3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Po 20 letech bezdětného manelství (2 samovolné potraty v 18 a 34 letech kvůli stresu) je mi 44 let, nyní u tastně rozvedená. Partner po dvou letech souití není proti ale mám strach. Po fyzické stránce jsem v pořádku i podle mého gynekologa.
Není tady
koukni na Báru Basikovou..měla mimčo ve 47letech...pokud se na to cítí,tak proč ne?
Není tady
Lenys, ja bych se toho nebala mi rodice me meli v 41 letech a bratrance porodila moje teta ve 45 letech a vsechno je v naprostem poradku
Není tady
pokud se na to cítí - psychicky připravená na nevyspání atd, tak do toho jděte přece miminko je to nejkrásnějí a je-li milované tak je přece uplně jedno kolik je rodičům !
Není tady
Proč ne...ale pokud má sama u teď pochybnosti... udělje si soupisek + a - ...strach má konkrétně z čeho? Z průběhu těhotenství, prvních pár let malého, co bude za 20let, ...?
Není tady
Já osobně bych do toho u nela. Ve 44 letech mi to přijde dosti riskantní,nehledě na to e a bude prcek maturovat tak by mi bylo cca 62let a toho se v dnní době člověk nemusí ani doít. Ale i po fizické stránce bych měla stach e bych dítko nestíhala. Co třeba a bude chtít učit jezdit na kole, na bruslích???
Ale je to jen a jen můj názor.
Není tady
S těmi bruslemi atd. - je mi 49, mám dvouletého vnoučka a rozhodně se chystám jezdit s ním na inlinech a učit ho i jiné takové věci. O fyzické kondici to tolik není, spousta en v padesáti (mě nevyjímaje) je na tom fyzicky lépe, ne leckterá (obézní) dvacítka.
Jen - Lenys, nerozumím tomu, co řeí. Myslela jsem si, kdy zakládá vlákno, e u těhotná jsi. Ve tvém věku je čím dál tím minimálnějí ance otěhotnět.
Upravil(a) majkafa (16. 3. 2012 22:02)
To chces zkouset prirozene nebo skrz IVF? Bohuzel sance otehotnet prirozene je v Tvem veku statisticky jiz velmi mala a rizika jsou naopak vyssi. Ale biologicky versus kalendarni vek mohou byt dve ruzne veci. Preji Ti at Ti to vyjde.
Ja nesouhlasim s nazorem, ze materstvi 40+ je proti prirode (pokud to vyjde, tak to tak asi ma byt, ne?) Nase prababicky taky rodily nezridka az do prechodu.
Na druhe strane bych urcite podstoupila veskera vysetreni na odhaleni pripadnych vyvojovych vad a dukladne zvazila vsechna rizika (ne vsechny vady jsou pri techto vysetrenich detekovatelne).
Není tady
Lenys, nad prvním dítětem, pokud má vhodného partnera bych vubec nepřemýlela... ivot bez dětí je smutný. Tedy pro mě:-)Já mám děti 3, dvě dospělé jedno 3-leté a chtěla bych jetě jedno. Je mi také 44.Dneska je u spousta vyetření v ranném těhotenství, které ukáí, zda je vechno v pořádku či ne... Mám kolem sebe jetě dvě zblázněné čtyřiačtyřicítky:-)Největí problém bude asi otěhotnět. Take drím palce!
Není tady
A kolik je partnerovi? Pokud je v podobném věku jako ty, la bych do toho. Není to jetě tak pozdě. Moje maminka bohuel zemřela v 60ti letech, ale to nikdo neví, v kolika zemře. Můe tu být jen do 50ti, někdo klidně do 90ti let. Pokud jsi na tom fyzicky jako Majkafa, e klidně bude s dítkem řádit na inlinech, tak bych do toho la.
Není tady