Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 23. 4. 2012 0:39

koniklec
♥♥♥♥---

Re: Pokrytectví?

lupina montana napsal(a):

Nemám, holka roll Někdy funguje jen se v klidu zeptat, někdy člověk musí pozorovat tělo, co mu říká a někdy to prostě nemáš šanci vidět, ani kdyby ses rozkrájela a musíš používat ty slavný "zrcadla", no coollol
S léčbou podobně - pokaždý, když mám dojem, že tohle už bude to pravý, tak překvápko cool najednou to nějak nefunguje. Zkouším tedy leccos, no. Na něco zabíraly afirmace, na něco cesta, na něco bachovky a na něco konstelace (jenže ta na mně byla moc pomalá).
Nejstálejší stálice, se kterou mám jednoznačně výsledky, je homeopatie -  tou už se léčím 9 let - když odpočítám přestávky, tak dejme tomu 6 a pořád to funguje.
Ono je to někdy děsná archeologie: jednou jsme s kamarádkou vedly celodenní intenzivní debatu na téma, proč ji pořád trápí záněty achillovek. Co znamená v psychice zánět, to jsme věděly, co achillovka taky - takže jsme věděly, že svádí nějakej chronickej zápas, nějaký dva protikladný postoje že v ní bojujou - a to zasahuje její slabé místo. No, jenže jsme prostě nepřišly na to, co to ta její slabina přesně je.
Jinak ale tělesné příznaky jsou vynikající sifnifikátor těch psychických dějů, to jo.
Zvýšenej tlak například je ve všeobecnosti potlačená zlost, zejména, když má člověk dojem, že musí být milý a přitom to v něm vře. smile

Můj táta měl vysoký tlak, dokud bydlel za mlada u svých rodičů. Dokonce bral na to snad léky, už jako mladej kluk. Když poznal mámu a založil rodinu (měsmile), byl najednou zdravej jako řípa. Vzhledem k tomu, jak ho babička držela zkrátka se tomu tlaku vůbec nedivim smile.

Je to docela logické, že psychický tlak se projeví jako tlak v krvi - "uvnitř těla".
Zkus se, Kubulo, zamyslet, jestli na tebe někdo nebo něco "netlačí"....v práci, v rodině....

A můžu se, holky, zeptat, co je to ta Cesta?

Upravil(a) koniklec (23. 4. 2012 0:47)

Není tady

#152 23. 4. 2012 9:44

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Nemám, holka roll Někdy funguje jen se v klidu zeptat, někdy člověk musí pozorovat tělo, co mu říká a někdy to prostě nemáš šanci vidět, ani kdyby ses rozkrájela a musíš používat ty slavný "zrcadla", no coollol
S léčbou podobně - pokaždý, když mám dojem, že tohle už bude to pravý, tak překvápko cool najednou to nějak nefunguje. Zkouším tedy leccos, no. Na něco zabíraly afirmace, na něco cesta, na něco bachovky a na něco konstelace (jenže ta na mně byla moc pomalá).
Nejstálejší stálice, se kterou mám jednoznačně výsledky, je homeopatie -  tou už se léčím 9 let - když odpočítám přestávky, tak dejme tomu 6 a pořád to funguje.
Ono je to někdy děsná archeologie: jednou jsme s kamarádkou vedly celodenní intenzivní debatu na téma, proč ji pořád trápí záněty achillovek. Co znamená v psychice zánět, to jsme věděly, co achillovka taky - takže jsme věděly, že svádí nějakej chronickej zápas, nějaký dva protikladný postoje že v ní bojujou - a to zasahuje její slabé místo. No, jenže jsme prostě nepřišly na to, co to ta její slabina přesně je.
Jinak ale tělesné příznaky jsou vynikající sifnifikátor těch psychických dějů, to jo.
Zvýšenej tlak například je ve všeobecnosti potlačená zlost, zejména, když má člověk dojem, že musí být milý a přitom to v něm vře. smile

Můj táta měl vysoký tlak, dokud bydlel za mlada u svých rodičů. Dokonce bral na to snad léky, už jako mladej kluk. Když poznal mámu a založil rodinu (měsmile), byl najednou zdravej jako řípa. Vzhledem k tomu, jak ho babička držela zkrátka se tomu tlaku vůbec nedivim smile.

Je to docela logické, že psychický tlak se projeví jako tlak v krvi - "uvnitř těla".
Zkus se, Kubulo, zamyslet, jestli na tebe někdo nebo něco "netlačí"....v práci, v rodině....

A můžu se, holky, zeptat, co je to ta Cesta?

Cesta je taková terapie, vřele doporučuju, vygooglíš pod "Cesta podle Brandon Bays". Kdybys chtěla, pošlu ti zápisky ze svý první a nejintenzivnější.

Jestli na mě někdo tlačí... já nevím, s tímhle bych řekla, že si umím docela poradit. Když to ve mně vře, tak to v sobě nijak nestlačuju, buď konstruktivně řeším, nebo řvu. big_smile  Jediný, co vnímám jako tlak, jsou věčný nemoce mejch dětí (starší syn má šílený, ale šílený kašle každou zimu, zkoušeli jsme kdeco včetně alternativ, ale výsledek zatím hodně vlažný..) a vzhledem k tomu, že doma byl manžel a já chodila do práce, dostávala jsem se občas do situací, kdy dítě bylo nemocný, já věděla, že bych to u dr. vyřídila líp než manžel, ale musela jsem do práce, což jsem nesla fakt blbě - takový to měla bych být s dítětem versus někdo nás musí živit. (Manžel je v mnoha věcech skvělej, ale v tomhle je tragéd - takový to "tak co říkala dr?" - "já nevím, prej má něco brát...", navíc má pocit, že já hysterčím a že to není tak hrozný, ale do prčic, pokud dítě překašle i Kodein, tak to není hrozný?? skurt)  Tak tohle je jediný, co v tuhle chvíli pociťuju jako velkej tlak, ale fakt nevím, co bych s tím mohla dělat. Občas na to zkusím EFT, možná bych měla častějc, protože to poměrně ulevuje.

Není tady

#153 23. 4. 2012 10:05

majkafa
Host

kubulo offtopic My jsme absolvovali tyto zdravotní problémy, co popisuješ, s naším synem. Pomohl mu každoroční pobyt u moře. Jezdili jsme jen na sever Itálie do kempu a opravdu to pomohlo. Jestli máte takovou možnost...

Upravil(a) majkafa (23. 4. 2012 10:07)

#154 23. 4. 2012 11:03

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

kubulo offtopic My jsme absolvovali tyto zdravotní problémy, co popisuješ, s naším synem. Pomohl mu každoroční pobyt u moře. Jezdili jsme jen na sever Itálie do kempu a opravdu to pomohlo. Jestli máte takovou možnost...

Díky. smile  Teď jsem právě odnesla na poštu dopis pojišťovně, měl by jet na přelomu srpna a září do Chorvatska. big_smile

Není tady

#155 23. 4. 2012 12:06

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak zánět v těle znamená chronický zápas? Rozumím tomu dobře? A ještě je důležité, kde ten zánět je? A můžu se zeptat a co zvýšený cholesterol - ten taky něco znamená?

Holky, Vy jste fakt borky, co všechno znáte.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#156 23. 4. 2012 12:09

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Kubulo, nevím, kolik Tvému synovi je, asi je starší. Ten můj měl dlouhotrvající noční dávivý kašel. Nic se nezjistilo, až mně jedna kolegyně poradila, že to chce změnu prostředí, aspoň trochu. Odhlásila jsem ho tedy ze školky a každý den za každého počasí jsem s ním chodila na 2-3 hodiny na dlouhé procházky co nejdál za město. Ten kašel fakt po pár týdnech přestal. Ale zanedlouho se mu provalila pylová alergie.
Jedna moje kamarádka byla s dcerou na léčebném pobytu v Luhačovicích - asi mna měsíc. Také to pomohlo.
Přeji hodně štěstí, ty kašle jsou hrozné.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#157 23. 4. 2012 12:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Judy, ano - zánět je červená/horká=boj. Jelikož se odehrává v tobě a tudíž bojuješ sama se sebou; je tedy nutné ptát se, co s čím. Bývají to protikladné, nebo neslučitlené názory, postoje, potřeby. cokoli.

Kubulo, no vidíš, máme to - ty víš, že tvůj muž je jinak bezvadnej a že dělá, co může, ale přesto bys no někdy nejradši zabila dumbom ne? Ale neseřveš ho, právě proto, že dělá co může - a tlak ti stooupá..... lol Když ti pomáhá EFT, tak to je bezvadný! Tak hodně ťukej.....mně to nějak nezabíralo.

Kašel je pro mně dost těžko přeložitelnej - v první řadě znamená potřebu změny, což je vidět i na těch příkladech, co jste uváděly. Sice to asi nebyla ta pravá změna, ale zřejmě jakákoliv změna byla dobrá...
Na druhou stranu ovšem taky znamená bránění se změně - takže člověk  musí vyhodnotit, co z toho padá v úvahu.
Judy, když synek potom dostal pylovou alergii, zdá se mi, že se problém jen posunul do hlubších vrstev - ale to by ti řekl spíš dobrej homeopat. Alergie všeobecně  se ale  nijak nemaskuje - je, to co je, prostě alergie lol Jen si musíš dosadit třeba za chlupy mazlení, nebo za kámen tvrdost, nebo tak. Pylová je hodně rozřířená a bývá to alergie na plození, ale spíš na nekontrolovatelnost života, na živelnost na NEMOŽNOST kontroly nad něčím.
Zvýšený cholesterol nevím, zkusím ti to najít. Ale odhaduju, že něco ve smyslu "nutnost obrany brání radosti volně proudit" smile Krev je totiž odjakživa symbol živelnosti, radosti, životní síly - a tuk používáme jako obranný val před zlým světem smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#158 23. 4. 2012 13:03

majkafa
Host

lupi, prosím, nevíš, co znamená, když mám astma a zhoršuje se mi, když je velká zima a mráz?
Jinak třeba zbytek roku nemám žádné potíže. Nenapadá mě nic psychikého. Somatické je jasné, prostě průdušky už nebudou nikdy v pořádku, jsou poškozené a větší zima jim škodí a pak kašlu jako tuberák.

Může to souviset s tím, že mám strach ze zimy? Nebojím se hladu, že nebudu mít peníze, že budu nemocná, ... ale mám panický strach z toho, že mi bude zima. I představa, že ležím v rakvi nepřikrytá, je pro mě velmi nepříjemná. Proto je mým posledním přáním, aby mě přikryli pořádnou duchnou, než se dostane mé tělo do krematoria. Mám pocit, že jsem v nějakém minulém životě umrzla. Ale co s tím v tomto životě?

Upravil(a) majkafa (23. 4. 2012 13:05)

#159 23. 4. 2012 13:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

S minulýma životama ti neporadím, Majko, ale já měla kdysi alergii na chlad.
Když si dosadíš všechny významy slova "chlad" bude to trochu jasnější smile
Strach z CHLADU si řekni, ne ze zimy. Protože živočišné/psychologické teplo je životně důležité, to bude to poselství.
Astmatu se říká naopak dusivá láska, ale já si myslím, že to nemusí být jen láska, co astmatika dusí, co mu takříkajíc sedí na prsouch. Může to být cokoliv, pociťovaného jako dusivé, nedovolující se nadechnout, svírající. Může (a bývává) to dokonce i vlastní obranný krunýř - to mi kdysi řekla moje tehdejší homeopatka, když mi vyhrožovala astmatem při nějakým neodstranitelným kašli cool
A hele, takže tu máme další význam kašle - u tohohle ale by muselo být i svírání na prsou, nebo tíže.

Není tady

#160 23. 4. 2012 13:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já tě nebudu trápit cool přeložila bych to asi takto: za normálních okolností jakžtakž zvládáš chlad okolí, i když tě trochu dusí. Když se ale ten chlad (okolí) zvýší nad tobě únosnou míru, už to neudejcháš.
Varianta je, že bys sice udejchala, ale zvýšíš obranu do té míry, že tě začne dusit.

Mmch, kdysi jsem poslouchala pořad o národním obrození a o tom, jak češi začli zvedat hlavu a v rámci toho pořadu o době jako takové bylo i vyprávění, že tehdy bylo módní jezdit do lázní a vzhledem ke štěpení společnosti češi a němci jezdili do různých - češi do plicních a němci do žaludečních. No a ta historička k tomu měla báječnou poznámku, řekla, že když se nad tím tak zamyslí, vypadá to, jako by češi z nastalé situace nemohli popadnout dech, kdežto němce z ní naopak rozbolel žaludek lol

Není tady

#161 23. 4. 2012 13:51

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Kubulo, nevím, kolik Tvému synovi je, asi je starší. Ten můj měl dlouhotrvající noční dávivý kašel. Nic se nezjistilo, až mně jedna kolegyně poradila, že to chce změnu prostředí, aspoň trochu. Odhlásila jsem ho tedy ze školky a každý den za každého počasí jsem s ním chodila na 2-3 hodiny na dlouhé procházky co nejdál za město. Ten kašel fakt po pár týdnech přestal. Ale zanedlouho se mu provalila pylová alergie.
Jedna moje kamarádka byla s dcerou na léčebném pobytu v Luhačovicích - asi mna měsíc. Také to pomohlo.
Přeji hodně štěstí, ty kašle jsou hrozné.

Ahoj, synovi je 11. Poprvé to měl asi ve 2,5 letech, ale tenkrát to bylo jiné než dnes, cca jak popisuješ ty, výhradně v noci a kašlal až do zvracení. Taky nám někdo poradil hory, na hory jsme teda na tak dlouho nemohli, ale byl několik týdnů u mých rodičů, kteří bydlí v takových "polohorách" a zbavil se toho. Ale zase mu začaly tyhle /hlavně denní a skoro výhradně zimní) kašle, ach jo. Jako tahle zima byla lepší než loňská, to byl nemocný osm nebo devětkrát, měli jsme prakticky domácí školu a on teda bůhvíjak nespolupracuje dumbomdumbomdumbom  Letos jen 3 - 4x, ale bylo to vždycky delší, až 14 dní.

Teď jsme byli u dr., která dělá čínskou medicínu, kamarádovi vyléčili lupenku, tak se nevzdávám naděje. smile

Není tady

#162 23. 4. 2012 13:57

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Kubulo, no vidíš, máme to - ty víš, že tvůj muž je jinak bezvadnej a že dělá, co může, ale přesto bys no někdy nejradši zabila dumbom ne? Ale neseřveš ho, právě proto, že dělá co může - a tlak ti stooupá..... lol

No, nemůžu říct, že bych neseřvala, většina sousedů, co byla v tu chvíli doma, by to asi ochotně dosvědčila.. cool  To byl stav, že jsem myslela, že se rozprsknu na milion kousíčků. skurt  Ale to byla extrémní situace, pravda je, že většinou neřvu, ono jak taky seřvat kašel.. big_smile

S tou změnou a neochotou ke změně - ono to vlastně sedí, synovi vadí kdeco v tom tvaru, jak to teď je (čili jako by chtěl změnu) a zároveň je hrozně ulpívavej v tom smyslu, že nechce zkoušet nic moc novýho, když jednou něco začne dělat, hrozně nerad to opouští a začíná něco jinýho..  Ale moc nevím, co si s tou informací počít..

Jinak homeopatů se na něm vystřídalo nejmíň pět, ale jak mám homeopatii ráda a mockrát nám pomohla, tak tady bohužel nic. sad

Není tady

#163 23. 4. 2012 14:00

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Koukám teda, že jsme hodně od tématu, snad nám to zakladatelka odpustí.  kapitulation

Není tady

#164 23. 4. 2012 14:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kubula napsal(a):

většinou neřvu, ono jak taky seřvat kašel.. big_smile

Ne, já myslela muže, ne syna smile

Kubula napsal(a):

S tou změnou a neochotou ke změně - ono to vlastně sedí, synovi vadí kdeco v tom tvaru, jak to teď je (čili jako by chtěl změnu) a zároveň je hrozně ulpívavej v tom smyslu, že nechce zkoušet nic moc novýho, když jednou něco začne dělat, hrozně nerad to opouští a začíná něco jinýho..  Ale moc nevím, co si s tou informací počít..

Jinak homeopatů se na něm vystřídalo nejmíň pět, ale jak mám homeopatii ráda a mockrát nám pomohla, tak tady bohužel nic. sad

No, ten teda není jednoduchej, chlapec......nemá taky bradavice na chodidle? lol Možná se prostě do neznáma pouští jen velice opatrně, až předposraně. A to i v případě, že mu dané "známo" už jde pěkně na nervy.....a ten kašel ti s tím taky moc nepomůže, když to může být obojí.......jak změnit, tak naopak změně se bránit.
No, když o tom přemítám, možná by to chtělo na jakoukoliv změnu ho připravovat, vysvětlovat co a jak bude, postupovat pomaloučku a neustále kontrolovat, jestli to vstřebává, jestli to po něm už neklouže z přebytku informací - volit prostě vstřebatelnou rychlost.
On jestli je víc s tátou, tak může mít v tomhle směru deficit - chlapi se s tím často nepářou, žejo a třeba synek nějaký to párání naopak potřebuje jako sůl.....
Tam by možná taky mohla být příčina zvýšení tvýho tlaku: "chlap jeden mizerná/s klukem to nedokáže vyřešit/ já bych dokázala, ale musím to práce, kurňa/ a proč musím do práce - protože chlap jeden mizerná nevydělá" lol
Ale to jen odhaduju.

Není tady

#165 23. 4. 2012 14:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

ZAkladatelka nás v případě potřeby majzne cool A až zas tak od tématu nejsme....

Není tady

#166 23. 4. 2012 14:23

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

většinou neřvu, ono jak taky seřvat kašel.. big_smile

Ne, já myslela muže, ne syna smile

Však jo, ječela jsem na manžela, protože jsem potřebovala, aby se synem vyrazil tak, aby stihnul i krev, jenže on se svým lážo plážo přístupem mi řek, že ví, že to možná nestihnou, no co se dá dělat, no... dumbomdumbomdumbomdumbomdumbom

Na syna řvát v tomhle případě nemám potřebu. smile

Není tady

#167 23. 4. 2012 14:27

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

No, když o tom přemítám, možná by to chtělo na jakoukoliv změnu ho připravovat, vysvětlovat co a jak bude, postupovat pomaloučku a neustále kontrolovat, jestli to vstřebává, jestli to po něm už neklouže z přebytku informací - volit prostě vstřebatelnou rychlost.

Jo, tohle funguje dobře. Dře to v situaci, kdy už jsem tak vymletá, že na vysvětlování nemám sílu a milášek mi třeba sdělí, že jsem mu NIKDY nevysvětlila, proč by neměl mít při učení miliardu keců o tom, jak jsou to nesmysly.. dumbom  Ale jinak jo. A bradavici na chodidle měl, takovou tu zanořenou kouli, jednou jsem na to koukla, když na to svítilo slunce z určitýho úhlu a málem to se mnou seklo, měla jsem pocit, že mám doma Vetřelce. yikesbig_smile

Není tady

#168 23. 4. 2012 14:29

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Tam by možná taky mohla být příčina zvýšení tvýho tlaku: "chlap jeden mizerná/s klukem to nedokáže vyřešit/ já bych dokázala, ale musím to práce, kurňa/ a proč musím do práce - protože chlap jeden mizerná nevydělá" lol
Ale to jen odhaduju.

To ani ne, mně výrazně vyhovuje, že ten vydělávač jsem já, naopak bych měla hroznej problém, kdyby to byl manžel - v tomhle jsem fakt chlap. styrka  Což je asi divný, ale mám to tak celej život. vissla

Není tady

#169 23. 4. 2012 14:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No prosím, jak to funguje lol Naše holky měly bradavice na chodidle, když se na ně něco řítilo jaksi příliš rychle - vesměs teda zkoušky (obě to měly výrazně před zkouškama na vysokou) tehdy jsem pojala pocit, jak by mentálně brzdily. smile
Takže synkovi: třídit informace, podávat vstřebatelně, všechno dopředu a nezahlcovat!!!
Njn....tak řešení máme, jen teď, co s tím v praxi, žejo pussa

Není tady

#170 23. 4. 2012 14:42

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Jo, když to takhle zvládnu, funguje to - no, "dobře" říct nemůžu, ale slušně, řekněme. Ale pak jsou takový ty situace, kdy potřebuješ, aby něco pochopil nebo udělal bez chápání, ale hlavně RYCHLE, a to jsou ty záseky.. sad

Ale tohle mě netrápí, nebo rozhodně ne tolik, aby mi to zvedalo tlak. Ten kašel je ale fakt problém, carramba. skurt

Upravil(a) Kubula (23. 4. 2012 14:43)

Není tady

#171 23. 4. 2012 14:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak na vnímavý a chytrý dětičky nemůžeš tak, že aby udělaly něco bez chápání lol
Já jezdila se strší dcerou do školky ještě autobusem, kterej jel ve třičtvrti na sedm a pak ani ťuk. Do školky dva kiláky.....a MUSELA jsem se naučit v klidu a pomalu naučit vysvětlit jí, že si opravdu nemůže vzít letní botičky, když nám jede bus za pět minut..... jinak jsme prostě neodjely. Její malá je stejná a na rozdíl od maminky převelice opatrná, až se nesmí zas na druhou stranu zastrašit.....Než se spolu sžily, měla jsem intenzivní dojem, že se dceři zase pálej brzdový destičky lol

Není tady

#172 23. 4. 2012 14:54

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

měla jsem intenzivní dojem, že se dceři zase pálej brzdový destičky lol

Jo, to je dost přesný. styrkastyrkastyrka big_smile

Není tady

#173 23. 4. 2012 15:02

mia
♥♥♥♥♥♥-

Já mám tu zkušenost, že kašlům a podobným neřádstvům musí dítko prostě odrůst......nedá se to ničím uspěchat, asi je potřeba projít celým tím spektrem virů a bakterií, aby se vybudovala přirozená imunita. Jistě to souvisí i s vrozenou obranyschopností, která je daná geny.

Syn na kašle taky velmi trpěl a při jednom z pobytů v nemocnici mu nasadili Broncho-vaxom a jako když utne, od té doby bylo po kašli a to byl ještě v předeškolním věku.
Druhému synovi to trvalo dýl se toho zbavit, tam se zase projevila alergie, ale ty úp.orné kašle taky časem jaksi odezněly.
A taky jsme si všimli, že co s námi doma žijou psi, tak nebýváme nikdo nemocný, žádné nachlazení, chřipky, rýmy.......asi taky dobrá imunoterapie.

Není tady

#174 23. 4. 2012 15:08

majkafa
Host

Kubulo, ještě mě napadlo  - někomu pomáhají i pravidelné návštěvy Solné jeskyně. Minimálně jednou týdně. Např. i mně. stolt

#175 23. 4. 2012 15:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Protože pes léčí! rock Teda zvíře, jakýkoliv skoro. Pes poslouchá - i když ostatní nemají čas, nebo je to nezajímá. Pes se vetšinou chce mazlit, nebo si chce hrát, pes je VŽDYCKY rád, že tě vidí.....Proč bys byla smutná (rýma) nebo chtěla být v posteli, když máš psa? cool Pes je prostě terapie na tlapkách.
Tímto veřejně a z celého hjarta vzdávám tady hold všem svým psům!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí