Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 23. 4. 2012 15:23

mia
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pokrytectví?

lupina montana napsal(a):

Protože pes léčí! rock Teda zvíře, jakýkoliv skoro. Pes poslouchá - i když ostatní nemají čas, nebo je to nezajímá. Pes se vetšinou chce mazlit, nebo si chce hrát, pes je VŽDYCKY rád, že tě vidí.....Proč bys byla smutná (rýma) nebo chtěla být v posteli, když máš psa? cool Pes je prostě terapie na tlapkách.
Tímto veřejně a z celého hjarta vzdávám tady hold všem svým psům!

přesně tak!
Jednak to jsou miláčci mazliví a veselá mysl - půl zdraví, jak známo, druhak ty všecky bacilky, co nám natahají, nás pěkně zocelí a za třetí je podezřívám, že mají jakýsi další "rozměr", který my nemáme a neznáme a vidí něco, co my ne..... hjarta

Není tady

#177 23. 4. 2012 15:41

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Psa máme a jednu dobu jsme měli dva. Nevyléčili..  grater

Solnou jeskyni bysme mohli zkusit. tummenupp

Není tady

#178 23. 4. 2012 15:47

koniklec
♥♥♥♥---

To je hrozně zajímavá debata....tummenupp

Prakticky od narození mám pylovou alergii (už se mi to blíží). V létě je to úplně děsný, protože ta rýma mě deptá i psychicky - čím víc jsem usmrkaná, tím víc se usmrkaně cítím a jen se to zhoršuje. Jsem bytostně přesvědčená, že z toho jde nějak vyjít, protože už od malička tam propojenost s psychikou je...ale ještě jsem nenašla tu cestu.

K těm zvířatům - mám doma králíka (čili plno sena) a kocoura, co se mnou spí v posteli. Čili děěěěsný chyby, když jsem alergik. Oba mi vadili cca dva-tři týdny na začátku a když jsem je tak nějak vnitřně přijala za své a sžila se s nimi, reakce ustupily.  Takže potřebuju nějak najít cestu ke kvetoucím loukám a bude to dobrý big_smile.

Není tady

#179 23. 4. 2012 15:58

mia
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Prakticky od narození mám pylovou alergii (už se mi to blíží). V létě je to úplně děsný, protože ta rýma mě deptá i psychicky - čím víc jsem usmrkaná, tím víc se usmrkaně cítím a jen se to zhoršuje. Jsem bytostně přesvědčená, že z toho jde nějak vyjít, protože už od malička tam propojenost s psychikou je...ale ještě jsem nenašla tu cestu.

K těm zvířatům - mám doma králíka (čili plno sena) a kocoura, co se mnou spí v posteli. Čili děěěěsný chyby, když jsem alergik. Oba mi vadili cca dva-tři týdny na začátku a když jsem je tak nějak vnitřně přijala za své a sžila se s nimi, reakce ustupily.  Takže potřebuju nějak najít cestu ke kvetoucím loukám a bude to dobrý big_smile.

Pylové alergie se můžeš časem zbavit. Můj muž ji měl sakra silnou, stačila romantická procházka rozkvetlou jarní krajinou a místo očí měl jakési dvě podivné rosolovité rozteklé hroudy a vždycky mu to následně ještě vyvolalo zánět nosních dutin, takže šel na "dráty" usch .....nicméně už hodně roků má pokoj, nějak to postupně samo přešlo, ani se s tím nijak neléčil. Kdoví, kde jsou toho příčiny......asi fakt částečně i ta psychika......

Není tady

#180 23. 4. 2012 16:10

koniklec
♥♥♥♥---

mia napsal(a):

koniklec napsal(a):

Pylové alergie se můžeš časem zbavit. Můj muž ji měl sakra silnou, stačila romantická procházka rozkvetlou jarní krajinou a místo očí měl jakési dvě podivné rosolovité rozteklé hroudy a vždycky mu to následně ještě vyvolalo zánět nosních dutin, takže šel na "dráty" usch .....nicméně už hodně roků má pokoj, nějak to postupně samo přešlo, ani se s tím nijak neléčil. Kdoví, kde jsou toho příčiny......asi fakt částečně i ta psychika......

No já bych se toho právě ráda zbavila, ale za 27 let jsem ještě nezjistila jak. Teda cesta by byla brát silná antihistaminika jako můj přítel, ale já k tomu mám nějaký podvědomý odpor. To už radši smrkám big_smile

Není tady

#181 23. 4. 2012 16:47

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

koniklec napsal(a):

Oba mi vadili cca dva-tři týdny na začátku a když jsem je tak nějak vnitřně přijala za své a sžila se s nimi, reakce ustupily.  Takže potřebuju nějak najít cestu ke kvetoucím loukám a bude to dobrý big_smile.

No tak bodejť - nemůžeš mít někoho/něco hodně ráda a současně na to být alergická, ne? A co ta potřeba kontroly - tam by nemohl být pes zakopanej?
Znám případ, kdy jedna svému příteli alergii prakticky zakázala - úspěšně cool Není sice úplně jasný, jestli to bylo tím, že se odstěhoval od rodičů (byl trochu alergickej na tatínka, dle vyprávění) nebo prostě nechtěl přijít o svou lásku.....
Vyslechla jsem několik historek, jak lidi, co nevěděli, nebo si nevšimli, co jedí neměli alergickou reakci - a taky jsem viděla lidi, jako mýho tátu, co to měli naopak...
Asi taky záleží na tom, jestli je člověk takříkajíc v první vlně, nebo jestli se chová podle vzorců, který platí v rodině už několik generací, a tudíž jsou hodně zafixovaný - někdy až geneticky.

Kubulo, a co vám pejsci nepoléčili - ten kašel, jo? Jestli jsme tedy přišly na skutečnou příčinu, tak bych se asi ani nedivila - v tomhle případě.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#182 23. 4. 2012 17:11

majkafa
Host

lupi, díky za ten rozbor - astma. Zamyslím se nad tím.

#183 23. 4. 2012 17:19

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Moje dítka v dobách dětství měli alergii na zvířata. Dcera na psy a stále se zhoršovala ( ovšem její vlastní jí nevadil). Tam nám pomohla regrese. Po jednom sezení byl klid.
Syn měl alergii na kočky . Rok jsme je neměli, pak zas ano a alergie se už nevrátila.

Není tady

#184 23. 4. 2012 17:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Moje dítka v dobách dětství měli alergii na zvířata. Dcera na psy a stále se zhoršovala ( ovšem její vlastní jí nevadil). Tam nám pomohla regrese. Po jednom sezení byl klid.
Syn měl alergii na kočky . Rok jsme je neměli, pak zas ano a alergie se už nevrátila.

No tak tohle by měl číst nějakej rigidní alergolog, kterej tvrdí, že to nemá s psýchou nic společnýho lol
Zvlášť ta dcera, to mi přijde hodně dobrý tummenupp Psi m.j. symbolizujou kultivovaný instinkty (tedy ty instinkty, který jsem schopni ovládat - kontrolovat)
Takže vaše jí vadili, její naštěstí ne lol
A syn vypadá, jako že si prostě musel zvyknout, ne? Přežvejkat v sobě důkladně veškerou kočkovatost....pak ji mohl přijmout?

Není tady

#185 23. 4. 2012 17:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Teď mně napadá, jestli by regrese nebyla dobrá metoda pro Koniklec, když to má už od dětství? Ale nemám s regresí žádnou zkušenost, tak nevím.

Není tady

#186 23. 4. 2012 18:06

koniklec
♥♥♥♥---

koniklec napsal(a):

Oba mi vadili cca dva-tři týdny na začátku a když jsem je tak nějak vnitřně přijala za své a sžila se s nimi, reakce ustupily.  Takže potřebuju nějak najít cestu ke kvetoucím loukám a bude to dobrý big_smile.

No tak bodejť - nemůžeš mít někoho/něco hodně ráda a současně na to být alergická, ne? A co ta potřeba kontroly - tam by nemohl být pes zakopanej?
Znám případ, kdy jedna svému příteli alergii prakticky zakázala - úspěšně cool Není sice úplně jasný, jestli to bylo tím, že se odstěhoval od rodičů (byl trochu alergickej na tatínka, dle vyprávění) nebo prostě nechtěl přijít o svou lásku.....
Vyslechla jsem několik historek, jak lidi, co nevěděli, nebo si nevšimli, co jedí neměli alergickou reakci - a taky jsem viděla lidi, jako mýho tátu, co to měli naopak...
Asi taky záleží na tom, jestli je člověk takříkajíc v první vlně, nebo jestli se chová podle vzorců, který platí v rodině už několik generací, a tudíž jsou hodně zafixovaný - někdy až geneticky.

Kubulo, a co vám pejsci nepoléčili - ten kašel, jo? Jestli jsme tedy přišly na skutečnou příčinu, tak bych se asi ani nedivila - v tomhle případě.

Promiň, teď jsem natvrdlá, ale k čemu se vztahuje ta potřeba kontololy? Koukám sem mezi psaním diplomky, tak mi asi něco uniklo.

Zkusím říct příteli, aby mi to zakázal big_smile. Ale to bych řekla, že by nepomohlo, protože mě bylo nejhůř, když jsem byla malá a máma měla už toho smrkání plný zuby a občas jí ujelo něco jako "tak už toho nech" big_smile. A to mi teda moc nepomáhalo smile. Naopak bych řekla, že ostěhováním se to do velké míry zlešilo, protože už mě za to nikdo neperzekuoval. Ale pořád mě to drží v míře, která mě otravuje.

Není tady

#187 23. 4. 2012 18:11

koniklec
♥♥♥♥---

agewa napsal(a):

Mohla bys mi prosím o té regresi napsat víc?
Jsem v tomhle sice skeptik, ale když to někomu reálně pomohlo, proč to nezkusit....

Mám pylovou alergii prakticky od narození. Vím, že nejhorší to pak bylo na chalupě, ale mám podezření, že ještě větší roli než okolní příroda tam hrálo, že jsem se tam nesnášela smile.

Upravil(a) koniklec (23. 4. 2012 18:12)

Není tady

#188 23. 4. 2012 18:17

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Kubula napsal(a):

Kubulo, nebo se zkus poptat na ten léčebný pobyt v Luhačovicích. Ta kámoška s dcerou tam byla myslím 6 týdnů. Vincentka je vlastně také myslím zbytek slané mořské vody.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#189 23. 4. 2012 18:19

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi, děkuji. K synově alergii - máme to v rodě. A vlastně i ten cholesterol, tak v tom případě se to asi psychikou neovlivní. Nebo ano? Syn má naštěstí tu alergii velice lehkou, také mu jakoby mizne. Jinak máme v rodě těžké astma, dokonce i dvě úmrtí na toto onemocnění, takže jsem ráda, že je to u syna tak slabé. Já jsem potencionální alergik (dle vyšetření), ale zatím nic.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#190 23. 4. 2012 18:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ve čtvrtáku jsem měla paty samou bradavici, pomohlo až vypálení, od té doby musím zatukat.
Náš táta - potvrzuju to nervování - vysokej cholesterol a vysokej tlak.
Moje ségra - prvního manžela diabetika,kterýmu vůbec nefungovala slinivka (má náhradní) a ted přítele,a tomu se projevila v dospělosti alergie. Snad na všechno. tillfreds
Já jsem tak ráda,že mám děti zdraví. KLuk (15) měl jednou za celou dobu antibiotika a holka ještě nic. ani nemarodila kromě rýmy a neštovic. Nevím, jeslti to je tím,že my s manželem máme silnej kořínek,nebo že jsme s nima chodili na procházky za každého počasí, že bydlíme skoro na vesnici, a nejsou skleníkový děti.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#191 23. 4. 2012 18:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ale zase je zajímavý, že starší kluk je nervák, jak se říká, má u pr... vrtuli a ten tlak mu skáče. Byl na přeměření a když se to zprůměrizovalo na den,tak byl ok. A já jsem taky ,že hned vyletím, a tlak mám nízkej. vissla

Není tady

#192 23. 4. 2012 18:33

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No tak na to má syn taky štěstí, že nebývá nemocný. Za celou dobu docházky na základku i střední školu se nestalo, aby jeden jediný týden chyběl. Až na střední, když se mu párkrát objevila rýma, jsem ho nechala tak na dva dny doma, aby si taky užil marodění.
To já to měla v dětství horší - jedna angína za druhou.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#193 23. 4. 2012 18:34

majkafa
Host

lupi, prosím ještě, co znamená silná cukrovka? Několikrát denně píchání inzulinu

#194 23. 4. 2012 18:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

lupi, prosím ještě, co znamená silná cukrovka? Několikrát denně píchání inzulinu

Majkafo - nervovýho původu. Teda promin, nejsem Lupi.
Ale když jí objevili ve 24 mému zetáku, prý to měl napětím a stresem (jeho mamka se rozvedla,když klukovi byl rok a ustavičně mu předhazovala, jak je podobný svému otci). A tak byl často nemocný - anginy a rvali do něho tetracyklin.
Ale počkej si na Lupínku. wink

Není tady

#195 23. 4. 2012 18:37

koniklec
♥♥♥♥---

Lupiš, to jsme se na tebe pěkně sesypaly, co? Znáš to, podáš prst... lol

Kdybys třeba měla nějaký tip na literaturu....?

Není tady

#196 23. 4. 2012 18:45

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Jj, ten kašel. Ale ono by to bez psů bylo ještě asi horší, ne teda ten kašel, ale spíš všeobecně se synem. Zvířata a děti jsou pro něj takový bezpečný oblasti, kde může bejt hodnej, milej, pečující a tak. Prostě všechny ty věci, který vůči nám a jinejm dospělejm často dělat nedokáže, neptejte se mě proč. smile

Upravil(a) Kubula (23. 4. 2012 18:48)

Není tady

#197 23. 4. 2012 18:48

koniklec
♥♥♥♥---

Kubula napsal(a):

koniklec napsal(a):

Jj, ten kašel. Ale ono by to bez psů bylo ještě asi horší, ne teda ten kašel, ale spíš všeobecně se synem. Zvířata a děti jsou pro něj takový bezpečný oblasti, kde může bejt hodnej, milej, pečující a tak. Prostě všechny ty věci, který vůči nám a jinejm dospělejm často dělat nedokáže, neptejte se mě proč. smile

Ten citovaný příspěvek jsem nepsala já, ale Lupina - jen pro pořádek, abych nebyla za chytrou lol

Není tady

#198 23. 4. 2012 18:49

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Už jsem se to pokusila opravit. smile

Není tady

#199 23. 4. 2012 18:49

koniklec
♥♥♥♥---

Kubula napsal(a):

Už jsem se to pokusila opravit. smile

Povedlo se smile Nechtěla jsem prudit smile

Není tady

#200 23. 4. 2012 18:50

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Kubula napsal(a):

Kubulo, nebo se zkus poptat na ten léčebný pobyt v Luhačovicích. Ta kámoška s dcerou tam byla myslím 6 týdnů. Vincentka je vlastně také myslím zbytek slané mořské vody.

Jj, díky, přemýšleli jsme i o Macoše, to by se mu asi líbilo.. ale nakonec snad pojede s OZP do Chorvatska. Kdyby to nevyšlo, zkusím určitě něco jinýho.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí