29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Irma napsal(a):
Zkuste si někdy osmažit do zásoby malé krutonky. Vsadím se, že zmizí ještě ten večer - a máte po zásobách
Ano!
Nejlepší osolené a třeba i ochucené nějakým oblíbeným kořením. Jemně!
Není tady
Palomita napsal(a):
Co dáváte do salátů, aby to "křuplo"? Mně se osvědčila opražená slunečnicová semínka.
Osmaženou slaninku.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomita napsal(a):
Co dáváte do salátů, aby to "křuplo"? Mně se osvědčila opražená slunečnicová semínka.
Osmaženou slaninku.
Tomu říkám křupnutí Osmaženou slaninku a cibulku dávám do zelí..
Mívala jsem v salátech ráda ořechy, ale po tom, co se mi rozjela alergie už je v syrovém stavu nemůžu.. Ta slunečnice mi přišla jako dobrá náhrada
Není tady
Křupání ve všech variantách Viděla jsem video, kde byl recept na sladké křupání. Veku na malé kostičky, osmažit na pánvi. V kastrolu vyrobit karamel a ty osmažené kostičky v něm promíchat. Nechat vychladnout a občas vidličkou oddělit jednotlivé kousky. Vyzkoušeno, jíst se to dá, je to sladké a mňamka... no, možná spíš pro chvíle, kdy člověka honí mlsná a doma nic není. Pánové budou dělat drahoty, ale nakonec snědí mezi řečí celou misku na posezení
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Palomita napsal(a):
Osmaženou slaninku.
Tomu říkám křupnutí
Osmaženou slaninku a cibulku dávám do zelí..
Mívala jsem v salátech ráda ořechy, ale po tom, co se mi rozjela alergie už je v syrovém stavu nemůžu.. Ta slunečnice mi přišla jako dobrá náhrada
a opražit je nasucho na pánvi..........chutnají jako oříšky
já dnes chystám tatarák.........
Není tady
Ty seš fantastická. Já měl tatarák včera. Vepřová nebo hovězí svíčka?
Není tady
hovězí.............neodolala jsem a udělala si topinku a ochutnala.....mňam
kvůli počasí jsme zrušili chalupu a jelikož jsme byli tak natěšení na tatarák, tak přijedou ke mně a budeme hodovat, přespíme a zítra výlet, no uklízím, vařím a tak..........jednou za čas se to dá
tatarák je u mě 1
Není tady
ale z vepřového to nikdy nedělám.............hm
Není tady
Dnes varim veprove ,mrkev,brambor.Zitra bude srbske rizoto a v pondeli veprove na paprice.Dal do konce pracovniho tydne navarim.jelikoz chodim s prace kolem 18 hodiny a po 10 hodinove smene se me nic,uz delat nechce.Pritel obedy v praci nema,takze s kazdeho tohoto jidla mu musi zbyt jedna porce.
Není tady
Přemýšlím nad smažákem.. už jsem ho nedělala roky.. Tatarák miluju, ale nemám ráda, když to musím namíchávat.. víc si pochutnám na servírovaném.. vero, příjemné hodování a lepší počasí na výletík
Není tady
Palomito...............dík..............bude to mecheche.............zítra ale řídím, tak budu opatrná s alkoholem.............a už si odpustím doutníček
Není tady
Věro pravdu říkáš. Tatarák jen z hovězí svíčkové. Znáš jméno potraviny v NDR? Hackepeter.
Není tady
Petře, to je moc hezké, že jsi z politického vlákna zabrousil ke sporáku.
Není tady
vera napsal(a):
hovězí.............neodolala jsem a udělala si topinku a ochutnala.....mňam
kvůli počasí jsme zrušili chalupu a jelikož jsme byli tak natěšení na tatarák, tak přijedou ke mně a budeme hodovat, přespíme a zítra výlet, no uklízím, vařím a tak..........jednou za čas se to dá
tatarák je u mě 1
vero, pro mě je tatarák jedno z jídel, které bych nikdy nedala do pusy.
Ať teda nekecám, jedinkrát v žitově jsem ochutnala "z donucení" tatarák z tuňáka. Doufám, že už se mi nic takového nikdy nestane A z hovězího si to už vůbec neumím představit!
Není tady
Palomita napsal(a):
Přemýšlím nad smažákem.. už jsem ho nedělala roky..
Tatarák miluju, ale nemám ráda, když to musím namíchávat.. víc si pochutnám na servírovaném.. vero, příjemné hodování a lepší počasí na výletík
Palomito, dnes jsem měla. Tuhle prasárnu mám ráda zase já
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Taky bych to nepoznala, jednoduše proto, že to neřeším. Jídlo mi buď chutná a nebo ne
![]()
Mám to stejně
Takže je vám jedno, co sníte, hlavně že to chutná? Jen se ptám...
Není tady
LENNNA napsal(a):
vero, pro mě je tatarák jedno z jídel, které bych nikdy nedala do pusy.
Ať teda nekecám, jedinkrát v žitově jsem ochutnala "z donucení" tatarák z tuňáka. Doufám, že už se mi nic takového nikdy nestaneA z hovězího si to už vůbec neumím představit!
Tatarák a jakékoliv syrové maso taky nejsem schopná pozřít.
Není tady
Na zítra mám naplánované lívance a bramboračku, díky za inspiraci.
Na úterý buď kuře na zelí a br. knedlík nebo kuře na smetaně, ještě si to rozmyslím. Ale zelí asi vyhraje.
Není tady
Já jsem tatarák ochutnala, ale nejím ho. Vadí mi syrové maso.
Smažák jsem dělala po několika letech zrovna minulý víkend. Ale tomu hospodskému se nikdy nevyrovná.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Taky bych to nepoznala, jednoduše proto, že to neřeším. Jídlo mi buď chutná a nebo ne
![]()
Mám to stejně
Takže je vám jedno, co sníte, hlavně že to chutná? Jen se ptám...
To je docela sugestivní dotaz, ale za mě v podstatě ano. Neřeším, jestli šlehačka má 13 nebo 50 %, nebo jestli někdo použil bujon nebo vývar.. Třeba u nás krom bujonu nepoužíváme žádná jiná "umělá" dochucovadla typu Podravka apod. Stačí klasické koření a používáme bylinky ze zahrádky. I na guláš si dělám vlastní směs, je to levnější a obsahuje to, co nám chutná. Ale když k někomu přijdu a dá mi polévku s podravkou, nebo guláš s gulášovým kořením, tak to opravdu neřeším a ani se po tom nepídím, pokud mi chutná Jestli někdo uvařil z masové konzervy, tak to taky nepoznám, protože je nepoužívám. Ani nevím, co bych z toho měla vařit a v čem je očekávat
Pravda, je rozdíl (při vaření), když se dělá kupované kuře/králík/vepřové nebo domácí, ale ve výsledku rozdíl jednoduše moc nevidím. Krom toho, že domácí bývá tužší, jak ho nerozkládají ty sajrajty z velkochovů. Doma si vaříme podle svého a co nám nabídnou jinde nehrotíme
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Přemýšlím nad smažákem.. už jsem ho nedělala roky..
Tatarák miluju, ale nemám ráda, když to musím namíchávat.. víc si pochutnám na servírovaném.. vero, příjemné hodování a lepší počasí na výletík
Palomito, dnes jsem měla. Tuhle prasárnu mám ráda zase já
Pamatuju si jako student jsem si chodila do stánku na smažák v bulce.. to bylo něco!! Naše děti ho vůbec nemusí.. nechápu!!
Není tady
Včera odpoledne jsem při procházení zahradou protrhala rebarboru.. ještě teď se mi křiví pusa, jak je kyselá. Chtěla jsem dělat buchty, ale překecali mě na něco s drobenkou. Za mě méně práce, takže super
V lednici mám krkovičku a přemýšlím, do čeho naložit, nějaké tipy?
Není tady
...smetana a jakékoli koření dle chuti.
Není tady
Jídlo je pro mě potěšením, takže také jím to, co mi chutná. Snad kromě toho syrového masa, které mi sice docela chutnalo, ale jíst ho nemůžu z principu.
Masox občas použiju, i tu Podravku mám doma :-). Ale zase bych třeba nikdy nekoupla knedlíky.
Já si myslím, že je důležité jíst všechno, ale hlavně s mírou. Nepřejídat se.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jídlo je pro mě potěšením, takže také jím to, co mi chutná. Snad kromě toho syrového masa, které mi sice docela chutnalo, ale jíst ho nemůžu z principu.
Masox občas použiju, i tu Podravku mám doma :-). Ale zase bych třeba nikdy nekoupla knedlíky.
Já si myslím, že je důležité jíst všechno, ale hlavně s mírou. Nepřejídat se.
Je fakt, že domácí knedlík je úplně jiná liga Ale je to jak s chlebem, člověk na to potřebuje čas..
Není tady