvíš o případu, kdy ti to vpodstatě nevadí, kdy to příslušná kamarádka buď vyvažuje něčím pro tebe daleko cennějším, anebo se tě to prostě nedotýká.
Jenže Karolíny se to dotýká a zdá se, že hodně - tak s tím něco dělat musí, žejo. Nemůžeš kamarádit s člověkem, kterýmu nemůžeš důvěřovat, nebo kterej tě zraňuje - to je pak kamarádství na houby. A kamarádit s někým jen proto, aby člověk nechodil světem samotinkej, to se vymstí......

Mch, Karolino, zkoušelas jí to říct, že se ti to nelíbí?  Třeba si jen myslí, bůhvíjak není vtipná.

Není tady

#13 20. 3. 2012 18:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

aha - teprve teď jsem si všimla poslední věty "nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky"
Karol, ale to prostě risknout musíš....od toho je kamarádka kamarádkou, že i případná hádka vede k většímu pochopení jedný druhou...

Není tady

#14 20. 3. 2012 18:44

Kami03
♥------

To víš že se mě to dotýkalo a dále i za druhé dotýká. A nejen mě. Je nás víc. Já osobně už jsem jí i do očí řekla, jak to cítím a pak jsme si to vyříkaly, poplakaly, ona se omluvila a řekla bych, že mám pokoj. Ale dál si svůj mindrák vylívá na jiných kamarádkách, na těch, které jí to do očí říct neumí.
Fakt je nám jí strašně líto, protože přesně víme jaké mindráky má a nikdy se jich nezbaví. Už jsme se rozhodly brát ji takovou. Ale u Karol je to už fakt dost. Zas tolik si líbit nechat nemůžeš.

Není tady

#15 20. 3. 2012 19:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Takovou kamarádku bych nechtěla.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#16 20. 3. 2012 19:18

Kami03
♥------

jo jo, jenže když znᚠkamarádku od malinka, tak to není tak jednoduché říct adyjé od teď už nejsi moje kamarádka.

Není tady

#17 20. 3. 2012 19:39

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kami, tak to jsi udělala nejlepší cos mohla storstark a jak vidíš, mᚠvyjasněno smile
Ty ostatní holt si to musejí vyřešit samy a za sebe, to už není ani v tvojí moci, ani v tvojí kompetenci.....to už je čistě na nich, jak si poradí.

Není tady

#18 20. 3. 2012 22:24

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Píšeš,že jste kamarádky od mala.že už jsi s ní o tom mluvila.. Tohle opravdová kamarádka nedělá!!!

Upravil(a) sisi21 (20. 3. 2012 22:27)

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#19 20. 3. 2012 23:46

Karolína01
♥♥-----

Zatím jsem jí neříkala, že mi to vadí. Chystám se na to až teď, ale mám pocit, že to dělá naschvál, aby mi ublížila. Hádka bude zřejmě proto, že ona reaguje dost hystericky a popudlivě. Jinak myslím, že mi na moje argumenty odpoví, že je jenom upřímná.

Není tady

#20 21. 3. 2012 10:49

Kami03
♥------

Karol, určitě to dělá schválně a je si vědoma, jak ti to vadí. řekni jí to a buď u toho v úplném klidu. A si je třeba hysterická, aspoň si to prožije jednou i ona. Uvidíš, třeba naopak si to uvědomí a přestane.

Není tady

#21 21. 3. 2012 12:26

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Karolína01 napsal(a):

Ahoj, mám kamarádku, která se občas vyžívá v tom, že mě nějakým způsobem shodí. Naposledy jsme byly na diskotéce, já přijdu rozjařená z parketu a ona mi řekne něco ve smyslu: ty mᚠnějaký křivý zuby, ukaž. Když jsem jí samozřejmě nic neukázala, tak mi začala násilím otvírat pusu, aby se jako podívala. Klidně před kamarádama. Nebo třeba: jsme se s přítelem koukali na tu tvoji fotku na facebooku, jak si ji tam včera dávala a říkali jsme si, že není moc lichotivá. Nebo: zlato nepřibrala si trochu? Nějak si neumím vysvětlit, proč to dělá nebo co proti mně má. Nejdřív jsem to přecházela, ale teď naposledy to pro mě byla už poslední kapka. Mám se s ní přestat stýkat nebo si s ní o tom zkusit promluvit? Bude to pro mě hodně nepříjemná situace a nerada bych se s ní dostala do nějaké hádky.

Nezlob se na mě, ale tohle už je přespříliš dumbom

Ta slečna, se kterou se stýkáš, není žádná Tvoje kamarádka, protože žádná kamarádka v pravém slova smyslu by si k Tobě takové ponižující a zesměšňující jednání nedovolila. Kamarádky se totiž chovají jinak stolt Slečna bude velmi pravděpodobně predátor, který si dokazuje svoji převahu ztrapňováním a znechucováním slabších jedinců, kteří se jí nedokážou účinně bránit a s takovými jedinci si nemá žádnou cenu "promlouvat", jediná obrana před nimi je přerušit s nimi veškeré styky stolt

Takoví lidé to mají v sobě, jim dělá největší potěšení najít si ve svém okolí "obě", kterou výhradně pro své vlastní potěšení a sebepotvrzení svého "JÁ" různě trápí, shazují ji, zesměšňují a nepromarní jednu jedinou příležitost, když jí můžou alespoň po celý zbytek dne nějakou promyšlenou jedovatostí zkazit náladu usch

Ty se s ní nemusíš hádat, stačí, když si ji na Facebooku vymažeš z přátel a přerušíš s ní veškeré kontakty. MMCH to nemᚠdost jiných kamarádek, které se k Tobě chovají přijatelně a lidsky, že Ti záleží zrovna na takovém hajzlíkovi kapitulation ?!?

Upravil(a) Kiara (21. 3. 2012 12:26)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#22 21. 3. 2012 13:17

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kami03 napsal(a):

Jenže je to těžké, když mᚠtu kamarádku ráda. Jinak je to moc fajn holka.Ale ráda si rýpne, i když mám pocit, že to nedělá s úmyslem ublížit, ale právě proto, aby s tím svým mindrákem nebyla sama.Nevím. Kolikrát jsme jí to chtěly říct, ale bylo nám jí líto.

Ja svou kamaradku mela taky rada,strasne dobre se s ni povidalo,sverovala jsem se ji.Ona vyslechla a hodne me pomahala,kdyz deti byli maly.
Davala me obleceni po jeji dceri pro moji dceru.Pak rekla,ze stejne jejich Kacenka v tom obleceni vypadala nejlip.
Ona nepracovala do veku 14 let sve dcery.Nikde se ji nelibilo,vsude vydrzela nanejvys mesic.Pak jsem ji ja nasla dobre placenou praci na nas kraj.Pracovali jsme tam spolu v parte 5 lidi.Ona se zacala nadvysovat a myslela si,ze ja ji budu poslouchat.Jednou se mnou mluvila po druhe ne,typicky blizenec.Kazdy den byla jina.Jednoho dne jsem zacala delat to co ona,ze jsem s ni nemluvila cely den.Bohuzel ona nezacala mluvit ani dalsi den a pak vypuklo jeji pomlouvani me po celem nasem podniku,uslebky,septani....ztahovani lidi na jeji stranu vse se ji darilo asi pul roku.Dokonce dosla za mistrem,ze se mnou delat nechce a byla prendana do party kterou stahla na svoji stanu.
Nekolik mesicu pred skoncenim podniku se vse otocilo protii ni.Lidi ji dokonale poznali a davali od ni ruce pryc.Ted nema zadnou kamaradku,nepracuje a nase kamaradstvi se,uz neobnovilo,uz to proste nejde.Duvera v ni je v haji.
Kdyz jsme spolu kamaradili,prozili jsme spolu hezke chvile,deti s jejimi detmi spolu vyrustali....

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#23 21. 3. 2012 13:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Karolína01 napsal(a):

Zatím jsem jí neříkala, že mi to vadí. Chystám se na to až teď, ale mám pocit, že to dělá naschvál, aby mi ublížila. Hádka bude zřejmě proto, že ona reaguje dost hystericky a popudlivě. Jinak myslím, že mi na moje argumenty odpoví, že je jenom upřímná.

Na to se dá odpovědět jedině, že si plete upřímnost s hrubostí, neomaleností a netaktností.
To není totéž....zaprvé, třikrát zvážím, jestli mám říct něco nepříjemného - ale ne proto, že by mi vadily až tak hádky, ale proto, jestli je nutné to tomu člověku říkat. Jestli mu to pomůže, nebo jestli to pomůže našemu vztahu. Když ne, k čemu taková upřímnost je? To je pak právě už jenom hrubost.
No a i když něco nepříjemného říct musíš, vždycky se to dá říct tak, aby dotyčná měla jasno, že jí chceš dobře a ne zle.
On toiž ten úmysl se vždycky dá poznat - a upřímnost se špatným úmyslem není upřímnost smile

Není tady

#24 21. 3. 2012 13:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

a upřímnost se špatným úmyslem není upřímnost
Souhlasím,a já bych takovou holčinu nenazývala kamarádkou. Já osobně bych s ní prostě nekamarádila.
(ze svý zkušenosti) přátele si přece vybírám podle sebe, jak si s nima rozumím. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#25 21. 3. 2012 13:45

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Kami03 napsal(a):

Ale ráda si rýpne. To se kamarádce prostě nedělá. Mindráky nemindráky.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí