18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
to dělá jako klasickej perník, jen to nalije místo na plech do formy na bábovku ?
Já si dycky najdu na netu recept na perníkovou bábovku, je tam víc moností .
Je to světlý těsto , vypadá to jako bábovka a chutná jako perník a to se mi na tom líbí , lidi kousnou do bábovky a udiveně říkaj: to je perník!
Není tady
Pstruh na másle s česnekem
Není tady
Kuřecí stehna á-la baant, brambory pečené v remosce, okurkový salát
Není tady
Bety napsal(a):
Včerejí koláč Lidl - dost výivný, spodek máslovo-suenkový, hoodně máslový... při pečení máslo troku prosáklo i dortovou formou, musela jsem ji pak postavit na plech. Ovoce jsou maliny. Lopatička po babičce - nejde vůbec ničím vyčistit, kdyby měl někdo tip na vyčitění tak přivítám, ráda ji pouívám....
Bety, ta dortová lopatka je stříbrná, alpaková nebo z obecného kovu?!? Podívej se, jestli na ní někde nenajde punc
Jestli je lopatička ze stříbra (co zjistí podle puncu) nebo z alpaky (co je postříbřený předmět), vyzkouej tuto radu: http://www.rady-kutilum.com/cisteni-stribra-doma-148 nebo tady: http://krasa-a-moda.porad.cz/sperky-hod … -doma.html
Jestli je lopatička z obecného kovu, zkus Sidol
Není tady
Kiaro děkuji za odpověď, lopatička bohuel není stříbrná - stříbro čistím běně za pouití kousku alobalu a práku do pečiva, a není ani alpaková a vypadá tak troku jako měděná nebo bronzová a zdá se mi ten kov troku jakoby měkký a náchylný k pokrábání - letící pasty nepomohly... ty flíčky dokonce vypadají jako by u povrch pokodily, rozruily. Asi se to u nějak pokodilo...
Není tady
Tak to bude asi obecný kov MMCH rukoje lopatičky je dřevěná, nebo to na té fotce jenom vypadá?!? Kdyby tam nebyla eventuelně dřevěná rukoje, tak bych Ti jetě poradila vyvařit lopatičku ve vodě s JAREM a poté dočistit buď Sidolem, nebo Aurexem (to je vodička na čitění drahých kovů).
Já se Ti jetě pozeptám v okolí, čím by ta lopatička la vyčistit. Je to koda, protoe je to staroitnost, kterou tipuju tak z doby I. republiky A i kdyby to vyčistit nelo, nevě hlavu, ta dortová lopatka je i tak hezká sama o sobě
Není tady
Je dřevěná, jar ani vodičky nefungují ani sidolux tak si myslím, e je asi načatý ten povrch - bojím se to letit silou... já jsem toho vyzkouela u opravdu hodně,
ona ta dřevěná rukoje je taky notně zalá, ale tu jsem pro změnu nečistila vůbec, jen umyla - ta by se pokrábala určitě, tak jsem to radi nechala tak.
Není tady
Já se Ti zeptám, co by se jetě dalo udělat a jestli neexistuje nějaký způsob, jak se těch skvrn zbavit. Problém je ta dřevěná rukoje (myslela jsem si to), take se lopatička nedá vyvařit ve vodě s Jarem. Jetě jsem se chtěla zeptat - je moné (podle nazlátlé barvy lopatičky) e je vyrobena z obecného kovu s příměsí mosazi nebo je přímo mosazná?!?
Jinak neklesej na mysli - já mám doma velký alpakový tác a na něm mám skutečně nevyčistitelnou kulatou skvrnu od nějakého hrnečku a zkouela jsem to taky vím moným ... nejde to za ivého boha dolů
Není tady
Kiara napsal(a):
je moné (podle nazlátlé barvy lopatičky) e je vyrobena z obecného kovu s příměsí mosazi nebo je přímo mosazná?!?
mně nepřipadá jako úplně mosazná, protoe vypadá jinak lutě ne mosazné kliky co jsou u mamky, ale lutavé to je... (není to zlaté )
Není tady
haluky s uzeným a zelím a haluky s brynzou a slaninou
Není tady
Tak co máte v plánu vařit na velikonoce?
V sobotu kachnu ,červené zelí,housk.knedlík (dostala jsem na ní chu)
Já klasika v neděli br.salát řízky, v pondělí se bude dojídat.
Upeču nějaký řezy, beránka koupím biskupskýho , a mazanec mi upekla mamka.
Není tady
dusička napsal(a):
Tak co máte v plánu vařit na velikonoce?
V sobotu kachnu ,červené zelí,housk.knedlík (dostala jsem na ní chu)
Já klasika v neděli br.salát řízky, v pondělí se bude dojídat.
Upeču nějaký řezy, beránka koupím biskupskýho , a mazanec mi upekla mamka.
zatím netuím, vzhledem k tomu ,e hodlám výletit, tak bude to co mi nabídne jídelní lístek.
dneska kdy je ten velký pátek budou pagety a sýrová majda, pak zadělám na mazanec a upeču ovčinec - vidím to tak na stádo 4-6 kousků
Není tady
Zítra kuřecí roládu a jarní bramborový salát, v neděli jako u dusičků kachna, zelí, knedlík a v pondělí nádivku s novým bramborem a zeleninový salát.
Není tady
Bety napsal(a):
Kiara napsal(a):
je moné (podle nazlátlé barvy lopatičky) e je vyrobena z obecného kovu s příměsí mosazi nebo je přímo mosazná?!?
mně nepřipadá jako úplně mosazná, protoe vypadá jinak lutě ne mosazné kliky co jsou u mamky, ale lutavé to je... (není to zlaté )
Bety, jetě bych to zkusila vzít octem. Mám s ním dobré zkuenosti při čitění takových těch ručně tepaných orientálních talířů, které jsou taky z divně lutého kovu, tak drím palce.
Není tady
myslí jenom tak udlit nebo polít horkým nebo to namočit? Mohla jsem to polít kdy jsem vyvařovala konvičku ale nenapadlo mě to.
Není tady
Já mám takové cukání e zkusím 28 denní detox podle Antónie Mačingovej, vak měsíc bych to mohla vydret? Zkusila jsem vyměnit snídani - místo tlustého krajíce (2ks) chleba se vím moným nebo nějakých sladkých rohlíků apod. jsem si udělala mrkvový salát (mrkev, jablko, rozinky, ořechy, med + mono petka skořice) kupodivu mi to pečivo nechybělo, snídala jsem to dva dny a v pohodě. Ale jedu zítra na celý den na výlet tak s tím začnu a - původně jsem myslela v úterý, ale moná začnu u v neděli...
je tady někdo kdo u zkusil? zatím nakukuju na diskuzi na Dámě...
Není tady
Dnes rizoto z vepřovým masem a vývar z kostí s játrovýma knedlíčkama
Není tady
Včera vepřový plátek, opečené brambory, volské oko, rajčatový salát, dnes grilované kuře a bramborový salát, táč s ovocem
Není tady
u nás včera raničí, dneska kuře s nádivkou.
Není tady
Včera česnečka a zapečený chřest se umkou a parmezánem, dnes parglová polívka a hlavička s úzeným, zítra asi upeču jehnečí kýtu, teda pokud se mi bude chtít vstávat .
Není tady
Bety napsal(a):
Já mám takové cukání e zkusím 28 denní detox podle Antónie Mačingovej, vak měsíc bych to mohla vydret? Zkusila jsem vyměnit snídani - místo tlustého krajíce (2ks) chleba se vím moným nebo nějakých sladkých rohlíků apod. jsem si udělala mrkvový salát (mrkev, jablko, rozinky, ořechy, med + mono petka skořice) kupodivu mi to pečivo nechybělo, snídala jsem to dva dny a v pohodě. Ale jedu zítra na celý den na výlet tak s tím začnu a - původně jsem myslela v úterý, ale moná začnu u v neděli...
je tady někdo kdo u zkusil? zatím nakukuju na diskuzi na Dámě...
Po takový snídani bych měla ílenej hlad a určitě bych ve finále snědla víc ne jindy potom .
Kdy chci jíst zdravě , jím rejovej chleba s něčím a zeleninku k tomu , rýe má jin energii , take se člověk čistí a uzdravuje vevnitř.
Léčitelka v EZO vdycky říká lidem, co jsou překyselení : Reji, reji a zas reji s něčím (vařené maso, lehce duená zelenina, ovoce ).
Dnes byla klasická kachna s červeným zelím a knedlíkem.
Není tady
já nic..jdeme k rodičům na oběd.Bude sekaná a salát. včera bylo filé a smaený květák s bramborovou kaí.
bochánky jsem pekla v pátek dva, včera jsem pekla dalí dva a to jsem jeden jetě koupila a jeden dostala. Jen se zapráilo..
Není tady
Já zkouím třetí den ten jídelníček Mačingovej a zatím pohoda, ádný hlad ani chutě, veho se můe sníst kolik člověk chce a ačkoliv jsem se obávala, jídlo mi chutná.
Rodina dnes měla brsalát a vepřové řízky, na salát jsem upařila vechno najednou v parním hrnci - brambory u okrábané a nakrájené na kostičky a to byla úplná rychlovka, majonéza domácí jak u jsem tady jednou dávala fotku z mléka+oleje, pepř, sůl, líce hořčice - je dobrá a perfektně drí, od té doby co jsem ji vyzkouela tak u jsem majonézu nekoupila.
Polévka brokolicový krém + krutonky.
Není tady
Veky na chlebíčky - vlastní výroba, těsto pekárna, vlevo jogurtové těsto a vpravo s itným kváskem
Není tady
My to na venkově flákáma, take dnes "jen" úasná krkovice na pánvi, k tomu chleba a opět rajčatový salát, ten máme moc rádi, koupila jsem v Brně na Zelňáku drobný rajčata, ale ne cherry, panělský, ale u mají docela chu rajčat. Salát se povedl, krkovička byla křehká a výborná. Chleba máme rádi taky, víc ne rohlíky. Take na svátečním odfláknutém obědě jsme si náramě pochutnali. Kluci měli doma pečený maso, v sobotu jsme nakrájela na kostky bůček a krkovici, prosypala cibulí, česnekem a kmínem, nasolila, opepřila, zalila vodou a nechala v lednici, dnes to kluci upekli a myslím, e to taky stálo za to, k tomu si ohřáli zelí a bramborovej knedlík.
Není tady