14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
vera napsal(a):
dnes.............silný hovězí vývar, játrové knedlíčky.........na 3 dny..............budu se léčit
večírek se protáhl dlouho do noci................pak do Dolních Kounic, Rosa coeli, synagoga, idovský hřbitov a na cestě zpět zastávka v Ivančicích, bohuel Galerie zavřena, tak jen káva na Parníčku
a zabere a má dost sil na víkend, má být náramně
Není tady
Palomita napsal(a):
Pamatuju si na svůj nejhorí "návtěvnický" záitek. Dostali jsme na talíř něco, co vypadalo velijak. Stejně tak to i chutnalo, pouhým okem jsem rozeznala rýi, brambory, těstoviny, zelí.. chuově jsem to radi ani nechtěla identifikovat.. A o mnoho let později jsem zjistila, e se jedná o jakýsi tradiční pokrm, no nevím jak se to jmenuje, ani co vechno to obsahuje, ale je to na mém listu "nevařit", o recept jsem si neřekla
Naopak, na jiné návtěvě mě velmi oslovil zákusek.. poádala jsem o recept, který mi byl sdělen a říkám si, je to tak triviální, to si budu pamatovat.. Ale ne jsem se k tomu doma dostala, nějaký čas uplynul.. Pak zase byli na návtěvě u nás oni (po několika letech) a já udělala ten zákusek. Známá, e je to moc dobré a jaký je recept.. Dívám se na ní jak puk a říkám, ale to je ten vá!!! No dělám to úplně jinak, ale taky dobrý
To se tedy povedlo!
Není tady
Dnes vařil mu, na oslavu sundání mého krunýře mi ukuchtil bramboráky.
No a zítra zase já. Kotleta zapečená s bramborem a smetanou. Miluju.
Není tady
Jeee, zapečenou kotletu jsem zrovna dělala, bude dnes k obědu (chlap včera "ochutnal" dva plné talíře, skuhral u od víkendu, e na to má chu) Na víkend plánuju Fish pie, ale jestli to klapne se jetě uvidí
Není tady
já jsem byla včera na senza výlapu.............vlakem do V. Mýta a tam jsme ve pochodili..........úasné městečko s krásnými prvorepublikovými a jetě starími vilkami...........půvabná zákoutí.......kostely...muzeum..........paráda
tak dnes vařím pro vechny...........bramborové knedlíky plněné uzeným, zelí, cibulka............
a na zítra udělám seitan............a z toho gulá s hlívou
Není tady
Seitan mi chutná, ale vdycky jsem ho jen kupovala. Vero, můu se zeptat, jestli má nějakou oblíbenou mouku nebo je jedno, jako pouije značku? A jak velké mnoství pouít, aby to nebylo moc nebo málo?
Není tady
Irma napsal(a):
Seitan mi chutná, ale vdycky jsem ho jen kupovala. Vero, můu se zeptat, jestli má nějakou oblíbenou mouku nebo je jedno, jako pouije značku? A jak velké mnoství pouít, aby to nebylo moc nebo málo?
No, dělám ho tak 1x za měsíc..................z obyč. hl. mouky a 500-600 ml vody, nechám odstát, pak vymývám
povařím v silném nálevu z česneku a bylinek
Není tady
1 kg mouky a 500-600 ml vody
Není tady
vero, děkuji příleitostně vyzkouím a dám vědět, jak to dopadlo.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Dnes vařil mu, na oslavu sundání mého krunýře mi ukuchtil bramboráky.
No a zítra zase já. Kotleta zapečená s bramborem a smetanou. Miluju.
Bramboráky a kotleta s bramborem a lehačkou jsou top!
Není tady
vera napsal(a):
já jsem byla včera na senza výlapu.............vlakem do V. Mýta a tam jsme ve pochodili..........úasné městečko s krásnými prvorepublikovými a jetě starími vilkami...........půvabná zákoutí.......kostely...muzeum..........paráda
tak dnes vařím pro vechny...........bramborové knedlíky plněné uzeným, zelí, cibulka............
a na zítra udělám seitan............a z toho gulá s hlívou
Jei vy mi tu dáváte, skoro slintám Bramborové knedlíky plněné a zelí s cibulkou - to miluju! U jsem neměla hodně dlouho!
Není tady
Nevařím, dva dni do noci kolím.
Ale v lednici je zbytek segedínu, plnených paprik a taky upečená kachnička, ktzerá čeká na zelíčko a vídenský knedlíky.
Není tady
Petra101 napsal(a):
Nevařím, dva dni do noci kolím.
Ale v lednici je zbytek segedínu, plnených paprik a taky upečená kachnička, ktzerá čeká na zelíčko a vídenský knedlíky.
Kachnu jsem nikdy neochutnala a asi neochutnám, patří k jídům, které jsou mi "nesympatické" a nedám je do pusy.
Zato segedín miluju!
Není tady
Vůbec jsem nevěděla, co je seitan.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Petra101 napsal(a):
Nevařím, dva dni do noci kolím.
Ale v lednici je zbytek segedínu, plnených paprik a taky upečená kachnička, ktzerá čeká na zelíčko a vídenský knedlíky.Kachnu jsem nikdy neochutnala a asi neochutnám, patří k jídům, které jsou mi "nesympatické" a nedám je do pusy.
Zato segedín miluju!
Kachnu si rada dam,ale cerstvou,ohrivanou ani nahodou.Takze kdyz delam kachnu,tak delam jen pulku,jsme sami dva.A druhy den pecu druhou pulku.
Není tady
Judyna napsal(a):
Vůbec jsem nevěděla, co je seitan.
já taky.................dělám ho tak 2 roky
v rodině ho nejí vichni, chtějí OPRAVDOVÉ maso
seitan je mnohem chutnějí ne sojové maso..........podle mě.............je to peničná bílkovina bez krobu
tentokrát se obzvlá povedl............nevím proč..............krásně se navařil a je ho plný kastról
Není tady
Lennno, kachna je podle mne moc dobrá, jen trochu mastnějí, a tak to chce .
Není tady
vrabčák napsal(a):
Lennno, kachna je podle mne moc dobrá, jen trochu mastnějí, a tak to chce .
Chu hodnotit nemohu, ale prostě pro mě je v kolonce "fuj, to nejím" . Stačí mi, kdy jí někdo peče, jak to děsně smrdí. Já nejím ani krůtu, nato kachnu nebo husu. Ale já maso fakt nemusím odmalička, tak to je tím.
Není tady
Včera upečené dva druhy suenek a výborná domácí ledová káva. U se těím, a si ji doma po práci vychutnám i dnes.
Není tady
Byly ke kávě i suenky?
Není tady
Nějak se to nestihlo.. káva se vyzunkla rychlostí blesku a suenky se valily na husto
Není tady
Jsou přece ve vývinu. Moná, e ne vichni, ale i tak...
Není tady
Jak dělá prosím výbornou domácí ledovou kávu?
Není tady
Na sklínku 0,4-0,5 l dávám 3-4 ličky mleté kávy a 2-3 ličky moučkového cukru (lépe se rozpoutí), můe být i krystal. Do sklínky od demu (troku větí ne přesnídávková) dát sypké přísady, cca do poloviny naplnit studenou vodou, zavíčkovat a protřepat do pěny. Jde to velmi rychle a snadno.. Sklenici naplním ledem, zaliju pěnou ze zavařovačky a doplním mlékem.. promíchám brčkem a je to
Je to silnějí ledová káva, člověk si můe mnoství ingrediencí přizpůsobit dle chuti. Pro děti jsem zkouela udělat z Cara, ale to bohuel nepění. Ale na osvěení do horkých letních dnů ideální
Není tady
Palomito, to je dobrý tip! Ani baterie do lehače nejsou potřeba Ledovou kávu dělám podobně, na dno sklenice 3 kuličky ledu, do poloviny dolít studenou vodou a přidat vrchovatou ličku instatní kávy (nesladím). Potom chvíli lehám takovým tím mini lehačem (stál asi dvacet korun a je na 2 tukové baterie), utvoří se bohatá pěna, hustá jako krém. Pěnu to udělá i bez mléka. U jen brčko a relax
No a co pro děti vyrobit "kávu": led, mléko a přikápnout smetanu. Pak ulehat/uejkrovat do husté pěny. Vedle v álku rozpustit trochu Cara a vlít do připravené sklenice. Nelo by to? Miluju ledovou kávu
Není tady