29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Dobrý den všem,
chtěla bych se Vás, prosím, optat, zda nemáte info o výši nájemného v magistrátních bytech v Praze. Já bydlím v obecním bytě a nájem za metr2 je takřka tržním nájemným, kdežto kamarádka mi tvrdí, že v magistrátním bytě (novostavbě z roku cca 2002) platí 64,- Kč/m2 (což je zhruba polovina toho, co platím já) a nejedná se o chráněné bydlení, ani o "sociální byt".
Tak Vám nevím, zda mě nechce jen naštvat
Za každé info předem děkuji!
Není tady
Proč se nezeptáš přímo na obci,které ten byt patří?
Není tady
Taky mě to napadlo, ale bylo mi řečeno, že tyto informace nesdělují - není to byt svěřený městské části, ale přímo magistrátu hl.m.Prahy.
Není tady
Já bych tomu věřila. je to magistrátu , kdežto obecní jsou v majetku městských částí. Možná ,když budeš mít někoho známeho na magistrátu ,tak budeš mít štěstí dozvíš se!! jen abys nebyla pak naštvaná :-)
Není tady
Poskytnou takovou informaci ti musí a to na základě z. o svobodném přístupu k informacím, takže když podáš žádost ve smyslu tohoto zákona, tak ti informaci podat musí.
Není tady
No, tak to vytočilo mne, protože bohužel taky bydlím v magistrátním bytě a o takovéto sumě bych ráda snila. Odpoledne to najdu, ale info je veřejně přístupné, jen dobře schované a cílová částka za m2 se každým rokem úspěšně zvyšuje. Takže to bylo 98, pak 103, pak nevím kolik na m2. Jestli vážně platí 64,-, tak to musí mít divnou protekční cenu, extra v NOVÉM bytě! Ledaže by magistrát dával slevu??? za bydlení mimo centrum???
Není tady
miaa napsal(a):
No, tak to vytočilo mne, protože bohužel taky bydlím v magistrátním bytě a o takovéto sumě bych ráda snila. Odpoledne to najdu, ale info je veřejně přístupné, jen dobře schované a cílová částka za m2 se každým rokem úspěšně zvyšuje. Takže to bylo 98, pak 103, pak nevím kolik na m2. Jestli vážně platí 64,-, tak to musí mít divnou protekční cenu, extra v NOVÉM bytě! Ledaže by magistrát dával slevu??? za bydlení mimo centrum???
Je to přesně naopak. Za byt na lukrativním místě v centru města se nájemné razantně zvyšuje.
Příbuzná bydlí v centru Plzně a platí mnohem víc než kdyby bydlela na sídlišti na kraji města.
Není tady
Tak já ti popíšu své lukrativní bydlění. Původně 2 oddělené místnosti z bytu sousedky, kde samozřejmě není možnost odpadů, takže wc naproti na chodbě, 50 m od bytu. Společná předsíň ze sousedkou, která mne dodnes terorizuje tím, že je tady vše její (vzaly jí to 1959 a to jsem ještě ani nebyla na světě). Číhá, kdy vyjdu, jen aby se mohla hádat a když chodilo mé dítě do školky, naváděla svojí vnučku a ta skutečně mlátila mé dítě. Ve vnitrobloku restaurace a obchod, u obýváku restaurace a předzahrádka, všude turisti, výkaly, řvaní, vedle v baráku diskotéka, o tři domy dál to samé a vibrace z ní se přenáší konstrukcí až sem. Kdo tady u mne přespal, v životě to znova nezopakuje. Když tě zbudí v noci jen jednou, tak to je už úspěch. Auto na ulici-ruina, co jde, ukradeno, poškrábáno, ulomeno. Platím leta za modrou zónu, z které nic nemám.
Celý byt jsem si udělala sama a teď zato platím, jako za luxus. NIKDO sem nechce.
V mé představě tedy lukrativní bydlení vypadá hodně jinak.
Není tady
http://www.mmr.cz/CMSPages/GetFile.aspx … 5752ab2a2, takže v centru 143,-/m2
Upravil(a) miaa (19. 3. 2012 19:03)
Není tady
Mio, když bohužel magistráty tu lukrativnost posuzují jinak než my. Nevím přesně od kterého roku, ale magistráty mohou napočítat vyšší nájemné za byt v centru města.Teta má byt 4.kategorie, ve starém baráku, rozdělený velký byt na tři menší, společný záchod a koupelna a předsíň pro všechny tři. Sama za vlastní peníze si ho předělala, ale i tak jí napočítali nájem jako za palác. Naproti přes ulici má kasíno. Spala jsem tam dvě noci na návštěvě a byla to hrůza, kravál až do rána.
Není tady
Stránky: 1