Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 3. 2012 20:06

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Sterilizace-podvázání vaječníků

zní to docela dobře, jenže já dostala HA kvůli nepravidelnosti cyklu. Měla jsem 14-42 dní a to se fakt nedá . Otázkas je, zda by se mi nějak "upravil" nebo by zůstal takhle šílený.

Není tady

#27 7. 3. 2012 20:32

vitto
♥♥♥♥♥--

Zřejmě neupravil, hormonální hladinu sterizace nemůže nijak ovlivnit sad

Není tady

#28 7. 3. 2012 21:30

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Dusicko (pripadne nekdo jiny) kolik to stoji? Zajimalo by me, jestli kdybych prijela jako nepojistena cizinka a zaplatila si to, zda by mi zakrok provedli. Cizinci preci jezdi do cech i na jine operace

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#29 7. 3. 2012 21:49

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Dito - tohle jsem našla v jedné diskuzi - na E.miminu
Pokud o sterilizaci opravdu stojis, proc ne v zahranici? V Nemecku je to mozno bez podminek (ty musis splnovat jen, pokud to ma uhradit pojistovna). Cena se pohybuje mezi 500 a 1000 Euro.

Takže jsem to pochopila tak,že když splnuješ ty podmínky, je hrazena pojištovnou, když nesplnuješ, nemůžeš si jí zaplatit.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#30 7. 3. 2012 22:32

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

aha, diky za info. Jen chtela jsi napsat Muzes si ji zaplatit, pochopila jsem to dobre? smile

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#31 8. 3. 2012 7:05

majkafa
Host

Mám k tomuto zákroku rozpačitý názor - přijde mi takový definitivní. Co kdyby ještě náhodou... Já bych si ho dělat jen tak nedala, jedině z nějakých (ale žádné mě nenapadají) zdravotních důvodů.
Jsou různé druhy antikoncepce. Náplasti Evra nemají chybu. A nejdou ani přes zažívací ústrojí, ale přes kůži rovnou do krve, jsou maximálně šetrné k tělu ženy. Může je mít i má dcera, která je po operaci srdce a žádnou jinou hormonální antiko jí nedoporučovali.

#32 8. 3. 2012 7:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Dita.L napsal(a):

aha, diky za info. Jen chtela jsi napsat Muzes si ji zaplatit, pochopila jsem to dobre? smile

Dito - u nás v ČR asi ne. vissla

Není tady

#33 8. 3. 2012 7:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já to oddaluju. Dva roky už nad sterilizací přemýšlím. Ale tak nějak - je to zásah do těla. JEdno vím - HA už nechci.
Majkafo - na kolik přijdou Kč Ty náplasti?

Upravil(a) dusička (8. 3. 2012 7:20)

Není tady

#34 8. 3. 2012 9:19

majkafa
Host

dusi, kolem tisícovky na tři měsíce. Jsou dražší, ale zase šetrné a já jsem s nimi byla maximálně spokojená. Měla jsem je 7 let. Teď už antiko nepotřebuji, už budu mít díky věku v tomhle klid. smile

#35 8. 3. 2012 10:03

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

dusicko, aha, ok. tummenupp Dik.
No ja jsem dosla k zaveru, ze zkusim jeste jednou pritlacit sveho Mudra a kdyz ne, tak se teda poohlednu v Nemecku.

Majkafo, kazdemu vyhovuje neco jineho. Me by treba naplasti sejrili. Jsou videt i kdyz maji telovou barvu a po 3 tydnech se museji prelepovat. Navic (asi jde postupne o zvyk ) ale z predstavy, ze me to skrabe a taha mam uz ted husinu.
Na tabletky cely zivot zapominam a Dana ma urcitou nevyhodu, ktera mi vadi z hlediska hygieny. Pro me sterilizace znamena absolutni svobodu sexu bez dodavani telu cokoliv z chemie nebo hormonu jakymkoliv zpusobem. Moje dcera si napriklad nechala pichnout do ruky pod kuzi tycinku a taky to neni to nejlepsi.

Není tady

#36 8. 3. 2012 10:11

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, děkuju za tip, zapátrám víc po těch náplastech. Třeba mi sednou líp, než ta HA.

Není tady

#37 8. 3. 2012 10:13

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Danu měla maminka ješt ějako mladá a dělala jí neplechu, tak šla ven. Pak po jejím vyndání měla potíž otěhotnět. Taky se mi do ní vůbec radši neche, i když mi ji jednou gynekoložka nutila jako lepší variantu k HA.

Není tady

#38 8. 3. 2012 10:30

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Saku, driv se delala jenom Dana medena, "mechanicka" a tu jsem mela tedy taky a mela jsem problem hrozny. Dokonce se mnou v nemocnici lezela jedna pani, ktere museli kvuli Dane vzit celou delohu.
Ted uz ale delaji Dany jine, moderni, ja mam napr. Mirenu, je hormonalni, ale hormon dodava jen do delohy. Do krve se udajne nedostane a pres trevici soustavu taky nejde. MS se mi navic zkratila o 4 dny.

Není tady

#39 8. 3. 2012 10:40

majkafa
Host

dito, evra se mění jednou týdně. Neškrábalo mě to a netahalo. A nalepují se tam, kde to není vidět, třeba pod kalhotky. Ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného. A jestli mᚠpředstavu, že tě to škrábe a tahá - nu stačí vyzkoušet. Představy jsou jenom představy a často jsou jiné, než realita.

#40 8. 3. 2012 10:55

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dito, evra se mění jednou týdně. Neškrábalo mě to a netahalo. A nalepují se tam, kde to není vidět, třeba pod kalhotky. Ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného. A jestli mᚠpředstavu, že tě to škrábe a tahá - nu stačí vyzkoušet. Představy jsou jenom představy a často jsou jiné, než realita.

No ja vychazim ze skusenosti s naplatema na odvykani koureni kapitulation

Není tady

#41 8. 3. 2012 13:54

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

Neřeším, nepolykám, nelepím a neplatím v lékárně, navíc,

já taky ne,navíc ani nepodřezávám,jen mám štěstí na schopné a šikovné muže svého života:)-kteří to vlastně řeší za mě (přeruš.soulož,kondomy).Obě děti chtěné,vždy na 1. pokus se zadařilo,nikdy žádná interrupce či potrat.Takže spíš asi téma na Radost.

Nicméně bych už přivítala a to velmi, def.konec té hloupé menses ve 47.Kdyby se tohle dalo zastavit nějak podobně jako to podvázání...

Dá se to zastavit. Existuje nektroděložní tělísko na pět let, které Ti prakticky zastaví krvácení a doporučuje se prý právě ženám našeho věku. Kolegyně to má a je velice spokojená.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#42 8. 3. 2012 15:07

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Jaku napsal(a):

Neřeším, nepolykám, nelepím a neplatím v lékárně, navíc,

já taky ne,navíc ani nepodřezávám,jen mám štěstí na schopné a šikovné muže svého života:)-kteří to vlastně řeší za mě (přeruš.soulož,kondomy).Obě děti chtěné,vždy na 1. pokus se zadařilo,nikdy žádná interrupce či potrat.Takže spíš asi téma na Radost.

Nicméně bych už přivítala a to velmi, def.konec té hloupé menses ve 47.Kdyby se tohle dalo zastavit nějak podobně jako to podvázání...

Dá se to zastavit. Existuje nektroděložní tělísko na pět let, které Ti prakticky zastaví krvácení a doporučuje se prý právě ženám našeho věku. Kolegyně to má a je velice spokojená.

No ale co po 5 letech?Abych ještě našla dírku na tampon:Dbig_smile a nebyl to potom o to větší šok.Nemůže to vadit tělu,když jsou takto zadržovány tekutiny,které by jinak správně měly odcházet z těla?Netloustne třeba ta kámoška?No a kdyby to významně přispívalo k hubnutí,tak to by bylo nesuprovějšísmile

Není tady

#43 9. 3. 2012 10:44

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To tělísko se myslím jmenuje Mirena. Obsahuje hormony, které mají antikoncepční účinek a přitom zmírňují menstruační krvácení, někdy úplně zastavují. Tak jak u mé kámošky. Takže tekutiny se nijak nezadržují, nestloustne vůbec )ale ani nehubne)a je moc spokojená. Po pěti letech si je můžeš koupit zase. Ale samozřejmě se poraď se svým gynekologem.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#44 18. 3. 2012 17:49

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Prý existují už antikoncepce, při kterých neprobíhá vůbec menstruace. Máte zkušenost a prosím o název.

Není tady

#45 27. 4. 2012 9:40

pidimartis
♥♥♥----
Místo: Rumburk

maminky prosím Vás, doslechla jsem se,že od dubna je nový zákon ohledně podvázání vaječníků.  Nevíte někdo o tom víc?? Jestli se něco platí a tak?? Příští týden bych měla jít na antikoncepci a už se mi nechce,spíš bych chtěla podvázání vajěčníků. Je mi 29 let a máme s manželem dvě děti. jsme rozhodnutí ,že třetí už nechcem. Prosím kdo o tom ví víc...

Není tady

#46 27. 4. 2012 18:19

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

pidimartis napsal(a):

maminky prosím Vás, doslechla jsem se,že od dubna je nový zákon ohledně podvázání vaječníků.  Nevíte někdo o tom víc?? Jestli se něco platí a tak?? Příští týden bych měla jít na antikoncepci a už se mi nechce,spíš bych chtěla podvázání vajěčníků. Je mi 29 let a máme s manželem dvě děti. jsme rozhodnutí ,že třetí už nechcem. Prosím kdo o tom ví víc...

Nejsem si teda jistá, jaký je nový zákon, ale sterilizace při dvou dětech (vyjímka je u porodů císařským řezem) a hlavně ve věku 29 let je dle mně skoro nemožná.

Není tady

#47 28. 4. 2012 19:12

majkafa
Host

Káča napsal(a):

Prý existují antikoncepce, při kterých neprobíhá vůbec menstruace. Máte zkušenost a prosím o název.

Taková antikoncepce existuje už léta. Kromě nitroděložní hormonální i normální prášky, když nedělᚠpřestávku a bereš je pořád, i náplasti Evra, když si je nalepuješ pořád... Není to nic nového. Stačí se zeptat svého gynekologa.

#48 28. 4. 2012 19:26

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

pidimartis napsal(a):

Dne 1.4.2012 vstoupil v platnost zákon č. 373/2011 Sb. o specializovaných zdravotních službách, který zcela nově upravuje podmínky sterilizace v České republice. Podle § 12 tohoto zákona lze sterilizaci provést ze zdravotních důvodů nebo z jiných než zdravotních důvodů.
Sterilizace ze zdravotních důvodů:

* Zdravotními důvody se rozumí takové nemoci nebo vady, u nichž existuje vysoká míra pravděpodobnosti vážného ohrožení zdraví nebo života v důsledku těhotenství nebo porodu nebo zdravého vývoje plodu nebo zdraví nebo života budoucího dítěte.
    * Podle §13 se sterilizace ze zdravotních důvodů provede pacientovi, který dovršil věk 18 let na základě písemného souhlasu.
    * Podle § 15 musí být pacient informován lékařem o povaze zdravotního výkonu, jeho trvalých následcích a možných rizicích. Mezi podáním informace a udělením souhlasu před zákrokem musí uplynout lhůta nejméně 7 dnů.

Sterilizace z jiných než zdravotních důvodů:

* Sterilizaci z jiných než zdravotních důvodů lze podle §14 provést pacientovi, který dovršil věk 21 let, nebrání-li jejímu provedení závažné zdravotní důvody, a to na základě jeho písemné žádosti. Žádost je součástí zdravotnické dokumentace vedené o pacientovi.
    * Podle § 15 musí být pacient informován lékařem o povaze zdravotního výkonu, jeho trvalých následcích a možných rizicích. Mezi podáním informace a udělením souhlasu před zákrokem musí uplynout lhůta nejméně 14 dnů.

Upravil(a) laminanonte (28. 4. 2012 19:40)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#49 28. 4. 2012 19:46

majkafa
Host

pidimartis napsal(a):

Není to podvázání vaječníků. A je to nevratné.
Ve tvém věku bych to nedělala. Nikdy nevíš. Rozvedete se, tvůj nový partner bude chtít děti, ty s ním taky... Nikdy nevíš, co tě ještě čeká...

#50 30. 4. 2012 7:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jde to obejít - umělým oplodněním.
I když si taky myslím,že ve věku 29 let a dvou dětí je příšliš brzy dělat závěry že už dítě nikdy .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí