Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 19. 3. 2012 17:24

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Re: SOS, prosím

koniklec napsal(a):

Zapíšu (si) sem jen pár bodů - myšlenek, které mě napadly behem dnešního dne....

Chci a můžu být na sebe hodná. Stačí, co jsem si dosud vyslechla od mámy, nemusím být sama na sebe stejná.

Právo na svůj život mám jenom já. Nikdo nemůže rozhodovat o tom, jestli můj život má či nemá cenu. Ani ten, kdo mě porodil. Kdyby to tak nebylo, byly by vraždy vlastních dětí povolené.

Od doby, co jsem se odstěhovala od rodičů se můj život postupně zlepšuje. Dostala jsem se z poruch příjmu potravy (anorexie/přejídání), definitivně přestala kouřit, zbavila se sociální fobie. Navázala jsem skvělý vztah. Našla si několik kamarádek. Začala se věnovat tomu, co mě naplňuje a baví. Dokážu zapadnout mezi lidi a nebýt za "mimoně". 

Zjistila jsem, že můžu být šastná a spokojená. Že můžu žít normální a príma život.

Moje intuice a přesvědčení o správnsti/nesprávnosti nějakého rozhodnutí mě ještě nikdy nezklamalo. UMÍM leccost vyřešit a zařídit.

Jsem velice šastná. Stačí vyřešit pár drobných praktických záležitostí - a já vím, které to jsou a jak je vyřešit. Nemám depresi.

Jediný můj problém momentálně je, jestli získám titul ing. nebo zůstanu "jen" bakalář. To opravdu není problém, který by mě měl ohrožovat na životě.

Výsledek - nejsem nesamostatná. Nejsem ani postižená. Nemám žádnou poruchu, nejsem aspociál, ani uječená hysterka. (tj. vše, co jsem "byla" doma)

Během posledních let se mnou mluvili asi 4 psychologové. Z toho u dvou jsem byla v dlouhodobé individ. terapii, u jednoho na skupinové. Ani jeden z nich neměl nejmenší pochybnost o mé "normálnosti". Naopak ode všech se mi dostalo velmi pozitivní zpětné vazby. Hodně pozitivní zpětné vazby se mi dostává i od lidí, se kterými se setkávám....upřímně mě to velmi překvapuje, sama si nijak sympatická nejsem big_smile.

Jediný, kdo má o mě pochybnosti je moje matka - a o té mám zase vážné pochybnosti já (a nejsem sama).

Konikleci, to je všechno moc fajn.
S tou maminkou a blízkými je to vždycky svízelné, protože to jsou ti, kteří ti nastavují normu, to jsou tví normotvůrci.
Nevím, jestli jsem tě kdysi správně pochopila - psalas o hnusném chování tvého příbuzného, či příbuzných k tobě a (podle mě) neadekvátní reakci tvé maminky na tuhle věc. Jak píšu, možná dezinterpretuju a nechci ti zamořovat mozek, ale myslím, že pokud to takhle je, budeš to muset vyřešit a pravděpodobně vyjevit, pokud nechceš, aby ti to sedělo za krkem a občas seskočilo a podrazilo nohy.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#127 19. 3. 2012 19:22

novavila
Zablokovaný

sahleb napsal(a):

novavila napsal(a):

Protože tvůj psychiatr je na baterky, tyhle propady budeš mít celej život a těhotenstvím se to zhorší, protože hormony vždycky zhoršují psychický reakce .
Tvůj psychiatr ti klidně předepíše neurol , což žádnej solidní vzdělanej doktor neudělá ,aby napsal 25 letý holce neurol .
Znova říkám , já neměla ZDALEKA  takový potíže jako ty a dnes mám ID po dětech .
Každopádně to bude zajímavá situace , až se tam nastěhuješ a pořídíte si děti , ráda si o tom přečtu .

Co ta zloba? Jak vis co ma Vilemina za diagnozu? jak vis, ze se to tehotenstvim zhorsi? Mimochodem, kazdy ma svuj prubeh nemoci, vse je urcite individualni. A stejne nevis jake ma Vilemina stavy.

Ne, že každý má svůj průběh nemoci, Vilemína má potíže které jsou neměnné a vždycky je bude mít , jaksi se v to vyznám líp než ty , celej život se v tom prostředí pohybuju .
To co tu popisuje celý roky, není dystymie . A vím přesně jaké má potíže, protože je tu už 50 krát podrobně popsala . Každá taková psychická porucha se těhotenstvím a kojením vždycky zhorší.

Není tady

#128 19. 3. 2012 21:20

koniklec
♥♥♥♥---

Bramborka napsal(a):

S tou maminkou a blízkými je to vždycky svízelné, protože to jsou ti, kteří ti nastavují normu, to jsou tví normotvůrci.
Nevím, jestli jsem tě kdysi správně pochopila - psalas o hnusném chování tvého příbuzného, či příbuzných k tobě a (podle mě) neadekvátní reakci tvé maminky na tuhle věc. Jak píšu, možná dezinterpretuju a nechci ti zamořovat mozek, ale myslím, že pokud to takhle je, budeš to muset vyřešit a pravděpodobně vyjevit, pokud nechceš, aby ti to sedělo za krkem a občas seskočilo a podrazilo nohy.

Velmi volně přeloženo si to pamatuješ správně - však jsem taky konkrétnější verzi tady nepsala. Tuhle "aféru" mám už probranou tam i zpět, nejen sama se sebou, ale hlavně "nahlas" s psycholožkou. Výsledek je pro mě ten, že jsem v tom byla zcela nevinně. To je podstatné. Nijak mě to už nestraší, takže moc není, kde bych to ještě vyjevovala smile

Není tady

#129 19. 3. 2012 21:24

koniklec
♥♥♥♥---

Vilemína napsal(a):

Konikleci, tvé podpory si moc vážím.
Jak pokračuješ s diplomkou? Mně včera zastřelili Mussoliniho, Hitler a Goebbels spáchal sebevraždu, Američani shodili dvě bomby - na Hirošimu s Nagasaki a vůbec - je po válce smile. Dnes jsem nepokročila - doučovala jsem, čistila klece a měnila podestýlku křečkům. Ještě se teď chystám pozjišovat něco o Lebensborn, než půjdu spát. Zítra mě čeká "upír", snad se mi neudělá špatně, už dvakrát jsem při odběru krve málem omdlela. Večer mám jógu a pak dávají Pevnost Boyard, u toho vždy vyšívám.

Tak to mᚠpohodu, když jsi už všechny odkrouhla smile. U nás se investuje do zbrojení, zabíjejí se prezidenti a snižuje se index demokracie smile.

Na upíra držím palce, koukej radši jinam...ale mě se to radí, já jsem úchyl, co se zájmem sleduje vlastní ruku, jakže se to ten odběr dělá smile.

Není tady

#130 19. 3. 2012 21:26

koniklec
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

konikleci, to jsou samé pozitivní myšlenky, co sis sepsala.

Jen bych řekla k tomu závěru - jediný, kdo je pro tebe důležitý a má o tobě pochybnosti, jsi ty sama. Nepochybuj o sobě. Čti si ve slabších chvilkách, co sis tady vypsala. Jsi šikovná mladá slečna.

Svou matku přijmi, jaká je. Ona to prostě lépe neumí. Odpus jí to.
Nenechej se jí srážet dolů. Netrap se tím, co ti říká. par

A to já se absolutně nezlobím. Ani by mě nenapadlo na nějaké zlobení plýtvat energií. Jen chci mít pokoj smile.

Není tady

#131 20. 3. 2012 12:47

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Velmi volně přeloženo si to pamatuješ správně - však jsem taky konkrétnější verzi tady nepsala. Tuhle "aféru" mám už probranou tam i zpět, nejen sama se sebou, ale hlavně "nahlas" s psycholožkou. Výsledek je pro mě ten, že jsem v tom byla zcela nevinně. To je podstatné. Nijak mě to už nestraší, takže moc není, kde bych to ještě vyjevovala smile

Omlouvám se. Měla jsem navíc pocit, že se ti zdá zbytečné o tom s někým mluvit.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#132 23. 3. 2012 17:50

koniklec
♥♥♥♥---

Tak zase využiju tohle vlákno, abych si trochu srovnala myšlenky.
Předesílám, že nechci  nokoho sosat energii ani hledat viníky. Stejně bych mohla použít skuhrací vlákno, ale když už tady mám tohleto svoje, tak to plácnu sem smile.

Nemám motivaci. Myšleno k té pitomé diplomce. Paradoxně se cítím dobře fyzicky i psychicky. Bavilo by mě kde co, vnímám pozitivně jaro - jak je víc světla a venku zpívají ptáčci. Ale sakra, jsem obyčejně líná jak veš....klasická studentská lenora. Podpořená ovšem tím, že se mi ta škola táhne už tak dlouho a že už jsem z toho celá přetažená. A přestárlá big_smile. Mám pocit, že už to ani nemá cenu. Navíc vědomí, že je pozdě a i když bych to ještě mohla zkusit, velmi pravděpodobně to nedopadne a veškerá práce vyjde nadarmo.

Pokrok je, že si uvědomuju, že kdybych to zkusila, bylo by to jen a jen kvůli mě. Uvědomuju si, že bych měla fajn pocit, že jsem to dokázala, že bych nemusela v budoucnu nikdy nikde vysvětlovat proč jsem nedostudovala a otravovat se tím po zbytek života. Že bych měla pocit dobře uzavřené kapitoly. I když se svému oboru - ekonomii - pokud možno nechci věnovat, bylo by mi lépe, kdybych školu dokončila a ten titul ing. měla aspoň pro srandu králíkům smile.

Jó, kdybych tohohle rozpoložení dosáhla aspoň před měsícem.....(...nebyly by rybníky, já vim big_smile)

EDIT - oukej, aspoň na dvě hodiny si k tomu sednu - stejně nemám co lepšího na práci. Teda šla bych si zaběhat, ale ono mě to právě ani nebaví, když nemám tohleto dořešeno....

Ono se to (škola) rozřeší samo a to už za 6 týdnů a kousek. Prostě diplomku do 9.května odevzdám nebo ne. Uteče to jako voda....asi to ještě zkusím. Když budu vědět, že jsem to zkusila, bude se mi s neúspěchem srovnávat líp.

Upravil(a) koniklec (23. 3. 2012 18:03)

Není tady

#133 23. 3. 2012 18:20

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

koniklec napsal(a):

Tak zase využiju tohle vlákno, abych si trochu srovnala myšlenky.
Předesílám, že nechci  nokoho sosat energii ani hledat viníky. Stejně bych mohla použít skuhrací vlákno, ale když už tady mám tohleto svoje, tak to plácnu sem smile.

Nemám motivaci. Myšleno k té pitomé diplomce. Paradoxně se cítím dobře fyzicky i psychicky. Bavilo by mě kde co, vnímám pozitivně jaro - jak je víc světla a venku zpívají ptáčci. Ale sakra, jsem obyčejně líná jak veš....klasická studentská lenora. Podpořená ovšem tím, že se mi ta škola táhne už tak dlouho a že už jsem z toho celá přetažená. A přestárlá big_smile. Mám pocit, že už to ani nemá cenu. Navíc vědomí, že je pozdě a i když bych to ještě mohla zkusit, velmi pravděpodobně to nedopadne a veškerá práce vyjde nadarmo.

Pokrok je, že si uvědomuju, že kdybych to zkusila, bylo by to jen a jen kvůli mě. Uvědomuju si, že bych měla fajn pocit, že jsem to dokázala, že bych nemusela v budoucnu nikdy nikde vysvětlovat proč jsem nedostudovala a otravovat se tím po zbytek života. Že bych měla pocit dobře uzavřené kapitoly. I když se svému oboru - ekonomii - pokud možno nechci věnovat, bylo by mi lépe, kdybych školu dokončila a ten titul ing. měla aspoň pro srandu králíkům smile.

Jó, kdybych tohohle rozpoložení dosáhla aspoň před měsícem.....(...nebyly by rybníky, já vim big_smile)

EDIT - oukej, aspoň na dvě hodiny si k tomu sednu - stejně nemám co lepšího na práci. Teda šla bych si zaběhat, ale ono mě to právě ani nebaví, když nemám tohleto dořešeno....

Ono se to (škola) rozřeší samo a to už za 6 týdnů a kousek. Prostě diplomku do 9.května odevzdám nebo ne. Uteče to jako voda....asi to ještě zkusím. Když budu vědět, že jsem to zkusila, bude se mi s neúspěchem srovnávat líp.

Koniklec, necetla jsem cele vlakno, ale rozumim tomu dobre, ze mas jeste vice nez 6 tydnu k odevzdani a diplomku uz mas rozpracovanou? Proc by se to nemelo dat stihnout? Ja jsem dala dohromady PhD dizertaci v cizim jazyce od nuly za cca 8 tydnu. Jednalo se o experimentalni praci a nektere pokusy jeste ani nebyly dodelane. Nebylo to prijemne, ale muselo to byt, protoze jsem dostala zajimavou pracovni nabidku a podminkou bylo ukoncene doktorandske studium.

A kdyz to nahodou nestihnes, tak proc by Ti ukoncili studium, to uz jsi o tolik pretahla?

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#134 23. 3. 2012 18:49

novavila
Zablokovaný

Moje depresivní  dcera si jednou stěžovala svojí psychiatričce , že se jí strašně nechce se učit na zkoušky , že je hrozně líná .
A doktorka jí řekla: tak na tohle bohužel žádný léky ještě nevyrábějí a já jsem to měla taky smile smile

Není tady

#135 23. 3. 2012 19:01

koniklec
♥♥♥♥---

anais.de - skutečně mám odevzdání až 9.5. a rozpracováno to mám. Navíc všechny zkoušky i státnice dávno hotové. Tolik pozitiva smile. Mezitím to musím dát přečíst vedoucí, takže reálně na to mám 3 týdny, abych jí to donesla včas. Už mám prodlouženo nad limit, takže tenhle semestr už je fakt poslední. Potěšila jsi mě s tou tvou rychlo-dizeratcí. Ve škole jsem spíš slyšela, jak nad  diplomkou strávili "tisíce hodin práce" atd. To nevím, co tam dělali big_smile. Je ale fakt, že o tom nejvíc mluví ti, co mají potřebu o tom mluvit. Tím, že VŠE je taková anonymní škola a já nejsem zrovna typ, co by si dělal kamarády na přednáškách, jsem to to neměla s kým pokecat. To mi docela chybí.

U mě není problém, že by mi to nešlo - studovala jsem bez problémů vč. státnic - ale psychický blok, který jsem si vytvořila na to, že tu diplomku prostě napsat neumím. Podpořilo se to tlakem ze strany rodičů, který mi moc nepřidal. A tím, že už jsem to neodevzdala už před rokem a mám už tu dobu studia tak dlouhou, jsem už taková skeptická.

Nicméně, když jsem si teď udělala jakože tabulku počtu stránek denně, nevypadá to nijak hrozivě. Se 2-4 stránkami denně bych to měla do 10. dubna - to je přece super smile. Přece nejsem negramot, abych nenapsala 3 stránky za den.... big_smile

Není tady

#136 23. 3. 2012 19:10

koniklec
♥♥♥♥---

novavila napsal(a):

Moje depresivní  dcera si jednou stěžovala svojí psychiatričce , že se jí strašně nechce se učit na zkoušky , že je hrozně líná .
A doktorka jí řekla: tak na tohle bohužel žádný léky ještě nevyrábějí a já jsem to měla taky smile smile

No vždy taky nikde nepíšu, že na to chci prášky. Snad jsem to napsala dost polopatě, že jde o obyčenou studentskou lenost a potřebuju si na ní zaskuhrat. (Viz začátek příspěvku.)

Není tady

#137 24. 3. 2012 1:12

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Konikleci, držím palce.

Musím se pochlubit. Já nakonec dala tu C1 zkoušku. Takže teď mi zbývají dvě zkoušky, dopsání diplomky a pak státnice (v zimě). Začínám pomalu věřit, že budu Mgr., o doktorandském studiu neuvažuju ani ve snu.

Ještě k té diplomce. Já ji třeba píšu strašně pomalu. Píšu to v němčině, čerpám z x zdrojů, moje téma se týká německé dětské literatury, tudíž musím načíst i knížky (které jsou v německy mluvících zemích řazeny do dětské literatury, ale v ČR by to byly knihy pro dospělé). A nejsem na tom tak, že bych byla schopná se nějaké činnosti věnovat třeba 12 denně.

Není tady

#138 25. 3. 2012 12:15

koniklec
♥♥♥♥---

Vilemína napsal(a):

Konikleci, držím palce.

Musím se pochlubit. Já nakonec dala tu C1 zkoušku. Takže teď mi zbývají dvě zkoušky, dopsání diplomky a pak státnice (v zimě). Začínám pomalu věřit, že budu Mgr., o doktorandském studiu neuvažuju ani ve snu.

Ještě k té diplomce. Já ji třeba píšu strašně pomalu. Píšu to v němčině, čerpám z x zdrojů, moje téma se týká německé dětské literatury, tudíž musím načíst i knížky (které jsou v německy mluvících zemích řazeny do dětské literatury, ale v ČR by to byly knihy pro dospělé). A nejsem na tom tak, že bych byla schopná se nějaké činnosti věnovat třeba 12 denně.

Supééééér!!! Moc gratuluju, jsi skvělá tummenupptummenupptummenupp

Není tady

#139 26. 3. 2012 23:43

koniklec
♥♥♥♥---

Ahoj,

ta nová krásná práce mi nevyšla a ohledně stíhání diplomky jsem velmi - velmi - skeptická.

Ale co, nejde o život. Fakt, nejde.   

Jak to bylo v tom Přeletu nad kukaččím hnízdem - aspoň jsem to zkusil.

Není tady

#140 27. 3. 2012 8:28

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

koniklec napsal(a):

Ahoj,

ta nová krásná práce mi nevyšla a ohledně stíhání diplomky jsem velmi - velmi - skeptická.

Ale co, nejde o život. Fakt, nejde.   

Jak to bylo v tom Přeletu nad kukaččím hnízdem - aspoň jsem to zkusil.

Zatim pis diplomku. Ti kdo to delaji se naprosotu vetsinou ani za mak nezajimaji ani nezkousi nejake pozice v zamestnani. A tys to zkusila. ASPON!!!!A to je hodne pozitivni.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#141 30. 3. 2012 15:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Práca- asi to tak nemalo z nejakého dôvodu by... Niekde čaká niečo lepšie. A diplomku dáš... Ja som si vymyslela úplnú hovaidnu, s ktouo um ikonzultant nepomohol vôbec, otec ma akurát zvozil, že čo je to za hovadinu big_smile , ale nakoniec som to nejako doklepala a oni sa zmilovali a po porovnaní s ostatnými diplomkami som nakoniec dostala za 1. wink. Aj keď -  ja by som si ju nikdy nedala, ale všetko je relatívne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#142 30. 3. 2012 15:31

koniklec
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

Práca- asi to tak nemalo z nejakého dôvodu by... Niekde čaká niečo lepšie. A .

Něco se rýsuje.... smile Ale pšt! vissla

Není tady

#143 30. 3. 2012 15:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

storstark

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#144 2. 4. 2012 0:49

koniklec
♥♥♥♥---

Začíná se to rýsovat docela konkrétně a vypadá to moc príma big_smile. Hlavně to nezakřiknout....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí