6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chci podstoupit tenhle zákrok, bude mi 43 let, děti mám dvě, dospělý, další nechci, jsem už na děti stará, tělísko mít nemůžu, kvůli zákroku na čípku a antikoncepci, byť jsem ji barala 13 let, mi nedělá dobře.
Chtěla bych vědět, jestli některá ze zdejších pisatelek tento zákrok prodělala a jestli to nepřináší nějaký potíže.
Dík.
Upravil(a) Modroočka (6. 3. 2012 16:36)
Není tady
kamarádka jde na zákrok v květnu... prý o tom rozhoduje komise. Tak pak dám vědět
Není tady
kamarádka to už má roky, kolegyně cca rok, dva. jsou spokojený.
Není tady
Modroočko, já jsem po zákroku 7 let a problém není žádný, naopak, pohoda - jazz Při sterilizaci nejde o "podvázání vaječníků", ale o laserové přerušení vejcovodů. Na několika místech se přefiknou a upálí. Menstruace, ovulace, vše funguje i nadále, zákrok je prováděn laparoskopicky, v narkóze, většinou se udělají tři malinké řezy, jeden v pupku a dva v tříslech, ale někdy to není nutné, já jsem hodně hubená, takže mám jen jeden steh v pupku. Do nemocnice jsem nastoupila ve středu odpoledne, ve čtvrtek šla na sál a v pátek domů, v pondělí jsem byla v práci, ale já velmi dobře snáším narkózu, takže to nemusí být pravidlo. Musím ti říct, že je to strašná pohoda, žádné prášky, periodu neřeším, vlastně mě to hodně osvobodilo, na zákroku jsem byla v 38 letech. Při konzultacích - a že jsem konzultovala všechny známé doktory - mi řekli, že ze zdravotního hlediska je to nejelegantnější řešení Je sice pravda, že rozhoduje Státní sterilizační komise, ale dnes už je to formalita, má doktorka zažádala a do 4 dnů mi přišla výzva k objednání na zákrok. Někteří soukromí lékaři si účtují poplatek za provedení výkonu, ale ve skutečnosti je zdarma, jen je třeba se nenechat oblbnout, Suma sumárum : doporučuji vřele! Neřeším, nepolykám, nelepím a neplatím v lékárně, navíc, jednou přijde doba, kdy budem pojídat prášky víc než dost a je dobré si hlídat, abychom do žaludku nestrkaly nic zbytečně.
Není tady
vitto to napsala naprosto přesně. Sterilizaci mám 7 let a naprostá spokojenost, nevalím do sebe žádné hormony, nemusím na nic myslet a užívám si :-). Fámy typu...přijde dříve přechod, naberou kila, je mylný, není tomu tak. Měřím 162cm, při stálé váze 49kg a je mi 48let. Sterilizaci jsem si nechala udělat dva roky po porodu. Byla zadarmo, ráno do nemocnice, večer si mě manža odvezl domů. A žádná komise, jen spousta papírů k podepsání, jak řekl doktor, kvůli našim snědým spoluobčankám :-D.
Určitě doporučuji!
Upravil(a) Káča (6. 3. 2012 21:44)
Není tady
Moje teta to podstoupila před více než 30 lety a pokud vím, vše v pohodě. Teď jí je necelých 70.
Není tady
Neřeším, nepolykám, nelepím a neplatím v lékárně, navíc,
já taky ne,navíc ani nepodřezávám,jen mám štěstí na schopné a šikovné muže svého života:)-kteří to vlastně řeší za mě (přeruš.soulož,kondomy).Obě děti chtěné,vždy na 1. pokus se zadařilo,nikdy žádná interrupce či potrat.Takže spíš asi téma na Radost.
Nicméně bych už přivítala a to velmi, def.konec té hloupé menses ve 47.Kdyby se tohle dalo zastavit nějak podobně jako to podvázání...
Není tady
Tak ja jsem asi jedina, ktere zakrok zamitli. Mam 4 deti, 37 let a po porodu mi opet vnutili Danu. Muj gyndr nechce ani slyset. Pry to muze ohrozit zivot, vic mi ale nevysvetlil Dost me to prudi, abych pravdu rekla, no ale s Danou se zije prece jen lip, nez s pilulkama
Me dve svigry na zakroku byly a obe jsou nadmiru spokojene. Doktor (jiny nez muj) jim to doporucil a to maji jenom 2 a 3 deti, pravda, jsou starsi.
Není tady
Mám to taky v plánu. Můj gynekolog je pro, navíc mi zákrok proplácí pojištovna - podmínka je věk nad 40 let a tři děti.
Není tady
dusička napsal(a):
Mám to taky v plánu. Můj gynekolog je pro, navíc mi zákrok proplácí pojištovna - podmínka je věk nad 40 let a tři děti.
Neni to tak ze podminkou je vek 40 let NEBO nejmene 3 ZIJICI deti? Ja jsem uvazovala o tom, ze bych si ten zakrok domluvila v Cechach (jen nevim, jak resit zdravotni pojisteni, ktere v Cr nemam )
Není tady
Asi jsem úplně blbá, ale jak s přerušenými vejcovody může nastat menstruace?
Taky přemýšlím, jak se chránit po třetím dítěti, páč čtvrté rozhodně už ne. HA nechci, páč mi nedělala dobře, kondomy mi taky vadí, tělíska se bojím, protože znám případy, kdy dělalo dost neplechu a následkem byla i smrt. Ale zase si podvázáním či přerušením nechci přivodit dřívější "přechod". Jak je to tedy s tou menses? Vajíčka se přeci neuvolní, když jsou vejcovody podvázané, ne? Prosím vysvětlení.
Není tady
Sakura napsal(a):
Taky přemýšlím, jak se chránit po třetím dítěti, páč čtvrté rozhodně už ne. HA nechci, páč mi nedělala dobře, kondomy mi taky vadí, tělíska se bojím, protože znám případy, kdy dělalo dost neplechu a následkem byla i smrt. Ale zase si podvázáním či přerušením nechci přivodit dřívější "přechod". Jak je to tedy s tou menses? Vajíčka se přeci neuvolní, když jsou vejcovody podvázané, ne? Prosím vysvětlení.
Sakuro,dostala jsi SZ?Máš na Pavlači dotaz přímo pro tebe.
Upravil(a) Jaku (7. 3. 2012 15:06)
Není tady
Není tady
Sakura napsal(a):
Saku, menstruacni cyklus ridi hypofiza a vajecniky. Bez hypofizy by nebyly folikuly a bez vajecniku zase ovulace. Vajecnik a hypofiza jsou zlazy, ktere produkuji hormony. Menstruace pokracuje tudiz az do menopauzy, kdy prestanou tyto dve zlazy fungovat a nebo do uplneho odstraneni obou vajecniku. Kdyz se vajecniky podvazou, vsechno pokracuje normalne, jenom ten vypusteny folikul nemuze do delohy a spermie k folikulu. Menstruacni cyklus normalne pokracuje.
Není tady
Sakura napsal(a):
http://www.gynweb.cz/antikoncepce/zenska-sterilizace
V zahraničí, zejména v USA, se přerušení vejcovodů provádí i bez přístupu do břišní dutiny, a to zavedením speciálních spirál do vejcovodů (tzv. Essure či Adiana), které způsobí to, že vejcovody zarostou vlastní tkání. Spirály se zavádí vaginálně pomocí hysteroskopu. O spolehlivosti této metody se hodně diskutuje a v ČR se téměř neprovádí.
Tak jedine takto se provadi ve Fr. Stale mi ale neni jasne, proc muj Gyndr tvrdi, ze to muze byt nebezpecne.
Není tady
Hmmm....přeci jenom. To slovíčko nevratné mi trochu nahání hrůzu.
Není tady
Dita.L napsal(a):
dusička napsal(a):
Neni to tak ze podminkou je vek 40 let NEBO nejmene 3 ZIJICI deti? Ja jsem uvazovala o tom, ze bych si ten zakrok domluvila v Cechach (jen nevim, jak resit zdravotni pojisteni, ktere v Cr nemam )
Ba ne, Dito, podmínkou jsou asi obě věci, protože já měla holku v 35 letech a ptala jsem se na to. A gynekolog mi řekla, počkejte si, po čtyřicítce to budete mít zdarma.
Není tady
Ale to jsou Dito jen podmínky pro tu zdravotní pojištovnu. Podle mýho je na ženě, jestli chce sama podstoupit zákrok. Musí ale za to zaplatit.
Není tady
Legislativa je přísná
O přerušení vejcovodů by tedy měly uvažovat jen ty ženy, které jsou si jisté, že si další těhotenství nepřejí, a zároveň k tomu mají lékařskou indikaci. Podle vyhlášky z roku 1972 lze totiž sterilizaci provést pouze ze závažných zdravotních důvodů, výjimkou jsou pouze ženy, které mají alespoň 4 žijící děti, či ženy nad 35 let, které mají děti 3. Věk 40 let a více je již bráno jako zdravotní indikace a zde již počet dětí nehraje žádnou roli. Sterilizaci u nás schvaluje sterilizační komise, jejímž rozhodnutím je tzv. sterilizační protokol.V České republice je vyřízení žádosti o sterilizaci jednodušší pro ty ženy, které mají ve své anamnéze alespoň 2 operace na děloze (císařský řez, myomektomie atd.). Mnoho žen podstoupí sterilizaci během třetího porodu císařským řezem.
Není tady
Hm...tak stejně mám smůlu, letos je mi teprve 29. Asi to budu muset řešit zatím jinak. Ale teda netuším jak. Každopádně, teď mám ještě asi 6 měsíců do porodu bezpečný sex "zadarmo".
Není tady
Já mám děti dvě a věku téměř 43 let už další děti opravdu neplánuju. HA mi nedělá dobře, tělísko mít nemůžu.
Někde jsem četla,že se po tom přibírá na váze, že jsou návaly a podobně. Tak jsem chtěla vědět, jak to je. Gynekoložka mi doporučení na pojišťovnu dá, ze zdravotních důvodů.
Není tady
stačí si zadat do vyhledávače sterilizace. Třeba:
http://sex.dama.cz/clanek.php?id=1224
nebo tady:
http://www.zenax.cz/antikoncepce_chirur … e_2957.htm
a v tomto článku mě zaujala mužská sterilizace:
doma bude hovor
cituju:
U mužů je sterilizace daleko jednodušší než u žen. Spočívá v přerušení chámovodu, což je vlastně trubička vedoucí spermie do varlete a z něj do močové trubice. Na šourku je hmatná jako tuhý drát. Chámovod může být velmi jednoduše přerušen, aniž by se muselo pronikat do tělesných dutin podobně jako u ženy. Prakticky už po půl hodině od příchodu k lékaři mohou sedět muži ve svém automobilu a jet domů neplodní. Zákrok se provádí jen za místního znecitlivění malé oblasti šourku a ranka je tak maličká, že se zpravidla ani nemusí zašívat.
Po takové mužské sterilizaci nedochází k žádnému omezení sexuálního života muže. Má normální erekci, orgasmus i ejakulaci a množství ejakulátu je stejné jako před sterilizací. Tedy stejné množství sekretu žláz, který je jen "ochuzen" o spermie. Velice často je naopak pozorována větší pozákroková potence. Možná je způsobena vymizením strachu z nechtěného těhotenství.
Upravil(a) dusička (7. 3. 2012 19:02)
Není tady
Hm, tak pěknej bordel.
čtu o mužské sterilizaci. Muž musí před komisi. Podmínka je že je ženatý a jeho manželka ze zdravotních důvodů nemůže být sterilizována. Pak ano, jinak to komise zamítne.
Není tady
Mně bylo 38 let a mám jedno dítě, opravdu to nebxl žádný složitý proces, jako důvod lékařka napsala nesnášenlivost antikoncepce, vyřízení bylo okamžité. Sakuro představ si vejcovody jako potrubí, kterým putují vajíčka, když jsou v něm "díry" tak prostě vypadnou do břiní dutiny, kde se vstřebají. Ovulaci ani menstruaci to tedy logicky neovlivňuje. Dnes se i hysterektomie provádí tak, že se zachovávají vaječníky, takže k přechodu nedochází, pouze vymizí menstruace. Nevratné to sice je, ale stále je možnost umělého oplodnění, takže ani fertilitu to nenaruší.
Není tady
Stejně je to absurdní - o usmrcení plodu rozhoduje žena sama, ale o své plodnosti ne...
Není tady