6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,
potřebovala bych poradit, co dál.
Jsem s přítelem 5 let. Mě je 30 a jemu 35 let. Začala jsem touit po dítěti, tak jsme spolu o tom začali mluvit. Mluvili jsme o tom i na začátku naeho vztahu. To mi řekl, e a spolu budeme trochu dýl, tak se tomu nebrání mít rodinu. Má u 9 let dceru z předchozího vztahu. Ale moc se s ní nevidí a stále říká, e ji ani jako dceru nebere.
Teď jsme o tom tedy začali mluvit znovu, e bych chtěla dítě a co si o tom myslí on. A on mi teď, po 5 letém vztahu řekl, e ádné dítě nechce. Dítě je prý straný závazek a on prý ztratí svojí osobní svobodu, nebude si moc dělat co chce, a e dítě jenom brečí a kadí, atd. Trochu jsme se během těch 5 let i hádali, ale vdy jsme to ustáli a shodli se na tom, e spolu chceme zůstat, e se máme rádi.
Ale teď nevím, co dál. Já rodinu opravdu chci. Nedokáu si představit, ít ivot bez dětí.
Není tady
miska81 napsal(a):
Ahojky,
Jsem s přítelem 5 let. Mě je 30 a jemu 35 let. Začala jsem touit po dítěti, tak jsme spolu o tom začali mluvit. Mluvili jsme o tom i na začátku naeho vztahu. To mi řekl, e a spolu budeme trochu dýl, tak se tomu nebrání mít rodinu. Má u 9 let dceru z předchozího vztahu. Ale moc se s ní nevidí a stále říká, e ji ani jako dceru nebere.
Teď jsme o tom tedy začali mluvit znovu, e bych chtěla dítě a co si o tom myslí on. A on mi teď, po 5 letém vztahu řekl, e ádné dítě nechce. Dítě je prý straný závazek a on prý ztratí svojí osobní svobodu, nebude si moc dělat co chce, a e dítě jenom brečí a kadí, atd. Trochu jsme se během těch 5 let i hádali, ale vdy jsme to ustáli a shodli se na tom, e spolu chceme zůstat, e se máme rádi.
Ale teď nevím, co dál. Já rodinu opravdu chci. Nedokáu si představit, ít ivot bez dětí.
myslím, e tenhle partner opravdu dítě nechce. vzhledem k tomu, e u jedno dítě má a nejeví o něj ádný zájem asi se to nezmění.
i kdyby se "stala nehoda" zřejmě nezmění názor.
Asi se bude muset dohodnout , co vlastně je pro tebe priorita a podle toho se zachovat.
Není tady
miska81 napsal(a):
Ahojky,
Miko, co jsi čekala od chlapa, který o svoji dceru nejeví zájem a dokonce ji ani tak nebere?
Asi to prostě nebude rodinný typ. Teď záleí na tobě, jestli s ním bude chtít zůstat i přesto, e on děti mít nechce.
Není tady
Miko, co jsi čekala od chlapa, který o svoji dceru nejeví zájem a dokonce ji ani tak nebere?
Asi to prostě nebude rodinný typ. Teď záleí na tobě, jestli s ním bude chtít zůstat i přesto, e on děti mít nechce.
Ahoj,
souhlasím a z vlastní zkuenosti mohu potvrdit . Pokud má mu takovýhle přístup nezmění se ani kdyby jste to dítě měli. Já musela svého ex vyhodit z bytu, kdy si začal v době mého těhotensví dokazovat e je svobodný a ádné dítě ho doma neudrí ......a to jsme to dítě vdycky chtěli. Řeči o svobodě a závazcích měla a co jsem otěhotněla, take buď ráda, e to ví ji teď a můe se svobodně rozhodnout .
Není tady
Miko, souhlasím s holkama..... zaleí hodně na tobě co ty opravdu chce. Nemá smysl se a si hádat, ale norálně si promluvit ..a uvidí co z něj vypadne.
Není tady
ahojky,
děkuji vem za rady, ale je to straně sloité.
Jsme spolu 5 let a pro mě je straně těké od něj odejít. Ani on nechce, abych od něj odela. Říká, e mě má straně rád a nedokáe si ivot beze mě představit. Jenom nechce to dítě. Přijde prý o svobodu, budeme mít málo penět a budeme se muset uskromnit. Dítě bude jenom brečet, jíst a kadit, atd. Take to asi opravdu nebude rodinný typ.
Jenome problém je v tom, e ho asi nedokáu opustit, protoe ho mám moc ráda a jinak je mi sním dobře.
Jsem z toho fak zoufalá a nevím jak dál.
Asi budu muset někde narazit na novýho chlapa a pak to přijde samo.
Není tady
miska81 napsal(a):
ahojky,
děkuji vem za rady, ale je to straně sloité.
Jsme spolu 5 let a pro mě je straně těké od něj odejít. Ani on nechce, abych od něj odela. Říká, e mě má straně rád a nedokáe si ivot beze mě představit. Jenom nechce to dítě. Přijde prý o svobodu, budeme mít málo penět a budeme se muset uskromnit. Dítě bude jenom brečet, jíst a kadit, atd. Take to asi opravdu nebude rodinný typ.
Jenome problém je v tom, e ho asi nedokáu opustit, protoe ho mám moc ráda a jinak je mi sním dobře.
Jsem z toho fak zoufalá a nevím jak dál.
Asi budu muset někde narazit na novýho chlapa a pak to přijde samo.
Někde na vedlejím vlákně řeí jedna slečna to samé. Je v podobném věku jako ty.
Vak se s ním nemusí rozcházet hned zítra. Můe s ním být dál s vědomím toho, e on otcem tvých dětí prostě nebude a rozhlíet se dál po někom jiném, kdo by to dítě chtěl....To ve samo za předpokladu, e je pro tebe monost mít dítě důleitějí ne tvůj současný partner.
A tvůj partner opravdu není rodinný typ. Take bych ani nepřemýlela o tom, e bych s ním "nečekaně" otěhotněla a doufala ve změnu. Jeliko chování k jeho vlastní dceři je dost odstraující. A ty bys na tom byla podobně.
Není tady
Moná tvůj přítel není vyzrálá osobnost (bez ohledu na věk). To soudím podle té obavy o svobodu..e si nebude moct dělat co chce..apod. Není prostě připravený dělit se o svůj ivot s dalí člověkem. A taky se moná bojí,e s příchodem dítěte se změní ty. Teď se věnuje předevím jemu,točíte se kolem sebe. Dítě ti bude přeci jen zabírat mnoho času a sil.A bude ti přednějí. Jsou mui,kteří tohle patně nesou,a ani radost z potomka to nepřehluí. Moná by pomohla návtěva nějakého partnerského psychologa.
Není tady
Dobrý postřeh, Ziki. Pravda, Mío, není ten tvůj přítel takový ten typ, co potřebuje partnerčinu výhradní pozornost? Jestli ano, dala bych si velký pozor, aby ten dalí nebyl v tomhle ohledu stejný. Protoe zná to - člověk si rád vybírá toté v bleděmodrým.
Není tady
misko81....bez ohledu na to, zda Tvůj přítel je sobec, realista, kariérista či otevřeně se vyjadřující člověk /přikláním se spí k tomu poslednímu-jeho dítě ije u jeho bývalé a třeba jim nechce zasahovat do ivota, pokud tam je nějaký přítel matky/....jsi na tom daleko lépe ne eny s nimi si jejich protějky sice dítě pořídí, ale pak se nestarají a nechají ve na nich/tj neřeí společné bydlení, výbavičku,a dalí věci/, nebo je opustí před či po narození dítěte, nebo s nimi dokonce zůstanou formálně, donuceni okolnostmi se i sestěhovat, ale de facto pro rodinu neudělají nic a jsou eně dalím větím dítětem, co chce najíst, vyprat a vyaduje, aby se věnovala i jim, zatímco oni dítě nedovedou ani nakrmit, ani vykoupat a nejsou ochotni je povozit či ohlídat.
Tvého přítele vidím jako člověka, který s Tebou jedná na rovinu a neodkládá řeení problému. On by Ti mohl slibovat, e si dítě pořídíte později, mohl by se vymlouvat, e nejdříve vyměníte byt, pojedete na dovču atd...On Ti to řekl na rovinu a takové ty scény, co otec vidí prvně potomka v kočárku, zjihne a obrátí, ty se v ivotě a tak často nestávají a nespoléhala bych na to, e potkají zrovna mě. Pravdu má Tvůj přítel v tom, e dítě ivot zkomplikuje, stojí peníze, nikdy člověk i přes pokročilou lékařskou vědu není jistý, zda nebude mít chronické onemocnění, nějakou vadu, nebo zda Tě svojí hypeaktivitou nebude dnes a denně přivádět ke skryté otázce...paneboe, měla jsem tohle vůbec zapotřebí, u ho nechtějí hlídat ani nai....jako máma dvou tedy ji dospělých dětí /s kadým jsem lítala jen po doktorech/ a babička jednoho vnoučete /jedni mladí mají potomka, maminu po 3 leté MD zpět nevzali a je bez práce, take to jedni mladí vedou o jedné nevysoké výplatě, kdy po zaplacení veho mají na týden 1000 na jídlo, druzí mladí berou málo a splácejí byt a dítě se rozhodli prostě nemít/ Ti za sebe - souhlasit se mnou nemusí - můu říct: ber ivot tak, jak jde, má člověka, s ním si rozumí, máte se rádi, a uvědom si, e málokdo má v ivotě vechno. Buď se stane, e Ty nebo současný přítel potkáte někoho, kdo vás osloví natolik, e se rozejdete - Ty bude třeba pak mít někoho, s ním si sice tak rozumět nebude, ale dítě chtít mít bude, třeba i proto, aby si tě připoutal nebo bude u jedno ve vlastní péči mít a bude potřebovat doma enskou ruku, Tvůj současný přítel třeba bude mít kliku na enu, která skutečně mateřskými city oplývat nebude a budete mít oba, co jste chtěli. Co Ti skutečně nepřeji, abys měla svoje vysněné dítě a byla s ním sama na vechno a modlila se, abys u la po MD aspoň do práce mezi lidi, bude-li kam se vrátit....znám dost děvčat, co jsou samy i se dvěma dětmi a ač je milují jako já to svoje vnouče...přece jen si řeknou...neměla jsem raději trochu počkat....ono dítě se nedá vrátit v obchodě, ani reklamovat, jak tady je, není cesta zpátky, potebuje mámu vlastně i jako dospělé. Z práce můe odejít, ze vztahu vycouvat, z bydlitě se odstěhovat, s rodiči se rozkmotřit...ale dítě do ztrát a nálezů dát nelze....Hodně těstí.
Není tady
Vidím to jako dvě monosti:
1. zůstat s ním, ale bez dětí
2. rozejít se s ním a najít si někoho, kdo to dítě se mnou chtít bude, příp. být svobodnou matkou
Rozhodně nemá smysl zůstávat s ním a doufat, e změní názor. Nezmění, to by měl jiný vztah se svojí dcerou.
Není tady
POkud ti pritel rekl, ze dite nechce a ty ho chces, tak mas naproste pravo od nej odejit. Nedej se obmekcit jeho recmi, ze bez tebe nemuze zit. To klidne zkonci za 3-4 roky, co ja vim, a najde si nekoho o deset let mladsi. Nemusi byt ani vyjimecne, ze se jim narodi brzo dite. Vim, vypada to jako spekulace, ale tohle se stava. Mit dite je dulezitejsi nez udrzovat vztah, ve kterem nejsi spokojena.
Není tady