19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Myslíte na to, jak budete bydlet v důchodu? Větina Čechů prý na bydlení ve stáří nepamatuje. Viz ná článek. Řeení je spousta - sestěhování se k dospělým dětem, odchod do meního bytu, nebo rekonstrukce stávajícího bydlení, aby lépe vyhovovalo potřebám seniorů. Jak to plánujete vy? Nebo na to také zatím nemyslíte? A museli jste řeit bydlení Vaich starých rodičů, popř. tchánovců?
Není tady
Tak na o tom docela intenzivně přemýlím. Je mi 43 a manelovi 46. Bydlíme ve dvojdomku s mou mamkou a řeíme, jestli investovat do oprav (dům má přes 20 let, tedy ádná hrůza) a splácet úvěr, nebo bydlení vyměnit za malinký bungalov (co by se nám líbílo více), ale zase bychom museli zajistit bydlení pro mamku, nevidíme astné řeení, e by bydlela na stará kolena sama.
Dalí variantou by bylo pořídit dva byty v nějaké novostavbě, na kraji města - proti je vak cena nových bytů a zase musíme koupit dva. Proti je částečně i manel, který celý ivot vyrůstal v RD, take do bytu moc nechce. Prý by si musel pořídit jetě zahradu, kde by relaxoval.
Asi nejvíc pravděpodobné bude, e a přijde čas, podáme si ádost do nějakého pečovatelského domu, prodáme stávající nemovitost a snad si zpříjemníme stáři, pokud se ho ve zdraví doijeme.
Není tady
No tak pokud se vůbec důchodu doiju,tak rozhodně nechci zůstat v naem bytě 3+1,poněvad si myslím,e,u pro nás bude příli velký a příli vysoko. Představuji si něco meního,nejlépe,kdyby to mělo malou předzahrádku,co v naem městě asi těko,no a tam bychom spolu s manelem,teda doufám, doili stáří. Ale nejsem i proti pečovatelskému domu,obzvlá pokud bych měla jisté zdravotní problémy,ale tady ceny za byty v pečovatelských domech,jsou nehorázné k poměru k tomu,jaký někteří důchodci mají důchod..viz.má matka,která celý ivot pracovala.
No a bydlet s dětmi,no nevím,jsem myslím dost tolerantní a nemám ráda,kdy se někdo plete do ivota svým dospělým dětem nebo jiným lidem a snaí se jim ho organizovat,ale nejsem teda moc pro,pokud by tedy vyloeně o to nestály.
Nevím, jak budu bydlet v důchodu.
Ale pokud se ho doiju, ráda bych bydlela v domě s pečovatelskou slubou nebo v domově důchodců, abych nebyla sama.
Doufám, e i v tom "opravdovém" důchodu budu natolik soběstačná, abych mohla bydlet tam, kde jsem zvyklá... čím se nebráním menímu bytu ve stejném místě. Teprve kdyby to nelo, uvaovala bych o nějakém zařízení.
Natěstí mám děti dost rozumné na to, aby akceptovaly moje přání a nechtěly si mě vzít domů, ani by měly "pocit viny", e za mnou nechodí kadej tejden a tam nebo tam.
Není tady
zatím jsem o tom nepřemýlela, doufám,e podědím vitalitu po své babičce, která jetě v 90 letech je schopná se postarat téměř ve vem sama o sebe.
Není tady
Tak to nevím a docela by mě to zajímalo. :-)
No te´d váně.Chtěla bych být soběstačná co to jen půjde.
.
Není tady
Doufám, e budu bydlet ve svém bytě. Hlavně nechci bydlet s nějakou cizí babkou na pokoji v domově důchodců, to bych opravdu radi umřela. Jsem introvert a potřebuji samotu.
Není tady
Jeliko mám do "důchodu" tři roky a zatím ! jsem zdravá a soběstačná,tak ve svém bytě.A a to nepůjde tak uvauju stejně jak Helena, v nějakém zařízení. A to,e nechci viset dětem na krku jsem u hodila pro kadý případ na papír.
Moje maminka má 80 let vechno si kolem sebe udělá a bydlí stále ve svém původním bytě,take jsem zatím její bydlení nemusela řeit.
Není tady