Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 3. 2012 9:51

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Nevolnosti

Ahoj holky, ty nevolnosti mě užírají, nevím jak dál. usch Na KO jdu až za týden a bojím se, jestli je miminko v pořádku. Nic v sobě neudržím, ze všeho se mi obrací žaludek, jím minimálně. Za posledních pár týdnů jsem shodila už 4 kila. sad Já to nějak přežiju, bude jistě líp, ale co miminko? Nemůže mu uškodit, že skoro nejím? Snažím se, ale fakt to je někdy těžké a všechno jde po chvíli ven. První dvě těhu mi bylo blbě jen ráno, tohle zažívám poprvé.

Není tady

#2 10. 3. 2012 10:01

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nevolnosti

no mě u první bylo špatně ještě v den porodu a druhého někdy do 7 měsíce. s druhým jsem taky hubla, nakonec jsem přibrala za celé těhotenství 6kg a to 2 až poslední měsíc. ale mimčo mělo 3.15 !!

Není tady

#3 10. 3. 2012 10:03

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

Saku neboj se miminko si bere z těla určitě je v pořádku. Já jsem u prvního těhu shodila taky dost a nabírat jsem začala až na konci 6.měsíce.
Nezkoušela jsi tu zázvorovou limču nebo zázvorová lízátka mě hodně pomáhaly když mi bylo zle.

Není tady

#4 10. 3. 2012 10:09

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

No je fakt, že brát z čeho teda má. smile Od předchozího porodu mi zbývají ještě asi 4 kila navrch (původně osm, ale 4 už jsou pryč). No snad příroda ví, co dělá. Když takhle maminkám je na začátku zle. Všude čtu, jak jsou ale první měsíce pro vývoj důležité, tak mám trochu strach.

Není tady

#5 10. 3. 2012 12:04

Aino
♥♥-----
Místo: Domecek

Sakuro ja osobne zkusenost nemam, ale vim, ze hodne holek chvali zazvor (nemusi to bejt jen ty lizatka) a obecne na nevolnosti pomaha mata (caj nebo treba i zvejkacky), ktery podporujou i traveni.

O miminko se neboj smile Urcite je v poradku a nezapomen, ze to je "parazit" a vezme si vsechno, co potrebuje bez ohledu na to, jestli to treba tobe nebude chybet. wink Ale pro klid si treba muzes koupit tehotensky vitaminy.

http://lbdf.lilypie.com/sbDSp2.png

Není tady

#6 10. 3. 2012 12:08

agewa
♥♥♥♥♥♥-

na mátu pozor  ! vzhledem k tomu, že je hodně aromatická ...-znám dost lidí, kteří na ní jsou alergičtí. já třeba hodně ( až do křečí v žaludku), jiní jen že je jim mírně nevolno atd.
lepší je meduňka .
no nepotěším tě ....
třeba na moje nevolnosti nezabralo vůbec nic, aa že jsem za ty "dlouhé" měsíce zkusila rad a porad.

Není tady

#7 10. 3. 2012 12:19

Aino
♥♥-----

Jasne, jasne, to ale vetsinou clovek vi, ze je na matu alergickej (coz ja u Sakury nemuzu vedet) a potom to opravdu nejde zkouset.
A jeste me napadly aromaticky olejicky. Na cichani nebo treba potirani spanku. Citrusy a bergamot. smile

Není tady

#8 10. 3. 2012 12:27

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Aino napsal(a):

Jasne, jasne, to ale vetsinou clovek vi, ze je na matu alergickej (coz ja u Sakury nemuzu vedet) a potom to opravdu nejde zkouset.
A jeste me napadly aromaticky olejicky. Na cichani nebo treba potirani spanku. Citrusy a bergamot. smile

můžu ti říct, že mě taky trvalo hodně dlouho, než jsem to zjistila. už jen protože jí dávají do každé bylinkové směsi ( takže nemáš šanci zjistit, z čeho to je) , někdy projev přijde až za několik hodin ..atd.
já na to přišla, až když jsem se bylinkám začala více věnovat.

Není tady

#9 10. 3. 2012 12:33

Aino
♥♥-----

Agewo to je mazec. No jo, bylinky bere spousta lidi na lehkou vahu, ze jako vlastne "o nic nejde".
Mas pravdu, ze je potreba brat to zvlast v tehotenstvi zodpovedneji stolt

Není tady

#10 10. 3. 2012 14:06

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Máta mi dělá obvykle na žaludek dobře, ale na tyhle nevolnosti nepomáhá bohužel nic (vyzkoušela jsem hodně rad). sad Spíš mě ale zajímá, jestli ta nucená hladovka neublíží miminku.

Není tady

#11 10. 3. 2012 14:35

Aino
♥♥-----

Neboj smile Je to parazit a vezme si co potrebuje wink Priroda to ma dobre zazizeny.

Není tady

#12 10. 3. 2012 14:56

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Sakuro,

tak já zvracela denně (třeba i 8x za den) od 5. týdne, bohužel až do konce 6. měsíce....byla jsem i díky tomu na rizikovém těhotenství, celou dobu na nemocenské.... Musela jsem brát i 4x denně čípky proti nevonosti (samozřejmě předepsané lékařem...) Ale pokud to není tak, že jen zvracíš (i jen vodu)..tak ti asi takové čípky nikdo nepředepíše.....tak zkus určitě ta zázvorová lízátka, já bez nich neudalala krok, protože pokud jsem je neměla v puse, zvracela jsem.
Jediné, co jsem jedla a co mi fakt dělalo dobře byly domácí jablkové přesnídávky a suchý rohlík (jen toto jsem jedla cca měsíc...) dr. mě ujišťoval, jak holky psaly, že mimčo si vezme co potřebuje, ať nemám strach, že nepřibírám, nic nejím atd.......a opravdu i krevní obraz po tomhle utrpení zjistil, že mám všeho dostatek...jen železo mi pak doplňovali....
Ale co opravdu zabírá a doporučil mi i dr. v porodnici je coca-cola...normálně se nesmí pít v těhotenství, kvůli kofeinu, ale když ti je fakt mizerně, tak si ji klidně dávej , ALE po lžičkách a  pořádně vychlazenou....je to neskutečná úleva!!! doporučeno taktéž lékařem, přímo tím, který mi vyvolával pak porod....  bez toho bych asi nevydržela....
držím palce, ať tě ty nevolnosti brzo opustí...

Upravil(a) Račice dračice (10. 3. 2012 14:57)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#13 10. 3. 2012 19:11

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

Ná zázvor ale taky pozor. V těhu se smí pouze 4 gramy denně.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí