Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 15. 4. 2012 10:34

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pokrytectví?

jinak já ted jsem třetí měsíc na nemocenské. jsem normálně s holkama z práce v kontaktu, píšeme si, byla jsem za nimi,volají mi,  vedoucí mě pozvala na kafe.

Není tady

#52 15. 4. 2012 10:34

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No já nevím Lupi. V tomhle se moc nevyznám, ale já když jsem měla velice špatné období (nevím, jestli to byla deprese, asi ne, to bych se z toho zřejmě sama nedostala), tak mi nikdo nepomohl a po čase jsem se od mamky dozvěděla, že o mě měli docela strach, že jsem měla pořád strnulý výraz a moc měsíců jsem se ani neusmála. Ale v té době mi s tím vůbec nepomohli. Ani se napamatuji, jestli se mě na něco ptali, myslím, že ne. Já sama jsem o tom mluvit nedokázala. Trošku jsem jim to zazlívala.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#53 15. 4. 2012 10:40

majkafa
Host

agewa napsal(a):

kdy to stíháte? já myslela, že máš velmi časově náročnou práci, a zbytek času trávíš s přítelem.

S přítelem trávím sobotní dopoledne a některé odpoledne a podvečer v pracovním týdnu. Výjimečně večer. Myslím tím reálná setkání. V písemném kontaktu jsme pořád, když jsme na netu.
Po časově náročné práci, jsem v práci tak od šesti do šesti - sedmi, když jsou závěrky, ne každý den, a po závěrkách už ne tak dlouho, je ještě spousta času, než se jde spát, kdy je čas po po práci s kolegyněmi něco podnikat. Chodím také do jazykovky jedno odpoledne v týdnu a jedno odpoledne v týdnu nepravidelně s kámoškou do Solné. Na HEAT chodím o víkendu, většinou v neděli v podvečer. Já ani nevím, kdy to všechno stíhám, naopak se mi zdá, že bych mohla ještě víc. big_smile
A když jsem pracovně na druhé straně republiky, tam se dá taky večer leccos podnikat.

#54 15. 4. 2012 11:06

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

No já nevím Lupi. V tomhle se moc nevyznám, ale já když jsem měla velice špatné období (nevím, jestli to byla deprese, asi ne, to bych se z toho zřejmě sama nedostala), tak mi nikdo nepomohl a po čase jsem se od mamky dozvěděla, že o mě měli docela strach, že jsem měla pořád strnulý výraz a moc měsíců jsem se ani neusmála. Ale v té době mi s tím vůbec nepomohli. Ani se napamatuji, jestli se mě na něco ptali, myslím, že ne. Já sama jsem o tom mluvit nedokázala. Trošku jsem jim to zazlívala.

a jak ti měli pomoct?
Ty jsi o tom mluvit nedokázala , nemůžeš si vzpomenout , zda se tě ptali ( což znamená, že jsi ti nezaregistrovala, ne že to třeba neudělali).
Přijde mi, žes je k sobě nepustila - no a to se pak špatně pomáhá.

Není tady

#55 15. 4. 2012 11:12

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Mně by stačilo, kdyby se mě zeptali. Myslím, že to neudělali, ale píšu, že si nemohu vzpomenout. Nechci jim ublížit.
Ale to, že jsem je k sobě nepustila, je pravda. Je pravděpodobné, že i kdyby se zeptali, stejně bych asi nic neřekla. Takže ano, je těžké pomoct takovému člověku.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#56 15. 4. 2012 11:13

majkafa
Host

Taky mi přijde, že je Judyna k sobě nepustila,podle toho, co píše. A pak se opravdu těžko pomáhá. Já jsem své lidi k sobě pustila, poprosila jsem o pomoc výslovně, mám ráda rovné a srozumitelné jednání a ne hrátky na to, jestlipak si někdo všimne. Pak vznikají zbytečná nedorozumění a pocity, že druhá strana se chová pokrytecky. Ne vždy je to pokrytectví.

#57 15. 4. 2012 12:41

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Majko, z mé strany to rozhodně nejsou hrátky. Jsem prostě taková. S pokrytectvím to nesouvisí. A uznávám ,že o to těžší pro okolí je si toho všimnout. Ale jde o to, že tenkrát si toho naši všimli sami a přesto to nechali na mě (zřejmě), možná ne a jen si nevzpomínám. Oni mi moc pomohli zase v jiné oblasti, takže ublížená se rozhodně necítím. Nakonec to stejně dopadlo vše dobře, tak co.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#58 15. 4. 2012 12:52

majkafa
Host

Judyno, chápu. Ale proč teda píšeš, žes jim to zazlívala, když jsi prostě taková?
O tom jsem psala. V tom já vidím ty hrátky s druhým. Jestli jsem taková, tak nezazlívám svým blízkým, že mi nepomohli, jelikož jsem je sama výslovně nepožádala. A ostatní jsou domněnky, jestli viděli, neviděli, chtěli pomoct, nechtěli.Když požádám a nepomůžou, pak je to jasné a mohu třeba i zazlívat. To je můj názor.

Upravil(a) majkafa (15. 4. 2012 12:52)

#59 15. 4. 2012 13:48

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Majko, z mé strany to rozhodně nejsou hrátky. Jsem prostě taková. S pokrytectvím to nesouvisí. A uznávám ,že o to těžší pro okolí je si toho všimnout. Ale jde o to, že tenkrát si toho naši všimli sami a přesto to nechali na mě (zřejmě), možná ne a jen si nevzpomínám. Oni mi moc pomohli zase v jiné oblasti, takže ublížená se rozhodně necítím. Nakonec to stejně dopadlo vše dobře, tak co.

a co tedy po nich vlastně chceš. říkáš , že si nevšimli /nepomohli, ale jedním dechem dodáváš , že si možná nevzpomínáš.
Nejsi ublížená, přesto to tady probíráš. nemáš jim to za zle, přesto se k tomu vracíš a řešíš to.

Není tady

#60 15. 4. 2012 15:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Judyna napsal(a):

No, já se z toho sama dostala, teprve velmi zpětně jsem zjistila, že to byla deprese - ne depka. smile A když jsem srovnávala totéž s kamarádkou, která se vposled i léčila ADčkama.
Mně to trvalo v plný síle myslím asi dva roky - předcházelo tomu období absolutní ztráty emocí.
Protože ale každej tvrdí, že se z toho sama dostat nemůžeš, tak se o tom moc nešířím, leda mezi lidma, kteří taky zažili.
Zazlé to nikomu nemám i když jsem mívávala - ale uvědomila jsem si, že se fakt k člověku v depresi nepřiblížíš, nepoznáš to na něm. Znovu a silně jsem si to uvědomila právě u tý kamarádky - je to velmi blízká kamarádka, tehdy bydlela poblíž, takže jsme se hodně stýkaly a přesto jsem nepoznala....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#61 15. 4. 2012 15:39

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Judyna napsal(a):

a co tedy po nich vlastně chceš. říkáš , že si nevšimli /nepomohli, ale jedním dechem dodáváš , že si možná nevzpomínáš.
Nejsi ublížená, přesto to tady probíráš. nemáš jim to za zle, přesto se k tomu vracíš a řešíš to.

Ale neprobírám, jenom jsem reagovala na Lupi, toť vše. Zbytečně to hrotíš.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#62 15. 4. 2012 15:45

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Judyna napsal(a):

No, já se z toho sama dostala, teprve velmi zpětně jsem zjistila, že to byla deprese - ne depka. smile A když jsem srovnávala totéž s kamarádkou, která se vposled i léčila ADčkama.
Mně to trvalo v plný síle myslím asi dva roky - předcházelo tomu období absolutní ztráty emocí.
Protože ale každej tvrdí, že se z toho sama dostat nemůžeš, tak se o tom moc nešířím, leda mezi lidma, kteří taky zažili.
Zazlé to nikomu nemám i když jsem mívávala - ale uvědomila jsem si, že se fakt k člověku v depresi nepřiblížíš, nepoznáš to na něm. Znovu a silně jsem si to uvědomila právě u tý kamarádky - je to velmi blízká kamarádka, tehdy bydlela poblíž, takže jsme se hodně stýkaly a přesto jsem nepoznala....

No já jsem to zjistila také velmi zpětně, ale jsem na slovo deprese optarná, protože jsem si také vždy myslela, že z toho se člověk sám nedostane. Období ztráty emocí jsem zažívala také - bylo to velice nepříjemné, obvzlášť proto, že jsem měla malé dítě. Jak mi to dlouho trvalo ani nevím. Dost z toho období jsem vytěsnila. To nejhorší zhruba rok, pak ještě asi dva roky mírnější dozvuky.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#63 15. 4. 2012 16:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

No já jsem to zjistila také velmi zpětně, ale jsem na slovo deprese optarná, protože jsem si také vždy myslela, že z toho se člověk sám nedostane. Období ztráty emocí jsem zažívala také - bylo to velice nepříjemné, obvzlášť proto, že jsem měla malé dítě. Jak mi to dlouho trvalo ani nevím. Dost z toho období jsem vytěsnila. To nejhorší zhruba rok, pak ještě asi dva roky mírnější dozvuky.

Já si to uvědomila, když jsem po letech četla Kopeckého zpověď. A říkala jsem si - hernajs, tohle znám, takhle to je va Tak jsem se začla pídit a pídit a když jsem to nakonec probírala s tou kamarádkou, co byla depresí zasažená jaksi....oficielně cool tak jsem se utvrdila, že jo.
Takže člověk se z toho sám dostat může, jen teda různé dozvuky semtam pocítím doteď. Někdy to zprvu ani nevypadá, ale pak zjistím, že dejme tomu hyperaktivní močák=nervy v kýblu a tak podobně. I když už dáávno nemám pocit, že bych měla nervy v kýblu....
Mně z toho tehdy dostala víceméně zodpovědnost za děti, ale můžu ti říct, že jsem několik let měla denně pocit, že jsem seskládala vagon uhlí usch
Taky to mělo dozvuky dost dlouho potom - byla jsem  na Bromadrylu a Dithiadenu, pak na Xanaxu...a když jsem tím vším praštila, tak nezbyla, než alternativa lol Ještěže ta  mi funguje.

Není tady

#64 15. 4. 2012 16:12

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Také mně pomohla zodpovědnost k synovi. Ta únava byla strašná. Též jsem měla asi rok zvýšenou teplotu , ale to už byl jenom dozvuk.
Já jsem prášky nebrala žádné, tak jsem to asi fakt neměla tak zlé. A nikomu jsem to neřekla, s nikým jsem to neprobírala.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#65 15. 4. 2012 16:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Já taky nebrala žádné prášky a nikdo o tom nevěděl. Typicky - měla jsem dojem, že to nikoho nemůže zajímat a že jsem "jen" líná, nebo co. usch Ovšem hlavní roli v tom hraje absolutní beznaděj - to asi víš taky.
A jelikož já se fyzicky prostě nehroutím a ustojím leccos, nebyla možnost, jak na to přijít......možná, kdyby se člověk pídil, že by zjistil, že takových nás je víc smile
U tý kamarádky na to taky přišli až když se třikrát složila, ale jak říkám - když se nesložíš a když máš hluboce zakořeněnej dojem, že se prostě složit NESMÍŠ.... hmm

Není tady

#66 15. 4. 2012 16:29

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, beznaděj, to je to správné slovo. A zděšení nad tou citovou prázdnotou. Jojo, máš pravdu.
Až doteď jsem měla pokoj, ale poslední roky se mi určitá vyhaslost objeví o dovolené. Ale naštěstí to zatím vždy přešlo.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#67 15. 4. 2012 17:27

koniklec
♥♥♥♥---

Judy a Lupi, mluvíte mi z duše, mám tytéž prožitky - no spíš neprožitky - jako vy. Vlastně dneska slavím "výměsíčí" od mého posledního echt kvalitního propadu, kdy jsem volala SOS i tady na babinetu. Teda jenom tady, jinak jsem o tom s nikým nemluvila, jak typické, že smile. Asi to bylo moje dno, od kterého jsem se odrazila, protože od té doby je mi čím dál líp! (ťuk ťuk ťuk)

Jinak s váma plně sdílím přesvědčení, že depresi já teda určitě ne, na tu mají nárok ostatní, já jsem jen obyčejně líná, k ničemu a bez budoucnosti big_smile.

Není tady

#68 15. 4. 2012 17:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Také mně pomohla zodpovědnost k synovi. Ta únava byla strašná. Též jsem měla asi rok zvýšenou teplotu , ale to už byl jenom dozvuk.
Já jsem prášky nebrala žádné, tak jsem to asi fakt neměla tak zlé. A nikomu jsem to neřekla, s nikým jsem to neprobírala.

tys měla rok zvýšenou teplotu ? byls s tím tenkrát u dr ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#69 15. 4. 2012 18:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

koniklec napsal(a):

Jinak s váma plně sdílím přesvědčení, že depresi já teda určitě ne, na tu mají nárok ostatní, já jsem jen obyčejně líná, k ničemu a bez budoucnosti big_smile.

lol no bodejť pussa
Judy, na mně to nějak dopadlo předloni. Léta už jsem měla dojem, že jsem víceméně tohle všechno nechala za sebou a pak bumho usch Jo, to byl pěknej rok......ne že by mě přepadla znova beznaděj, děvenka jedna šikovná, ale únava ano. Respektive únava: prostě absolutní nedostatek energie. Ona to už ani není únava,žejo. Naštěstí jsem taktak měla na předčasnou penzi, tak jsem toho bryskně využila - jakože radši oželím pár stovek, než padnout za vlast zrovna ve chvíli, když se mi narodila první vnučénka, žejo lol
Rok to stálo za prd - vyluxovala jsem a musela hodinu odpočívat. Tak nějak roll Ovšem taky jsem si konečně uvědomila, že celoživotně a permanentně přepínám síly, tak jsem si musela slíbit, že to už ne-e.
Taky jsem našla novou a skvělou homeopatku - jedno s druhým, pomalu se to lepší smile

Pavli, tohle měla švagrová léta, na nic nepřišli....až když se nějak uvyspravila sama, tak to přešlo.

Není tady

#70 15. 4. 2012 18:11

agewa
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

koniklec napsal(a):

lol no bodejť pussa
Judy, na mně to nějak dopadlo předloni. Léta už jsem měla dojem, že jsem víceméně tohle všechno nechala za sebou a pak bumho usch Jo, to byl pěknej rok......ne že by mě přepadla znova beznaděj, děvenka jedna šikovná, ale únava ano. Respektive únava: prostě absolutní nedostatek energie. Ona to už ani není únava,žejo. Naštěstí jsem taktak měla na předčasnou penzi, tak jsem toho bryskně využila - jakože radši oželím pár stovek, než padnout za vlast zrovna ve chvíli, když se mi narodila první vnučénka, žejo lol
Rok to stálo za prd - vyluxovala jsem a musela hodinu odpočívat. Tak nějak roll Ovšem taky jsem si konečně uvědomila, že celoživotně a permanentně přepínám síly, tak jsem si musela slíbit, že to už ne-e.
Taky jsem našla novou a skvělou homeopatku - jedno s druhým, pomalu se to lepší smile

Pavli, tohle měla švagrová léta, na nic nepřišli....až když se nějak uvyspravila sama, tak to přešlo.

jj, u mě to bylo včetně zničující ( a to doslava) zimomřivosti. .Nakonec jsem se dozvěděla, že jde o nízký tlak a špatnou funkci sleziny. Beru čínské přípravky a .....je mi téměř teplo , i hýbat déle než půl dne zvládám.

Není tady

#71 15. 4. 2012 18:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no já ti nevím, Lupi. třeba moje kamarádka měla takhle zvýšenou teplotu dlouhodobě, šla k dr, myslela si, jestli nemá třeba cukrovku nebo tak a přišli ji na štítnou žlázu. a na ty depky taky hodně trpěla, myslím se s tím i léčila, ale ona říká, že si myslí, že i ty deprese se ji vezly k té štítce. je pravda, že se s tou mrchou pořád léčí a ty sklony k depresím a fáze určité beznaděje má pořád. ona pořád říká, že je to možná všechno k té mrše, tak kdo ví. a vezla se s tím právě i šílená únava.

Upravil(a) PPavlaa (15. 4. 2012 18:16)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#72 15. 4. 2012 18:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jo Pavli, byla jsem na několika vyšetřeních včetně štítné žlázy, ale na nic mi nepřišli. Přešlo to pak samo. Muselo smile.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#73 15. 4. 2012 18:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

divný. tak hlavně, že je to ok.

Není tady

#74 15. 4. 2012 18:32

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jo. Já myslím, že to možná bylo i k té únavě a stresy (já se do toho i rozváděla).

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#75 15. 4. 2012 18:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zimomřivos taky, Agewo stolt ta přešla v souvislej vnitřní třes, s tím jsem skončila na tom Xanaxu.
Jo a štítku jsem měla taky na hraně, ovšem až za léta nato - dokonce mi chvilku dávali nějaký hormony na ni - zaplaťpámbu je to už vpořádku. Zřejmě to všechno souvisí s vyčerpanou obranyschopností a tedy i unavenou slezinou.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí