18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
koniklec napsal(a):
Zapíu (si) sem jen pár bodů - mylenek, které mě napadly behem dneního dne....
Chci a můu být na sebe hodná. Stačí, co jsem si dosud vyslechla od mámy, nemusím být sama na sebe stejná.
Právo na svůj ivot mám jenom já. Nikdo nemůe rozhodovat o tom, jestli můj ivot má či nemá cenu. Ani ten, kdo mě porodil. Kdyby to tak nebylo, byly by vrady vlastních dětí povolené.
Od doby, co jsem se odstěhovala od rodičů se můj ivot postupně zlepuje. Dostala jsem se z poruch příjmu potravy (anorexie/přejídání), definitivně přestala kouřit, zbavila se sociální fobie. Navázala jsem skvělý vztah. Nala si několik kamarádek. Začala se věnovat tomu, co mě naplňuje a baví. Dokáu zapadnout mezi lidi a nebýt za "mimoně".
Zjistila jsem, e můu být astná a spokojená. e můu ít normální a príma ivot.
Moje intuice a přesvědčení o správnsti/nesprávnosti nějakého rozhodnutí mě jetě nikdy nezklamalo. UMÍM leccost vyřeit a zařídit.
Jsem velice astná. Stačí vyřeit pár drobných praktických záleitostí - a já vím, které to jsou a jak je vyřeit. Nemám depresi.
Jediný můj problém momentálně je, jestli získám titul ing. nebo zůstanu "jen" bakalář. To opravdu není problém, který by mě měl ohroovat na ivotě.
Výsledek - nejsem nesamostatná. Nejsem ani postiená. Nemám ádnou poruchu, nejsem aspociál, ani uječená hysterka. (tj. ve, co jsem "byla" doma)
Během posledních let se mnou mluvili asi 4 psychologové. Z toho u dvou jsem byla v dlouhodobé individ. terapii, u jednoho na skupinové. Ani jeden z nich neměl nejmení pochybnost o mé "normálnosti". Naopak ode vech se mi dostalo velmi pozitivní zpětné vazby. Hodně pozitivní zpětné vazby se mi dostává i od lidí, se kterými se setkávám....upřímně mě to velmi překvapuje, sama si nijak sympatická nejsem .
Jediný, kdo má o mě pochybnosti je moje matka - a o té mám zase váné pochybnosti já (a nejsem sama).
Konikleci, to je vechno moc fajn.
S tou maminkou a blízkými je to vdycky svízelné, protoe to jsou ti, kteří ti nastavují normu, to jsou tví normotvůrci.
Nevím, jestli jsem tě kdysi správně pochopila - psalas o hnusném chování tvého příbuzného, či příbuzných k tobě a (podle mě) neadekvátní reakci tvé maminky na tuhle věc. Jak píu, moná dezinterpretuju a nechci ti zamořovat mozek, ale myslím, e pokud to takhle je, bude to muset vyřeit a pravděpodobně vyjevit, pokud nechce, aby ti to sedělo za krkem a občas seskočilo a podrazilo nohy.
Není tady
sahleb napsal(a):
novavila napsal(a):
Protoe tvůj psychiatr je na baterky, tyhle propady bude mít celej ivot a těhotenstvím se to zhorí, protoe hormony vdycky zhorují psychický reakce .
Tvůj psychiatr ti klidně předepíe neurol , co ádnej solidní vzdělanej doktor neudělá ,aby napsal 25 letý holce neurol .
Znova říkám , já neměla ZDALEKA takový potíe jako ty a dnes mám ID po dětech .
Kadopádně to bude zajímavá situace , a se tam nastěhuje a pořídíte si děti , ráda si o tom přečtu .Co ta zloba? Jak vis co ma Vilemina za diagnozu? jak vis, ze se to tehotenstvim zhorsi? Mimochodem, kazdy ma svuj prubeh nemoci, vse je urcite individualni. A stejne nevis jake ma Vilemina stavy.
Ne, e kadý má svůj průběh nemoci, Vilemína má potíe které jsou neměnné a vdycky je bude mít , jaksi se v to vyznám líp ne ty , celej ivot se v tom prostředí pohybuju .
To co tu popisuje celý roky, není dystymie . A vím přesně jaké má potíe, protoe je tu u 50 krát podrobně popsala . Kadá taková psychická porucha se těhotenstvím a kojením vdycky zhorí.
Není tady
Bramborka napsal(a):
S tou maminkou a blízkými je to vdycky svízelné, protoe to jsou ti, kteří ti nastavují normu, to jsou tví normotvůrci.
Nevím, jestli jsem tě kdysi správně pochopila - psalas o hnusném chování tvého příbuzného, či příbuzných k tobě a (podle mě) neadekvátní reakci tvé maminky na tuhle věc. Jak píu, moná dezinterpretuju a nechci ti zamořovat mozek, ale myslím, e pokud to takhle je, bude to muset vyřeit a pravděpodobně vyjevit, pokud nechce, aby ti to sedělo za krkem a občas seskočilo a podrazilo nohy.
Velmi volně přeloeno si to pamatuje správně - vak jsem taky konkrétnějí verzi tady nepsala. Tuhle "aféru" mám u probranou tam i zpět, nejen sama se sebou, ale hlavně "nahlas" s psycholokou. Výsledek je pro mě ten, e jsem v tom byla zcela nevinně. To je podstatné. Nijak mě to u nestraí, take moc není, kde bych to jetě vyjevovala
Není tady
Vilemína napsal(a):
Konikleci, tvé podpory si moc váím.
Jak pokračuje s diplomkou? Mně včera zastřelili Mussoliniho, Hitler a Goebbels spáchal sebevradu, Američani shodili dvě bomby - na Hiroimu s Nagasaki a vůbec - je po válce . Dnes jsem nepokročila - doučovala jsem, čistila klece a měnila podestýlku křečkům. Jetě se teď chystám pozjiovat něco o Lebensborn, ne půjdu spát. Zítra mě čeká "upír", snad se mi neudělá patně, u dvakrát jsem při odběru krve málem omdlela. Večer mám jógu a pak dávají Pevnost Boyard, u toho vdy vyívám.
Tak to má pohodu, kdy jsi u vechny odkrouhla . U nás se investuje do zbrojení, zabíjejí se prezidenti a sniuje se index demokracie .
Na upíra drím palce, koukej radi jinam...ale mě se to radí, já jsem úchyl, co se zájmem sleduje vlastní ruku, jake se to ten odběr dělá .
Není tady
majkafa napsal(a):
konikleci, to jsou samé pozitivní mylenky, co sis sepsala.
Jen bych řekla k tomu závěru - jediný, kdo je pro tebe důleitý a má o tobě pochybnosti, jsi ty sama. Nepochybuj o sobě. Čti si ve slabích chvilkách, co sis tady vypsala. Jsi ikovná mladá slečna.
Svou matku přijmi, jaká je. Ona to prostě lépe neumí. Odpus jí to.
Nenechej se jí sráet dolů. Netrap se tím, co ti říká.
A to já se absolutně nezlobím. Ani by mě nenapadlo na nějaké zlobení plýtvat energií. Jen chci mít pokoj .
Není tady
koniklec napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Nevím, jestli jsem tě kdysi správně pochopila - psalas o hnusném chování tvého příbuzného, či příbuzných k tobě a (podle mě) neadekvátní reakci tvé maminky na tuhle věc. Jak píu, moná dezinterpretuju a nechci ti zamořovat mozek, ale myslím, e pokud to takhle je, bude to muset vyřeit a pravděpodobně vyjevit, pokud nechce, aby ti to sedělo za krkem a občas seskočilo a podrazilo nohy.Velmi volně přeloeno si to pamatuje správně - vak jsem taky konkrétnějí verzi tady nepsala. Tuhle "aféru" mám u probranou tam i zpět, nejen sama se sebou, ale hlavně "nahlas" s psycholokou. Výsledek je pro mě ten, e jsem v tom byla zcela nevinně. To je podstatné. Nijak mě to u nestraí, take moc není, kde bych to jetě vyjevovala
Omlouvám se. Měla jsem navíc pocit, e se ti zdá zbytečné o tom s někým mluvit.
Není tady
Tak zase vyuiju tohle vlákno, abych si trochu srovnala mylenky.
Předesílám, e nechci nokoho sosat energii ani hledat viníky. Stejně bych mohla pouít skuhrací vlákno, ale kdy u tady mám tohleto svoje, tak to plácnu sem .
Nemám motivaci. Myleno k té pitomé diplomce. Paradoxně se cítím dobře fyzicky i psychicky. Bavilo by mě kde co, vnímám pozitivně jaro - jak je víc světla a venku zpívají ptáčci. Ale sakra, jsem obyčejně líná jak ve....klasická studentská lenora. Podpořená ovem tím, e se mi ta kola táhne u tak dlouho a e u jsem z toho celá přetaená. A přestárlá . Mám pocit, e u to ani nemá cenu. Navíc vědomí, e je pozdě a i kdy bych to jetě mohla zkusit, velmi pravděpodobně to nedopadne a vekerá práce vyjde nadarmo.
Pokrok je, e si uvědomuju, e kdybych to zkusila, bylo by to jen a jen kvůli mě. Uvědomuju si, e bych měla fajn pocit, e jsem to dokázala, e bych nemusela v budoucnu nikdy nikde vysvětlovat proč jsem nedostudovala a otravovat se tím po zbytek ivota. e bych měla pocit dobře uzavřené kapitoly. I kdy se svému oboru - ekonomii - pokud mono nechci věnovat, bylo by mi lépe, kdybych kolu dokončila a ten titul ing. měla aspoň pro srandu králíkům .
Jó, kdybych tohohle rozpoloení dosáhla aspoň před měsícem.....(...nebyly by rybníky, já vim )
EDIT - oukej, aspoň na dvě hodiny si k tomu sednu - stejně nemám co lepího na práci. Teda la bych si zaběhat, ale ono mě to právě ani nebaví, kdy nemám tohleto dořeeno....
Ono se to (kola) rozřeí samo a to u za 6 týdnů a kousek. Prostě diplomku do 9.května odevzdám nebo ne. Uteče to jako voda....asi to jetě zkusím. Kdy budu vědět, e jsem to zkusila, bude se mi s neúspěchem srovnávat líp.
Upravil(a) koniklec (23. 3. 2012 18:03)
Není tady
koniklec napsal(a):
Tak zase vyuiju tohle vlákno, abych si trochu srovnala mylenky.
Předesílám, e nechci nokoho sosat energii ani hledat viníky. Stejně bych mohla pouít skuhrací vlákno, ale kdy u tady mám tohleto svoje, tak to plácnu sem .
Nemám motivaci. Myleno k té pitomé diplomce. Paradoxně se cítím dobře fyzicky i psychicky. Bavilo by mě kde co, vnímám pozitivně jaro - jak je víc světla a venku zpívají ptáčci. Ale sakra, jsem obyčejně líná jak ve....klasická studentská lenora. Podpořená ovem tím, e se mi ta kola táhne u tak dlouho a e u jsem z toho celá přetaená. A přestárlá . Mám pocit, e u to ani nemá cenu. Navíc vědomí, e je pozdě a i kdy bych to jetě mohla zkusit, velmi pravděpodobně to nedopadne a vekerá práce vyjde nadarmo.
Pokrok je, e si uvědomuju, e kdybych to zkusila, bylo by to jen a jen kvůli mě. Uvědomuju si, e bych měla fajn pocit, e jsem to dokázala, e bych nemusela v budoucnu nikdy nikde vysvětlovat proč jsem nedostudovala a otravovat se tím po zbytek ivota. e bych měla pocit dobře uzavřené kapitoly. I kdy se svému oboru - ekonomii - pokud mono nechci věnovat, bylo by mi lépe, kdybych kolu dokončila a ten titul ing. měla aspoň pro srandu králíkům .
Jó, kdybych tohohle rozpoloení dosáhla aspoň před měsícem.....(...nebyly by rybníky, já vim )
EDIT - oukej, aspoň na dvě hodiny si k tomu sednu - stejně nemám co lepího na práci. Teda la bych si zaběhat, ale ono mě to právě ani nebaví, kdy nemám tohleto dořeeno....
Ono se to (kola) rozřeí samo a to u za 6 týdnů a kousek. Prostě diplomku do 9.května odevzdám nebo ne. Uteče to jako voda....asi to jetě zkusím. Kdy budu vědět, e jsem to zkusila, bude se mi s neúspěchem srovnávat líp.
Koniklec, necetla jsem cele vlakno, ale rozumim tomu dobre, ze mas jeste vice nez 6 tydnu k odevzdani a diplomku uz mas rozpracovanou? Proc by se to nemelo dat stihnout? Ja jsem dala dohromady PhD dizertaci v cizim jazyce od nuly za cca 8 tydnu. Jednalo se o experimentalni praci a nektere pokusy jeste ani nebyly dodelane. Nebylo to prijemne, ale muselo to byt, protoze jsem dostala zajimavou pracovni nabidku a podminkou bylo ukoncene doktorandske studium.
A kdyz to nahodou nestihnes, tak proc by Ti ukoncili studium, to uz jsi o tolik pretahla?
Není tady
Moje depresivní dcera si jednou stěovala svojí psychiatričce , e se jí straně nechce se učit na zkouky , e je hrozně líná .
A doktorka jí řekla: tak na tohle bohuel ádný léky jetě nevyrábějí a já jsem to měla taky
Není tady
anais.de - skutečně mám odevzdání a 9.5. a rozpracováno to mám. Navíc vechny zkouky i státnice dávno hotové. Tolik pozitiva . Mezitím to musím dát přečíst vedoucí, take reálně na to mám 3 týdny, abych jí to donesla včas. U mám prodloueno nad limit, take tenhle semestr u je fakt poslední. Potěila jsi mě s tou tvou rychlo-dizeratcí. Ve kole jsem spí slyela, jak nad diplomkou strávili "tisíce hodin práce" atd. To nevím, co tam dělali . Je ale fakt, e o tom nejvíc mluví ti, co mají potřebu o tom mluvit. Tím, e VE je taková anonymní kola a já nejsem zrovna typ, co by si dělal kamarády na přednákách, jsem to to neměla s kým pokecat. To mi docela chybí.
U mě není problém, e by mi to nelo - studovala jsem bez problémů vč. státnic - ale psychický blok, který jsem si vytvořila na to, e tu diplomku prostě napsat neumím. Podpořilo se to tlakem ze strany rodičů, který mi moc nepřidal. A tím, e u jsem to neodevzdala u před rokem a mám u tu dobu studia tak dlouhou, jsem u taková skeptická.
Nicméně, kdy jsem si teď udělala jakoe tabulku počtu stránek denně, nevypadá to nijak hrozivě. Se 2-4 stránkami denně bych to měla do 10. dubna - to je přece super . Přece nejsem negramot, abych nenapsala 3 stránky za den....
Není tady
novavila napsal(a):
Moje depresivní dcera si jednou stěovala svojí psychiatričce , e se jí straně nechce se učit na zkouky , e je hrozně líná .
A doktorka jí řekla: tak na tohle bohuel ádný léky jetě nevyrábějí a já jsem to měla taky
No vdy taky nikde nepíu, e na to chci práky. Snad jsem to napsala dost polopatě, e jde o obyčenou studentskou lenost a potřebuju si na ní zaskuhrat. (Viz začátek příspěvku.)
Není tady
Konikleci, drím palce.
Musím se pochlubit. Já nakonec dala tu C1 zkouku. Take teď mi zbývají dvě zkouky, dopsání diplomky a pak státnice (v zimě). Začínám pomalu věřit, e budu Mgr., o doktorandském studiu neuvauju ani ve snu.
Jetě k té diplomce. Já ji třeba píu straně pomalu. Píu to v němčině, čerpám z x zdrojů, moje téma se týká německé dětské literatury, tudí musím načíst i kníky (které jsou v německy mluvících zemích řazeny do dětské literatury, ale v ČR by to byly knihy pro dospělé). A nejsem na tom tak, e bych byla schopná se nějaké činnosti věnovat třeba 12 denně.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Konikleci, drím palce.
Musím se pochlubit. Já nakonec dala tu C1 zkouku. Take teď mi zbývají dvě zkouky, dopsání diplomky a pak státnice (v zimě). Začínám pomalu věřit, e budu Mgr., o doktorandském studiu neuvauju ani ve snu.
Jetě k té diplomce. Já ji třeba píu straně pomalu. Píu to v němčině, čerpám z x zdrojů, moje téma se týká německé dětské literatury, tudí musím načíst i kníky (které jsou v německy mluvících zemích řazeny do dětské literatury, ale v ČR by to byly knihy pro dospělé). A nejsem na tom tak, e bych byla schopná se nějaké činnosti věnovat třeba 12 denně.
Supééééér!!! Moc gratuluju, jsi skvělá
Není tady
Ahoj,
ta nová krásná práce mi nevyla a ohledně stíhání diplomky jsem velmi - velmi - skeptická.
Ale co, nejde o ivot. Fakt, nejde.
Jak to bylo v tom Přeletu nad kukaččím hnízdem - aspoň jsem to zkusil.
Není tady
koniklec napsal(a):
Ahoj,
ta nová krásná práce mi nevyla a ohledně stíhání diplomky jsem velmi - velmi - skeptická.
Ale co, nejde o ivot. Fakt, nejde.
Jak to bylo v tom Přeletu nad kukaččím hnízdem - aspoň jsem to zkusil.
Zatim pis diplomku. Ti kdo to delaji se naprosotu vetsinou ani za mak nezajimaji ani nezkousi nejake pozice v zamestnani. A tys to zkusila. ASPON!!!!A to je hodne pozitivni.
Není tady
Práca- asi to tak nemalo z nejakého dôvodu by... Niekde čaká niečo lepie. A diplomku dá... Ja som si vymyslela úplnú hovaidnu, s ktouo um ikonzultant nepomohol vôbec, otec ma akurát zvozil, e čo je to za hovadinu , ale nakoniec som to nejako doklepala a oni sa zmilovali a po porovnaní s ostatnými diplomkami som nakoniec dostala za 1. . Aj keď - ja by som si ju nikdy nedala, ale vetko je relatívne.
Není tady
Selima napsal(a):
Práca- asi to tak nemalo z nejakého dôvodu by... Niekde čaká niečo lepie. A .
Něco se rýsuje.... Ale pt!
Není tady
Začíná se to rýsovat docela konkrétně a vypadá to moc príma . Hlavně to nezakřiknout....
Není tady