Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 3. 2012 11:32

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

výše nájemného v obecních X magistrátních bytech

Dobrý den všem,

chtěla bych se Vás, prosím, optat, zda nemáte info o výši nájemného v magistrátních bytech v Praze. Já bydlím v obecním bytě a nájem za metr2 je takřka tržním nájemným, kdežto kamarádka mi tvrdí, že v magistrátním bytě (novostavbě z roku cca 2002) platí 64,- Kč/m2 (což je zhruba polovina toho, co platím já) a nejedná se o chráněné bydlení, ani o "sociální byt".
Tak Vám nevím, zda mě nechce jen naštvat smile

Za každé info předem děkuji! wink

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#2 18. 3. 2012 11:48

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: výše nájemného v obecních X magistrátních bytech

Proč se nezeptáš přímo na obci,které ten byt patří?

Není tady

#3 18. 3. 2012 13:11

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

Taky mě to napadlo, ale bylo mi řečeno, že tyto informace nesdělují - není to byt svěřený městské části, ale přímo magistrátu hl.m.Prahy.

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#4 18. 3. 2012 21:40

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych tomu věřila. je to magistrátu , kdežto obecní jsou v majetku  městských částí. Možná ,když budeš mít někoho známeho na magistrátu ,tak budeš mít štěstí dozvíš se!! jen abys nebyla pak naštvaná :-)

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#5 19. 3. 2012 7:37

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Poskytnou takovou informaci ti musí a to na základě z. o svobodném přístupu k informacím, takže když podáš žádost ve smyslu tohoto zákona, tak ti informaci podat musí.

Není tady

#6 19. 3. 2012 9:41

miaa
♥♥♥♥♥--

No, tak to vytočilo mne, protože bohužel taky bydlím v magistrátním bytě a o takovéto sumě bych ráda snila. Odpoledne to najdu, ale info je veřejně přístupné, jen dobře schované a cílová částka za m2 se každým rokem úspěšně zvyšuje. Takže to bylo 98, pak 103, pak nevím kolik na m2. Jestli vážně platí 64,-, tak to musí mít divnou protekční cenu, extra v NOVÉM bytě! Ledaže by magistrát dával slevu??? za bydlení mimo centrum???

Není tady

#7 19. 3. 2012 12:21

Cirilla
♥♥♥♥---

miaa napsal(a):

No, tak to vytočilo mne, protože bohužel taky bydlím v magistrátním bytě a o takovéto sumě bych ráda snila. Odpoledne to najdu, ale info je veřejně přístupné, jen dobře schované a cílová částka za m2 se každým rokem úspěšně zvyšuje. Takže to bylo 98, pak 103, pak nevím kolik na m2. Jestli vážně platí 64,-, tak to musí mít divnou protekční cenu, extra v NOVÉM bytě! Ledaže by magistrát dával slevu??? za bydlení mimo centrum???

Je to přesně naopak. Za byt na lukrativním místě v centru města se nájemné razantně zvyšuje.
Příbuzná bydlí v centru Plzně a platí mnohem víc než kdyby bydlela na sídlišti na kraji města.

Není tady

#8 19. 3. 2012 13:13

miaa
♥♥♥♥♥--

Tak já ti popíšu své lukrativní bydlění. Původně 2 oddělené místnosti z bytu sousedky, kde samozřejmě není možnost odpadů, takže wc naproti na chodbě, 50 m od bytu. Společná předsíň ze sousedkou, která mne dodnes terorizuje tím, že je tady vše její (vzaly jí to 1959 a to jsem ještě ani nebyla na světě). Číhá, kdy vyjdu, jen aby se mohla hádat a když chodilo mé dítě do školky, naváděla svojí vnučku a ta skutečně mlátila mé dítě. Ve vnitrobloku restaurace a obchod, u obýváku restaurace a předzahrádka, všude turisti, výkaly, řvaní, vedle v baráku diskotéka, o tři domy dál to samé a vibrace z ní se přenáší konstrukcí až sem. Kdo tady u mne přespal, v životě to znova nezopakuje. Když tě zbudí v noci jen jednou, tak to je už úspěch. Auto na ulici-ruina, co jde, ukradeno, poškrábáno, ulomeno. Platím leta za modrou zónu, z které nic nemám.
Celý byt jsem si udělala sama a teď zato platím, jako za luxus. NIKDO sem nechce.
V mé představě tedy lukrativní bydlení vypadá hodně jinak.

Není tady

#9 19. 3. 2012 19:02

miaa
♥♥♥♥♥--

http://www.mmr.cz/CMSPages/GetFile.aspx … 5752ab2a2, takže v centru 143,-/m2

Upravil(a) miaa (19. 3. 2012 19:03)

Není tady

#10 20. 3. 2012 20:19

Cirilla
♥♥♥♥---

Mio, když bohužel magistráty tu lukrativnost posuzují jinak než my. Nevím přesně od kterého roku, ale magistráty mohou napočítat vyšší nájemné za byt v centru města.Teta má byt 4.kategorie, ve starém baráku, rozdělený velký byt na tři menší, společný záchod a koupelna  a předsíň pro všechny tři. Sama za vlastní peníze si ho předělala, ale i tak jí napočítali nájem jako za palác. Naproti přes ulici má kasíno. Spala jsem tam dvě noci na návštěvě a byla to hrůza, kravál až do rána.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí