21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda tu někdo máte dobrou zkuenost s nějakou kariérní poradnou či poradcem? Mám na mysli nějakou organizaci, kde by člověku pomohli si ujasnit, na jaké povolání by se hodil (kdy např. ho stávající vystudované zaměstnání nenaplňuje, ale nemá přesnou představu, co by mohl dělat jiného), poradili, co pro to následně můe udělat (jak se vyznat v "dungli" různých kurzů a dálkových studií, aby dotyčný nevyhazoval peníze za něco, co třeba k novému zaměstnání nebude třeba) a jak obecně uspět u pohovoru (jak se vyhnout opakování stále stejných chyb apod.). Neexistují nějaké třeba neziskovky, které se na toto zaměřují?
Google jsem trochu zkouela, ale nerada bych naletěla někomu, kdo si řekne pět tisíc za to, aby mi řekl, e si mám změnit typ písma v ivotopise :-). Díky předem a kdybyste měli nějakou konkrétní zkuenost a báli jste se, e to tu smaou kvůli reklamě, napite do zprávy či mailu.
Není tady
Lunaria napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda tu někdo máte dobrou zkuenost s nějakou kariérní poradnou či poradcem? Mám na mysli nějakou organizaci, kde by člověku pomohli si ujasnit, na jaké povolání by se hodil (kdy např. ho stávající vystudované zaměstnání nenaplňuje, ale nemá přesnou představu, co by mohl dělat jiného), poradili, co pro to následně můe udělat (jak se vyznat v "dungli" různých kurzů a dálkových studií, aby dotyčný nevyhazoval peníze za něco, co třeba k novému zaměstnání nebude třeba) a jak obecně uspět u pohovoru (jak se vyhnout opakování stále stejných chyb apod.). Neexistují nějaké třeba neziskovky, které se na toto zaměřují?
Google jsem trochu zkouela, ale nerada bych naletěla někomu, kdo si řekne pět tisíc za to, aby mi řekl, e si mám změnit typ písma v ivotopise :-). Díky předem a kdybyste měli nějakou konkrétní zkuenost a báli jste se, e to tu smaou kvůli reklamě, napite do zprávy či mailu.
Lunario, já v ádné kariérní poradně nikdy nebyla, protoe mi to přijde jako vyhazování peněz.
Nevím, co dělá teď za práci, ale určitě musí tuit, co by tě bavilo a co ne...?Jestli je to práce s lidmi nebo raději někde sama bez lidí, atd atd....
A pokud nemá přehled o tom, jaké práce existují a co je jejich náplní, tak si projeď inzeráty s prácí na netu, tam je toho mraky. Třeba ti to pomůe se odpíchnout.
Není tady
Opoděně děkuji za odpověď. V mezičase jsem jednu bezplatnou pracovní poradnu nala a byla tam, nebylo to úplně patné (nějaká inspirace určitě), ale je to určené asi spíe pro nezaměstnané a v podstatě jsem se tam nedozvěděla nic moc jiného, ne "zkouet to na vechny strany". Asi je lepí se o moné změně pracovního zaměření bavit spí s někým , kdo mě dýl zná, odborník neodborník. Tak jetě e jsem za takovéto zjitění aspoň nedávala peníze :-)
Není tady
Ani jsem netuila,e něco takového existuje.Ale je veobecně známé,e nejspolehlivěji najde pomoc vdy na konci svého ramene a taky tam,či lépe v tom,co máme na krku,aby nám do něj neprelo:lol:
Není tady