8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
A píu veobecně, nepíu o Tobě Majkafo
Není tady
majkafa napsal(a):
Nevím, heleno. Protoe pokud cituje mě a reaguje na mé psaní, je pro mě normální, e to píe mně. Aspoň já to tak mám. Kdy na někoho reaguju, dokonce cituji jeho psaní, píu to jemu.
KDy na někoho reaguju, nemusím nutně psát o něm. Hlavně tu ted píem, jak ho dostat z hlavy a ze srdce. Koho? Čeho? Vidí tam něco konkrétního? Konkrétní osobu?
Není tady
A vím naprosto jistě, e rozchod bezdětné je čajíček oproti rozchodu s dětmi.
Právě, e to ví jen "Přinejmením sama u sebe."
To, e má někdo "jenom" zlomenou nohu neznamená, e ho to bolí míň nebo jinak ne toho, který má zlomený obě... ta bolest je vdycky individuální, tedy jenom nae vlastní.
Můeme říkat "ano, vím, e tě to bolí... hodně bolí...", ale vykládát, e nás to určitě bolelo víc, protoe jsme na tom z těch a těch důvodů (tedy z naeho osobního hlediska) byli hůř - to je poněkud nadřazené jednání.
Souhlasím do puntíku s Helenou
Není tady
dusička napsal(a):
No konečně,
vdyt to celou dobu píu, e bolest je individuální.
Proto tu píu, e bezdětné to můe bolet stejně jako vdané. Chápe u?
Tak stejně nebo individuálně? Dusi, ty neví, co bys.
Rozhodně je rozchod pro enu s dětmi daleko náročnějí ne u bezdětné.
A tohle je mladá holčina, která jetě ani neví, co chce, kdy okusila jen jediného mue. Teď je čas hledání, ne ve třiceti či později. Je nesmysl se zakopat s tím prvním. Ale to u jí tady psali i jiní, nejenom já.
Vak ona na to přijde, a bolest ega přebolí. Čas je laskavý a moudrý.
Čas je laskavý a moudrý.
"Čas neléčí, kdy nechce. Čas je arlatán."
(Jiří Orten, Sedmá elegie)
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
No konečně,
vdyt to celou dobu píu, e bolest je individuální.
Proto tu píu, e bezdětné to můe bolet stejně jako vdané. Chápe u?Tak stejně nebo individuálně? Dusi, ty neví, co bys.
Rozhodně je rozchod pro enu s dětmi daleko náročnějí ne u bezdětné.
A tohle je mladá holčina, která jetě ani neví, co chce, kdy okusila jen jediného mue. Teď je čas hledání, ne ve třiceti či později. Je nesmysl se zakopat s tím prvním. Ale to u jí tady psali i jiní, nejenom já.
Vak ona na to přijde, a bolest ega přebolí. Čas je laskavý a moudrý.
Ano pro enu je rozchod s dětmi horí - ale to získá zkuenost a vdaná.
V přítomném času to bolí bezdětnou a vdanou "stejně"
To slovo stejně není jako stejná bolest - ta je individuální,
ale stejně znamená, e v přítomnosti Tě to bolí i kdy si bezdětná nebo vdaná. A bezdětná,která nemá zkuenosti s tím,e jí opustí manel, té to bolí v tu chvíli "stejně" i kdy její bolest je individuální.
To u je slovíčkaření.
Ano, pro vdanou enu je bolest silnějí ,kdy má děti. - přítomnost
Pro mladou holčinu bezdětnou je bolest silná,v tu danou chvíli - nemůe porovnávat, nezaila.
Mmch - Majkafo - já vím,e Tě bolel odchod manela, ale mně přijde ,e tady tvrdí, e nikoho (mladou holčinu) to nemůe tolik bolestně zasáhnout jako tebe. To přeci nemůe vědět,protoe ta bolest je individuální.
Není tady
A jetě něco Majkafo
Ty má zkuenost - v mládí Tě to bolelo a jako vdanou té.
Jene - čas hojí rány a zapomínáme na bolest. U si jí přesně neumíme vybavit z minulosti.
Není tady
dusička napsal(a):
Mmch - Majkafo - já vím,e Tě bolel odchod manela, ale mně přijde ,e tady tvrdí, e nikoho (mladou holčinu) to nemůe tolik bolestně zasáhnout jako tebe. To přeci nemůe vědět,protoe ta bolest je individuální.
Tobě to moná přijde. Správně píe - MNĚ přijde.
Ale nepodsouvej mi to, co já nepíu. Co tam ty, netuím, z jakého důvodu, vidí.
Jsou to jen písmenka, s nima se nedá vyjádřit ve, chybí gesta a tak.
Není tady
Jasně, je to tak.. jestli budu mít jednou manela a děti a manel mě bude opoutět, bude mi ta bolest připadat tisíckrát horí, kdy si pak vzpomenu na rozchod s první láskou. Je to zas jiná situace a chápu, e horí (samozřejmě záleí na situaci a způsobu rozchodu x rozvodu). Ale v téhle situaci nevím, jak se s tím poprat, protoe je to pro mě něco nového. Sice jsme se u jednou předtím rozeli, ale pořád jsme byli v kontaktu a cítila jsem z něj, e sám neví jestli udělal dobře. Chtěl se bavit a poznávat nové lidi, to si splnil a zjistil, e se mnou mu bylo líp a vrátil se. Teď je to ale jiné a vím, e teď u je to konečná pro ná vztah, take je to pro mě zatím něco nepředstavitelného, e u spolu nikdy nebudeme..
Není tady
Ahoj milé dámy jsem tady nová tak pořádně nevím jak to tady chodí.Mám problém jsem po dlouhodobým vtahu a nemůu dál.
Není tady
Mysickomartino, doufám, e u je trochu lépe ne před 2 dny. Jestli se chce z toho vypsat nebo nějakou radu, tak sem napi podrobnosti. Hlavně vydr, hlavu vzhůru. Otřepané "Čas je nejlepí lékař." platí.
Není tady
Mohla by nám napsat sandrea, jak je na tom dnes s odstupem pár měsíců...
Není tady
Ahoj prosím holky eny co jste se rozeli s po delím vztahu za jak dlouho jste na něho teda ho dostali z hlavy a ze srdíčka?Mám po 4letém vztahu s mladím partnerem a ted se mi objevil v ivotě človíček který je hodný atd.a já nemůu mu to srdíčko otevřít i kdy bych moooc chtěla...je to normální myslet na to e ten bývalý je tastnějí a já to nedokáu.Asi mám nějaký blog poradtě mi prosím jak se z toho dostat u jsem přemýlela i o bílé magii ale bojím se toho ale nezvládám to pláču a co je nejblbějí vídám ho kadý den v práci co dál za jak dlouho to bude lepí?děkuji za kadý názor
Není tady
rebeca19 napsal(a):
Ahoj prosím holky eny co jste se rozeli s po delím vztahu za jak dlouho jste na něho teda ho dostali z hlavy a ze srdíčka?Mám po 4letém vztahu s mladím partnerem a ted se mi objevil v ivotě človíček který je hodný atd.a já nemůu mu to srdíčko otevřít i kdy bych moooc chtěla...je to normální myslet na to e ten bývalý je tastnějí a já to nedokáu.Asi mám nějaký blog poradtě mi prosím jak se z toho dostat u jsem přemýlela i o bílé magii ale bojím se toho ale nezvládám to pláču a co je nejblbějí vídám ho kadý den v práci co dál za jak dlouho to bude lepí?děkuji za kadý názor
Nemohu poradit , jak je to po delsim vztahu , ja jsem to po kratkem vztahu nebyla schopna akceptovat rok .
Není tady
rebeca 19:
Jak tu holky psaly, čas tu bolest zmírní. U na něj tak často myslet nebude, ale vzhledem k tomu, e jste spolu byli dlouho budou situace, které ti ho budou stále připomínat, dokud ty okamiky znovu neproije s někým jiným, kdo ty staré mylenky nepřebije. Taky jsem potkala skvělého človíčka, ale pořád jsem se mu naplno neotevřela a to je to přes rok, co se se mnou téměř 5ti letý přítel rozeel. Teď u zbyl více méně strach z dalího ublíení. Ale kadý to má asi jinak. Má dobrá kamarádka by ti řekla a to srdce otevře, e proít lásku je krásnějí ne se bát zlomeného srdce, e to zalepí zas někdo dalí. Já to tak neumím. Trvá mi ne k sobě někoho pustím a o to déle, kdy se cítím zrazená.
Není tady
Ahojky, oslovil me nazev teto diskuse,protoze i ja potrebuji nekoho dostat z hlavy a ze srdce a budu rada za vase nazory a treba vlastni zkusenosti. Mela jsem rocni vztah se starsim muzem,ktery on v zime ukoncil bez udani duvodu. A popravde-takovy peklo jsem nikdy nezazila,jak clovek chodi jako telo bez ducha a ma navaly vzteku a litosti a nemuze se na nic soustredit a mysli si, ze ho ta bolest zevnitr "sezere". Je pravda,ze cas funguje a ted jsem schopna uz normalne fungovat a bolest neni bodava,nicmene jsem v tom zamotana stale. S byvalym jsme v celkem castem kontaktu a spime spolu.Pred nejakou dobou jsem zjistila,ze ma novou pritelkyni a tak jsem to s nim ukoncila,ale ne na dlouho,on se z meho zivota vymazat nechce. Pred nejakou dobou se mi sveril s duvodem rozchodu,a to,ze nechce uz deti a ze se bal,ze bych mu utekla za par let za mladsim. No a tak to tak nejak spolu tahneme-piseme si,obcas se vidime a nikde neni videt konec. A boli to, a je mi na zvraceni,kdyz is predstavim jeho pritelkyni,ale nemuzu si pomoc. A chtela bych ho zpatky a vim,ze to uz nepujde, ale nevim, kde mam v sobe najit tu silu ke konci.
Není tady
Mahulenka napsal(a):
Ahojky, oslovil me nazev teto diskuse,protoze i ja potrebuji nekoho dostat z hlavy a ze srdce a budu rada za vase nazory a treba vlastni zkusenosti. Mela jsem rocni vztah se starsim muzem,ktery on v zime ukoncil bez udani duvodu. A popravde-takovy peklo jsem nikdy nezazila,jak clovek chodi jako telo bez ducha a ma navaly vzteku a litosti a nemuze se na nic soustredit a mysli si, ze ho ta bolest zevnitr "sezere". Je pravda,ze cas funguje a ted jsem schopna uz normalne fungovat a bolest neni bodava,nicmene jsem v tom zamotana stale. S byvalym jsme v celkem castem kontaktu a spime spolu.Pred nejakou dobou jsem zjistila,ze ma novou pritelkyni a tak jsem to s nim ukoncila,ale ne na dlouho,on se z meho zivota vymazat nechce. Pred nejakou dobou se mi sveril s duvodem rozchodu,a to,ze nechce uz deti a ze se bal,ze bych mu utekla za par let za mladsim. No a tak to tak nejak spolu tahneme-piseme si,obcas se vidime a nikde neni videt konec. A boli to, a je mi na zvraceni,kdyz is predstavim jeho pritelkyni,ale nemuzu si pomoc. A chtela bych ho zpatky a vim,ze to uz nepujde, ale nevim, kde mam v sobe najit tu silu ke konci.
prestart se stykat, prestart ho kontaktovat, zrusit jeho cislo mobile, emailu.
pokud mozno odjet nekam mimo.
Není tady
prestart se stykat, prestart ho kontaktovat
Přestat s ním spát.
Není tady
helena napsal(a):
prestart se stykat, prestart ho kontaktovat
Přestat s ním spát.
no tak to je jasne:)
Není tady
no tak to je jasne
Jak komu... vidí, e dotyčný zjevně nikoliv
Není tady
Udruje s ním kontakt protoe ho má pořád ráda, ale on tě jen vyuívá. Ví moc dobře e k němu něco cítí, kdy jsi s ním kontakt neukončila a stýkáte se. On vztah ale nechce, jinak by neměl novou přítelkyni a bude to pěkný hulvát, pokud ji s tebou podvádí. Buď ráda e ses ho zbavila a být tebou ho vymau ze ivota. Kdo ví jestli ji neměl kdy se s tebou rozcházel, ale to u jsou jen dedukce. Rozhodně bych mu ale nevěřila ani slovo a upalovala od něj co nejdál. Akorát otvírá staré rány. A kdy sama ví, e se u k sobě nevrátíte, je blbost s ním spát, psát mu a podobně.
Nakonec z toho zase ty vyjde jako ta ublíená, jdi dál, bez něj..
Není tady
Ahoj, pokud jsi ho milovala, tak jak píe, tak měsíc je velmi krátká doba na to, aby jsi zapomněla...musí být hodně silná a uvidí, e to časem bude lepí a lepí, ale bude to jetě chvíli trvat...zkus se soustředit na jiné věci, na práci, na koníčky, na přátelé a hlavně na sebe...a opakuj si, e nechce být s někým, kdo o tebe nestojí...
Není tady