27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ledovou kávu miluju. V tomhle počasí normální kafe ani nemůu pít.
A dneska bude iváňská na plechu. Rychlé, jednoduché, skoro bez nádobí a vynikající.
Není tady
Je to osvěující Na oběd plánuju opský salát a na večeři grilované makrely. V tom vedru se mi nechce trávit čas v kuchyni.
Není tady
Dneska jen salát. V tom počasí se opravdu nedá stát u sporáku.
Není tady
A chlapům salát nevadí? Smekám Já si toti představuju, e mamka udělá tátovi k obědu zeleninový salát
Asi by byl rozvod!
Já dnes vývar se strouhám.
Není tady
Dělala jsem to na přání chlapů A k večeři měli masa habakuk
Není tady
Palomita napsal(a):
Dělala jsem to na přání chlapů
A k večeři měli masa habakuk
Tak to před nimi opravdu smekám!!!! Já znám jen chlapy, kteří zeleninu téměř nejí.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Tak to před nimi opravdu smekám!!!! Já znám jen chlapy, kteří zeleninu téměř nejí.
Často to v čase hlavního jídla nemíváme, ale teď u to horko bylo extrémní a ani oni nechtěli, abychom zvyovali horko delím vařením. Kdyby trvali na něčem vařeném/pečeném, s radostí jim kuchyň přenechám Tvůj tatínek vaří? Dneska měli kuřecí medailonky s tymiánem na česnekovém másle, rýi a beamelovou omáčku s hrákem. Neidím je
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Často to v čase hlavního jídla nemíváme, ale teď u to horko bylo extrémní a ani oni nechtěli, abychom zvyovali horko delím vařením. Kdyby trvali na něčem vařeném/pečeném, s radostí jim kuchyň přenechám
Tvůj tatínek vaří? Dneska měli kuřecí medailonky s tymiánem na česnekovém másle, rýi a beamelovou omáčku s hrákem. Neidím je
Nene, nai jsou stará kola, take vaření (a dalí práce doma) jsou "enská práce". A to jinak je moje mamka od rány a u nich doma éfuje, ale ty práce prostě mají jako to bylo dřív - enské práce, muské práce.
Palomito, to zní výborně!!! Nedá recept?
Není tady
LENNNA napsal(a):
Nene, nai jsou stará kola, take vaření (a dalí práce doma) jsou "enská práce". A to jinak je moje mamka od rány a u nich doma éfuje, ale ty práce prostě mají jako to bylo dřív - enské práce, muské práce.
Palomito, to zní výborně!!! Nedá recept?
No jo, kdy já radi zastanu sem tam i nějaké ty muské práce, ne aby ty enské byly jenom na mě. U nás klasické rozdělení rolí nefunguje, natěstí (pro mě). A proto, kdy někomu nevyhovuje, co mu dávám na talíř, tak jde a obstará si sám něco jiného
Recept na včerejí oběd? Klasika dle mého gusta.. jednoduché, rychlé a dobré Olej+sůl+tymián, do toho naloit na chvilku kuřecí prsíčka (dělám mení plátky), mezitím uvařit rýi a beamel, základ je jíka+hráek (dávám mrazený)+mléko+sůl a koření podle vlastní chuti. Odleelé maso zprudka osmahnout na másle a přidat česnek (stačí překrojený na půl, neoloupaný). Kdy má dost másla na pánvi, můe se tím přelévat. Maso restovat a do zlatava, jen častěji obracet, aby se tymián nepřipálil a maso zůstalo avnaté. K tomu dobré pití a dobrou chu
Není tady
To musí být dobrota!
Není tady
Palomito, tak to zní skvěle!
Není tady
Dneska segedín (aby té zeleniny nebylo moc ), zítra zapečená brokolice a v sobotu jahodové knedlíky.
V neděli asi karbanátky, jestli někdo nepřijde s lepím nápadem, ideálně s nápadem, jak přijít k jídlu bezpracně.
Není tady
Xsaro a zelí je jako co? My dnes sekaná s kaí a vestkový kompot a vývar. Kdy se zadaří, tak nás brzy čekají hambáče - domácí, mňamózní, k serání.. a úplně nejlepí na nich je, e je nedělám já
Ale abych nevyla ze cviku, u mám ádost na coleslaw salát, take ten si zase střihnu já
Není tady
Aj, já hlupák, hlava děravá
, já úplně zapomněla na zelí!
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Dneska segedín (aby té zeleniny nebylo moc
), zítra zapečená brokolice a v sobotu jahodové knedlíky.
V neděli asi karbanátky, jestli někdo nepřijde s lepím nápadem, ideálně s nápadem, jak přijít k jídlu bezpracně.
Vy mi tu dáváte!
Miluju segedín! Ale bojím se ho jíst kvůli zelí a taky neumím knedlík
Není tady
LENNNA napsal(a):
Miluju segedín! Ale bojím se ho jíst kvůli zelí
a taky neumím knedlík
Leno, knedlíky byly moje noční můra. Skoro nikdy jsem je neuvařila tak, abych byla spokojená. Ne jsem kvůli nařízené dietě v rodině koupila parní hrnec. Nadávala jsem, e je to obluda zbytečná, ale jen do chvíle, kdy jsem v něm uvařila první knedlík. Byl naprosto dokonalý. V podstatě se v tom pařáku nedá převařit, není na povrchu hnusně oblemcaný jako kdy vaří ve vodě, a je krásně nadýchaný.
Ale přiznám se, e u ho pouívám minimálně, spí jen na zeleninu, která je z něj vynikající, a knedlíky kupuju.
Nedaleko nás je toti výrobna, prodávají i přes ulici, denně čerstvé a výborné. Take se dneska s knedlíky u nepatlám, jen je na páře ohřeju.
A ty má nějaké potíe po zelí, jestli se teda můu zeptat? Já toti zelí miluju, ale čím jsem starí, tím hůř ho snáím. Nebývá mi po něm dobře, ale protoe mi tak ukrutně chutná, stejně si nedám říct, a tu zelňačku nebo segedín nebo vepřo knedlo s hromadou zelí zase seeru. A pak po zásluze skučím.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Já toti zelí miluju, ale čím jsem starí, tím hůř ho snáím. Nebývá mi po něm dobře, ale protoe mi tak ukrutně chutná, stejně si nedám říct, a tu zelňačku nebo segedín nebo vepřo knedlo s hromadou zelí zase seeru. A pak po zásluze skučím.
Souhlasím!!!!! a za sebe jetě doplním zelné závitky.. tam mám taky víc zelí jak masa A na to mám teď teda mega chu a na pivko
Není tady
Palomita napsal(a):
Xsara1 napsal(a):
Já toti zelí miluju, ale čím jsem starí, tím hůř ho snáím. Nebývá mi po něm dobře, ale protoe mi tak ukrutně chutná, stejně si nedám říct, a tu zelňačku nebo segedín nebo vepřo knedlo s hromadou zelí zase seeru. A pak po zásluze skučím.
Souhlasím!!!!! a za sebe jetě doplním zelné závitky.. tam mám taky víc zelí jak masa
A na to mám teď teda mega chu a na pivko
Ano. A jetě haluky se zelím. A to pivo k tomu, to je bez debat!
Není tady
Nakonec jsem to přehodnotila a místo karboů dělám cosi na způsob číny a hranolky. Prostě mlsná huba, holý netěstí.
Není tady
Nás dnes čekají ty hambáče, ale oběd u minul, tak asi budou na dřívějí večeři Včera si vydyndali řízek s kaí, tak dneska se prý můu flákat u ehlícího prkna
Není tady
Vynikající způsob aktivního odpočinku! Taky mě to čeká, ale zatím se mi daří tu hromadu prádla ignorovat, protoe v sedě se mi ehlí fakt blbě, a ve stoje to jetě moc nedávám.
Není tady
Tyjo, v sedě ehlí moje tchyně a ráda!! Po dnením estihodinovém maratonu to zase chvíli nechci vidět Dneska bych jetě měla upéct mramorovou bábovku, ale to nevidím moc nadějně
Není tady
O pečení mi ani nemluv. U tři dny mě vytrvale otravují, abych upekla kvarkové placky. A mě se táák do ničeho nechce.
Moná zítra, dneska u fakt ne.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
O pečení mi ani nemluv. U tři dny mě vytrvale otravují, abych upekla kvarkové placky. A mě se táák do ničeho nechce.
Moná zítra, dneska u fakt ne.
Na kvarkové placky moc vzpomínám. V dětství nám je dělala babička a říkala jim caletky. Já je milovala. Bohuel nám nestihla dát recept
Není tady
Vrchní masorout není doma, take k obědu budou nové brambůrky s tvarohem. Slintám, jen si je představím.
Není tady