18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To jsem snad nikdy nejedla..! U nás jsou oblíbené brambory na loupačku se solí a máslem + mléko. Teď slintám taky
Není tady
Palomita napsal(a):
To jsem snad nikdy nejedla..! U nás jsou oblíbené brambory na loupačku se solí a máslem + mléko. Teď slintám taky
On to není klasický tvaroh, ale tvaroh na strouhání. Nastrouhám, nasypu na brambory (ale jako fakt hodně ho tam dám )
a přeliju rozputěným máslem. Slast! Ale obyč brambory na loupačku jen tak s máslem jsou taky výborné, ale to dělám spí z těch starích. Tvaroh patří jen na nové brambůrky, co jdou krásně krábat.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
On to není klasický tvaroh, ale tvaroh na strouhání. Nastrouhám, nasypu na brambory (ale jako fakt hodně ho tam dám )
a přeliju rozputěným máslem. Slast! Ale obyč brambory na loupačku jen tak s máslem jsou taky výborné, ale to dělám spí z těch starích. Tvaroh patří jen na nové brambůrky, co jdou krásně krábat.
To jsou mi věci Kdysi jsem zkusila brambory a cottage cheese, to mi celkem chutnalo.. ale nebylo v tom ádné máslo, jsem se oidila
Není tady
Palomita napsal(a):
To jsou mi věci Kdysi jsem zkusila brambory a cottage cheese, to mi celkem chutnalo.. ale nebylo v tom ádné máslo, jsem se oidila
Tak to je zásadní nedostatek! Máslíčko se idit nesmí!
Vdycky si přitom vzpomenu na Prachaře, jak v Chalupářích papal ovocné knedlíky u Bohdalky. Jetě máslíčko, a jetě trochu cukříčku, rozhňahňat... to byla geniální scénka, a já při ní vdycky dostanu chu na kynuté ovocné knedlíky.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Vrchní masorout není doma, take k obědu budou nové brambůrky s tvarohem. Slintám, jen si je představím.
Taky jsme často mívali v mojí původní rodině a taky kdy byly děti malé.
Není tady
Palomita napsal(a):
Taky znám důvěrně a mívali jsme k tomu (v mém dětství) kyselé mléko doma vyrobené.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Taky znám důvěrně a mívali jsme k tomu (v mém dětství) kyselé mléko doma vyrobené.
my kefír nebo acidofilní
Není tady
To je ten vývoj...
Kyselé mléko u doma nevyrobí. Jedině si můe koupit "kyku". Ale acido i kefír jsou taky !
Není tady
Vyrobí. Stačí mléko od sedláka, místo chemické břečky v krabici.
Není tady
Xsaro se fakt dobrá. Tam kde máme chalupu je soukromý sedlák, má kravičky a kadý den je čerstvě nadojené mlíčko k prodeji. K večeři mlíko, ke snídani mlíko. A chtějí za litr trapných deset kaček. Tak jim vdy vnutíme 15 kaček, klidně bych dal i dvacet. Potom bych asi mlíko nedostal.
Není tady
Máme to dost podobně. Nedaleko od nás bydlí sedlák, kamarád. Jezdí skoro denně okolo, zastaví, pískne, předá lahev s mlíkem, prázdnou si vezme, a spokojenost na vech stranách.
Ale chápu, e ne vichni tuhle monost mají. Nevím, jak jsou na tom ty automaty na mléko, jestli vůbec jetě fungují.
Maso kupuju taky výhradně od místních sedláků. Ten rozdíl třeba u kuřat je proti Babiovým vyprákovaným chcípákům úplně neuvěřitelný. Ale je taky pravda, e ceny jsou trochu jinde. Ale to u je otázka prioit.
Upravil(a) Xsara1 (1. 7. 2021 12:03)
Není tady
Já čerstvé mléko nikdy nepila. Není nějak cítit po té krávě?
Já mléko v podstatě nepiju (jednou za dlouhý čas ho pouiji do palačinek nebo buchty), raději bych ho nechala telátkům, kterým patří
Není tady
Já se musím přiznat, e ho nepiju. Často z něj dělám puding, pouiju ho do palačinek nebo lívanců nebo do pečení. Nebo do něj rozlehám ličku ivého bílého jogurtu, nechám srazit a udělám tvaroh. Je naprosto nedostiný. S jarní cibulkou nebo paitkou a petkou dobré červené papriky. Namazat na chleba, k tomu hromada zeleniny nebo salát, a je večeře.
Není tady
Co dnes vaříte? U nás rychlovka, vývar, kuře na paprice s knedlíkem a perník jako zákusek
Není tady
Tak u nás podobně, jen to bylo plecko na paprice s knedlíkem. A bez polévky, ty jedou jen v zimě, v létě je skoro nevařím, i kdy občas na ni chu mám.
Ke kafi mramorovaná klasika.
Není tady
Palomita napsal(a):
Co dnes vaříte? U nás rychlovka, vývar, kuře na paprice s knedlíkem a perník jako zákusek
Kuře na paprice bych se moc dala! Jen kdybych nebyla líná a nebála se zkusit knedlík Vím, e to jde i s těstovinami, ale raději to mám s knedlíkem, na to mám chu. A vůbec na vechny omáčky, ke kterým se jí knedlík a já je u roky neměla
Není tady
Já dostala jahody, tak jsem včera dělala buchtu s krémem, jahodami a na to elé.
Dnes bude (jo, teprve bude ) čína s hranolkami.
Není tady
Lennno, díky za tip Jetě jsem nevařila.. dnes bylo "co dům dal a kdo si co vzal"
Není tady
Dneska rychlovka, řízky, brambor.
Zítra a pozítří guláek (mám krásný kousek karabáčku) a boloňské ragú s těstovinami. Jetě nevím v jakém pořadí.
A bublanina, ne pačkové stačí sklidit převánou část úrody tření.
Není tady
Tak to já dnes jetě větí rychlovka - řízky od včera .-)
Není tady
Aspoň byly uleelé. Náhodou na dojíďáky nedám vůbec dopustit.
Není tady
No jasný
A zítra si "uvařím" jahody se lehačkou
Není tady
Ale ne po jahodách se lehačkou!
Není tady
Dnes vařím pro 9 lidí. Polévka vývar, pak ebírka na srbský způsob podle vlastní fantazie, podlévaná černým pivem. K tomu opečené brambory. Jako moučník meloun nebo zelená tvarohová pěna (s prákovým čajem matcha). Nebo obojí, jak kdo chce
Není tady
Zelená tvarohová pěna zní zajímavě
Není tady