29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vera napsal(a):
dnes.............silný hovězí vývar, játrové knedlíčky.........na 3 dny..............budu se léčit
večírek se protáhl dlouho do noci................pak do Dolních Kounic, Rosa coeli, synagoga, židovský hřbitov a na cestě zpět zastávka v Ivančicích, bohužel Galerie zavřena, tak jen káva na Parníčku
ať zabere a máš dost sil na víkend, má být náramně
Není tady
Palomita napsal(a):
Pamatuju si na svůj nejhorší "návštěvnický" zážitek. Dostali jsme na talíř něco, co vypadalo všelijak. Stejně tak to i chutnalo, pouhým okem jsem rozeznala rýži, brambory, těstoviny, zelí.. chuťově jsem to radši ani nechtěla identifikovat.. Až o mnoho let později jsem zjistila, že se jedná o jakýsi tradiční pokrm, no nevím jak se to jmenuje, ani co všechno to obsahuje, ale je to na mém listu "nevařit", o recept jsem si neřekla
Naopak, na jiné návštěvě mě velmi oslovil zákusek.. požádala jsem o recept, který mi byl sdělen a říkám si, je to tak triviální, to si budu pamatovat.. Ale než jsem se k tomu doma dostala, nějaký čas uplynul.. Pak zase byli na návštěvě u nás oni (po několika letech) a já udělala ten zákusek. Známá, že je to moc dobré a jaký je recept.. Dívám se na ní jak puk a říkám, ale to je ten váš!!! No dělám to úplně jinak, ale taky dobrý
To se tedy povedlo!
Není tady
Dnes vařil muž, na oslavu sundání mého krunýře mi ukuchtil bramboráky.
No a zítra zase já. Kotleta zapečená s bramborem a smetanou. Miluju.
Není tady
Jeee, zapečenou kotletu jsem zrovna dělala, bude dnes k obědu (chlap včera "ochutnal" dva plné talíře, skuhral už od víkendu, že na to má chuť) Na víkend plánuju Fish pie, ale jestli to klapne se ještě uvidí
Není tady
já jsem byla včera na senza výšlapu.............vlakem do V. Mýta a tam jsme vše pochodili..........úžasné městečko s krásnými prvorepublikovými a ještě staršími vilkami...........půvabná zákoutí.......kostely...muzeum..........paráda
tak dnes vařím pro všechny...........bramborové knedlíky plněné uzeným, zelí, cibulka............
a na zítra udělám seitan............a z toho guláš s hlívou
Není tady
Seitan mi chutná, ale vždycky jsem ho jen kupovala. Vero, můžu se zeptat, jestli máš nějakou oblíbenou mouku nebo je jedno, jako použiješ značku? A jak velké množství použít, aby to nebylo moc nebo málo?
Není tady
Irma napsal(a):
Seitan mi chutná, ale vždycky jsem ho jen kupovala. Vero, můžu se zeptat, jestli máš nějakou oblíbenou mouku nebo je jedno, jako použiješ značku? A jak velké množství použít, aby to nebylo moc nebo málo?
No, dělám ho tak 1x za měsíc..................z obyč. hl. mouky a 500-600 ml vody, nechám odstát, pak vymývám
povařím v silném nálevu z česneku a bylinek
Není tady
1 kg mouky a 500-600 ml vody
Není tady
vero, děkuji příležitostně vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Dnes vařil muž, na oslavu sundání mého krunýře mi ukuchtil bramboráky.
No a zítra zase já. Kotleta zapečená s bramborem a smetanou. Miluju.
Bramboráky a kotleta s bramborem a šlehačkou jsou top!
Není tady
vera napsal(a):
já jsem byla včera na senza výšlapu.............vlakem do V. Mýta a tam jsme vše pochodili..........úžasné městečko s krásnými prvorepublikovými a ještě staršími vilkami...........půvabná zákoutí.......kostely...muzeum..........paráda
tak dnes vařím pro všechny...........bramborové knedlíky plněné uzeným, zelí, cibulka............
a na zítra udělám seitan............a z toho guláš s hlívou
Ježiš vy mi tu dáváte, skoro slintám Bramborové knedlíky plněné a zelí s cibulkou - to miluju! Už jsem neměla hodně dlouho!
Není tady
Nevařím, dva dni do noci školím.
Ale v lednici je zbytek segedínu, plnených paprik a taky upečená kachnička, ktzerá čeká na zelíčko a vídenský knedlíky.
Není tady
Petra101 napsal(a):
Nevařím, dva dni do noci školím.
Ale v lednici je zbytek segedínu, plnených paprik a taky upečená kachnička, ktzerá čeká na zelíčko a vídenský knedlíky.
Kachnu jsem nikdy neochutnala a asi neochutnám, patří k jídům, které jsou mi "nesympatické" a nedám je do pusy.
Zato segedín miluju!
Není tady
Vůbec jsem nevěděla, co je seitan.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Petra101 napsal(a):
Nevařím, dva dni do noci školím.
Ale v lednici je zbytek segedínu, plnených paprik a taky upečená kachnička, ktzerá čeká na zelíčko a vídenský knedlíky.Kachnu jsem nikdy neochutnala a asi neochutnám, patří k jídům, které jsou mi "nesympatické" a nedám je do pusy.
Zato segedín miluju!
Kachnu si rada dam,ale cerstvou,ohrivanou ani nahodou.Takze kdyz delam kachnu,tak delam jen pulku,jsme sami dva.A druhy den pecu druhou pulku.
Není tady
Judyna napsal(a):
Vůbec jsem nevěděla, co je seitan.
já taky.................dělám ho tak 2 roky
v rodině ho nejí všichni, chtějí OPRAVDOVÉ maso
seitan je mnohem chutnější než sojové maso..........podle mě.............je to pšeničná bílkovina bez škrobu
tentokrát se obzvlášť povedl............nevím proč..............krásně se navařil a je ho plný kastról
Není tady
Lennno, kachna je podle mne moc dobrá, jen trochu mastnější, a tak to chce .
Není tady
vrabčák napsal(a):
Lennno, kachna je podle mne moc dobrá, jen trochu mastnější, a tak to chce
.
Chuť hodnotit nemohu, ale prostě pro mě je v kolonce "fuj, to nejím" . Stačí mi, když jí někdo peče, jak to děsně smrdí. Já nejím ani krůtu, natož kachnu nebo husu. Ale já maso fakt nemusím odmalička, tak to je tím.
Není tady
Včera upečené dva druhy sušenek a výborná domácí ledová káva. Už se těším, až si ji doma po práci vychutnám i dnes.
Není tady
Byly ke kávě i sušenky?
Není tady
Nějak se to nestihlo.. káva se vyzunkla rychlostí blesku a sušenky se valily na husto
Není tady
Jsou přece ve vývinu. Možná, že ne všichni, ale i tak...
Není tady
Jak děláš prosím výbornou domácí ledovou kávu?
Není tady
Na sklínku 0,4-0,5 l dávám 3-4 lžičky mleté kávy a 2-3 lžičky moučkového cukru (lépe se rozpouští), může být i krystal. Do sklínky od džemu (trošku větší než přesnídávková) dát sypké přísady, cca do poloviny naplnit studenou vodou, zavíčkovat a protřepat do pěny. Jde to velmi rychle a snadno.. Sklenici naplním ledem, zaliju pěnou ze zavařovačky a doplním mlékem.. promíchám brčkem a je to
Je to silnější ledová káva, člověk si může množství ingrediencí přizpůsobit dle chuti. Pro děti jsem zkoušela udělat z Cara, ale to bohužel nepění. Ale na osvěžení do horkých letních dnů ideální
Není tady
Palomito, to je dobrý tip! Ani baterie do šlehače nejsou potřeba Ledovou kávu dělám podobně, na dno sklenice 3 kuličky ledu, do poloviny dolít studenou vodou a přidat vrchovatou lžičku instatní kávy (nesladím). Potom chvíli šlehám takovým tím mini šlehačem (stál asi dvacet korun a je na 2 tužkové baterie), utvoří se bohatá pěna, hustá jako krém. Pěnu to udělá i bez mléka. Už jen brčko a relax
No a co pro děti vyrobit "kávu": led, mléko a přikápnout smetanu. Pak ušlehat/ušejkrovat do husté pěny. Vedle v šálku rozpustit trochu Cara a vlít do připravené sklenice. Nešlo by to? Miluju ledovou kávu
Není tady