6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=2xXJLXqQ2Lo
Dá se to udělat i z méně tučného tvarohu a upravit mnoství vech ingrediencí. Ale někomu matcha nechutná (co neplatí, kdy začne honit mlsná )
Není tady
Irma napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=2xXJLXqQ2Lo
Dá se to udělat i z méně tučného tvarohu a upravit mnoství vech ingrediencí. Ale někomu matcha nechutná (co neplatí, kdy začne honit mlsná )
Koukala jsem na to.. To je na panáka Takové práce a taková titěrná nádobka! Ale vypadá to dobře, to zase jo Uloím a třeba se někdy hecnu a udělám citronovou příchu Má pravdu, ingrediencí minimálně čtyřnásobek, a ta práce aspoň stojí za to
Není tady
Není tady
Irmo, moc mi chutnají ryzce na másle s kmínem a solí, nebo smaenice pouze z liek (kuřátek). Děcka milují řízky z bedel.
Není tady
Palomita napsal(a):
Irmo, moc mi chutnají ryzce na másle s kmínem a solí, nebo smaenice pouze z liek (kuřátek). Děcka milují řízky z bedel.
Palomito, řízky z bedel! Poloila bych za ně ivot! Není pro mě nic lepího z hub!
Jinak mám moc ráda takovou tu kyselou bílou omáčku z hub (dělá se bez masa), asi znáte.
Jo a jetě dodám, e liky jsem naposledy viděla cca před 30 lety! Pak u nikdy! Zajímavé!
Já u se tak těím, a porostou!
Upravil(a) LENNNA (9. 7. 2021 21:15)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Palomito, řízky z bedel! Poloila bych za ně ivot! Není pro mě nic lepího z hub!
Jinak mám moc ráda takovou tu kyselou bílou omáčku z hub (dělá se bez masa), asi znáte.
Jo a jetě dodám, e liky jsem naposledy viděla cca před 30 lety! Pak u nikdy! Zajímavé!
Já u se tak těím, a porostou!
Mně nejvíc chutnají z hub právě ty liky a má pravdu, e teď u jich moc není. O to větí radost a svátek, kdy se zadaří A řízek z bedly bych ti klidně přenechala, protoe bys ho ocenila víc jak já Hřiby apod. jsou na mě moc slimákoidní a takovou konzistenci nevyhledávám
Není tady
Děvčata, díky! Musela jsem si vyhledat, jestli je kuřátko ta houba-kuřátko od babičky, a jestli je lika lika nebo jak to vlastně je
Jsem odchovaná ampiony a hlívou z obchodních řetězců, take mě vzít do lesa, to je pro houbaře záitek na celý ivot. Sbírám vechno, vyjednávám a nerada se s úlovkem loučím Bedla jako řízek mi chutnala, ale připadala mi hodně mastná (pokud to nebyla chyba kuchařky). Babička dělala v pekáči zapečená kuřátka s drobnými zrníčky (mení ne jáhly, spí to vypadalo jako kuskus). Co tam vechno dávala, to se u nedozvím, ale dobrota to byla ohromná!
Nemusím naloené houby, protoe ty se srkají a jen jak to slyím, kroutí se mi palce Moc mi chutnala polévka s černou houbou stročkem. Houbu taky suili a rozemleli na práek, který dávali do omáček.
Někdy se patlám s plněnými ampiony. Loupete je?
Není tady
Od mala jsem ila v domnění, e lika a kuřátko nejsou to samé. A Palomita moji jistotu zviklala a jala jsem se pro jistotu hledat na internetu, který mi potvrdil, e Palomita je i znalkyně hub.
Netuila jsem, e se naloené houby srkají. Proč?
Plněné ampiony neděláme, ale ampiony loupeme (celé), s ohledem na podklad, na kterém se pěstují.
Není tady
Ale prdlačky znalkyně Jen vím, e se jim říká různě.. taky nám s muem chvíli trvalo, ne jsme si vyjasnily pojmy a dojmy.. já nacházela liky a on kuřátka
ampiony neloupu, omyju a tepelně upravím, to musí stačit
Není tady
Irma napsal(a):
Děvčata, díky! Musela jsem si vyhledat, jestli je kuřátko ta houba-kuřátko od babičky, a jestli je lika lika nebo jak to vlastně je
Jsem odchovaná ampiony a hlívou z obchodních řetězců, take mě vzít do lesa, to je pro houbaře záitek na celý ivot. Sbírám vechno, vyjednávám a nerada se s úlovkem loučím Bedla jako řízek mi chutnala, ale připadala mi hodně mastná (pokud to nebyla chyba kuchařky). Babička dělala v pekáči zapečená kuřátka s drobnými zrníčky (mení ne jáhly, spí to vypadalo jako kuskus). Co tam vechno dávala, to se u nedozvím, ale dobrota to byla ohromná!
Nemusím naloené houby, protoe ty se srkají a jen jak to slyím, kroutí se mi palce Moc mi chutnala polévka s černou houbou stročkem. Houbu taky suili a rozemleli na práek, který dávali do omáček.
S likou nelze lápnout vedle!!
Není tady
Dnes dlouho slibovaný tuňákový salát. A protoe jsem se starím sama doma, tak jsem ho naučila novou prasárničku.. slané tyčinky s araídovou pomazánkou. Poprvé se tvářil, jakoe matko, co mi to proboha nabízí? No a pak padla skoro celá sklínka..
Není tady
naloené houby...........v octovém nálevu...........Bzenecký nálev.....to je velká dobrota. Máme rádi malé tvrdé hříbečky, janky, ryzce.
Ano, můou se srkat........dávám je do malých skleniček, a kdy mě chytí mlsná.............tak do nich přidám tabasco, nějakou mňamkovou omáčku, česnek, koření, bylinky...........a ličkou seeru samotné, přidám do rajčatového salátu a tak....
Není tady
Věrko a co VÁCLAVKY? Jetě jich mám asi 15 sklinek, na houbičky chodím do lesa s enukou a potom sám zavařuji. Ona zavařené houby nemůe jíst, co kdyby tam byla náhodou nějaká jedovatá houbička?
Není tady
Petře, václavky jsme taky zavařovávali, můj otec, mám to po něm. Ale nic moc, navíc jsou těko stravitelné, nikdy mi po nich nebylo patně, ale......z václavek děláme gulá.
Do octového nálevu jetě klouzky, ty teda klouou do krku............taky s tabaskem, česnekem, bylinkami atd.......říkáme jim ústřice.
Kdy jdu na nějakou akci, kde je jídlo a připravím si tuto dobrotu z nakládaných hub, vdy mám veliký úspěch. Teď jsem nahlídla do koíku kolemjdoucímu...........2 luté klouzky, to mě nebere, ale to počasí .......a jetě se musím podívat, kdy je úplněk.....a vyrazím.
Není tady
Palomito, Věro a Petře, jste labuníci.
Petře, enuka na tebe myslí, je opatrná, aby ti dlouho vydrela. Tak pozor na jedovaté houbičky, abys i ty dlouho vydrel.
Není tady
Irma napsal(a):
Tak to tučné je super!
ampiony mám také ráda, větinou je loupu. Mám je ráda smaené jako řízky.
Ale z hub můu fakt vechno. Mám je moc ráda. A moc ráda sbírám.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Od mala jsem ila v domnění, e lika a kuřátko nejsou to samé. A Palomita moji jistotu zviklala a jala jsem se pro jistotu hledat na internetu, který mi potvrdil, e Palomita je i znalkyně hub.
Netuila jsem, e se naloené houby srkají. Proč?
Plněné ampiony neděláme, ale ampiony loupeme (celé), s ohledem na podklad, na kterém se pěstují.
Já název "kuřátko" neznala vůbec. Jetě jsem to neslyela, a tady.
Není tady
Celá nae rodina vánivě sbírá a hlavně jí houby. Jen já jsem se nějak nevyvedla. Moc ráda sbírám, ale snesu maximálně pár kousků v bramboračce nebo v omáčce. Konzumace smaenice nebo naloených houbiček ve mě vyvolává nutkání, které u jídla neradno popisovat. Ale přitom mi houby voní, a hledání je pro mě poitek. Asi nějaká výrobní vada.
Upravil(a) Xsara1 (11. 7. 2021 15:46)
Není tady
V dětství jsem taky byla vánivou sběratelkou hub (v lese jsem tajně udibovala kousky........), ale tepelně upravené jsem je nechtěla. A tak v 8 letech jsem natěstí zjistila, jak je smaenice dobrá, a od té doby pokládám vechny houby, upravené na vemoné způsoby, za pochoutku.
Dneska mně kamarádka ze umavy objasnila, jak je to s likami a kuřátky u nich. Lika je lika a kuřátko je kuřátko. Kuřátka prý rostou větinou na pařezech, jsou měkká a pruná, zbarvená víc do oranova ne liky.
Upravil(a) vrabčák (11. 7. 2021 19:13)
Není tady
Není tady
Kuřátka říkáme likám . Na nějakou dobu se ztratily, ale zase u nás rostou. Zrovna včera při návratu z výletu přistoupil do vlaku pán a měl liek plný koík. Proloený myslím křemenáčama. Já houby moc neznám, ale taka je sbíral.
Kuřátka v blé polévce jsou nedostiitelná dobrota. S pánem jsme se dali do řeči, rostou prý pěkně v mechu ve smrčinách a v pásech . Pak mě mrzelo, e jsme ho nepoprosila, aby mi nějaké prodal.
Není tady
Judyno, tak to se u vás asi zlepuje ivotní prostředí, kdy rostou liky - kuřátka. Snad se ozdravění dočkají i stromy.
Není tady
stromy - smrky............to je katastrofa
Není tady
já si dnes uvařila...............stavila jsem se ve Vaňkovce .............opékané rýové nudle se zeleninou a masem.....to miluju
Není tady
Vařila jsem dětem "codumdajku" z mnoha zelenin: mrkev, celer, hráek, paprika, zelí, cibulka, česnek a nějaké zelené listy/superpotraviny. Zahustit mlékem s moukou, ochutit sůl, cukr, citron... Mňamka.
Není tady