Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1851 22. 8. 2019 12:06

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co dnes vaříte - 10

Dobrou chuť! big_smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#1852 24. 8. 2019 14:31

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Vývar z masa a kostí prasátka a kravičky, pečené maso.
To je u mě zcela vyjímečný letní jídelníček. Já v létě maso skoro nejím, ale už jsem ho prostě potřebovala.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1853 24. 8. 2019 17:48

Soleil
♥♥♥♥♥--

Bramborový guláš

Není tady

#1854 25. 8. 2019 9:16

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Nic. Dnes se postím. Jenom nápoje. stolt

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#1855 25. 8. 2019 10:46

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak tohle já nemůžu. Zkoušela jsem to, ale bylo mi špatně.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1856 23. 5. 2021 19:18

Irma
♥♥♥♥---

Mám na vybranou: šlehačku 33% a 40%. Je v nich nějaký zásadní rozdíl? Chuťově (na lžičku) mi připadají stejné. Vyzkoušely jste je ve sladké kuchyni? Doteď jsem používala jen tu 33%.

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#1857 27. 5. 2021 14:20

Michalka88
♥------

Já doma používám jenom 33%

Není tady

#1858 27. 5. 2021 18:11

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Co dnes vaříte? Nebo se chystáte vařit? Takové hezké téma!
Já mám dnes pórkovou polévku, mám jí ráda.
Pokud někdo děláte pórkovou polévku, mohu se zeptat na váš recept?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1859 27. 5. 2021 18:57

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Rozdíl ve smetanách neznám a asi jsem ho ani nezaznamenala..

My dnes na oběd knedlo-vepřo-zelo, na zítra je nachystaný guláš a k večeři byl obložený chleba ve vajíčku (potřebovali jsme zlikvidovat starší chleba). smile Pórkovou dělám podle tohoto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/447-kr … a-polevka/ a je dobrá smile

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#1860 28. 5. 2021 8:17

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

Rozdíl ve smetanách neznám a asi jsem ho ani nezaznamenala..

My dnes na oběd knedlo-vepřo-zelo, na zítra je nachystaný guláš a k večeři byl obložený chleba ve vajíčku (potřebovali jsme zlikvidovat starší chleba). smile Pórkovou dělám podle tohoto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/447-kr … a-polevka/ a je dobrá smile

Palomito, děkuji za recept! Já jsem polévková, miluji polévky, jím je tedy jako hlavní jídlo. Ale zrovna krémové nemusím vůbec se přiznám. Nevím proč, raději koušu big_smile

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1861 28. 5. 2021 8:31

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Taky máme doma jednoho kousálistu.. tomu musím vždycky odebrat bokem před rozmixováním a spokojení jsou všichni big_smile Jinak miluju žampionový krém.. tenhle recept se opravdu povedl: https://www.toprecepty.cz/recept/19512-zampionovy-krem/ a ta vůně, když se chystá.. dělám k tomu i ty žampionové chipsy.. mlask smile

Není tady

#1862 28. 5. 2021 14:36

Xsara1
♥♥♥----

40% smetana je samozřejmě naprosto jiný level než třiatřicítka. Na krémy do zákusků nic jiného nedávám. A nechápu, jak někdo může nepoznat rozdíl. Vždyť jsou od sebe rozeznatelné i pohledem, natož chutí. 40 má úplně jinou konzistenci, v krémech nádherně drží, a chuť je taky dost jinde.  Takže do krémů opravdu jedině 40. Pokud má někdo problém s obsahem tuku, je to něco jiného, ale já nedělám šlehačkové krémy zase tak často, a nesní se toho takové množství, aby to byl zásadní problém.

K polévkám mám stejný vztah jako Lenna. Nemám moc ráda krémové, potřebuju, aby jídlo mělo nějakou strukturu. Pórkovku dělám tak, že najemno nakrájený pórek  podusím na másle, zaliju zeleninovým vývarem nebo klidně vodou, chvíli povařím, přidám krupičku (množství podle toho, jak máte rádi polévku hustou), a nakonec do ní klepnu vajíčka (optimálně na jeden pórek 2-3 vajíčka). Vajíčka buď před přidáním do polévky prošlehnout nebo je klepnout rovnou a v polévce jenom lehce rozmíchat, to záleží na tom, jestli chcete větší kousky vajíček nebo se tam mají "ztratit". Samozřejmě osolit (solím už pórek při restování), a já mám ráda chroupnout do polévky na talíři trošku pepře.
A už vím, co budu zítra vařit. big_smile

"Každý chce jít do nebe, ale nikdo nechce zemřít." Peter Tosh

Není tady

#1863 28. 5. 2021 14:41

Xsara1
♥♥♥----

Pro masožravce na víkend chystám roštěnky na houbách s rýží a na neděli chtějí řízky a kaši. Ty já tedy nerada, ale oni zase neradi rýži, tak se to vyrovná. cool

Není tady

#1864 28. 5. 2021 16:42

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Xsara1 napsal(a):

40% smetana je samozřejmě naprosto jiný level než třiatřicítka. Na krémy do zákusků nic jiného nedávám. A nechápu, jak někdo může nepoznat rozdíl. Vždyť jsou od sebe rozeznatelné i pohledem, natož chutí. 40 má úplně jinou konzistenci, v krémech nádherně drží, a chuť je taky dost jinde.  Takže do krémů opravdu jedině 40. Pokud má někdo problém s obsahem tuku, je to něco jiného, ale já nedělám šlehačkové krémy zase tak často, a nesní se toho takové množství, aby to byl zásadní problém.

Nejsem až takový fajnšmekr, abych u smetany poznala 8 % rozdíl, pokud si to nepřečtu na kelímku. Doma jsem jí ještě neměla a jestli mi ji někdy někdo naservíroval, tak o tom nevím smile Připomněla jsi mi scénku z Prostřena. Už kdysi dávno se tam sešla partička fajnšmekrů a jedna účastnice jim tam uvařila z polotovarů a konzerv. Oblizovali se až za ušima a nepoznali lautr nic.. Nevím, co pro ně byl větší šok, že to snědli, nebo že to nepoznali big_smile Taky bych to nepoznala, jednoduše proto, že to neřeším. Jídlo mi buď chutná a nebo ne smile

Zítra to vypadá na bramboračku a palačinky.

Není tady

#1865 28. 5. 2021 16:52

Xsara1
♥♥♥----

Palomita napsal(a):

Xsara1 napsal(a):

Nejsem až takový fajnšmekr, abych u smetany poznala 8 % rozdíl, pokud si to nepřečtu na kelímku. Doma jsem jí ještě neměla a jestli mi ji někdy někdo naservíroval, tak o tom nevím smile Připomněla jsi mi scénku z Prostřena. Už kdysi dávno se tam sešla partička fajnšmekrů a jedna účastnice jim tam uvařila z polotovarů a konzerv. Oblizovali se až za ušima a nepoznali lautr nic.. Nevím, co pro ně byl větší šok, že to snědli, nebo že to nepoznali big_smile Taky bych to nepoznala, jednoduše proto, že to neřeším. Jídlo mi buď chutná a nebo ne smile

Není třeba být fajnšmekr, obě smetany jsou rozeznatelné pouhým okem, mají totiž dost odlišnou konzistenci. Nikde jsem nepsala, že zrovna ty to musíš odlišit, když jsi to v životě neměla doma. big_smile  Patřilo to Irmě, která psala, že to nerozeznala ani podle chuti, což mě trochu překvapilo.
Mlsouni z Prostřena, to bude kapitola sama pro sebe. Oni to ani tak nejsou asi fajnšmekři, jako spíš exhibicionisti. Normální člověk snad nemá potřebu předvádět v TV, že je schopen uvařit polívku, šťouchačky s flákotou a upéct buchtu. Připadá mi to stejné, jako bych se šla stejně zvrhlým divákům pochlubit, že jsem vyprala a vyžehlila nebo umyla schody.
No a pokud někdo nerozezná ohřátou konzervu nebo polívku z kostky od pořádně uvařeného a připraveného jídla, případně se ještě nad tím polotovarem oblizuje, je to zcela jeho věc a já proti tomu nemám ani to nejmenší. cool

Upravil(a) Xsara1 (28. 5. 2021 16:55)

Není tady

#1866 28. 5. 2021 17:23

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Xsara1 napsal(a):

Není třeba být fajnšmekr, obě smetany jsou rozeznatelné pouhým okem, mají totiž dost odlišnou konzistenci. Nikde jsem nepsala, že zrovna ty to musíš odlišit, když jsi to v životě neměla doma. big_smile  Patřilo to Irmě, která psala, že to nerozeznala ani podle chuti, což mě trochu překvapilo.
Mlsouni z Prostřena, to bude kapitola sama pro sebe. Oni to ani tak nejsou asi fajnšmekři, jako spíš exhibicionisti. Normální člověk snad nemá potřebu předvádět v TV, že je schopen uvařit polívku, šťouchačky s flákotou a upéct buchtu. Připadá mi to stejné, jako bych se šla stejně zvrhlým divákům pochlubit, že jsem vyprala a vyžehlila nebo umyla schody.
No a pokud někdo nerozezná ohřátou konzervu nebo polívku z kostky od pořádně uvařeného a připraveného jídla, případně se ještě nad tím polotovarem oblizuje, je to zcela jeho věc a já proti tomu nemám ani to nejmenší. cool

Jasný, reagovala jsem na "nechápu, jak někdo může nepoznat rozdíl".. dala jsem svůj pohled na věc, protože to dle mého možné je, to je celé. Pěknou diskuzi s Irmou, kterou tímto zdravím smile

Není tady

#1867 28. 5. 2021 17:56

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Xsara1 napsal(a):

K polévkám mám stejný vztah jako Lenna. Nemám moc ráda krémové, potřebuju, aby jídlo mělo nějakou strukturu. Pórkovku dělám tak, že najemno nakrájený pórek  podusím na másle, zaliju zeleninovým vývarem nebo klidně vodou, chvíli povařím, přidám krupičku (množství podle toho, jak máte rádi polévku hustou), a nakonec do ní klepnu vajíčka (optimálně na jeden pórek 2-3 vajíčka). Vajíčka buď před přidáním do polévky prošlehnout nebo je klepnout rovnou a v polévce jenom lehce rozmíchat, to záleží na tom, jestli chcete větší kousky vajíček nebo se tam mají "ztratit". Samozřejmě osolit (solím už pórek při restování), a já mám ráda chroupnout do polévky na talíři trošku pepře.
A už vím, co budu zítra vařit. big_smile

Dělám jí téměř stejně. Jen tu krupičku dám opražit na ten pórek a až pak zeleuju vodou.
Někdy udělám jinou variaci, že přidám trochu česneku a brambory.

- Gary Smith

Není tady

#1868 28. 5. 2021 17:59

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

Xsara1 napsal(a):

Mám to stejně tummenupp

- Gary Smith

Není tady

#1869 28. 5. 2021 18:06

Xsara1
♥♥♥----

Dámy, vy mě šokujete. va Začínám si připadat jako mimoň. kapitulation

Není tady

#1870 28. 5. 2021 18:34

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Co dáváte do salátů, aby to "křuplo"? Mně se osvědčila opražená slunečnicová semínka. smile

Není tady

#1871 28. 5. 2021 18:35

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Mám to stejně tummenupp

storstark

Není tady

#1872 28. 5. 2021 18:51

Irma
♥♥♥♥---

Upřesním: samozřejmě že rozeznám rozdíl mezi hustou 40% a o fous jinou 33% šlehačkou stolt V tekutém stavu mi chuťově připadají stejné, vnímám jen odlišnost v krémovitosti. Ale to bude tím, že nemám ráda příliš tučné krémy. Na "šlehačkovém" si nepochutnám. Proto mě zajímalo, jestli ještě někdo jiný neomdlévá nadšením, jaká je 40% skvost big_smile Cukrařinu umím asi docela dobře, ale jak říkám, dávám přednost odlehčeným krémům, mám ráda pěny i rosoly. Ale proti gustu, žádný dišputát smile

A dnes k večeři topinky s česnekem. Přehlasovali mě.

Není tady

#1873 28. 5. 2021 18:54

Irma
♥♥♥♥---

Taky tímto zdravím Palomitu smile

Není tady

#1874 28. 5. 2021 18:57

Irma
♥♥♥♥---

Zkuste si někdy osmažit do zásoby malé krutonky. Vsadím se, že zmizí ještě ten večer - a máte po zásobách big_smile

Není tady

#1875 28. 5. 2021 20:46

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Tyjo, tohle už vůbec nesmažím.. asi bych ani nevěděla jak smile Třeba k hrachovce opeču klasicky toustovej chleba v topinkovači a nebo k vánoční rybí polévce rozpékám rohlík nebo bagetku (jemně pomazanou máslem, česnekem a posypanou sýrem) v troubě.. a pravda, to teda taky mizí rychlostí blesku big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí