29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=2xXJLXqQ2Lo
Dá se to udělat i z méně tučného tvarohu a upravit množství všech ingrediencí. Ale někomu matcha nechutná (což neplatí, když začne honit mlsná )
Není tady
Irma napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=2xXJLXqQ2Lo
Dá se to udělat i z méně tučného tvarohu a upravit množství všech ingrediencí. Ale někomu matcha nechutná (což neplatí, když začne honit mlsná)
Koukala jsem na to.. To je na panáka Takové práce a taková titěrná nádobka! Ale vypadá to dobře, to zase jo
Uložím a třeba se někdy hecnu a udělám citronovou příchuť
Máš pravdu, ingrediencí minimálně čtyřnásobek, ať ta práce aspoň stojí za to
Není tady
Není tady
Irmo, moc mi chutnají ryzce na másle s kmínem a solí, nebo smaženice pouze z lišek (kuřátek). Děcka milují řízky z bedel.
Není tady
Palomita napsal(a):
Irmo, moc mi chutnají ryzce na másle s kmínem a solí, nebo smaženice pouze z lišek (kuřátek). Děcka milují řízky z bedel.
Palomito, řízky z bedel! Položila bych za ně život! Není pro mě nic lepšího z hub!
Jinak mám moc ráda takovou tu kyselou bílou omáčku z hub (dělá se bez masa), asi znáte.
Jo a ještě dodám, že lišky jsem naposledy viděla cca před 30 lety! Pak už nikdy! Zajímavé!
Já už se tak těším, až porostou!
Upravil(a) LENNNA (9. 7. 2021 21:15)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Palomito, řízky z bedel! Položila bych za ně život! Není pro mě nic lepšího z hub!
Jinak mám moc ráda takovou tu kyselou bílou omáčku z hub (dělá se bez masa), asi znáte.
Jo a ještě dodám, že lišky jsem naposledy viděla cca před 30 lety! Pak už nikdy! Zajímavé!
Já už se tak těším, až porostou!
Mně nejvíc chutnají z hub právě ty lišky a máš pravdu, že teď už jich moc není. O to větší radost a svátek, když se zadaří A řízek z bedly bych ti klidně přenechala, protože bys ho ocenila víc jak já
Hřiby apod. jsou na mě moc slimákoidní a takovou konzistenci nevyhledávám
Není tady
Děvčata, díky! Musela jsem si vyhledat, jestli je kuřátko ta houba-kuřátko od babičky, a jestli je liška liška nebo jak to vlastně je
Jsem odchovaná žampiony a hlívou z obchodních řetězců, takže mě vzít do lesa, to je pro houbaře zážitek na celý život. Sbírám všechno, vyjednávám a nerada se s úlovkem loučím Bedla jako řízek mi chutnala, ale připadala mi hodně mastná (pokud to nebyla chyba kuchařky). Babička dělala v pekáči zapečená kuřátka s drobnými zrníčky (menší než jáhly, spíš to vypadalo jako kuskus). Co tam všechno dávala, to se už nedozvím, ale dobrota to byla ohromná!
Nemusím naložené houby, protože ty se srkají a jen jak to slyším, kroutí se mi palce Moc mi chutnala polévka s černou houbou stročkem. Houbu taky sušili a rozemleli na prášek, který dávali do omáček.
Někdy se patlám s plněnými žampiony. Loupete je?
Není tady
Od mala jsem žila v domnění, že liška a kuřátko nejsou to samé. Až Palomita moji jistotu zviklala a jala jsem se pro jistotu hledat na internetu, který mi potvrdil, že Palomita je i znalkyně hub.
Netušila jsem, že se naložené houby srkají. Proč?
Plněné žampiony neděláme, ale žampiony loupeme (celé), s ohledem na podklad, na kterém se pěstují.
Není tady
Ale prdlačky znalkyně Jen vím, že se jim říká různě.. taky nám s mužem chvíli trvalo, než jsme si vyjasnily pojmy a dojmy.. já nacházela lišky a on kuřátka
Žampiony neloupu, omyju a tepelně upravím, to musí stačit
Není tady
Irma napsal(a):
Děvčata, díky! Musela jsem si vyhledat, jestli je kuřátko ta houba-kuřátko od babičky, a jestli je liška liška nebo jak to vlastně je
Jsem odchovaná žampiony a hlívou z obchodních řetězců, takže mě vzít do lesa, to je pro houbaře zážitek na celý život. Sbírám všechno, vyjednávám a nerada se s úlovkem loučímBedla jako řízek mi chutnala, ale připadala mi hodně mastná (pokud to nebyla chyba kuchařky). Babička dělala v pekáči zapečená kuřátka s drobnými zrníčky (menší než jáhly, spíš to vypadalo jako kuskus). Co tam všechno dávala, to se už nedozvím, ale dobrota to byla ohromná!
Nemusím naložené houby, protože ty se srkají a jen jak to slyším, kroutí se mi palceMoc mi chutnala polévka s černou houbou stročkem. Houbu taky sušili a rozemleli na prášek, který dávali do omáček.
S liškou nelze šlápnout vedle!!
Není tady
Dnes dlouho slibovaný tuňákový salát. A protože jsem se starším sama doma, tak jsem ho naučila novou prasárničku.. slané tyčinky s arašídovou pomazánkou. Poprvé se tvářil, jakože matko, co mi to proboha nabízíš? No a pak padla skoro celá sklínka..
Není tady
naložené houby...........v octovém nálevu...........Bzenecký nálev.....to je velká dobrota. Máme rádi malé tvrdé hříbečky, janky, ryzce.
Ano, můžou se srkat........dávám je do malých skleniček, a když mě chytí mlsná.............tak do nich přidám tabasco, nějakou mňamkovou omáčku, česnek, koření, bylinky...........a lžičkou sežeru samotné, přidám do rajčatového salátu a tak....
Není tady
Věrko a co VÁCLAVKY? Ještě jich mám asi 15 sklinek, na houbičky chodím do lesa s ženuškou a potom sám zavařuji. Ona zavařené houby nemůže jíst, co kdyby tam byla náhodou nějaká jedovatá houbička?
Není tady
Petře, václavky jsme taky zavařovávali, můj otec, mám to po něm. Ale nic moc, navíc jsou těžko stravitelné, nikdy mi po nich nebylo špatně, ale......z václavek děláme guláš.
Do octového nálevu ještě klouzky, ty teda kloužou do krku............taky s tabaskem, česnekem, bylinkami atd.......říkáme jim ústřice.
Když jdu na nějakou akci, kde je jídlo a připravím si tuto dobrotu z nakládaných hub, vždy mám veliký úspěch. Teď jsem nahlídla do košíku kolemjdoucímu...........2 žluté klouzky, to mě nebere, ale to počasí .......a ještě se musím podívat, kdy je úplněk.....a vyrazím.
Není tady
Palomito, Věro a Petře, jste labužníci.
Petře, ženuška na tebe myslí, je opatrná, aby ti dlouho vydržela. Tak pozor na jedovaté houbičky, abys i ty dlouho vydržel.
Není tady
Irma napsal(a):
Jsem odchovaná žampiony a hlívou z obchodních řetězců, takže mě vzít do lesa, to je pro houbaře zážitek na celý život. Sbírám všechno, vyjednávám a nerada se s úlovkem loučímBedla jako řízek mi chutnala, ale připadala mi hodně mastná (pokud to nebyla chyba kuchařky). Babička dělala v pekáči zapečená kuřátka s drobnými zrníčky (menší než jáhly, spíš to vypadalo jako kuskus). Co tam všechno dávala, to se už nedozvím, ale dobrota to byla ohromná!
Nemusím naložené houby, protože ty se srkají a jen jak to slyším, kroutí se mi palceMoc mi chutnala polévka s černou houbou stročkem. Houbu taky sušili a rozemleli na prášek, který dávali do omáček.
Tak to tučné je super!
Žampiony mám také ráda, většinou je loupu. Mám je ráda smažené jako řízky.
Ale z hub můžu fakt všechno. Mám je moc ráda. A moc ráda sbírám.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Od mala jsem žila v domnění, že liška a kuřátko nejsou to samé. Až Palomita moji jistotu zviklala a jala jsem se pro jistotu hledat na internetu, který mi potvrdil, že Palomita je i znalkyně hub.
Netušila jsem, že se naložené houby srkají. Proč?
Plněné žampiony neděláme, ale žampiony loupeme (celé), s ohledem na podklad, na kterém se pěstují.
Já název "kuřátko" neznala vůbec. Ještě jsem to neslyšela, až tady.
Není tady
Celá naše rodina vášnivě sbírá a hlavně jí houby. Jen já jsem se nějak nevyvedla. Moc ráda sbírám, ale snesu maximálně pár kousků v bramboračce nebo v omáčce. Konzumace smaženice nebo naložených houbiček ve mě vyvolává nutkání, které u jídla neradno popisovat. Ale přitom mi houby voní, a hledání je pro mě požitek. Asi nějaká výrobní vada.
Upravil(a) Xsara1 (11. 7. 2021 15:46)
Není tady
V dětství jsem taky byla vášnivou sběratelkou hub (v lese jsem tajně uždibovala kousky........), ale tepelně upravené jsem je nechtěla. Až tak v 8 letech jsem naštěstí zjistila, jak je smaženice dobrá, a od té doby pokládám všechny houby, upravené na všemožné způsoby, za pochoutku.
Dneska mně kamarádka ze Šumavy objasnila, jak je to s liškami a kuřátky u nich. Liška je liška a kuřátko je kuřátko. Kuřátka prý rostou většinou na pařezech, jsou měkká a pružná, zbarvená víc do oranžova než lišky.
Upravil(a) vrabčák (11. 7. 2021 19:13)
Není tady
Není tady
Kuřátka říkáme liškám . Na nějakou dobu se ztratily, ale zase u nás rostou. Zrovna včera při návratu z výletu přistoupil do vlaku pán a měl lišek plný košík. Proložený myslím křemenáčama. Já houby moc neznám, ale taťka je sbíral.
Kuřátka v blé polévce jsou nedostižitelná dobrota. S pánem jsme se dali do řeči, rostou prý pěkně v mechu ve smrčinách a v pásech . Pak mě mrzelo, že jsme ho nepoprosila, aby mi nějaké prodal.
Není tady
Judyno, tak to se u vás asi zlepšuje životní prostředí, když rostou lišky - kuřátka. Snad se ozdravění dočkají i stromy.
Není tady
stromy - smrky............to je katastrofa
Není tady
já si dnes uvařila...............stavila jsem se ve Vaňkovce .............opékané rýžové nudle se zeleninou a masem.....to miluju
Není tady
Vařila jsem dětem "codumdajku" z mnoha zelenin: mrkev, celer, hrášek, paprika, zelí, cibulka, česnek a nějaké zelené listy/superpotraviny. Zahustit mlékem s moukou, ochutit sůl, cukr, citron... Mňamka.
Není tady