6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To jsem snad nikdy nejedla..! U nás jsou oblíbené brambory na loupačku se solí a máslem + mléko. Teď slintám taky
Není tady
Palomita napsal(a):
To jsem snad nikdy nejedla..! U nás jsou oblíbené brambory na loupačku se solí a máslem + mléko. Teď slintám taky
On to není klasický tvaroh, ale tvaroh na strouhání. Nastrouhám, nasypu na brambory (ale jako fakt hodně ho tam dám )
a přeliju rozpuštěným máslem. Slast! Ale obyč brambory na loupačku jen tak s máslem jsou taky výborné, ale to dělám spíš z těch starších. Tvaroh patří jen na nové brambůrky, co jdou krásně škrábat.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
On to není klasický tvaroh, ale tvaroh na strouhání. Nastrouhám, nasypu na brambory (ale jako fakt hodně ho tam dám )
a přeliju rozpuštěným máslem. Slast! Ale obyč brambory na loupačku jen tak s máslem jsou taky výborné, ale to dělám spíš z těch starších. Tvaroh patří jen na nové brambůrky, co jdou krásně škrábat.
To jsou mi věci Kdysi jsem zkusila brambory a cottage cheese, to mi celkem chutnalo.. ale nebylo v tom žádné máslo, jsem se ošidila
Není tady
Palomita napsal(a):
To jsou mi věci Kdysi jsem zkusila brambory a cottage cheese, to mi celkem chutnalo.. ale nebylo v tom žádné máslo, jsem se ošidila
Tak to je zásadní nedostatek! Máslíčko se šidit nesmí!
Vždycky si přitom vzpomenu na Prachaře, jak v Chalupářích papal ovocné knedlíky u Bohdalky. Ještě máslíčko, a ještě trochu cukříčku, rozhňahňat... to byla geniální scénka, a já při ní vždycky dostanu chuť na kynuté ovocné knedlíky.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Vrchní masožrout není doma, takže k obědu budou nové brambůrky s tvarohem. Slintám, jen si je představím.
Taky jsme často mívali v mojí původní rodině a taky když byly děti malé.
Není tady
Palomita napsal(a):
Taky znám důvěrně a mívali jsme k tomu (v mém dětství) kyselé mléko doma vyrobené.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Taky znám důvěrně a mívali jsme k tomu (v mém dětství) kyselé mléko doma vyrobené.
my kefír nebo acidofilní
Není tady
To je ten vývoj...
Kyselé mléko už doma nevyrobíš. Jedině si můžeš koupit "kyšku". Ale acido i kefír jsou taky !
Není tady
Vyrobíš. Stačí mléko od sedláka, místo chemické břečky v krabici.
Není tady
Xsaro seš fakt dobrá. Tam kde máme chalupu je soukromý sedlák, má kravičky a každý den je čerstvě nadojené mlíčko k prodeji. K večeři mlíko, ke snídani mlíko. A chtějí za litr trapných deset kaček. Tak jim vždy vnutíme 15 kaček, klidně bych dal i dvacet. Potom bych asi mlíko nedostal.
Není tady
Máme to dost podobně. Nedaleko od nás bydlí sedlák, kamarád. Jezdí skoro denně okolo, zastaví, pískne, předá lahev s mlíkem, prázdnou si vezme, a spokojenost na všech stranách.
Ale chápu, že ne všichni tuhle možnost mají. Nevím, jak jsou na tom ty automaty na mléko, jestli vůbec ještě fungují.
Maso kupuju taky výhradně od místních sedláků. Ten rozdíl třeba u kuřat je proti Babišovým vypráškovaným chcípákům úplně neuvěřitelný. Ale je taky pravda, že ceny jsou trochu jinde. Ale to už je otázka prioit.
Upravil(a) Xsara1 (1. 7. 2021 12:03)
Není tady
Já čerstvé mléko nikdy nepila. Není nějak cítit po té krávě?
Já mléko v podstatě nepiju (jednou za dlouhý čas ho použiji do palačinek nebo buchty), raději bych ho nechala telátkům, kterým patří
Není tady
Já se musím přiznat, že ho nepiju. Často z něj dělám puding, použiju ho do palačinek nebo lívanců nebo do pečení. Nebo do něj rozšlehám lžičku živého bílého jogurtu, nechám srazit a udělám tvaroh. Je naprosto nedostižný. S jarní cibulkou nebo pažitkou a špetkou dobré červené papriky. Namazat na chleba, k tomu hromada zeleniny nebo salát, a je večeře.
Není tady
Co dnes vaříte? U nás rychlovka, vývar, kuře na paprice s knedlíkem a perník jako zákusek
Není tady
Tak u nás podobně, jen to bylo plecko na paprice s knedlíkem. A bez polévky, ty jedou jen v zimě, v létě je skoro nevařím, i když občas na ni chuť mám.
Ke kafi mramorovaná klasika.
Není tady
Palomita napsal(a):
Co dnes vaříte? U nás rychlovka, vývar, kuře na paprice s knedlíkem a perník jako zákusek
Kuře na paprice bych se moc dala! Jen kdybych nebyla líná a nebála se zkusit knedlík Vím, že to jde i s těstovinami, ale raději to mám s knedlíkem, na to mám chuť. A vůbec na všechny omáčky, ke kterým se jí knedlík a já je už roky neměla
Není tady
Já dostala jahody, tak jsem včera dělala buchtu s krémem, jahodami a na to želé.
Dnes bude (jo, teprve bude ) čína s hranolkami.
Není tady
Lennno, díky za tip Ještě jsem nevařila.. dnes bylo "co dům dal a kdo si co vzal"
Není tady
Dneska rychlovka, řízky, brambor.
Zítra a pozítří gulášek (mám krásný kousek karabáčku) a boloňské ragú s těstovinami. Ještě nevím v jakém pořadí.
A bublanina, než špačkové stačí sklidit převážnou část úrody třešní.
Není tady
Tak to já dnes ještě větší rychlovka - řízky od včera .-)
Není tady
Aspoň byly uleželé. Náhodou na dojížďáky nedám vůbec dopustit.
Není tady
No jasný
A zítra si "uvařím" jahody se šlehačkou
Není tady
Ale ne po jahodách se šlehačkou!
Není tady
Dnes vařím pro 9 lidí. Polévka vývar, pak žebírka na srbský způsob podle vlastní fantazie, podlévaná černým pivem. K tomu opečené brambory. Jako moučník meloun nebo zelená tvarohová pěna (s práškovým čajem matcha). Nebo obojí, jak kdo chce
Není tady
Zelená tvarohová pěna zní zajímavě
Není tady