Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 14. 3. 2012 13:11

novavila
Zablokovaný

Re: SOS, prosím

koniklec napsal(a):

novavila napsal(a):

koniklec napsal(a):

Prosím, napiště mi něco....cokoli....je mi neskutečně zle, psychicky, nekontrolovatelně brečím, co břečím...vyju. nevěřila bych, že člověku může být tak zle. Nemůžu myslet na nic jiného než na smrt. Nemám to komu říct....ale tady snad můžu, nikdo mě nezná osobně, tak to nikomu nepřidělá strarost. Prosím, klidně mi vynadejte, že jsem hysterka...cokoliv. Bojím se, že udělám nějakou pitomoct, tak strašně toužím po úlevě. Nevím, proč to je tak hrozný, jakoby mě někdo proklel...

Já si myslím že se ti jarní deprese spojila se strachem z diplomky , máš křehkou psychiku , tak to s tebou cvičí .
...smile smile[/b]

Fakt je, že tohle máme v rodině taky. Mámu týrala její rodina, ségra.... Já svoje bylední "doma" taky vnímám jako děsný utrpení....fuj, ani vzpomínat na to nechci. Takže mám to v sobě taky.

Ale víš co, my si to nevymýšlíme, my to opravdu tak vnímáme. Nedokážeme posoudit, na kolik je to zkreslené vnímání a na kolik realita. Já to tedy opravdu posoudit nedokážu. Jen vím, jak to vnímám a že jsem doslova prchla minutu před tím, než bych se zbláznila. Ale objektivně to nejsem schopná zhodnotit, kdybych se rozkrájela.

To já vím že to tak cítíš, je mi to jasný .Prostě nějaká zátěž (diplomka nebo cokoliv )v kombinaci s předjařím tě dostala do depky a ty hledáš způsob, jak z toho ven , na koho to hodit . A nejblíž je máma , která taky není psychicky v pořádku , takže občas řekne něco, čím tě rozhodí .

Já jsem to dřív taky brala vážně , když dcera říkala nemůžu dál.
Ona si během roku užívá lábuž, vstane v 11 (pokud nemá cvičení ) , posnídá nějakou dobrotu a otevře hodnotnou knihu , čte pět knih za týden , pořád chodí do knihovny a pak si jde zahrát na PC nějakou oblíbenou hru smile
A když nastane zkouškový, přijde za mnou a říká, že chce umřít smile smile

Jistě uznáš, že když se to opakuje po šestý , tak je to spíš k smíchu a já to nemůžu brát vážně ,ale ona mě zuřivě přesvědčuje , že musí umřít, protože je k ničemu a zbytečnej člověk  smile smile
Pak udělá zkoušky na A a B na strojní fakultě a jedna jí zbyde na podzim no.

Za ty zkoušky si dosad co chceš , příště to bude zase něco jinýho .
Běž se podívat jak naposledy Vilemína umírala na svým vlákně a osočovala mě , že jsem saň, protže jí radím , aby školu těsně  před ukončením nenechávala smile A co myslíš že se stalo? Ve škole samozřejmě pokračuje, to byly jen obvyklé tanečky .

Není tady

#77 14. 3. 2012 14:24

Aino
♥♥-----
Místo: Domecek

koniklec napsal(a):

Lupiš, a jsou taky nějaký Bachovky na sebeobviňování a pocity s tím spojené? Já se v tom vůbec nevyznám, ale ty je máš asi vyzkoušené na sobě (?).

Sice je otazka primo adresovana, ale dovolim si odpovedet ze sve zkusenosti: Doporucuju krizovky v kombinaci s borovici(Pine) a oresakem (Walnut). Aspon 2-3 tydny.

Myslim, ze ti pomuze dodelat skolu a osamostatnit se. Ale pracuj se svou pupecni snurou, jak radi ostatni. Dobre ti to mysli a vidis veci jasne, takze to urcite brzy rozklicujes, budes s tim moci pracovat, zvladnout to a zit si po svym.

Tyto stavy velice dobre znam. Moc drzim palce.  hjarta

http://lbdf.lilypie.com/sbDSp2.png

Není tady

#78 14. 3. 2012 17:43

koniklec
♥♥♥♥---

novavila napsal(a):

To já vím že to tak cítíš, je mi to jasný .Prostě nějaká zátěž (diplomka nebo cokoliv )v kombinaci s předjařím tě dostala do depky a ty hledáš způsob, jak z toho ven , na koho to hodit . A nejblíž je máma , která taky není psychicky v pořádku , takže občas řekne něco, čím tě rozhodí .

Já jsem to dřív taky brala vážně , když dcera říkala nemůžu dál.
Ona si během roku užívá lábuž, vstane v 11 (pokud nemá cvičení ) , posnídá nějakou dobrotu a otevře hodnotnou knihu , čte pět knih za týden , pořád chodí do knihovny a pak si jde zahrát na PC nějakou oblíbenou hru smile
A když nastane zkouškový, přijde za mnou a říká, že chce umřít smile smile

Jistě uznáš, že když se to opakuje po šestý , tak je to spíš k smíchu a já to nemůžu brát vážně ,ale ona mě zuřivě přesvědčuje , že musí umřít, protože je k ničemu a zbytečnej člověk  smile smile
Pak udělá zkoušky na A a B na strojní fakultě a jedna jí zbyde na podzim no.

Za ty zkoušky si dosad co chceš , příště to bude zase něco jinýho .
Běž se podívat jak naposledy Vilemína umírala na svým vlákně a osočovala mě , že jsem saň, protže jí radím , aby školu těsně  před ukončením nenechávala smile A co myslíš že se stalo? Ve škole samozřejmě pokračuje, to byly jen obvyklé tanečky .

No jéje, to si můžeme podat ruce big_smile.
Možná máš pravdu. Nechám si to ještě projít hlavou a budu tohle vést v patrnosti jako možnost... Zní to logicky, o tom žádná. U mě se to sice neopakuje každé zkouškové, ale tak může to býtt, že se to objevilo teď, kdy ta zodpovědnost na mě je najednou větší, než na obyčejné zkoušky, které se dají opakovat. To by mohlo být.

Není tady

#79 14. 3. 2012 17:47

koniklec
♥♥♥♥---

Aino napsal(a):

koniklec napsal(a):

Lupiš, a jsou taky nějaký Bachovky na sebeobviňování a pocity s tím spojené? Já se v tom vůbec nevyznám, ale ty je máš asi vyzkoušené na sobě (?).

Sice je otazka primo adresovana, ale dovolim si odpovedet ze sve zkusenosti: Doporucuju krizovky v kombinaci s borovici(Pine) a oresakem (Walnut). Aspon 2-3 tydny.

Myslim, ze ti pomuze dodelat skolu a osamostatnit se. Ale pracuj se svou pupecni snurou, jak radi ostatni. Dobre ti to mysli a vidis veci jasne, takze to urcite brzy rozklicujes, budes s tim moci pracovat, zvladnout to a zit si po svym.

Tyto stavy velice dobre znam. Moc drzim palce.  hjarta

Děkuju moc, podívám se po nich. Sice třeba dneska jsem v pohodě, ale krize může zase přijít. A s blížícím se termínem diplomky určitě ještě přijde. Chtělo by to vybalancovat smile.

Dělá mi vyloženě dobře, když se můžu na svojí situaci podívat očima jiných, i když bych se třeba mohla rozčilovat, že moji situaci nevidíte dostatečně dramaticky a mě jako dostatečnou chudinku big_smile. Ale to je právě super.

Není tady

#80 14. 3. 2012 17:55

koniklec
♥♥♥♥---

Hlásím, že pohovor byl super smile. Moc se mi tam líbilo, bezva lidi a vypadá to velmi nadějně. Začnu tam hned ve svém volnu chodit, abych si to vyzkoušela a pokud to bude klapat, tak můžu v červnu nastoupit smile. I peníze budou nakonec lepší, než jsem myslela - na uživení v pohodě smilestorstark

Jo a co je pro mě dobrý - není to vázané na to, jestli a jak dostuduju. Takže školu samozřejmě dodělat zkusím, ale nebude to pro mě další stres, že to musí dobře dopadnout, jinak o tuhle možnost přijdu.

Upravil(a) koniklec (14. 3. 2012 17:58)

Není tady

#81 14. 3. 2012 18:41

Soleil
♥♥♥♥♥--

Tak to je super wink - držím palce, zase bude líp stolt

Není tady

#82 14. 3. 2012 19:02

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

To koniklec, jsem ráda, že ti dnešní pohovor proběhl dobře. Jseš silná osobnost, jistě se ti pomalu podaří své problémy vyřešit. Moc ti držím palce!

Není tady

#83 14. 3. 2012 19:03

Ametyst
♥♥♥♥♥--

koniklec napsal(a):

Hlásím, že pohovor byl super smile. Moc se mi tam líbilo, bezva lidi a vypadá to velmi nadějně. Začnu tam hned ve svém volnu chodit, abych si to vyzkoušela a pokud to bude klapat, tak můžu v červnu nastoupit smile. I peníze budou nakonec lepší, než jsem myslela - na uživení v pohodě smilestorstark

Jo a co je pro mě dobrý - není to vázané na to, jestli a jak dostuduju. Takže školu samozřejmě dodělat zkusím, ale nebude to pro mě další stres, že to musí dobře dopadnout, jinak o tuhle možnost přijdu.

Super, skvělý.
To se mi líbí, takový optimizmus.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#84 14. 3. 2012 19:39

Aino
♥♥-----
Místo: Domecek

Koniklec, uplne super!!! Fakt moc drzim palce.
A nezapomen, ze to je dlouhodobej proces (i ty Bachovky) a nevzdavej to. Budes se sebou zit celej zivot, i kdyz okolnosti se muzou menit, tak se sebou bud kamoska!

Ale jestli te to potesi - ja jsem z toho nejhorsiho v podstate vyrostla wink I kdyz s tim cas od casu bojuju porad, uz to docela dobre zvladam a uz je to jen takovy vlneni misto tsunami. Drz se. Urcite to zvladnes par

http://lbdf.lilypie.com/sbDSp2.png

Není tady

#85 14. 3. 2012 20:12

koniklec
♥♥♥♥---

Aino napsal(a):

Koniklec, uplne super!!! Fakt moc drzim palce.
A nezapomen, ze to je dlouhodobej proces (i ty Bachovky) a nevzdavej to. Budes se sebou zit celej zivot, i kdyz okolnosti se muzou menit, tak se sebou bud kamoska!

Ale jestli te to potesi - ja jsem z toho nejhorsiho v podstate vyrostla wink I kdyz s tim cas od casu bojuju porad, uz to docela dobre zvladam a uz je to jen takovy vlneni misto tsunami. Drz se. Urcite to zvladnes par

To je hezký, to si budu pamatovat

A děkuju za milá slova - všem smile

Není tady

#86 14. 3. 2012 20:27

majkafa
Host

konikleci, super. Blahopřeji, jak jsi to hezky zvládla. tummenupp

#87 14. 3. 2012 22:26

mia
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

majkafa napsal(a):

No vidíš, sama sis během chvilky na to se záchrannou sítí přišla. smile A diplomku zvládneš taky.

Btw můj syn nedodělal VŠ na dva pokusy a dcerka na tři, no a co? Až budou chtít, tak si ji dodělají. A když ne, tak taky dobře. Jejich hodnotu to nijak nemění. Jsem na ně pyšná, na takové, jací jsou. stolthjarta
A nemiluji je o nic méně, než bych je milovala s několika tituly před i za jménem. stolt

Teď mi ještě došlo....o tomhle to přesně je. Někdo se naopak nezavděčí, ani kdyby se na hlavu postavil a odrážel se ušima. Když jsem měla dobré výsledky, byla jsem "hnusná, protivná, nesympatická, ctiádostivá šprtka". Nikdy mi máma neuvěřila, že se fakt učím jen proto, aby to nebyla moc velká ostuda (jestli z toho vyleze jednička nebo trojka mi je fakt jedno). Prostě jsem podle ní ctižádostivá šprtka. Přitom mně ve skutečnosti není nic vzdálenější. Jasně, že jsem měla radost, ale ne ze ctižádosti, ale proto že nejsem až tak moc blbá smile.

Tím chci říct - proč já se proboha trápím a myslím si, že doděláním školy si snad vysloužím rodičovsou lásku a dobré vztahy?! Když jsem měla školu v pohodě, bylo to stejné. Jen kámen úrazu se vždy našel v něčem jiném. Jestli dodělám nebo nedodělám školu je jen moje věc, vztah rodičů ke mě to NIJAK nezmění.

Po celou dobu studia (které jsem, uznávám, sama chtěla) jsem měla s mámou hrozný nervy, protože se mě pokoušela manipulovat za pomoci toho, že jsem na nich do velké míry fin. závislá. Spoustu hnusů jsem si vyslechla. Že studuju a pracuju mi FAKT nijak nepomohlo. Jak jsem se mohla tak zblbnout.... Populárně řečeno vytvořit si doměnku smile, že dokončení školy nějak zásadně ovlivní vztah s rodiči...neovlivní

Proto nemůžu pracovat na diplomce. Dokud nezruším tuhle vzabu, nepůjde to. A já ji můžu zrušit....ona totiž ve skutečnosti není.

Tvoje máma, koniklec, je s prominutím magor......to je neskutečné....tohle je psychické týrání.
Snaž se co nejdřív osamostatnit a odstěhovat od ní a uvidíš, jak se ti uleví.

Není tady

#88 14. 3. 2012 23:47

koniklec
♥♥♥♥---

mio, ono je taky vážně možné, že je to tak, jak mi psala novavila....že to není tak hrozný, že to jen tak hrozně vnímám...je možné, že si to, co slyším překrucuju....

nejpravděpodobnější se mi jeví, že pravda bude někde uprostřed (že jsme magor obě - máma i já big_smile) Tomu by nahrávalo, jak přesně opačně vnímáme tytéž situace. Jak je každá z náš ochotná přísahat, že ta druhá je na ní hnusná a zlá....  realita možná nebude přesně taková, jaká se mi zdá být (spolu se sovama big_smile)

Zatím poslouchám své pocity a ty mi říkají, že jak mi svitla naděje na tu práci, hrozně se mi ulevilo. To postavení se na vlastní nohy je reálné. I kdyby tohle nakonec z nějakého důvodu nevyšlo, vidím, že to jde. To je super smile.

Na diplomce pracuju (zrovna teď) a najednou mě to docela i baví. Nezažívám u toho ten šílený stres, který mi vždy vyblokuje mozek. Najednou vidím, že i když bych to třeba nestihla, není to otázka života a smrti...a tak si říkám - proč to nezkusit... Nastoupila bych stejně až v červnu, tak do té doby můžu zkusit pracovat na diplomce, než sedět se založenýma rukama. 

Nechci jásat předčasně, krize určitě ještě přijdou. Ale když budou menší než včera, je to pořád dobře.

Není tady

#89 14. 3. 2012 23:54

koniklec
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

konikleci, super. Blahopřeji, jak jsi to hezky zvládla. tummenupp

Děkuju smile Bylo to nakonec úplně v pohodě, spíš seznamovací pokec u kafe....takový pohovor bych si dala líbit každý den smile. A nikdo se nepozastavoval nad mým věkem a tím, že jsem ještě na škole.

Není tady

#90 15. 3. 2012 7:52

mia
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

mio, ono je taky vážně možné, že je to tak, jak mi psala novavila....že to není tak hrozný, že to jen tak hrozně vnímám...je možné, že si to, co slyším překrucuju....

nejpravděpodobnější se mi jeví, že pravda bude někde uprostřed (že jsme magor obě - máma i já big_smile) Tomu by nahrávalo, jak přesně opačně vnímáme tytéž situace. Jak je každá z náš ochotná přísahat, že ta druhá je na ní hnusná a zlá....  realita možná nebude přesně taková, jaká se mi zdá být (spolu se sovama big_smile)

Zatím poslouchám své pocity a ty mi říkají, že jak mi svitla naděje na tu práci, hrozně se mi ulevilo. To postavení se na vlastní nohy je reálné. I kdyby tohle nakonec z nějakého důvodu nevyšlo, vidím, že to jde. To je super smile.

Na diplomce pracuju (zrovna teď) a najednou mě to docela i baví. Nezažívám u toho ten šílený stres, který mi vždy vyblokuje mozek. Najednou vidím, že i když bych to třeba nestihla, není to otázka života a smrti...a tak si říkám - proč to nezkusit... Nastoupila bych stejně až v červnu, tak do té doby můžu zkusit pracovat na diplomce, než sedět se založenýma rukama. 

Nechci jásat předčasně, krize určitě ještě přijdou. Ale když budou menší než včera, je to pořád dobře.

Každopádně paráda, žes to takhle překonala.....nervy jistě ještě budou, ale to je normální, pokud člověk není flegmoš, ti to mají v životě mnohem jednodušší.
Mám dceru ve stejné situaci, jako jsi ty, taky závěr studia a stres....... ale po celou dobu studií jí spíš dávám najevo, že musí jen to, co chce ona sama  (i když si samozřejmě v duchu přeju, aby to zvládla), přesto se stresuje......tak ji aspoň uklidňuju, že teď už spurtuje cílovou rovinku a cíl je na dohled.........takže vydržte, holky!!!!!!!

Není tady

#91 15. 3. 2012 8:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ono - nervujú sa aj flegmoši, len inak, viac dovnútra... Podľa mňa v dôležitých veciach a pri náročných výkonoch sa nervujú všetci, ide len o to, ako sa k tomu kto postaví. Ja som mávala  s prepáčením hnačky pred skúškami, štátnicami a potom dôležitými pracovnými vecami... a to mám sklony k flegmatizmu, povedala by som.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#92 15. 3. 2012 9:12

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Nikdy mi máma neuvěřila, že se fakt učím jen proto, aby to nebyla moc velká ostuda (jestli z toho vyleze jednička nebo trojka mi je fakt jedno). Prostě jsem podle ní ctižádostivá šprtka. Přitom mně ve skutečnosti není nic vzdálenější. Jasně, že jsem měla radost, ale ne ze ctižádosti, ale proto že nejsem až tak moc blbá smile.
...........Proto nemůžu pracovat na diplomce. Dokud nezruším tuhle vzabu, nepůjde to. A já ji můžu zrušit....ona totiž ve skutečnosti není.

Tak, a teď se zkus učit a psát diplomku protože to chceš, protože tě to zajímá, baví, má to pro tebe smysl.
Už studuješ dost dlouho (a to nemyslím jako kritiku toho, že sis prodloužila studium, ale jako konstatování, že už máš za sebou taková ta síta, jimiž člověk musí projít, aby se dostal k tomu, co chce), máš přehled, jsi bystrá a inteligentní, spoustu toho umíš, máš zkušenosti, tvůj názor má váhu. Tak se podle toho zařiď. smile

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#93 15. 3. 2012 13:01

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Konikleci, jsem v hodně podobné situaci. Moc dobře tě chápu, jak se asi cítíš.
Studuju šestým rokem PdF MU. Beru to jako své obrovské selhání, že hloupý "pajdák", jednu z nejjednodušších škol, jak to vnímá hodně lidí, studuju tak dlouho. Mám teda dystýmii - chronickou lehkou depresi - beru antidepresiva, léčím se již čtvrtým rokem. Mám milujícího přítele, který je mi velkou oporou. S diplomkou taktéž bojuji. Mám to stížené v tom, že ji píšu v němčině (studuju učitelství němčiny). Snažím se ji psát po troškách každý den, jde to ale strašně pomalu. Zatím mám napsáno cca 20 stránek. Státnicovat mám v plánu v zimě 2013. Původně jsem měla v plánu státnicovat letos v červnu, celý říjen jsem chodila do knihovny, hledala si knížky k diplomce, fakt jsem se snažila. Jenže v půli listopadu se mi výrazně zhoršil stav. Vždycky jsem se jeden den zabývala diplomkou, po dvou hodinách jsem se na sebe tak naštvala, že jsem nemožná, naprostý nýmand, že to nikdy nemůžu napsat. Druhý den jsem si dala oddech, třetí den jsem se psychicky připravovala na psaní diplomky, čtvrtý den jsem se do toho opět pustila, bohužel to dopadlo stejně jako před pár dny. Samozřejmě jsem nijak nepokročila. Ve zkouškovém jsem na psaní diplomky neměla mysl, po poslední zkoušce jsem se připravovala na C1 zkoušku, tu jsem nakonec neuděla, resp. udělala písemnou část, ústní budu opakovat... tudíž na diplomce pracuju někdy od poloviny února. Myslím, že se mi hodně uleví, až budu Mgr. nebo skončím se školou (i s tím musím počítat).
Strašně moc se bojím budoucnosti - že nenajdu práci, že nebudu zvládat se postarat o své děti (nejraději bych děti neměla, je to obrovská zodpovědnost, nejsem mateřský typ, mimina jen slintají, blijí, řvou, vydávají neidentifikovatelné skřeky... a vypadají jak rozpláclí koblížci), nedovedu si představit, že se budu muset 24 hodin denně starat o mimino (počítám s tím, že bude řvát, nenechá mě v noci vyspat, tj. budu šíleně unavená, bude mě rozčilovat řev, nenávidím řev). Přítel moc chce děti, do inzerátu (poznali jsme se na seznamce) jsem napsala, že nechci mít děti, hned v druhém mailu se mě na to ptal, to jsem mu odpověděla, že nesnáším mimina a uvedla další důvody, proč nechci mít děti. Krátce nato jsme spolu začali chodit, přítel to pojal tak, že můj názor na děti se s největší pravděpodobností změní (je mi 25 let). Mívám takové stavy, kdy si říkám, že bych s Tonym chtěla mít dítě, věřím, že by byl skvělým otcem. Když je mi ale zle, mám tendence se s přítelem rozejít.
Často myslím na sebevraždu, ale nemám na to to udělat. Bojím se trvalých následků, když by se to nepovedlo, vím, že bych strašně moc ublížila mamce a Tonymu.
Bojím se i vzdálenější budoucnosti - zda budu mít důchod (jestli se vůbec dožiju důchodového věku). Nejsem ten typ člověka, který žije na dluh, jsem hodně spořivá, dovedu si našetřit peníze, ale přesto mám obavy. Navíc jsem přesvědčena, že zažiji třetí světovou válku. Dnešní pojetí rasismu a práv různých etnických či národnostních skupin není v pořádku. Začíná se to obracet na rasismus naruby. Myslím, že nejsem rasista, ale všeho s mírou. Není normální, aby učitelka (vyučovala v americké škole, kde se mluví anglicky) v USA byla souzena za to, že na dotaz Mexičana, zda může psát test ve španělštině, když je Mexičan, odvětila, že se má vrátit do Mexika. Nedávno to bylo ve zprávách. Oni totiž rádi zdůrazňují svá práva, ale povinnosti opomíjí. No, ale to jsem odbočila.
Koniklec, držím palce při psaní diplomky.

Není tady

#94 15. 3. 2012 14:32

koniklec
♥♥♥♥---

Tak jsem se před chvílí vrátila z prvního zkušebního - koukacího půldne v (snad) nové práci. Jsem tak nadšená, že ze mě všechny depresivní nálady spadly. Diplomka mi teď připadná jenom jako drobný opruz smile. Který se samozřejmě pokusím vyřešit, ale není to otázka života a smrti. Stejně se právě snažím emigrovat totálně mimo svůj obor studia. 

No nic, jdu si uvařit oběd a do večera mám čas na ten můj "opruz" smile.

Není tady

#95 15. 3. 2012 17:00

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Koniklec dneska jsi mi udelala opravdu radost.

Urcite vse dobre dopadne. Ja sama jsem taky mela stavy silenstvi pred zkouskami. byly dny ,kdy jsem byla presvedcena, ze to nikdy nedokazu. U nas se zkouselo v prubehu nekolika mesicu, k tomu 2 pisemne testy, jeden na 4 hodiny, jeden dokonce na 4 dny! Avsak jsem to udelala. I s malymi detmi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#96 15. 3. 2012 17:02

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Vilemína napsal(a):

Konikleci, jsem v hodně podobné situaci.
Není normální, aby učitelka (vyučovala v americké škole, kde se mluví anglicky) v USA byla souzena za to, že na dotaz Mexičana, zda může psát test ve španělštině, když je Mexičan, odvětila, že se má vrátit do Mexika. Nedávno to bylo ve zprávách. Oni totiž rádi zdůrazňují svá práva, ale povinnosti opomíjí. No, ale to jsem odbočila.
Koniklec, držím palce při psaní diplomky.

Hele Vilemino, v Americe se na jihu normalne mluvi spanelsky. jak tona te skole bylo
konkretne nevime. Me prijde ta ucitelka pitoma.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#97 15. 3. 2012 18:12

majkafa
Host

konikleci, to jsou skvělé zprávy. Super. Držím palce, ať ten "opruz" rychle přibývá a máš co nejdříve hotovo. par Jsi šikulka.

#98 15. 3. 2012 21:07

koniklec
♥♥♥♥---

Děkuju za milá slova.

Bohužel ohledně školy to nedávám...nevím, co s tím....asi to budu muset zabalit.

Novavilo....mně určitě taky napíšeš, žes mi to říkala....já vím, že jo a máš pravdu. Ale jak si pomoct? Nevíš? Není něco, co pomáhá tvé dceři?

Upravil(a) koniklec (15. 3. 2012 21:24)

Není tady

#99 15. 3. 2012 21:11

novavila
Zablokovaný

Vilemíno, já už jsem tě tu zmiňovala, jak občas v depresi píšeš to samý jako Koniklec , bud končíš se školou  nebo se životem , nebo s přítelem a dokola rozebíráš tyhle problémy, ovšem nikdy nic nezměníš , jen hledáš energii od lidí tady.

Jinak pokud jde o dítě , máš výbornou intuici , skutečně by sis dítě neměla pořizovat , protože jednak na to nemáš psychiku , sebepoškozuješ se a máš těžký propady , který se samozřejmě prudce zhorší v těhotenství a při kojení .
A jednak máš výraznou rodinnou zátěž , tři lidi ve vaší rodině mají vážnou duševní nemoc, takže je reálné, že ty budeš kolabovat a dítě nebude v pořádku. Čím starší budeš matka, tím větší je pravděpodobnost nemoci u dítěte .
Musíš si pořídit rozumnýho psychiatra , kterej ti udělá pořádnou diagnozu (člověk s dystymií nemá sebezraňovaní a netluše hlavou do zdi ) A kterej tě upozorní na ty rizika a vysvětlí to i Tonymu .

Není tady

#100 16. 3. 2012 11:43

Lunaria
♥♥-----

Konikleci, zaujalo mě téma Tvé diplomky, držím Ti palce, aby jsi to zvládla dopsat! Pokud jsem něco nepřehlédla, Tvoje nová práce se ale vůbec netýká toho co studuješ? Můžeš napsat víc, co je ta nová práce a jak se Ti povedlo se tam dostat? Zajímala by mě něčí zkušenost, protože sama mám práci, která mě nijak extra nebaví, uvažuju o nové třeba i v úplně novém oboru, ale vůbec netuším, kudy do toho, když i práci relativně v oboru jsem našla po dlouhém hledání víceméně jen díky náhodě.
A hezký den přeju, bez nějakých černých myšlenek :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí