27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, potřebuju poradit, nemůu se hnout z místa. Je to přes měsíc, co se semnou rozeel přítel po čtyřech a půl letech. Nebyl to úplně ideální vztah, ale i přes jeho chyby a někdy ne úplně ideální chování ho pořád miluju. Nemůu ho dostat z hlavy, ráno vstávám s mylenkou na něj, přes den chodim jak bez due a v noci nechci jít spát, protoe se mi o něm bude zase zdát.
Začala jsem s ním chodit kdy mi bylo 16 let, jemu 17, choval se ke mě ukázkově, připadala jsem si jak ve snu. Po dvou letech to začalo poprvé skřípat. Měl mít maturitní ples, denně měl doma kamarády aby mohli probírat jak se opijou a jak to bude skvělej večer a na mě neměl čas. Byla jsem v té době hloupá a čekala, e se něco změní, ale nezměnilo. Po jeho maturáku jsme se rozeli, měl tam oči pro jinou a pustil mě k vodě. Po měsíci se vrátil. Já mu ve odpustila. Do nedávna bylo vechno OK, občas jsme se pohádali, ale nikdy nic váného. Pak mi ale začal nadávat kdy jsme se hádali..hrozně mě to mrzelo a nechápala jsem jak mi můe něco takového říkat i kdy to bylo v afektu. Potom se za to omlouval a já bezhlavě zamilovaná jsem odpoutěla. Pak jsme se začali hádat čím dál častěji, večer jsme vedle sebe leeli jak kdybysme se neznali. Chtěla jsem se přitulit, ale raději si vzal notebook a díval se na filmy. Začal omezoval kontakt, nespali jsme spolu, nechtěl mi dát ani pusu. Choval se přesně jako kdy se semnou rozcházel poprvé. Vimla jsem si taky, e pořád chodí do koupelny s mobilem a pořád mu chodili zprávy- říkal e je to kamarád ohledně koly. Tenkrát jsem u tuila, e ná vztah nebude dlouho pokračovat, vyptávala jsem se jeho sestry, jestli o něčem neví a ta mě ujiovala, e určitě nikoho nemá. Potom nám začalo zkoukové období, take jsem počítala, e se pár dní neuvidíme, ale nakonec jsme se neviděli měsíc a skončilo to zprávou na Facebooku, e se semnou rozchází. Tvrdil, e to není co to bývalo a u ke mě nic necítí. Den na to zveřejnil fotky, na kterých byl s jinou a pár dní nato jsem se dozvěděla, e spolu chodí..zřejmě spolu byli u dřív..
Nemůu tomu uvěřit. Včera jsem viděla jejich společné fotky, četla komentáře, jak jim to spolu sluí a jak plánují seznamování s jejími rodiči. Moc mě to zasáhlo někde v hloubi due jsem doufala, e je to jenom úlet a e mu scházím, ale nescházím. Myslela jsem, e po měsíci budu mít to nejhorí za sebou, e ta bolest bude odcházet, ale vrací se v plné parádě. Vim, e se ke mě choval hnusně, ale pořád ho mam moc ráda a nechci nikoho jinýho, nechci se vzdát plánů, které jsme měli, ale vím, e on se u nevrátí. Ze dne na den zpřetrhal vekeré kontakty semnou. Nejhorí je, e jeho nevlastní bratr je přítel mojí mamky, take je to moje rodina..miluju jeho rodinu a taky mi chybí. Nemůu je ani navtívit, protoe nedokáu jít k nim domů a vidět vechny ty vzpomínky
Není tady
Ahoj, je mi to líto.Bude to zní tvrdě, ale zapomeň a nevracej se. Procházím něčím podobným, ale ty jsi jetě mladičká a má ve před sebou. Takto by se k tobě mu chovat neměl. Věř mi, vím o čem píu.
Není tady
Hlava říká e není ten pravej, ale srdce jo. Dnení chlapi za moc nestojí, nechci nikomu křivdit, ale těm mladím chybí vojna jako sůl! Nechci skončit jako moje mamka a jejích xx kamarádek, které se rozvedou a pak hledají po třicítce chlapa, po roce se s ním rozejdou a hledaj znovu a pořád dokola..
Hlavně teď nevím, co mám dělat s jeho věcmi, a jak dostanu zpátky svoje věci, nehledě na to, e mi dluí nějaké peníze. Vůbec spolu nekomunikujeme a já s ním ani komunikovat nechci.. na druhou stranu je mi trapné, řeit to přes kamarády nebo rodiče a posílat po nich věci.
A přebolí to někdy?? Tatínek mého teď u bývalého přítele před víc jak 20ti lety opustil manelku kvůli jiné, se kterou měl právě bývalého přítele a jeho ena mu to dodnes nemůe odpustit. Nechci skončit stejně jako ona má sice manela, ale stejně si myslím, e její největí láskou byl právě první manel.
Není tady
sandrea napsal(a):
Hlava říká e není ten pravej, ale srdce jo. Dnení chlapi za moc nestojí, nechci nikomu křivdit, ale těm mladím chybí vojna jako sůl! Nechci skončit jako moje mamka a jejích xx kamarádek, které se rozvedou a pak hledají po třicítce chlapa, po roce se s ním rozejdou a hledaj znovu a pořád dokola..
Hlavně teď nevím, co mám dělat s jeho věcmi, a jak dostanu zpátky svoje věci, nehledě na to, e mi dluí nějaké peníze. Vůbec spolu nekomunikujeme a já s ním ani komunikovat nechci.. na druhou stranu je mi trapné, řeit to přes kamarády nebo rodiče a posílat po nich věci.
A přebolí to někdy?? Tatínek mého teď u bývalého přítele před víc jak 20ti lety opustil manelku kvůli jiné, se kterou měl právě bývalého přítele a jeho ena mu to dodnes nemůe odpustit. Nechci skončit stejně jako onamá sice manela, ale stejně si myslím, e její největí láskou byl právě první manel.
A nemá to popletené? Já bych řekla, e srdce říká ne. Jen sama sobě nelhat.
Nepi takové nesmysly, které jsi někde odposlouchala, e dnení chlapi za moc nestojí a vojna a blábláblá. Takhle to není. Je to čistě individuální. Píe jako zatrpklá bába a ty jsi mladá slečna a krásný ivot má teprve před sebou.
Jsi mladá, je dobře, e bude mít monost poznat dalí mue, aby jsi zjistila, jakého hledá. První známosti v tak mladém věku a takhle dlouhodobé vedou dříve nebo později k zániku. Jednou za to bude ráda, co se přihodilo.
Měsíc je krátká doba, aby to přebolelo, byli jste spolu celkem dlouho. Přebolí to. Nedívej se, jak to mají jiní. Ty jsi ty.
Je to můj zlozvyk pořád něco srovnávat .Nevím jak je to u těch starích co u mají se enami zkueností víc, ale co jsem v poslední době potkala za týpky je a neuvěřitelný.. nedokáu si ádnýho z nich představit vedle sebe.. a nikdo mi nevyvrátí, e spousta chlapů v dnení době jsou nepouitelní, neříkam ale vichni
mladí kluci buď hulí nebo moc chlastaj nebo jim jde hlavně o sex, nebo ty povahy!! Nedávno mi jeden kluk řekl, e jeho vysněná holka musí milovat nakupování, e by prý nemohl být s holkou, která chodí do obchodu jen kdy něco potřebuje. Co to sakra je?? To přece neni normální, ne?
Jinak s tím srdcem vím e ho mám pořád hrozně ráda, ale zároveň se mi hnusí tím, jak se ke mě choval poslední dobou, jakým způsobem mi oznámil, e se se mnou rozchází a jak se choval po rozchodu. Take vlastně chci zpátky kluka, kterýho jsem potkala před těmi 4,5 roky, ne toho co znám teď.. jene je to těký se s tím smířit, e u to nikdy takový nebude a připadá mi nefér, e on mi ublíil a jemu je fajn s jinou holkou, a co já? To u nikoho nezajímá...pochopitelně.
Není tady
Ahoj, mrzí mě, jak to nakonec dopadlo, ale pořád jsi dost mladá a má znovu anci si vybrat někoho mnohem lepího, ne byl on. Chce to čas. Mě tyhle "nepříjemné" věci naučily, e vechno zlé je opravdu k něčemu dobré. Nebo bys opravdu chtěla být dál s chlapem, který ti hnusně nadává a přitom má sám máslo na hlavě???
Vyře s ex co nejdřív ty záleitosti a peníze. A to má uzavřené a nemusí s ním u více komunikovat.
Drím palce!
S.
Není tady
Ahoj sandri, koukej nekde vykopat svoji sebeuctu. To bys chtela? Nekoho,kdo te takhle ponizil...na smetiste dejin s nim.
Dej si cas. Sama jsem tuhle radu nesnasela, ale je to opravdu to nejlepsi. Doporucuju zacit neco noveho...zacni tancit, chodit na kickbox, behat, jed na vylet do ciziny..proste se zabav...
Nedej se a nepoddavej se tomu!
Není tady
Děkuju za rady, jen kdyby to lo tak lehce jak to zní. Zabavit se je veliký lék, ale vdycky to pak na mě stejně dopadne. Nemůu si zvyknout usínat sama, ta samota celkově je hrozná a kamarádky mi to prázdné místo co po něm zůstalo nezaplní
Není tady
sandrea napsal(a):
Děkuju za rady, jen kdyby to lo tak lehce jak to zní. Zabavit se je veliký lék, ale vdycky to pak na mě stejně dopadne. Nemůu si zvyknout usínat sama, ta samota celkově je hrozná a kamarádky mi to prázdné místo co po něm zůstalo nezaplní
Kdy to přeily eny, co mají děti a usínaly s partnerem třeba 30 let, přeije i ty. A bude líp, ty má ivot před sebou a anci dobře vybírat.
Já to přeiju, neříkám, e ne.. a nejde jen o usínání, byl prostě součástí skoro kadého dne, vechen můj volný čas patřil jemu. Jinak anci dobře si vybrat měla i ta ena s dětmi co po 30ti letech skončila sama bez chlapa.. jestli sis vybrala dobře nemůe nikdy vědět, take jednou můu skončit sama s dětmi zrovna tak. To, e jsem mladá a mám to před sebou neznamená, e mám navrch nebo větí anci, e vyberu dobře..
Není tady
Nelze říct, která ena to má těí jestli bez dětí nebo s dětma.
Moná ta enská,která zůstane s dětma sama není tak sama, děti jí drí nad vodou.
Jak se říká, láska kvete v kadém věku, v kadém věku to bolí, straně moc bolí. V patnácti i v padesáti, bez rozdílu.
Jak ho dostat z hlavy a ze srdce?
Vdyt ví, zaměstnat se.
Přebolí to. Posílám
Není tady
Nepsala jsem nic o tom, e kdy jsi mladá, má navrch nebo o poměřování ancí.
Majkafa, ja vím, jen jsem chtěla říct, e to bolí i kdy vím, e mám ivot před sebou a ádné závazky k tomu chlapovi. Pořád je to stejná zrada a hold je to první láska, první sex, vechno s nim bylo poprvé, a proto se mi tak patně zapomíná..
Není tady
Nezapomeň, e co Tě nezabije, to Tě posílí. Vydrí to, ale trvat to jetě chvilku bude, měsíc je opravdu krátká doba. Ani to snad neber jako zradu, ale určitý vývoj, jeliko jste při seznámení byli hodně mladí a chodili jste spolu dlouho. A moc si ho neidealizuj, podle toho, jak se s Tebou po takové době rozeel, tak teda nic moc. A Tě to přebolí, bude zase o něco silnějí a moná je to cesta k tomu, potkat toho pravého.
Není tady
sandrea napsal(a):
Majkafa, ja vím, jen jsem chtěla říct, e to bolí i kdy vím, e mám ivot před sebou a ádné závazky k tomu chlapovi. Pořád je to stejná zrada a hold je to první láska, první sex, vechno s nim bylo poprvé, a proto se mi tak patně zapomíná..
Já vím, e to bolí, přece jenom mi u bude za rok 50. Ale taky vím, e je rozchod mení rána ve tvém věku, ne kdy má děti a současně i společné materiální věci. Třeba taková hypotéka na baráku, studující děti a ty ze dne na den zůstane sama a navíc bez koruny, nebo milenka je náročná...
Vím, tvé bolesti není v tuto chvíli nic platné, co jsem napsala, ale jednou pozná, e Bůh byl k tobě laskavý. Protoe první vztahy jsou průvih, pokud pokračují. Nevybouřený člověk se musí jednou vybouřit a i na tebe by to jednou přilo. Tohle je příli nízký věk na "lásku navěky". Buď ráda za monost poznávat jiné mue a zjiovat, jakého doopravdy hledá, buď vděčná za monost uívat si mládí a nevázat se v tak mladém věku na prvního, co jsi potkala. Buď vděčná za monost potkat jednou toho mue, se kterým k sobě skutečně patříte.
Z hlavy ti bolest (ne jeho, vzpomínky zůstanou a ty u pak nebolí) dostane čas. A ze srdce? Vak jestli jsi ho opravdu milovala a miluje, nemusí si ho vyndávat ze srdce. Láska není závislá na tom, jestli s tím, koho milujeme, ijeme nebo ne. Láska "jenom" je. Nebo není. Můe si lásku k němu ve svém srdci nechat v uplíčku se vím krásným, co jste spolu přeili. Co bolí, je ego. Láska nebolí.
Upravil(a) majkafa (23. 3. 2012 7:15)
Ale taky vím, e je rozchod mení rána ve tvém věku, ne kdy má děti a současně i společné materiální věci. Třeba taková hypotéka na baráku, studující děti a ty ze dne na den zůstane sama a navíc bez koruny, nebo milenka je náročná...
Dovolila bych Majkafo nesouhlasit s Tebou.
Nemůe vědět, kadý přeci svou ztrátu lásky proívá jinak intenzivně, má jiný práh bolesti.
Věř, e kdy mi bylo 22 a rozeli jsme se tenkrát s mou velkou lásku, měla jsem připravený práky, nechtěla jsem ít.
Ty můe říct,protoe si to zaila ,e to bolí z pozice vdané eny,který je s muem x let (mimochodem, ale psala si,e si ho nemilovala).
Fakt nemůe vědět, jestli je ztráta lásky jiná ve dvaceti nebo v padesáti. Já za sebe bych řekla - e tohle není o věku.
Jetě ted doplním, e s odstupem času za x let u vzpomínka nebolí.
Upravil(a) dusička (23. 3. 2012 8:17)
Není tady
Jasně - souhlasím s Tebou, e lásku uchovává v srdci.
To,e jsem psala, ztratit "lásku" jsem měla na mysli - "lásku - milovaného"
Není tady
dusička napsal(a):
Nemůe vědět, kadý přeci svou ztrátu lásky proívá jinak intenzivně, má jiný práh bolesti.
Věř, e kdy mi bylo 22 a rozeli jsme se tenkrát s mou velkou lásku, měla jsem připravený práky, nechtěla jsem ít.
Ty můe říct,protoe si to zaila ,e to bolí z pozice vdané eny,který je s muem x let (mimochodem, ale psala si,e si ho nemilovala).
Fakt nemůe vědět, jestli je ztráta lásky jiná ve dvaceti nebo v padesáti. Já za sebe bych řekla - e tohle není o věku.
Jetě ted doplním, e s odstupem času za x let u vzpomínka nebolí.
Ale můu, dusičko. Přinejmením sama u sebe. Já jsem tenkrát neměla JEN připravené práky. Bylo mi 21. A vím naprosto jistě, e rozchod bezdětné je čajíček oproti rozchodu s dětmi. Psala jsem, e jsem u BM nemilovala. Ale ráda jsem ho měla. A byla jsem vdaná skoro 21 let. Hojení prý trvá třetinu doby trvání vztahu. Kdy odchází partner po tak dlouhém vztahu, bolí to jako fyzické uřezávání části těla, natolik jsou ti lidé u "jeden". Píí odborníci. A mají pravdu, i tak mě to fyzicky bolelo, kdy můj BM odeel. Take?
Upravil(a) majkafa (23. 3. 2012 8:24)
a hold je to první láska, první sex, vechno s nim bylo poprvé
Vechno je jednou poprvé... i ten rozchod.
Ono se nám hezky radí, zvlá kdy je to jetě čerstvé - ale zkus to brát jako jednu ze zkueností, z kterých se skládá ivot. Jako "informaci", e ne vdycky je vechno tak, jak bychom si přáli.
A vím naprosto jistě, e rozchod bezdětné je čajíček oproti rozchodu s dětmi.
Právě, e to ví jen "Přinejmením sama u sebe."
To, e má někdo "jenom" zlomenou nohu neznamená, e ho to bolí míň nebo jinak ne toho, který má zlomený obě... ta bolest je vdycky individuální, tedy jenom nae vlastní.
Můeme říkat "ano, vím, e tě to bolí... hodně bolí...", ale vykládát, e nás to určitě bolelo víc, protoe jsme na tom z těch a těch důvodů (tedy z naeho osobního hlediska) byli hůř - to je poněkud nadřazené jednání.
Upravil(a) helena (23. 3. 2012 8:36)
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Jetě ted doplním, e s odstupem času za x let u vzpomínka nebolí.Ale můu, dusičko. Přinejmením sama u sebe.
Já jsem tenkrát neměla JEN připravené práky. Bylo mi 21. A vím naprosto jistě, e rozchod bezdětné je čajíček oproti rozchodu s dětmi. Psala jsem, e jsem u BM nemilovala. Ale ráda jsem ho měla. A byla jsem vdaná skoro 21 let. Hojení prý trvá třetinu doby trvání vztahu. Kdy odchází partner po tak dlouhém vztahu, bolí to jako fyzické uřezávání části těla, natolik jsou ti lidé u "jeden". Píí odborníci. A mají pravdu, i tak mě to fyzicky bolelo, kdy můj BM odeel. Take?
Majkafo - ne přnejmením sama u sebe. Ale jen sama u sebe.
Neije v těle druhého, neví jak to druhého bolí. Ví to jen sama u sebe.
A vysvětlovat mladé holčině, e rozchod bezdětné je čajíček oproti rozchodu s dětmi. :vissla:Stejně tohle nepochopí,kdy si to neodije. Tvé zkuenosti nemaj v tomto případě ádný přínos pro druhé.
Tímto nechci říct, e by odchod druhého po letech nebolel. Bolí to moc, ale ta holčina bezdětná,která proívá svoje, bolí jí to stejně jako enu vdanou.
Není tady
heleno, a mě bude číst opravdu pozorně, zjistí, e v mém psaní nadřazenost není. e ji tam ty vidí, to je něco v tobě, proč. A ty to moc dobře ví.
dusička napsal(a):
A vysvětlovat mladé holčině, e rozchod bezdětné je čajíček oproti rozchodu s dětmi.:vissla:Stejně tohle nepochopí,kdy si to neodije. Tvé zkuenosti nemaj v tomto případě ádný přínos pro druhé.
Tímto nechci říct, e by odchod druhého po letech nebolel. Bolí to moc, ale ta holčina bezdětná,která proívá svoje, bolí jí to stejně jako enu vdanou.
Tak jak je to dusičko, někoho stejně a jiného ne? Podle čeho e to měří?
Bolest je individuální a nedá se měřit ani srovnávat. Protoe kadý z nás je jedinečná osobnost.
Upravil(a) majkafa (23. 3. 2012 9:11)
a mě bude číst opravdu pozorně, zjistí, e v mém psaní nadřazenost není
majkafo, a mě bude číst opravdu pozorně, zjistí, e ne vechno, co píu, se týká konkrétně a osobně tebe. e to tam ty vidí, to je něco v tobě, proč. A ty to moc dobře ví.
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
A vysvětlovat mladé holčině, e rozchod bezdětné je čajíček oproti rozchodu s dětmi.:vissla:Stejně tohle nepochopí,kdy si to neodije. Tvé zkuenosti nemaj v tomto případě ádný přínos pro druhé.
Tímto nechci říct, e by odchod druhého po letech nebolel. Bolí to moc, ale ta holčina bezdětná,která proívá svoje, bolí jí to stejně jako enu vdanou.Tak jak je to dusičko, někoho stejně a jiného ne? Podle čeho e to měří?
Bolest je individuální a nedá se měřit ani srovnávat. Protoe kadý z nás je jedinečná osobnost.
No konečně,
vdyt to celou dobu píu, e bolest je individuální.
Proto tu píu, e bezdětné to můe bolet stejně jako vdané. Chápe u?
Není tady
Nevím, heleno. Protoe pokud cituje mě a reaguje na mé psaní, je pro mě normální, e to píe mně. Aspoň já to tak mám. Kdy na někoho reaguju, dokonce cituji jeho psaní, píu to jemu.