6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
zní to docela dobře, jene já dostala HA kvůli nepravidelnosti cyklu. Měla jsem 14-42 dní a to se fakt nedá . Otázkas je, zda by se mi nějak "upravil" nebo by zůstal takhle ílený.
Není tady
Zřejmě neupravil, hormonální hladinu sterizace nemůe nijak ovlivnit
Není tady
Dusicko (pripadne nekdo jiny) kolik to stoji? Zajimalo by me, jestli kdybych prijela jako nepojistena cizinka a zaplatila si to, zda by mi zakrok provedli. Cizinci preci jezdi do cech i na jine operace
Není tady
Dito - tohle jsem nala v jedné diskuzi - na E.miminu
Pokud o sterilizaci opravdu stojis, proc ne v zahranici? V Nemecku je to mozno bez podminek (ty musis splnovat jen, pokud to ma uhradit pojistovna). Cena se pohybuje mezi 500 a 1000 Euro.
Take jsem to pochopila tak,e kdy splnuje ty podmínky, je hrazena pojitovnou, kdy nesplnuje, nemůe si jí zaplatit.
Není tady
aha, diky za info. Jen chtela jsi napsat Muzes si ji zaplatit, pochopila jsem to dobre?
Není tady
Mám k tomuto zákroku rozpačitý názor - přijde mi takový definitivní. Co kdyby jetě náhodou... Já bych si ho dělat jen tak nedala, jedině z nějakých (ale ádné mě nenapadají) zdravotních důvodů.
Jsou různé druhy antikoncepce. Náplasti Evra nemají chybu. A nejdou ani přes zaívací ústrojí, ale přes kůi rovnou do krve, jsou maximálně etrné k tělu eny. Můe je mít i má dcera, která je po operaci srdce a ádnou jinou hormonální antiko jí nedoporučovali.
Dita.L napsal(a):
aha, diky za info. Jen chtela jsi napsat Muzes si ji zaplatit, pochopila jsem to dobre?
Dito - u nás v ČR asi ne.
Není tady
Já to oddaluju. Dva roky u nad sterilizací přemýlím. Ale tak nějak - je to zásah do těla. JEdno vím - HA u nechci.
Majkafo - na kolik přijdou Kč Ty náplasti?
Upravil(a) dusička (8. 3. 2012 7:20)
Není tady
dusi, kolem tisícovky na tři měsíce. Jsou draí, ale zase etrné a já jsem s nimi byla maximálně spokojená. Měla jsem je 7 let. Teď u antiko nepotřebuji, u budu mít díky věku v tomhle klid.
dusicko, aha, ok. Dik.
No ja jsem dosla k zaveru, ze zkusim jeste jednou pritlacit sveho Mudra a kdyz ne, tak se teda poohlednu v Nemecku.
Majkafo, kazdemu vyhovuje neco jineho. Me by treba naplasti sejrili. Jsou videt i kdyz maji telovou barvu a po 3 tydnech se museji prelepovat. Navic (asi jde postupne o zvyk ) ale z predstavy, ze me to skrabe a taha mam uz ted husinu.
Na tabletky cely zivot zapominam a Dana ma urcitou nevyhodu, ktera mi vadi z hlediska hygieny. Pro me sterilizace znamena absolutni svobodu sexu bez dodavani telu cokoliv z chemie nebo hormonu jakymkoliv zpusobem. Moje dcera si napriklad nechala pichnout do ruky pod kuzi tycinku a taky to neni to nejlepsi.
Není tady
Majkafo, děkuju za tip, zapátrám víc po těch náplastech. Třeba mi sednou líp, ne ta HA.
Není tady
Danu měla maminka jet ějako mladá a dělala jí neplechu, tak la ven. Pak po jejím vyndání měla potí otěhotnět. Taky se mi do ní vůbec radi neche, i kdy mi ji jednou gynekoloka nutila jako lepí variantu k HA.
Není tady
Saku, driv se delala jenom Dana medena, "mechanicka" a tu jsem mela tedy taky a mela jsem problem hrozny. Dokonce se mnou v nemocnici lezela jedna pani, ktere museli kvuli Dane vzit celou delohu.
Ted uz ale delaji Dany jine, moderni, ja mam napr. Mirenu, je hormonalni, ale hormon dodava jen do delohy. Do krve se udajne nedostane a pres trevici soustavu taky nejde. MS se mi navic zkratila o 4 dny.
Není tady
dito, evra se mění jednou týdně. Nekrábalo mě to a netahalo. A nalepují se tam, kde to není vidět, třeba pod kalhotky. Ale jak píe, kadému vyhovuje něco jiného. A jestli má představu, e tě to krábe a tahá - nu stačí vyzkouet. Představy jsou jenom představy a často jsou jiné, ne realita.
majkafa napsal(a):
dito, evra se mění jednou týdně. Nekrábalo mě to a netahalo. A nalepují se tam, kde to není vidět, třeba pod kalhotky. Ale jak píe, kadému vyhovuje něco jiného. A jestli má představu, e tě to krábe a tahá - nu stačí vyzkouet. Představy jsou jenom představy a často jsou jiné, ne realita.
No ja vychazim ze skusenosti s naplatema na odvykani koureni
Není tady
Jaku napsal(a):
Neřeím, nepolykám, nelepím a neplatím v lékárně, navíc,
já taky ne,navíc ani nepodřezávám,jen mám těstí na schopné a ikovné mue svého ivota:)-kteří to vlastně řeí za mě (přeru.soulo,kondomy).Obě děti chtěné,vdy na 1. pokus se zadařilo,nikdy ádná interrupce či potrat.Take spí asi téma na Radost.
Nicméně bych u přivítala a to velmi, def.konec té hloupé menses ve 47.Kdyby se tohle dalo zastavit nějak podobně jako to podvázání...
Dá se to zastavit. Existuje nektroděloní tělísko na pět let, které Ti prakticky zastaví krvácení a doporučuje se prý právě enám naeho věku. Kolegyně to má a je velice spokojená.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jaku napsal(a):
Neřeím, nepolykám, nelepím a neplatím v lékárně, navíc,
já taky ne,navíc ani nepodřezávám,jen mám těstí na schopné a ikovné mue svého ivota:)-kteří to vlastně řeí za mě (přeru.soulo,kondomy).Obě děti chtěné,vdy na 1. pokus se zadařilo,nikdy ádná interrupce či potrat.Take spí asi téma na Radost.
Nicméně bych u přivítala a to velmi, def.konec té hloupé menses ve 47.Kdyby se tohle dalo zastavit nějak podobně jako to podvázání...Dá se to zastavit. Existuje nektroděloní tělísko na pět let, které Ti prakticky zastaví krvácení a doporučuje se prý právě enám naeho věku. Kolegyně to má a je velice spokojená.
No ale co po 5 letech?Abych jetě nala dírku na tampon:D a nebyl to potom o to větí ok.Nemůe to vadit tělu,kdy jsou takto zadrovány tekutiny,které by jinak správně měly odcházet z těla?Netloustne třeba ta kámoka?No a kdyby to významně přispívalo k hubnutí,tak to by bylo nesuprovějí
Není tady
To tělísko se myslím jmenuje Mirena. Obsahuje hormony, které mají antikoncepční účinek a přitom zmírňují menstruační krvácení, někdy úplně zastavují. Tak jak u mé kámoky. Take tekutiny se nijak nezadrují, nestloustne vůbec )ale ani nehubne)a je moc spokojená. Po pěti letech si je můe koupit zase. Ale samozřejmě se poraď se svým gynekologem.
Není tady
Prý existují u antikoncepce, při kterých neprobíhá vůbec menstruace. Máte zkuenost a prosím o název.
Není tady
maminky prosím Vás, doslechla jsem se,e od dubna je nový zákon ohledně podvázání vaječníků. Nevíte někdo o tom víc?? Jestli se něco platí a tak?? Přítí týden bych měla jít na antikoncepci a u se mi nechce,spí bych chtěla podvázání vajěčníků. Je mi 29 let a máme s manelem dvě děti. jsme rozhodnutí ,e třetí u nechcem. Prosím kdo o tom ví víc...
Není tady
pidimartis napsal(a):
maminky prosím Vás, doslechla jsem se,e od dubna je nový zákon ohledně podvázání vaječníků. Nevíte někdo o tom víc?? Jestli se něco platí a tak?? Přítí týden bych měla jít na antikoncepci a u se mi nechce,spí bych chtěla podvázání vajěčníků. Je mi 29 let a máme s manelem dvě děti. jsme rozhodnutí ,e třetí u nechcem. Prosím kdo o tom ví víc...
Nejsem si teda jistá, jaký je nový zákon, ale sterilizace při dvou dětech (vyjímka je u porodů císařským řezem) a hlavně ve věku 29 let je dle mně skoro nemoná.
Není tady
Káča napsal(a):
Prý existují u antikoncepce, při kterých neprobíhá vůbec menstruace. Máte zkuenost a prosím o název.
Taková antikoncepce existuje u léta. Kromě nitroděloní hormonální i normální práky, kdy nedělá přestávku a bere je pořád, i náplasti Evra, kdy si je nalepuje pořád... Není to nic nového. Stačí se zeptat svého gynekologa.
pidimartis napsal(a):
Dne 1.4.2012 vstoupil v platnost zákon č. 373/2011 Sb. o specializovaných zdravotních slubách, který zcela nově upravuje podmínky sterilizace v České republice. Podle § 12 tohoto zákona lze sterilizaci provést ze zdravotních důvodů nebo z jiných ne zdravotních důvodů.
Sterilizace ze zdravotních důvodů:
* Zdravotními důvody se rozumí takové nemoci nebo vady, u nich existuje vysoká míra pravděpodobnosti váného ohroení zdraví nebo ivota v důsledku těhotenství nebo porodu nebo zdravého vývoje plodu nebo zdraví nebo ivota budoucího dítěte.
* Podle §13 se sterilizace ze zdravotních důvodů provede pacientovi, který dovril věk 18 let na základě písemného souhlasu.
* Podle § 15 musí být pacient informován lékařem o povaze zdravotního výkonu, jeho trvalých následcích a moných rizicích. Mezi podáním informace a udělením souhlasu před zákrokem musí uplynout lhůta nejméně 7 dnů.
Sterilizace z jiných ne zdravotních důvodů:
* Sterilizaci z jiných ne zdravotních důvodů lze podle §14 provést pacientovi, který dovril věk 21 let, nebrání-li jejímu provedení závané zdravotní důvody, a to na základě jeho písemné ádosti. ádost je součástí zdravotnické dokumentace vedené o pacientovi.
* Podle § 15 musí být pacient informován lékařem o povaze zdravotního výkonu, jeho trvalých následcích a moných rizicích. Mezi podáním informace a udělením souhlasu před zákrokem musí uplynout lhůta nejméně 14 dnů.
Upravil(a) laminanonte (28. 4. 2012 19:40)
Není tady
pidimartis napsal(a):
Není to podvázání vaječníků. A je to nevratné.
Ve tvém věku bych to nedělala. Nikdy neví. Rozvedete se, tvůj nový partner bude chtít děti, ty s ním taky... Nikdy neví, co tě jetě čeká...
Jde to obejít - umělým oplodněním.
I kdy si taky myslím,e ve věku 29 let a dvou dětí je příli brzy dělat závěry e u dítě nikdy .
Není tady