Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 8. 3. 2012 0:04

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

kam ve středních čechách jen na skok?? český kras..?

Zdravím vespolek,

poradil by mi někdo, kde se zastavit ve středních Čechách nedaleko dálnice? Stěhuju se za přítelem Francouzem do Paříže, přijede mě vyzvednout autem a rádi bychom se na jeden den po cestě stavili třeba do Českého krasu, ale nikdy jsem tam nebyla, tak nevím, jaká je tam dostupnost a co konkrétního hledat. Zaujaly mě lomy právě v Českém krasu, ale nevím, jestli je to vhodná zastávka opravdu jen na skok; vzhledem k tomu, že v autě budu mít veškeré své vlastnictví, neradi bychom nechali auto kdovíkde a šli kamsi na túru.. Naše představa je asi taková: procházka, občerstvení v nějaké pěkné české vesničce, příp. vlez do nějaké jeskyně/muzea nebo tak něco a noc v nějakém rodinném penziónku, něco malebného dřevěného s českým duchem, bych tak řekla big_smile
Jakékoliv tipy uvítám!!!

Díky moc smile

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#2 11. 3. 2012 0:15

novavila
Zablokovaný

Re: kam ve středních čechách jen na skok?? český kras..?

XYZ napsal(a):

Zdravím vespolek,

poradil by mi někdo, kde se zastavit ve středních Čechách nedaleko dálnice? Stěhuju se za přítelem Francouzem do Paříže, přijede mě vyzvednout autem a rádi bychom se na jeden den po cestě stavili třeba do Českého krasu, ale nikdy jsem tam nebyla, tak nevím, jaká je tam dostupnost a co konkrétního hledat. Zaujaly mě lomy právě v Českém krasu, ale nevím, jestli je to vhodná zastávka opravdu jen na skok; vzhledem k tomu, že v autě budu mít veškeré své vlastnictví, neradi bychom nechali auto kdovíkde a šli kamsi na túru.. Naše představa je asi taková: procházka, občerstvení v nějaké pěkné české vesničce, příp. vlez do nějaké jeskyně/muzea nebo tak něco a noc v nějakém rodinném penziónku, něco malebného dřevěného s českým duchem, bych tak řekla big_smile
Jakékoliv tipy uvítám!!!

Díky moc smile

Tak je možné se ubytovat v hotelu ve Svatém Jánu pod Skálou, kde je Kostel sv. Jana Křtitele a jeskyně sv. Ivana, je to poutní místo. Je tam i krásná vyhlídka na skále a léčivej pramen .

A odtud lze jít do Srbska procházkou údolím  4 km, kde jsou krásný skály a lomy a jeskyně , v létě obalený horolezci . V Srbsku je několik venkovských hospůdek a zpátky se pak dojde horem do Hostimi a do Jána, je to celé cca 9 km. Nebo je možné jít stejnou cestou údolím .

Nebo je možné se ubytovat přímo v Karlštejnu , kde je mnoho romantických penzionků s výhledem na hrad a odtud dojít na lomy Malá Amerika, Mexiko a Velká Amerika a vrátit se zpátky přes  Mořinu, dělá to asi 9 km .

Není tady

#3 11. 3. 2012 17:00

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz

Já bych jela do Krasu, tam je opravu nádherně yikes)

Není tady

#4 11. 3. 2012 17:54

váhavá
♥♥♥----

Koněpruské jeskyně.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí