29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
to děláš jako klasickej perník, jen to naliješ místo na plech do formy na bábovku ?
Já si dycky najdu na netu recept na perníkovou bábovku, je tam víc možností .
Je to světlý těsto , vypadá to jako bábovka a chutná jako perník a to se mi na tom líbí , lidi kousnou do bábovky a udiveně říkaj: to je perník!
Není tady
Pstruh na másle s česnekem
Není tady
Kuřecí stehna á-la bažant, brambory pečené v remosce, okurkový salát
Není tady
Bety napsal(a):
Včerejší koláč Lidl - dost výživný, spodek máslovo-sušenkový, hoodně máslový... při pečení máslo trošku prosáklo i dortovou formou, musela jsem ji pak postavit na plech. Ovoce jsou maliny. Lopatička po babičce - nejde vůbec ničím vyčistit, kdyby měl někdo tip na vyčištění tak přivítám, ráda ji používám....
Bety, ta dortová lopatka je stříbrná, alpaková nebo z obecného kovu?!? Podívej se, jestli na ní někde nenajdeš punc
Jestli je lopatička ze stříbra (což zjistíš podle puncu) nebo z alpaky (což je postříbřený předmět), vyzkoušej tuto radu: http://www.rady-kutilum.com/cisteni-stribra-doma-148 nebo tady: http://krasa-a-moda.porad.cz/sperky-hod … -doma.html
Jestli je lopatička z obecného kovu, zkus Sidol
Není tady
Kiaro děkuji za odpověď, lopatička bohužel není stříbrná - stříbro čistím běžně za použití kousku alobalu a prášku do pečiva, a není ani alpaková a vypadá tak trošku jako měděná nebo bronzová a zdá se mi ten kov trošku jakoby měkký a náchylný k poškrábání - leštící pasty nepomohly... ty flíčky dokonce vypadají jako by už povrch poškodily, rozrušily. Asi se to už nějak poškodilo...
Není tady
Tak to bude asi obecný kov MMCH rukojeť lopatičky je dřevěná, nebo to na té fotce jenom vypadá?!? Kdyby tam nebyla eventuelně dřevěná rukojeť, tak bych Ti ještě poradila vyvařit lopatičku ve vodě s JAREM a poté dočistit buď Sidolem, nebo Aurexem (to je vodička na čištění drahých kovů).
Já se Ti ještě pozeptám v okolí, čím by ta lopatička šla vyčistit. Je to škoda, protože je to starožitnost, kterou tipuju tak z doby I. republiky A i kdyby to vyčistit nešlo, nevěš hlavu, ta dortová lopatka je i tak hezká sama o sobě
Není tady
Je dřevěná, jar ani vodičky nefungují ani sidolux tak si myslím, že je asi načatý ten povrch - bojím se to leštit silou... já jsem toho vyzkoušela už opravdu hodně,
ona ta dřevěná rukojeť je taky notně zašlá, ale tu jsem pro změnu nečistila vůbec, jen umyla - ta by se poškrábala určitě, tak jsem to radši nechala tak.
Není tady
Já se Ti zeptám, co by se ještě dalo udělat a jestli neexistuje nějaký způsob, jak se těch skvrn zbavit. Problém je ta dřevěná rukojeť (myslela jsem si to), takže se lopatička nedá vyvařit ve vodě s Jarem. Ještě jsem se chtěla zeptat - je možné (podle nazlátlé barvy lopatičky) že je vyrobena z obecného kovu s příměsí mosazi nebo je přímo mosazná?!?
Jinak neklesej na mysli - já mám doma velký alpakový tác a na něm mám skutečně nevyčistitelnou kulatou skvrnu od nějakého hrnečku a zkoušela jsem to taky vším možným ... nejde to za živého boha dolů
Není tady
Kiara napsal(a):
je možné (podle nazlátlé barvy lopatičky) že je vyrobena z obecného kovu s příměsí mosazi nebo je přímo mosazná?!?
mně nepřipadá jako úplně mosazná, protože vypadá jinak žlutě než mosazné kliky co jsou u mamky, ale žlutavé to je... (není to zlaté )
Není tady
halušky s uzeným a zelím a halušky s brynzou a slaninou
Není tady
Tak co máte v plánu vařit na velikonoce?
V sobotu kachnu ,červené zelí,housk.knedlík (dostala jsem na ní chuť)
Já klasika v neděli br.salát řízky, v pondělí se bude dojídat.
Upeču nějaký řezy, beránka koupím biskupskýho , a mazanec mi upekla mamka.
Není tady
dusička napsal(a):
Tak co máte v plánu vařit na velikonoce?
V sobotu kachnu ,červené zelí,housk.knedlík (dostala jsem na ní chuť)
Já klasika v neděli br.salát řízky, v pondělí se bude dojídat.
Upeču nějaký řezy, beránka koupím biskupskýho , a mazanec mi upekla mamka.
zatím netuším, vzhledem k tomu ,že hodlám výletit, tak bude to co mi nabídne jídelní lístek.
dneska když je ten velký pátek budou špagety a sýrová majda, pak zadělám na mazanec a upeču ovčinec - vidím to tak na stádo 4-6 kousků
Není tady
Zítra kuřecí roládu a jarní bramborový salát, v neděli jako u dusičků kachna, zelí, knedlík a v pondělí nádivku s novým bramborem a zeleninový salát.
Není tady
Bety napsal(a):
Kiara napsal(a):
je možné (podle nazlátlé barvy lopatičky) že je vyrobena z obecného kovu s příměsí mosazi nebo je přímo mosazná?!?
mně nepřipadá jako úplně mosazná, protože vypadá jinak žlutě než mosazné kliky co jsou u mamky, ale žlutavé to je... (není to zlaté
)
Bety, ještě bych to zkusila vzít octem. Mám s ním dobré zkušenosti při čištění takových těch ručně tepaných orientálních talířů, které jsou taky z divně žlutého kovu, tak držím palce.
Není tady
myslíš jenom tak šudlit nebo polít horkým nebo to namočit? Mohla jsem to polít když jsem vyvařovala konvičku ale nenapadlo mě to.
Není tady
Já mám takové cukání že zkusím 28 denní detox podle Antónie Mačingovej, však měsíc bych to mohla vydržet? Zkusila jsem vyměnit snídani - místo tlustého krajíce (2ks) chleba se vším možným nebo nějakých sladkých rohlíků apod. jsem si udělala mrkvový salát (mrkev, jablko, rozinky, ořechy, med + možno špetka skořice) kupodivu mi to pečivo nechybělo, snídala jsem to dva dny a v pohodě. Ale jedu zítra na celý den na výlet tak s tím začnu až - původně jsem myslela v úterý, ale možná začnu už v neděli...
je tady někdo kdo už zkusil? zatím nakukuju na diskuzi na Dámě...
Není tady
Dnes rizoto z vepřovým masem a vývar z kostí s játrovýma knedlíčkama
Není tady
Včera vepřový plátek, opečené brambory, volské oko, rajčatový salát, dnes grilované kuře a bramborový salát, táč s ovocem
Není tady
u nás včera ražničí, dneska kuře s nádivkou.
Není tady
Včera česnečka a zapečený chřest se šumkou a parmezánem, dnes šparglová polívka a hlavička s úzeným, zítra asi upeču jehnečí kýtu, teda pokud se mi bude chtít vstávat .
Není tady
Bety napsal(a):
Já mám takové cukání že zkusím 28 denní detox podle Antónie Mačingovej, však měsíc bych to mohla vydržet? Zkusila jsem vyměnit snídani - místo tlustého krajíce (2ks) chleba se vším možným nebo nějakých sladkých rohlíků apod. jsem si udělala mrkvový salát (mrkev, jablko, rozinky, ořechy, med + možno špetka skořice) kupodivu mi to pečivo nechybělo, snídala jsem to dva dny a v pohodě. Ale jedu zítra na celý den na výlet tak s tím začnu až - původně jsem myslela v úterý, ale možná začnu už v neděli...
je tady někdo kdo už zkusil? zatím nakukuju na diskuzi na Dámě...
Po takový snídani bych měla šílenej hlad a určitě bych ve finále snědla víc než jindy potom .
Když chci jíst zdravě , jím rejžovej chleba s něčím a zeleninku k tomu , rýže má jin energii , takže se člověk čistí a uzdravuje vevnitř.
Léčitelka v EZO vždycky říká lidem, co jsou překyselení : Rejži, rejži a zas rejži s něčím (vařené maso, lehce dušená zelenina, ovoce ).
Dnes byla klasická kachna s červeným zelím a knedlíkem.
Není tady
já nic..jdeme k rodičům na oběd.Bude sekaná a salát. včera bylo filé a smažený květák s bramborovou kaší.
bochánky jsem pekla v pátek dva, včera jsem pekla další dva a to jsem jeden ještě koupila a jeden dostala. Jen se zaprášilo..
Není tady
Já zkouším třetí den ten jídelníček Mačingovej a zatím pohoda, žádný hlad ani chutě, všeho se může sníst kolik člověk chce a ačkoliv jsem se obávala, jídlo mi chutná.
Rodina dnes měla brsalát a vepřové řízky, na salát jsem upařila všechno najednou v parním hrnci - brambory už oškrábané a nakrájené na kostičky a to byla úplná rychlovka, majonéza domácí jak už jsem tady jednou dávala fotku z mléka+oleje, pepř, sůl, lžíce hořčice - je dobrá a perfektně drží, od té doby co jsem ji vyzkoušela tak už jsem majonézu nekoupila.
Polévka brokolicový krém + krutonky.
Není tady
Veky na chlebíčky - vlastní výroba, těsto pekárna, vlevo jogurtové těsto a vpravo s žitným kváskem
Není tady
My to na venkově flákáma, takže dnes "jen" úžasná krkovice na pánvi, k tomu chleba a opět rajčatový salát, ten máme moc rádi, koupila jsem v Brně na Zelňáku drobný rajčata, ale ne cherry, španělský, ale už mají docela chuť rajčat. Salát se povedl, krkovička byla křehká a výborná. Chleba máme rádi taky, víc než rohlíky. Takže na svátečním odfláknutém obědě jsme si náramě pochutnali. Kluci měli doma pečený maso, v sobotu jsme nakrájela na kostky bůček a krkovici, prosypala cibulí, česnekem a kmínem, nasolila, opepřila, zalila vodou a nechala v lednici, dnes to kluci upekli a myslím, že to taky stálo za to, k tomu si ohřáli zelí a bramborovej knedlík.
Není tady