25.ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 25.ledna : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.ledna : Dieta po vánocích? Leden, na váhu zásadně (ne)vlezem! 4.ledna : Účinný a ekologický domácí prostředek na mytí nádobí vyrobíte za zlomek ceny |
|
|
Holky, kdo máte zkušenosti s vedením kvásku a pečením chleba? Na netu jsou všelijaké informace, možná znáte nějaké triky. S klukem jseme začali v pizzerii s kváskovýn chlebem, máme pec na dřevo, zdá se, že by to moho fungovat. Pár prvních chlebů šlo sice do popelnice, teď se začalo dařit a o chleba je obrovský zájem.
Není tady
tady http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937&z=0#zal se obrať na správce diskuze Anndy (klik na nick)
tady na nástěnce klik na Recepty, rady, postupy
http://domacipekarny.dama.cz/
vpravo nahoře je Vyhledávání - přečti návod
http://domacipekarny.dama.cz/
kváskové chleby - pozor rozdíl "kváskový" a "Celokváskový" = úplně bez droždí, kyne déle
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
bezva postupy na všechno možné
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php
skutečné opravdové třístupňové vedení kvasu
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=176
jinak v těch postupech toho najdeš o kvásku více, projdi si vše i starší články
můj kvásek se drží krásně zdravý už právě tři roky... tady čtvrtý den po založení v roce 2009
Není tady
dej potom vědět jak se daří! A hodně úspěchů!
Není tady
Bezvadné stránky od Iv@:
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/
na Topreceptech pod nickem cathleen - tady její nádherné recepty
http://www.toprecepty.cz/zobraz_profil.php?uzivatel=540
napsala pěknou knížku Pekárnománie
Není tady
Jak jednou propadneš pečení, jseš ztracenej.... asi neskončíte jen u chleba...hurá na rohlíky atd...
Není tady
Bety díky, kouknu na to. Myslím, že jsme překonali prvotní potíže, pečeme asi 14 dní, dnes 25 bochníků. Již o ně projevila prodejna pečiva v areálu kde máme pizzerii, zatím je lidé rozeberou v pizzerii. Držet kvásek 4 roky to je výkon. Zde je také pár chytrostí,
http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:navody
Není tady
díky - tyhle stránky nezná, dala jsem si do záložek a prostuduju
Není tady
Teda Petře, výborný počin! Ať se daří a věřím, že v případě kvalitního chleba či jakéhokoliv jiného pečiva určitě bude! Já si chodím taky pro chleba do pekárny, prý je kváskový, rozhodně moc dobrý a ráda si za něj připlácím.
Všechny ty odkazy si taky až budu mít čas prostuduju.
Není tady
Judyno, Bety, poslal bych fotku, nemáte email. Odkaz z Facebooku nefunguje, když je to přihlášeno pod mým jménem. Včera se zase povedl, po těch 25 kouscích se doslova zaprášilo. Judyno kolik za něj platíš? Ženuška ho objevila v jedné pekárně, 3/4 kg za 45,- kaček. Přehnaná cena, my ho máme v této váze za 30,-.
Není tady
Petře, já kupuji myslím 1/2 kg za dvacku, ale nejsem si jistá, jelikož toho vždy beru víc. Ale určitě se na základě tohoto vlákna zítra zeptám, jestli ten druh, který si kupuji já, je opravdu kváskový a kolik přesně váží. Rozhodně mi ale chutná a neplesniví, i když ho mám třeba 4 dny, pořád se dá jíst.
Není tady