|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zdravím vespolek,
poradil by mi někdo, kde se zastavit ve středních Čechách nedaleko dálnice? Stěhuju se za přítelem Francouzem do Paříže, přijede mě vyzvednout autem a rádi bychom se na jeden den po cestě stavili třeba do Českého krasu, ale nikdy jsem tam nebyla, tak nevím, jaká je tam dostupnost a co konkrétního hledat. Zaujaly mě lomy právě v Českém krasu, ale nevím, jestli je to vhodná zastávka opravdu jen na skok; vzhledem k tomu, že v autě budu mít veškeré své vlastnictví, neradi bychom nechali auto kdovíkde a šli kamsi na túru.. Naše představa je asi taková: procházka, občerstvení v nějaké pěkné české vesničce, příp. vlez do nějaké jeskyně/muzea nebo tak něco a noc v nějakém rodinném penziónku, něco malebného dřevěného s českým duchem, bych tak řekla
Jakékoliv tipy uvítám!!!
Díky moc 
Není tady

XYZ napsal(a):
Zdravím vespolek,
poradil by mi někdo, kde se zastavit ve středních Čechách nedaleko dálnice? Stěhuju se za přítelem Francouzem do Paříže, přijede mě vyzvednout autem a rádi bychom se na jeden den po cestě stavili třeba do Českého krasu, ale nikdy jsem tam nebyla, tak nevím, jaká je tam dostupnost a co konkrétního hledat. Zaujaly mě lomy právě v Českém krasu, ale nevím, jestli je to vhodná zastávka opravdu jen na skok; vzhledem k tomu, že v autě budu mít veškeré své vlastnictví, neradi bychom nechali auto kdovíkde a šli kamsi na túru.. Naše představa je asi taková: procházka, občerstvení v nějaké pěkné české vesničce, příp. vlez do nějaké jeskyně/muzea nebo tak něco a noc v nějakém rodinném penziónku, něco malebného dřevěného s českým duchem, bych tak řekla![]()
Jakékoliv tipy uvítám!!!
Díky moc
Tak je možné se ubytovat v hotelu ve Svatém Jánu pod Skálou, kde je Kostel sv. Jana Křtitele a jeskyně sv. Ivana, je to poutní místo. Je tam i krásná vyhlídka na skále a léčivej pramen .
A odtud lze jít do Srbska procházkou údolím 4 km, kde jsou krásný skály a lomy a jeskyně , v létě obalený horolezci . V Srbsku je několik venkovských hospůdek a zpátky se pak dojde horem do Hostimi a do Jána, je to celé cca 9 km. Nebo je možné jít stejnou cestou údolím .
Nebo je možné se ubytovat přímo v Karlštejnu , kde je mnoho romantických penzionků s výhledem na hrad a odtud dojít na lomy Malá Amerika, Mexiko a Velká Amerika a vrátit se zpátky přes Mořinu, dělá to asi 9 km .
Není tady
Já bych jela do Krasu, tam je opravu nádherně
)
Není tady
Koněpruské jeskyně.
Není tady