Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 3. 2012 13:49

mamkaHanka
♥♥-----

STOP manipulaci!!!

Ahoj, jsem rok rozvedená a mé dvě děti (9 a 11 let) jsou ve střídavé péči. U syna byla zjištěna porucha ADHD, tj. porucha pozornosti s hyperaktivitou, což má vliv jak na školu, tak i na chování. Synův neurolog, Ped.psych.poradna i synova třídní učitelka, která je současně i otcovou známou, tak všichni svorně tvrdí, že by měly být děti v mé péči, nejen proto, že současný stav znemožňuje efektivní léčbu synovy poruchy, ze které se mimo jiné může snadno vylíhnout i duševní porucha, či porucha osobnosti. Otec můj návrh na úravu výchovy bere jako pomstu a rezolutně takový krok odmítá. Byla jsem tuto věc několikrát řešit na OSPOD, ale marně, protože jsme se na střídavé péči dohodli, takže ta fundovaná paní za stolem jen krčila rameny. Silně podezřívám otce svých dětí, že je manipulátor, což je porucha osobnosti. Po přečtení mnoha článků a dizertačních prací na toto téma jsem si tím více než jistá. Jenže mám teď strach, protože jsem taky četla, že manipulátorství není tak snadné zjistit ani psychologem. V toho jsem ale doufala, že by byl mým pilířem u soudu. V psychologii se moc neorientuji a  ani netuším, jestli se u soudu vždy žádá o psych. vyšetření, nebo ne,či za jakých podmínek, taly jak je to časově náročné, či jestli to vůbec bude mít úspěch...... Neumím si představit, kdyby to nevyšlo a děti zůstaly dál ve střídavé péči, jak bych synovi mohla dát, co pro svou léčbu potřebuje, tj. klidné zacházení, citlivost při diskusích, vnímavost pro jeho potřeby a především lásku...... Chci je dostat z rukou manipulátora, který svým destruktivním jednáním ničí jejich budoucí existenci..... Bojím se toho neznáma, co kterého se ženu.

Není tady

#2 13. 3. 2012 16:24

majkafa
Host

Re: STOP manipulaci!!!

Manipulátory jsme v určitých situacích všichni. Když to není chorobné, je to OK.
Proč jsi souhlasila se střídavou péčí? Nebo jsi tenkrát ještě o nemoci svého syna nevěděla? Nevěděla jsi, že jejich otec je manipulátor? Možná teď už opravdu bycha honit, jestli jsi ty sama se střídavou péčí souhlasila.

Na co se vlastně ptáš?

Upravil(a) majkafa (13. 3. 2012 16:25)

#3 13. 3. 2012 16:38

mamkaHanka
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Manipulátory jsme v určitých situacích všichni. Když to není chorobné, je to OK.
Proč jsi souhlasila se střídavou péčí? Nebo jsi tenkrát ještě o nemoci svého syna nevěděla? Nevěděla jsi, že jejich otec je manipulátor? Možná teď už opravdu bycha honit, jestli jsi ty sama se střídavou péčí souhlasila.

Na co se vlastně ptáš?

O tom, že je ex- manipulátor jsem věděla/nevěděla. Neměla jsem dostatek informací. Věděla jsem, že si se mnou chce dělat, co se mu zlíbí a taky to roky dělal, jenže jsem věřila, že útěkem z toho kolotoče jeho chování přestane. Že je takový ne z vlastní vůle, že je to porucha osobnosti, jsem nevěděla. Tehdy jsem se zajímala o rozvod - neměla jsem právníka a všechno jsem si musela prostudovat a sepsat sama. Synovu poruchu jsem zjistila na začátku tohoto šk. roku, takže toto je novinka. Že jsme někdy manipulátory všichni, to vím, ale on se v tom evidentně vyžívá, na OSPOD lhal o věcech, ktré není těžké prokázat jako lživé, ani jeho příprava dětí do školy není bez stížností kantorů... Tím že by bylo pozdě bycha honit, mi naháníš hrůzu, protože si neumím představit, jak by co bylo dál. Se střídavou péčí jsem byla nucena souhlasit. S ex-nebylo možné se domluvit na ničem, trvalo to dlouho..... Na OSPOD mi doporučili, abych se střídavkou souhlasila, dohodou upravila majetkové poměry a urychleně se rozvedla, pak že můžu péči kdykoli změnit. Dnes mi ale na OSPOD říkají, že to není tak snadné, ale co to vlastně obnáší, nevím. Netuším, co se bude požadovat u soudu za důkazy, jestli bude stačit standardní psychologické vyšetření, nebo mám žádat nějaké více special. vyšetření pro prokázání jeho manipulátorství..... Na takové téma jsem prozatím nenašla žádné diskuse ani články, ani ... nic....

Není tady

#4 13. 3. 2012 16:46

majkafa
Host

To, co popisuješ, není manipulátorství. Hani, neřeš tolik svého bývalého manžela, čím je nebo není. Věnuj se svým dětem a jestli máš pocit, že pro ně není střídavá péče dobrá, tak to nech vyřešit soud. Nejsi psycholog, nedělej amatérské závěry. Proč to děláš?
A proč jsi poslechla,co doporučili na OSPOD a neposlechla jsi sama sebe? Jen abys měla rozvod rychle za sebou?
Před soud předstupuj s tím, proč není pro tvého nemocného syna dobrá střídavka a proč je lepší, aby byl ve tvé péči a nechovej se jako třeba strany před volbami, když místo svého programu házejí špínu na ty ostatní?

#5 13. 3. 2012 16:58

mamkaHanka
♥♥-----

majkafa napsal(a):

To, co popisuješ, není manipulátorství. Hani, neřeš tolik svého bývalého manžela, čím je nebo není. Věnuj se svým dětem a jestli máš pocit, že pro ně není střídavá péče dobrá, tak to nech vyřešit soud. Nejsi psycholog, nedělej amatérské závěry. Proč to děláš?
A proč jsi poslechla,co doporučili na OSPOD a neposlechla jsi sama sebe? Jen abys měla rozvod rychle za sebou?
Před soud předstupuj s tím, proč není pro tvého nemocného syna dobrá střídavka a proč je lepší, aby byl ve tvé péči a nechovej se jako třeba strany před volbami, když místo svého programu házejí špínu na ty ostatní?

Ano, souhlasím s tím, že házení špíny na protistranu neřeší vůbec nic a to nedělám a dělat nehodlám, zvlášť ne u soudu. Co se týče stavu ex - to osobně řeším, ale nikde se s tím nešířím. Tady můžu, protože když tady ze sebe udělám duchem slabého, tak mi to nevadí. Nejsem psycholog, ty ano? Pokud ano, nemůžeš se k jeho stavu vyjadřovat, když neznáš souvislosti. Z pár slov nemůžeš přeci poznat, jaký je a jaký není. Vím, že manipulátorství není tak snadno odhalitelné. Četla jsem o tom už hromady článků a studií a knih..... vím, že jsem tím nenasála všechnu moudrost světa a vím, že dokud to nebude černé na bílém, tak manipulátorem není.... Jen nechci, aby měl destruktivní vliv na mé děti. Je pravda, že mě to tolik nemusí tlačit, když dcera chce být u mě, synek se zdá váhá, ale já mám z jejich otce opravdu strach.  Takže.... co mně a mým dětem hrozí? Na co se mám připravit?

Není tady

#6 13. 3. 2012 17:01

majkafa
Host

Já nevím, co tobě a tvým dětem hrozí. Na to je informací málo a myslím, že ti na tuto otázku nikdo neodpoví, že to ukáže čas, jestli vám něco hrozí.

Jen mě napadá, tvé děti už ve svém věku můžou i samy rozhodnout, jak často a u koho chtějí být. A můžou to říct i u soudu.

Upravil(a) majkafa (13. 3. 2012 17:03)

#7 13. 3. 2012 17:10

mamkaHanka
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Já nevím, co tobě a tvým dětem hrozí. Na to je informací málo a myslím, že ti na tuto otázku nikdo neodpoví, že to ukáže čas, jestli vám něco hrozí.

Jen mě napadá, tvé děti už ve svém věku můžou i samy rozhodnout, jak často a u koho chtějí být. A můžou to říct i u soudu.

Já vím, Maji, ale kde to zjistím.... mám z toho hrůzu. Vůbec ho nedokážu odhadnout. Když jsem ho vedle sebe viděla sedět na OSPOD a lhát tak neuvěřitelným způsobem o dětech a o mně, když říkal něco směrovaného ke mně, ani se na mě nepodíval, když jsem mluvila já, jen dělal posměšná gesta a řeč odváděl jinam, aby odvrátil pozornost soc. pracovnice, jen mě urážel a obvi'noval ze lží..... Je mi hnusně.... tato věc je tak nepříjemná a tak složitá, že než do toho někoho zasvětím, tak se ode mě odvrátí, že jsem snad křaplá na hlavě....  Cítím se bezradná.

Dcera si už řekla, ale když jsem její názor tlumočila na OSPOD, tak mi bylo řečeno, že lžu, že když ke mně posledně šla, tak plakala, že u mě nechce být.... je to slovo proti slovu. V synově případě je jeho přání méně hodnotné, protože skrze svou poruchu jaksi není schopen zralého a objektivního úsudku. Takže dokud nepodám návrh na soud a nezačne se to řešit, tak nikdo nic neudělá. Jak říkával můj otec - co si člověk neudělá sám, to nemá.....

Upravil(a) mamkaHanka (13. 3. 2012 17:13)

Není tady

#8 13. 3. 2012 17:15

majkafa
Host

Čti si pořádně vlákno koniklec. Vždyť se chováš stejně. Nasadila sis do hlavy brouky, co třeba vůbec neexistují. wink
A dcera to může říct osobně a nebude nikdo nic překrucovat.
Jo, a proč teda návrh na soud nepodáš a zbytečně si vymýšlíš situace,které vůbec nastat nemusí?

Upravil(a) majkafa (13. 3. 2012 17:16)

#9 13. 3. 2012 17:17

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

majkafa napsal(a):

Jo. A pokud je otec opravdu manipulátor, tak to může dopadnout i tak, že děti řeknou: Chci být u táty.
dumbom
A pokud má víc peněz, může si děti kupovat a ani nemusí být manipulátor a může to dopadnout stejně.
dumbom

Upravil(a) Vachu (13. 3. 2012 17:18)

Není tady

#10 13. 3. 2012 17:19

majkafa
Host

Vachu napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jo. A pokud je otec opravdu manipulátor, tak to může dopadnout i tak, že děti řeknou: Chci být u táty.
dumbom
A pokud má víc peněz, může si děti kupovat a ani nemusí být manipulátor a může to dopadnout stejně.
dumbom

A co s tím uděláš? big_smile Půjdeš se rozkrájet? smile

#11 13. 3. 2012 17:30

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Po svých zkušenostech bych si v klidu zažádala u soudu o změnu péče,doložila potřebné dokumenty a čekala...
Strach tě akorát ochromuje a obviňováním otce z manipulátorství nic nevyřešíš,soudy to nerady slyší,víceméně je to nezajímá neb je to rozvodový folklor.
Chtělí holá fakta..ne emoce..
Bohužel nepočítej s tím,že mu někdo přiklepne poruchu osobnosti,to si nikdo v rozvodovém konfliktu vás dvou  nelajsne...
Čímž nepopírám,že tvůj bm to tak má....s jedním takovým jsem žila...to co popisuješ jsem zažila,jen s tím,že jsem včas zareagovala na střídavku...
Dnes je to asi 8 let,bm se s dětmi prakticky nestýká,alimenty neplatí....jooo a to bylo tenkrát lásky k dětem a melodramatických srdceryvných výlevů o tom,jak jsem špatná matka a děti manipuluju a bla bla bla.....reta

Upravil(a) Revliba (13. 3. 2012 17:32)

Není tady

#12 13. 3. 2012 18:40

mamkaHanka
♥♥-----

Revliba napsal(a):

Po svých zkušenostech bych si v klidu zažádala u soudu o změnu péče,doložila potřebné dokumenty a čekala...
Strach tě akorát ochromuje a obviňováním otce z manipulátorství nic nevyřešíš,soudy to nerady slyší,víceméně je to nezajímá neb je to rozvodový folklor.
Bohužel nepočítej s tím,že mu někdo přiklepne poruchu osobnosti,to si nikdo v rozvodovém konfliktu vás dvou  nelajsne...
Čímž nepopírám,že tvůj bm to tak má....s jedním takovým jsem žila...to co popisuješ jsem zažila,jen s tím,že jsem včas zareagovala na střídavku...
Dnes je to asi 8 let,bm se s dětmi prakticky nestýká,alimenty neplatí....jooo a to bylo tenkrát lásky k dětem a melodramatických srdceryvných výlevů o tom,jak jsem špatná matka a děti manipuluju a bla bla bla.....reta

Konečně zralý a na zemi stojící názor. Návrh k soudu jsem již zaslala a čekám... jenže mám strach a potřebuju znát odpověď na otázky. Nepotřebuji se bít tím, že ex- je, či není manipulátor. To že si to myslím, je jen podtržení mých obav. Co když jím opravdu je a jeho vliv na mé děti bude mít fatální následky? Co když? Pak bych měla/neměla žádat o psych. vyšetření? Samozřejmě nejsem psycholog a stá tvrzení nemám o co opřít. Tady si ale myslím, že není potřeba někomu něco dokazovat, abych nebyla vláčená jako prašivá. Jsem vystresovaná možná kvůli bubákovi ve skříni, ale namísto posměšných rad ke krájení, bych od zdejších čekala zralejší a konstruktivnější rady. Takže díky za jedenu rozumnou reakci.

Upravil(a) mamkaHanka (13. 3. 2012 18:42)

Není tady

#13 13. 3. 2012 18:46

majkafa
Host

Když napíšeš na veřejné fórum, tak napiš rovnou, co přesně chceš slyšet. Jinak musíš počítat s tím, že halt neuslyšíš jenom to, co se tobě líbí a co ty si přeješ.
Btw nejsi manipulátorka i ty, když nařizuješ a hodnotíš, co přispěvatelé mají/nemají - píší/nepíší ve svých reakcích? winksmile

#14 13. 3. 2012 18:55

mamkaHanka
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Když napíšeš na veřejné fórum, tak napiš rovnou, co přesně chceš slyšet. Jinak musíš počítat s tím, že halt neuslyšíš jenom to, co se tobě líbí a co ty si přeješ.
Btw nejsi manipulátorka i ty, když nařizuješ a hodnotíš, co přispěvatelé mají/nemají - píší/nepíší ve svých reakcích? winksmile

S jakým problémem jsi sem přišla ty? Čekala jsi jistě nějakou radu a povzbuzení. Povzbudil tě někdo posměšnými poznámkami, typu že byses mohla jít rozkrájet? Mě to uráží a mám právo se proti tomu ohradit. Ty si piš na co chceš, co chceš, pokud sama usuzuješ, že je tohodno tvé velikosti.

Není tady

#15 13. 3. 2012 19:24

majkafa
Host

mamkaHanka napsal(a):

S jakým problémem jsi sem přišla ty? Čekala jsi jistě nějakou radu a povzbuzení. Povzbudil tě někdo posměšnými poznámkami, typu že byses mohla jít rozkrájet? Mě to uráží a mám právo se proti tomu ohradit. Ty si piš na co chceš, co chceš, pokud sama usuzuješ, že je tohodno tvé velikosti.

Mou poznámku na příspěvek Vachu jsi nepochopila tak, jak jsem ji myslela. Možná sis ani nevšimla, že jsem odpovídala Vachu a vůbec nic jsem nepsala v tom příspěvku tobě. Možná by bylo zajímavé zamyslet se, co tě na tom tak nadzvedlo.

Upravil(a) majkafa (13. 3. 2012 19:29)

#16 13. 3. 2012 19:30

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

mamkaHanka napsal(a):

Revliba napsal(a):

Konečně zralý a na zemi stojící názor. Návrh k soudu jsem již zaslala a čekám... jenže mám strach a potřebuju znát odpověď na otázky. Nepotřebuji se bít tím, že ex- je, či není manipulátor. To že si to myslím, je jen podtržení mých obav. Co když jím opravdu je a jeho vliv na mé děti bude mít fatální následky? Co když? Pak bych měla/neměla žádat o psych. vyšetření? Samozřejmě nejsem psycholog a stá tvrzení nemám o co opřít. Tady si ale myslím, že není potřeba někomu něco dokazovat, abych nebyla vláčená jako prašivá. Jsem vystresovaná možná kvůli bubákovi ve skříni, ale namísto posměšných rad ke krájení, bych od zdejších čekala zralejší a konstruktivnější rady. Takže díky za jedenu rozumnou reakci.

Ne neměla...je to k ničemu,tomu věř..i kdyby čirou náhodou někdo "odhalil" tebou zmiňovanou poruchu osobnosti,není moci,která by ho mohla odstřihnout (střídavka) od dětí....vždycky záleží na soudci a ti opravdu nemají rádi tyto boje...vždy argumentují potřebami dětí...nějaké ADHD,je příliš nezastaví,neboť houby vědí,co to v praxi obnáší....
Naopak bych velmi zvážila jak budu u soudu vypovídat..nejprve ocenit snahu otce a teprve poté vytáhnout esa v podobě opravdu nezpochybnitelných argumentů hovořících v neprospěch střídavky..tak máš spíše šanci,než s nějakou manipulací...
Jinak fatální následky je hodně expresivní termín....to už tedy skutečně budou mít neb jsou z rozpadlého manželství a děti obecně velmi těžce nesou,když se tatínek a maminka nemají rádi,to je jasné...
Víc fatálnější ty následky být nemohou...být tebou konám,nemluvím a buď to vyjde nebo ne...radím ti, v klidu vytrvej,tiše bojuj,shromažďuj argumenty,nepředjímej budoucnost,na strach se vykašli,ten ti nepřinese nic dobrého,jen do toho víc a víc budeš paradoxně zatahovat děti,o které se nejvíc bojíš....

Není tady

#17 13. 3. 2012 19:30

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

mamkoHanko, takové potvrzení ti nikdo nedá. Jde o mlčenlivost a etiku. Jistotu nebudeš mít asi nikdy, ale přesto víš co ti dané soužití přináší, papír je podle mého názoru naprosto zbytečný....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#18 13. 3. 2012 19:36

mamkaHanka
♥♥-----

majkafa napsal(a):

mamkaHanka napsal(a):

Mou poznámku na příspěvek Vachu jsi nepochopila tak, jak jsem ji myslela. Možná sis ani nevšimla, že jsem odpovídala Vachu a vůbec nic jsem nepsala v tom příspěvku tobě. Možná by bylo zajímavé zamyslet se, co tě na tom tak nadzvedlo.

Nějak se v tom vykroucení holka plácáš.... já se s tebou nechci přečůrávat. Prostě jsem řekla svůj názor a tobě se má sebeobrana nelíbí, to je celé.

Není tady

#19 13. 3. 2012 19:38

majkafa
Host

Nemám zapotřebí se vykrucovat. Když si to pozorně přečteš, dojde ti.
Na tomto vlákně už nemám co pohledávat. Měj se. Přeji ti hodně štěstí.

#20 13. 3. 2012 19:38

mamkaHanka
♥♥-----

PavlaH napsal(a):

mamkoHanko, takové potvrzení ti nikdo nedá. Jde o mlčenlivost a etiku. Jistotu nebudeš mít asi nikdy, ale přesto víš co ti dané soužití přináší, papír je podle mého názoru naprosto zbytečný....

Nejde o soužití, jsme rok rozvedení. Jde o jeho výchovný vliv na děti. Ale už to nechci řešit. Už jsem toho plná a nemám energii své soukromí někomu obnažovat. Díky za podporu.

Není tady

#21 14. 3. 2012 19:16

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

mamkoHanko, shrnula bych to tak. Děti nejsou blbé a rozpory mezi mluvením a činy poznají docela brzy. Jde jen o to abys jim to i ty smyslplnou formou podala. Stačí jedna jediná věta. nemusíš dělat to, co je ti nepříjemné, co je ti proti vůli, ,co nechceš. ALe zapomeň na to pokud jde o čištění zubů a psaní úkolů. wink

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#22 15. 3. 2012 8:47

Roxy
♥------

Mám dojem, že manipulace se nedá moc zastavit nebo zrušit. Zdá se mi, že někdy ten manipulující ani nevnímá, že manipuluje sad
Myslím, že PavlaH pode mnou to napsala dobře. Zkus dětem tak trochu naťuknout, že manipulace může existovat. Bez příkladů konkrétních osob. Nejsou zas až tak moc malé. Asi bude pro ně důležité, aby dokázali pochopit, že chování a činy jsou důležitější než slova.

Není tady

#23 15. 3. 2012 11:09

mamkaHanka
♥♥-----

Roxy napsal(a):

Mám dojem, že manipulace se nedá moc zastavit nebo zrušit. Zdá se mi, že někdy ten manipulující ani nevnímá, že manipuluje sad
Myslím, že PavlaH pode mnou to napsala dobře. Zkus dětem tak trochu naťuknout, že manipulace může existovat. Bez příkladů konkrétních osob. Nejsou zas až tak moc malé. Asi bude pro ně důležité, aby dokázali pochopit, že chování a činy jsou důležitější než slova.

Pokud je někdo manipulátor, je to porucha osobnosti. Pokud si člověk uvědomuje, že je manipulátor, pak jde o pervezního jedince. Není možné to léčit, ani nijak odbourat.

Děti jsou sice vnímavé a vycítí i beze slov, ale co se týče mého syna, který trpí poruchou, jistě nebude chápat, co mu to vlastně povídám a nebude ho to zajímat, potažmo mě nebude vnímat. V jeho případě bych se spíš zaměřila na komunikaci ohledně konkrétních situací, které ho potkávají. Jedině tak mu můžu dát najevo, co je a co není normální chování. Synova porucha se musí léčit nootropiky, ale pilířem a základem úspěšné léčby je přiměřená výchova, což při střídavé péči není možná, takže střídavá péče prakticky znemožňuje léčbu synovy poruchy. Co se týče dcery, ta si už řekla, že chce být jen u mě.

Přiznám se, že jsem podrážděná kvůli schůzce, kterou jsem s otcem absolvovala před více než týdnem. Vím, že cokoli tam řekl, bylo jen proto, aby mě očernil a že jsou důležitější fakta. Jenže proč tedy sociální pracovnice nereagovala na ta fakta, na která jsem upozornila? Proč ji nezajímá, že si učitelé stěžují na otcovu přípravu dětí, proč ji nezajímá, že nejsme ve výchově jednotní a není možné se spolu dohodnout a normálně spolu komunikovat, proč není vůbec možné, abychom spolu bez komediálních výtupů z jeho strany, si mohli říct, co se v životě dětí děje a upravit tak přístup k nim..... On totiž není vůbec schopný přijmout, že mají děti jiný názor, než on. Nerespektuje je. Nedokáže ani připustit, že má syn závažný problém a nepřizpůsobuje svůj přístup k němu. Všechno, co se dětí týče, zabezpečuje jeho matka, která je s ním ve společné domácnosti. On jen večer příjde domů a sedne k počítači nebo k televizi. Vůbec si s dětma nepovídá a neusměrňuje je, jak by bylo třeba.....

Vím, že bych měla být klidná, že možná celou situaci dramatizuju, ale prostě se jeho manipulací bojím. Viděla jsem jak v manželské poradně při rozvodu, tak i teď na OSPOD, že všichni jednají podle něj, nikoli podle toho, co je pro děti třeba. Logicky si říkám, že přeci není možné, aby to u soudu neprošlo, když se doloží důkazy ze škol a od lékařů. Jenže po zkušenostech, že mu jeho lži úřdy i poradny baští, tak jsem opravdu skeptická. Prostě se bojím.

Není tady

#24 15. 3. 2012 12:04

majkafa
Host

Hanko, v tomhle nemám zkušenosti, mé děti byly dospělé, když jsme se rozváděli.
Ale napadlo mě, nelze požádat o přidělení jiné sociální  pracovnice, která vás bude mít na starosti? Třeba z důvodu, že máš pocit, že nepracuje dostatečně pro zájem vašich dětí, synovy nemoci,.. nebo nějaké další důvody?

#25 15. 3. 2012 12:15

mamkaHanka
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Hanko, v tomhle nemám zkušenosti, mé děti byly dospělé, když jsme se rozváděli.
Ale napadlo mě, nelze požádat o přidělení jiné sociální  pracovnice, která vás bude mít na starosti? Třeba z důvodu, že máš pocit, že nepracuje dostatečně pro zájem vašich dětí, synovy nemoci,.. nebo nějaké další důvody?

Už jsem na to myslela, Maji, ale obávám se, že když do toho začnu "rýpat", jen se to otočí proti mně. Už se ohlížím po právníkovi, snad to nějak půjde. No musí, jinak fakt nevím.....

Na tom celém mě štve, že si opravdu připadám jako vadná, když nikdo nevidí, jaký je a co od něj hrozí. O to větší strach z toho mám. Jsem fakt už zoufalá..... uvidím, co mi k tomu řekne právník. Na rady tady všech nebudu poukazovat na jeho manipulativní chování, předložím skutečně jen holá fakta a pokud mu to budou všichní žrát, jako to bylo doposud, pak vytáhnu i podezření z poruchy osobnosti a budu žádat důkaz v podobě psych. vyšetření. Jenže jaká bude úspěšnost.... já nevím. V několika článcích jsem četla, že i když je člověk s manipulativními sklony, i psycholog to nemusí poznat. Pak stojím před otázkou, kdybych žádala o to vyšetření, jestli se nakonec i psychologové "nedělí" podle své specializace, jako třeba právníci. V takovém případě by byl na místě nějaký opravdu fundovaný psycholog, který by to dokázal rozpoznat.  Už jsem opravdu unavená ... ne strhaná. Cítím se fajn, dokud si nedokážu opět otevírat tyto "rány" a nezačnu si uvědomovat, co dělal za ty roky mně, přičemž jsem to nevnímala a podřizovala se mu.... mám vztek, že je ta situace tak zapeklitá.... a možná i proto jsem tak podrážděná :-(

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí