3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
ZIMNÍ MAMINKY
katerffina
věk 37 let
doma Pavel (14) Jakub (13)
3. mimčo na 1. pokus
Matyá se narodil 37+5, 21.11.2011 v 20,20 hod, 3120g, 49 cm
Myka3
1. mimčo
Elika se narodila 26.11.2011 3270g, 47 cm
Elleonorka
věk 29 let
1. mimčo - vylo na poprvé
//1.4.2011 14.4.2011
Adélka se narodila 39+0 28.11.2011 v 20,54 hod. 3530g, 50 cm
Enn
doma Elika 6/09
Ondra se narodil 35+5 29.11.2011 v 5,47 hod. 2850g, 49 cm
alexxandra
věk 29 let
doma Mikuláek 5 let
2. mimčo chtěné
// 25. 3. 2011 4. 4. 2011
Emička se narodila 40+0 1.12.2011 v 23,14 hod. 2910g, 49 cm
Speedy81
věk 29 let
doma Simonka 11/08
2. mimčo po 10 měsících snaení
// 23. 4. 2011 13. 5. 2011
Viktorka se narodila 36+0 3.12.2011 v 2,54 hod. 2790g, 45 cm
gall
věk 33 let,
doma Vojtíek 10/09 z IUI
2. mimčo bez snaení
// 29.3.2011 11.4.2011
Johanka se narodila 40+4 6.12.2011 v 9,10 hod. 3410g, 51 cm
Blackie25
věk 28 let
doma Matyáek 13. měsíců
2. mimčo bez snaení
// 26. 4. 2011
Honzík se narodil 39+6 1. 1. 2012 v 00,01 hod. 3430g, 49 cm
Ifka1
věk 29 let
doma Lukáek 1/09
// 25.4.2011
Emička se narodila 40+1 4.1.2012 v 4,31 hod. 3740g, 51 cm
janinka_v
věk 30 let
1. mimčo
snaení 4 měsíce
// 20. 5. 2011
Krytůfek se narodil 38+4 5.1.2012 v 6,00 hod. 3300g
Kacc
věk 27 let
1. mimčo chtěné 2. 5. 2011
Alexander se narodil 38+5 10.1.2012 v 0,03 hod. 2950g, 50cm
Korin
věk 30 let
1. mimčo
Tomáek se narodil 39+0 10.1.2012 v 8,50 hod. 3580g, 51cm
Kaly
věk 25 let
1. mimčo
Matyá se narodil 39+6 15.2.2012 v 12,51 hod.
Ivule
věk 37 let
doma Luká 1995 a Matyá 2006
3. mimčo na třetí pokus
Krytůfek se narodil 41+0 28.2.2012 v 17,00 hod. 3930g, 54cm
tabulka velikostí
http://www.rajmiminek.cz/stranka-tabulk … ro-dti-182
Upravil(a) gall (15. 3. 2012 20:54)
Není tady
Jeeee! Ahoj v novém chlívku
Holky, zatim jen rychle pozdravim a napíu nejnovějí info. Pak a dočtu starý chlívek, napíu víc.
My plně kojíme celou dobu. Kdy bylo málo mlíčka ze začátku skvěle mi pomohla několikadenní kúra kojícím čajem (ale funguje jen ten s 30% jestřabinou lékařskou - aspoň ze zkuenosti - Megafyt).
Dneska nae první očkování - nějaká pneumonie nebo co! (kdy začal brečet myslela jsem, e umřu)
ale je v dobré náladě a spí. Váha: 5120g, 60cm. Na dalí kontrolu jdeme a za měsíc, díky bohu - u doktora bylo spoustu nemocnejch chrchlajících dětí, a se i z toho jeily chlupy. Musela jsem Alexandra místo v čekárně nechat v autě, aby něco nechytl.
Včera jsme byli celý den na mezinárodní kávě a na návtěvách, viděli jsme spoustu tetek a kámoek. Dneska jsem si nakoupila supr nový hadry, to je hned lepí pocit!
Není tady
My se taky hlasime po navsteve doktorky. Krystof ma 5060 g a 60 cm. Pekne ji to tam pocural :-) od vcerejska ma na prdce dva cerveny fleky az temer do krve a vubec cerveno kolem konecniku, tak pry kvasinky a mame mazat canestenem.
Dneska jsou asi nejaky erupce na slunci, ze ty deti tak zlobi. To nase teda uz od vcerejska. Trvalo mu vecer asi hodinu nez usnul, furt brecel, ale asi to bylo tim, ze nemel svuj ritual a jeste me namichla tchyne, tak to asi ze me citil...
Není tady
Tak Mates u je protivný tři dny.
Není tady
Taky zdravím v novém. Moje dítě je nemilostivé u nějaký týden, či co. Nevím kde mi hlava stojí, neznám datum, měsíc, ani jméno prezidenta. A je mi to vechno jedno. To je tak, kdy někdo prohlásí, e jeho dítě u netrpí na prdíky a začíná hezky spát, ha, ha, směji se ironickým, truchlivým smíchem. Mates prdí, prdí a prdí. A krká. A řve.
ALE! :-) Dnes přila Manduca a zkuební balení Flipek. Kalhotky a plína. No a abych to zkrátila, jsem hodně překvapena - v dobrém. Plácla jsem na tu plínu jetě flísovou separačku a připadalo mi to vechno, ač pročůrané, stejně suchovlhké jako pamperska. Tak teď budu střídat, abychom neuhnali nějakou opruzeninu a uvidíme. Máme jetě nějaké Babylucky, ale nevím, jaká strana jde na prdku. Bílá, nebo vzor? Vechny zdravím, Mates fňuká, jdu pečovat.
Není tady
Ahojte, nae údaje jsou 58 cm a 5000 g. Dneska odběr krve, doktorce se nezdála barva, pořád vypadá celkem opáleně. Brala ji z hlavičky, trefila se krásně. Prevítě si z povinnosti zařvalo a pak usnulo, take ho sestra musela lechtat, aby se mu zvýil tlak a líp to kapalo (neucpala se jehla). Marná snaha, ale natěstí se neucpala. Není to ovem zrovna pěkný pohled. Výsledky zítra. Taky nás posílá na rehabilitaci, prý oslabené zádové svalstvo a asymetrie. ádnou asymetrii na něm teda nepozorujeme, svalstvo nedokáu posoudit.
Zrovna ve 2 měsících se naučil nový druh pláče, zni, jako bychom ho čtvrtili. Četly jste Prevíta od Simona Bretta? Něco podobného popisuje, musím se podívat, v jakém věku.
Zatím nevidím ádnou snahu o převracení. Vidím dítě, které je té poslední dobou večer protivné, protoe se nemůe vyprdět nebo vykajdit. Pouíváme baby calm, myslím, e pomáhá. Zkoueli jsme i Lefax a Espumisan (stejná účinná látka, akorát Lefax můou i ti nejmladí), pozitivní efekt jsme taky pozorovali. Konečně jsem přila na to, e si odkrkne fakt jen na bře.
Musela jsem probrat oblečení, v hodně overalcích vel. 62 nenatáhne nohy, s bodýčkama problém nemáme. Mám na ně stejně extendor, protoe jedeme převáně v látkovkách. Katerff, flipky jsou ok, doufám, e vám sednou. Na vedlejím vlákně jsem řeila noční protékání (ale tenhle problém máme jen my a Mari). Vyřeila to dovnitř druhá plína na novosklad, nebo plína v zavazovačce. Mám 6 stay dry vnitřků a jinak do nich dávám kikko lux čtverce s krama íňkou. Vím, e ses neptala ale prostě jsem ti to musela sdělit
Do manduky jsem mladého pána strčila jednou, děsně řval. Na átek jsem nenala odvahu, asi u na něj bude moc těký - mám elastický. Váete kolíbky nebo u vertikál?
Jinak kočár máme Inglesinu magnum a manelovi s domácností pomáhám
Není tady
Pomooooc, to dite je presny jak hodinky: ve dve mliko, pul pata dudlil a pul sesta vstavacka. Ani o minutu dyl...
Ja ty latkovky nejak nezvladam, mam blby pocit, ze ho v tom nechavam dlouho, ale kdyz usne, tak ho kvuli tomu nebudu budit. Ale treba na to jeste dojde. :-)
Korin, ja vazu na vertikal od narozeni, poprve mu byl tyden. U nas Manduca frci, asi dvakrat taky rval, obcas se chvilku vzpouzi, ale pak vytuhne.
Není tady
S látkovkama před vema smekám, já to měla taky kdysi v plánu, ale nějak jsem se k tomu nedostala
Korin taky váu vertikál. S manducou to nevzdávej, Johanka taky není nadená hned od začátku. A v kočáru taky vozí i kdy tak dítě občas řve.
a musíte cvičit Vojtovku?
jo a v breku jsme taky postoupili na dalí level
my byly zase včera na kontrole na rehabilitaci a pořád se to nelepí, musím s ní cvičit kadé tři hodiny, to nemám anci dát pořád neumí správně kopat nohama, kope hodně zeiroka jak měla ty nohy v dečce a nedokáe zvednout prdku a kolena k břichu
tím pádem ani nějaké otáčení nehrozí, říkala mi e oni musí zvednout nohy přetočit prdku na bok a pak jde i zbytek těla. U nás to jde naopak, jde hlava a prdka je furt na rovno. A pak se vzteká e jí to nejde
Jani s těma opruzeninama je to opruz Vojta měl taky jednou hodně červenou a nejvíc pomohlo větrat a jednou jsem prubla i fén a mizelo to před očima
u nás se u nespí odpoledne, nechápu to ale budí se po deseti minutách, kdy jí uhoupu tak zase usne ale za deset minun nanovo. A jak mají oba tu rýmu tak nechodíme ven a je to znát. Odpoledne od čtyř vý bych je nejradi oba vystřelila na měsíc
Není tady
Gall, nechci tě zrazovat od bohulibého cvičení, ale, nic si z toho, co říká rehabilitační nedělej, pt. nám např. do poslední chvíle říkala, e je ve patně, e nevidí ádné zlepení a dokonce nad Pavlíkem několikrát smutně kroutila hlavou. Kdy nás propoutěla ze svých spárů, musela jsem ji utěovat, e Pavel je "jak dobré víno, e zraje pomalu, ale pak to bude stát za to" Jen se truchlivě usmála. Natěstí před námi chodila Down holčička, take jsem se cítila o něco méně postieně a retardovaně. Samozřejmě je Pavel dnes normální, jak u jsem několikrát psala. I kdy sám stál a kolem estnácti měsíců. A pořád říkali: ochablý, křivý, líný, ploché nohy...Kecy, kecy, nakonec jsme přestali vude chodit a byl klid. Teď jsem ho nechala zkontrolovat na rehabilitaci, kam jsem chodila já a je úplně ok. Take se neboj. Jo a Mates taky zvedá jen nohy, ale zadek ne, a taky se nepřetáčí. A ví proč? Protoe má ten zadek moc těkej.
Korin, děkuju za info, Prevíty jsem četla preventivně za těhotenství, teď čtu Hal. Pavlowskou (kde má bejt to"w"?) Proč jsem se neoběsila? a tak :-D Mates byl zatím obrácený Prevít. U od buňkovského věku dělal ve podle průměrujících tabulek. Dokonce se i na doktorku usmál, aby neřekla. Je akurátní po svém tatínkovi. Bojím se, e si bude skládat komínky a rovnat bačkůrky u od tří let Jo a Mates mi často protéká i v Premium Care Pampers, Active Baby, Huggies. Proto jsem začala kupovat gumové kaátka. A následně mne zase zlákalo látkování, i kdy jsem ho u skoro vzdala. Vertikál váu asi od týdne věku. Co je novosklad? Mám nějaké čtvercové plíny, ručníky malé z Ikea, disany dvě a ty BLucy.
Jani ta Manduca vypadá super, ale taky mi v ní docela protestoval. Taky nevím, kde se to po stranách utahuje a budu muset nosit ty popruhy kříem. Jdu se kouknout na nějaké videjko, bude-li.
Ten čas mi tak rychle letí
Není tady
Ahoj holky.
Tak ná otesánek přibral od proputění z porodnice 1/2 kila!Take tak za 10 dní....Zítra jdeme na kyčle,protoe přítí týden tam nejsou,tak uvidíme.
Gall,v tabulce máme trochu chybičky,Krytůfek se narodil 41+0 a váil 3930g,ne 2930g,jestli můe,tak nám to prosím oprav,moc děkujeme,pa pa.
Není tady
Kat, Manduca se dá utáhnout na dvou místech, podobně jako batoh tam kde končí látka a začínají klasický popruhy, tj. u tebe v podpaí a pak jetě na ramenách, tam má taky přezky a kdy to dotáhne, tak se ti to jakoby nad prsy nakrabatí. A vzadu zapne tu pojistku co drí popruhy u sebe. Já to zkouela překříeně a vadí mi to.
Jo a jestli ti Mates řve: dává mu noičky ven nebo dovnitř? Jestli ven, tak mu moná vadí to roztáhnutí, tak mu je normálně oupni dovnitř.
Jednorázovky se nám nejvíc osvědčily z DM Babylove. Přijdou mi méně umělé a víc vycpaný.
Gall, myslí, e uiju i mikinu nebo vestu na noení? Na bundu bude zachvilku teplo...
Upravil(a) janinka_v (15. 3. 2012 11:23)
Není tady
Korin elastik by jeste mel jít tak do těch 8kilo odhadem, ne se začne prověovat. Manduku kdy mám Jú na břie dávám popruhy kříem, jinak mám pocit e to není ono. Ale zkusím to zas u normálně jako batoh, Julka u je větí. Jinak na zádech kdy jí mám tak to mám popruhy normálně.
Jani - kdy dítě spí, a má látkovku, fakt nebudím. na noc jsme teda začali dávat plastačku přiznám se. Ale na denní spánky je v plíně 3h třeba a ok. Kdy bdí tak přebaluju prostě jak zjistím, e je počuranka, třeba za 20min po přebalení no..
Není tady
Návod na novosklad (novorozenecký sklad): tady Snapku pod flipky nepouívám.
Jestli budemem cvičit a co, se dozvíme přítí týden. Jsem moc zvědavá, jestli tam taky uvidí asymetrii, protoe nevím, na kterou stranu má být (mé dítě je toti dokonalé ) a ve zprávě to není napsané.
Co se týká různých zčervenání a pupínků pod plínou, tak nevidím rozdíl mezi látkou a jednorázovkou. Nejdřív jsem měla těké výčitky při kadém droubounkém maloploném začervenání, ale pak se nám to stávalo i s pamperskou. Myslím, e to není dané ani tak frekvencí přebalování jako individuální citlivostí té které prdélky Přebaluju i v noci, protoe by pročural cokoli. Látkovky s více dětmi si nedovedu představit. Taky si nedovedu představit mít více dětí
A teď to zakřiknu, ale - venku v kočáru mi neřve (zatím ). Nicméně to není důvod, nenavyknout ho na noení, hrozně jsem se na to v těhotenství těila a teď jsem úplně nemoná. Jsem v tom dost nejistá, e mu neetrným nandáváním něco udělám... Vdycky si říkám - zítra - a pak skutek utek.
Není tady
Jo tak k neetrnému nandávání: včera hurá, jdem zkouet tu manducu. Nejdřív vsedě, nějaký chabý pokus s novorozeneckou vlokou, pak řev. Ven z manducy, jdu se podívat na návod a koukám, paní větí dítě nandává ve stoje zapřiplácnuta. Tak v touze být fríkulka nejrychlejí, co bych rozepínala ramena?, oupla jsem ho tam, jako do kapsy. A čtu, e je nutné dítě co nejvíc setřást zadkem dolu. Tak třesu, tahám, rvu. Mates dost nespokojený a znechucený. Najednou koukám, e jeho nohy trčí ne dole do stran, ale nahoře, zapřené o ty horní utahovátka Dokonale podsazeno
Chudinka.
Není tady
Chudak Mates mel kolinka pomalu za hlavou :-))) ale nic si nevycitej, ja kdyz se mi Manduca dostala do rukou, tak jsem si taky myslela, ze tam budu rvat dite uz do zapnutyho... Vsak oni vedi, proc tam ten navod davaji.
Ad novosklad: sedely jsme nad tim s mamou a nedokazaly pochopit. Ale po pulhodine se zadarilo :-))
Není tady
Ahoj holky. Tak já jsem si na to noení pořídila jakýsik baby vak. Na nějaké vázání atku fakt nemám nervy. :-) Jinak Mates dostal nad postýlku kolotoč. Tak furt kouká. Dneska se snail ručkama trefit myičku, ale nepodařilo se. Ale hlavně já u mám od 12 klid protoe je zabavený.
Tak jinak nás čekají zítra sono ledvin a v pondělí neurologie.
Není tady
Holky, já jak jsem ze začátku nosila, tak jsem teď úplně přestala. Hrozně mě z toho bolí záda, e se večer nemůu ani pohnout (se zádama mám obecně problémy celej ivot - skolioza, lordoza, kifoza...proste vechno).
Snad bude chtít potom sedět třeba v manduce u tatínka, kdy půjdeme někam na procházku.
Dneska je super počásko, co? Na sluníčku jsem naměřila 23C. Byli jsme celý odpoledne v parku na procházce. Malej vdycky skvěle spí s dudlíčkem, ale kdy ho nemá je to katastrofa. No a co myslíte, e se mi stalo 3 minuty po vystoupení z auta. Alex dudláka vyplivl rovnou na zem u jezera, kde serou kachny. No, tak jsme byli bez dudlíku...a pěkně mi to vosolil: spánek co 10 minut střídal tesklivej nářek po dudlíku.
Hele, v čem jezdí mimino po tom, co se nevejde u do korbičky v kočárku a na golfky je jetě třeba malý???
Není tady
Jo a holky,
pro ty, co trpí prdíkama a nechtěj to řeit farmakama (teda těma kapkama) doporučuju po ránu snídani (musli nebo ovesnou kai) s čerstvym zázvorem. Po několika dnech skvěle řeí plynatost u miminek a tím pádem sniuje mnoství řevu.
Mám vyzkoueno
Není tady
Kacc, ve sporáku... Myslím, e někdy kolem esti měsíců... Teoreticky, pokud sporák nejde úplně do lehu, by dítě mělo být schopno u samo sedět, ale je to sci-fi.
Na dudlík si pořiď takový ten úchyt - připne mu to na oblečení a nehrozí pád...
Není tady
Já dávala do sporáku a kdy u Vojta seděl, někdy okolo 8 měsíce. Ale my měli (máme) blbej kočár Záleí jak je ten sporák udělanej.
Jani s tou vestou na noení - nevím jestli se vyplatí jí pořídit, já myslela e má taky susseskinder, tu můe rozdělit na mikynu. Ale myslím e mykinu moná jo, přece jen jaro a podzim budou nechodiči, i dalí jaro moná, podle mě jí uije. A prodat jí můe vdycky.
ten novosklad, to je teda něco máte jetě můj větí obdiv jestli jste schopné toto dát dohromady
Kat chudák Mates mu vyvrátí nohy a má vidět jak já nahazuju Vojtu na záda do Pandy
to je komedie. A Vojta do toho křičí hyje koníčku hyje
a kdy jsem ohnutá sedne si mi na záda fakt jak na koně
ale bohuel poslední tři dny je to jediný způsob jak já můu uspat odpoledne Johanku na chodbě ani by mi u toho podupával a pořvával a u se 2x zadařilo e i on u toho usnul
Kacc tady tak teplo nebylo ale v sobotu má být 20 tak to dnad dojde. My jdeme na vítání občánků, u jsem přeehlila atečky, zítra jí to musím vyzkouet
já mám ráda zázvorovej čaj, kdy mě bolí v krku je to nejlepí
Není tady
Taky máme dudlíkového závisláka. Kdepak ortodontický dudel, jedině rovný! Jene nemá ádný krouek, existuje uchytidlo i na tenhle typ? Zkusím pohledat.
Kamarádka mi doporučuje pořídit stínítko na kočár, prý slunečník je na prd. Máte s tím či oním zkuenost?
Zázvorový čaj taky miluju, s trochou medu a citronovou ávou.
Není tady
Dneska byly výsledky krve - máme loutenku z mateřského mléka, ádné drama, ale pro jistotu máme odloené očkování a po kontrolním odběru za 14 dní.
Není tady
Ani jsem netuila, e nějaká taková loutenka můe být! Z mléka?
Jako stínidlo jsem dneska pouívala plínu přes kočár. Ale taky uvauju o něčem takovém, ale spí ne stínidlo bych chtěla něco jako síku jemnou...proti hmyzákům broukům komárům a vosám. Ovem určitě nechci nějakou umělohmotnou...moc by se mi líbilo, kdyby byla z něčeho přírodního. Nevíte některá o něčem? (nějaká hedvábná látka nebo něco takového?) Co jste pouívaly vy kdy mimčo třeba spalo na terase (balkoně, nebo zahradě).
Jeee, vítání občánků! - to je nostalgie...tady něco takovýho asi nemaj. Taky bych ráda la, Gall
Jani, super poznámka s tim úchytem na dudlík. To mě nějak nenapadlo...taky kdy to člověk nevidí v obchodě, tak si na to jen tak nevzpomene. Přítě a pojedu, zaměřim se na to a koupim si ho! Vychytávka!
Jooo, zázvorovej čak taky dobrej a kdy se udělá hodně silnej, tak se po něm prej super hubne. ( a na hubnutí je jetě mátový čaj, ale ten zas je patnej na kojení).
S tim kočárkem mě to tak jako dneska napadlo...v čem budem jezdit třeba v pěti měsících. Pochybuju, e se jetě vejde do kočárku a na sporáka bude zas asi jetě moc malej.
Není tady