Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 8. 3. 2012 20:44

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co mám dělat, když chci, aby dcera měla dědečka

IlonaN napsal(a):

Opomněla jsem jednu zásadní věc: CO CHCE MUJ MANŽEL, co si o tom všem myslí, prostě polopatě.
Dal mi jasně najevo, že ptát se táty, jestli má nebo smí jezdit domů.. je bezpředmětné, neodpoví NE, nechce mít problémy u jednoho ze svých dětí. Pak spoléhá na jeho zdravý úsudek (ještě je myšlenkově fit), a také mu prý nechce přidělávat starosti. Jezdit tam nechce do té doby, než mu táta sám řekne, že máme přijet na návštěvu.

Souhlasím s tím. Má pravdu. Pokud osud bude chtít, aby naše dcera měla posledního prarodiče, je to štěstí, jak pro něj tak i pro dceru. Pokud ne, bude nás to mrzet, ale my to zvládneme.

A děkuji za příspěvky, nikdy není na škodu nestranný názor. Díky všem .. IlonaN :-)

Asi už jsi tohle téma uzavřela, ale třeba si to ještě přečteš. proč by měl tatínek řešit, jestli za ním jeho syn přijede? Chcete aby vám řekl, at přijedete abyste mohli říct švagrové "ale táta nám řekl..." ? proč nemyslíte na toho tátu? Nechce být proti žádnému dítěti a vy ho nutíte aby si "vybral". Jste stejní jako švagrová

Není tady

#102 8. 3. 2012 21:04

IlonaN
♥♥♥----

Tak já si myslím, že můj manžel po těch všech (pranicích) potřebuje slyšet: no tak přijeďte... a upřímně, já taky.. Spíš jde jenom o ujištění se, že nás tam rád uvidí (a že není taková bačkora)
big_smile.

Určitě nebudeme vykřikovat před ní.. a táta tohle a táta tamhle.. to bychom ho pěkně -schodili-.¨

Není tady

#103 9. 3. 2012 9:26

agewa
♥♥♥♥♥♥-

IlonaN napsal(a):

Tak já si myslím, že můj manžel po těch všech (pranicích) potřebuje slyšet: no tak přijeďte... a upřímně, já taky.. Spíš jde jenom o ujištění se, že nás tam rád uvidí (a že není taková bačkora)
big_smile.

Určitě nebudeme vykřikovat před ní.. a táta tohle a táta tamhle.. to bychom ho pěkně -schodili-.¨

nějak mi uniklo ....a to tvůj manžel nechce vidět/navštívit svého otce?na to musí mít pozvání?

Není tady

#104 9. 3. 2012 9:28

agewa
♥♥♥♥♥♥-

IlonaN napsal(a):

Opomněla jsem jednu zásadní věc: CO CHCE MUJ MANŽEL, co si o tom všem myslí, prostě polopatě.
Dal mi jasně najevo, že ptát se táty, jestli má nebo smí jezdit domů.. je bezpředmětné, neodpoví NE, nechce mít problémy u jednoho ze svých dětí. Pak spoléhá na jeho zdravý úsudek (ještě je myšlenkově fit), a také mu prý nechce přidělávat starosti. Jezdit tam nechce do té doby, než mu táta sám řekne, že máme přijet na návštěvu. Souhlasím s tím. Má pravdu. Pokud osud bude chtít, aby naše dcera měla posledního prarodiče, je to štěstí, jak pro něj tak i pro dceru. Pokud ne, bude nás to mrzet, ale my to zvládneme.

A děkuji za příspěvky, nikdy není na škodu nestranný názor. Díky všem .. IlonaN :-)

a to on otec nepotřebuje žádnou pomoc? Co kdybyste tam jeli, protože ho chcete vidět, vědět, zda je v pořádku a jeli mu POMOCI ?

Není tady

#105 9. 3. 2012 9:53

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Ilono, nevím, jestli je dobré neprojevovat zájem o to tam jet a jen odevzdaně čekat na pozvání. Toho se, díky intrikám od švagrové, taky nemusíte nikdy dočkat. Já bych to nevzdala. Copak manžel nechce svého tatínka vídat?

Není tady

#106 9. 3. 2012 10:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jezdit tam nechce do té doby, než mu táta sám řekne, že máme přijet na návštěvu.
A tatínek tohle jeho rozhodnutí zná? Nebo tvůj muž čeká na pozvání, které nemusí vůbec padnout, protože "ptát se táty, jestli má nebo smí jezdit domů.. je bezpředmětné"?
Jeden si (možná) myslí, že by měl být "pozván", druhý si (možná) stejně tak myslí, že žádné zvaní není třeba k tomu, aby syn s rodinou přijel za tátou...
Pak už zbejvá jen tatínka přepadnout, spoutat, dopravit k vám domů, opít jeho i manžela a pod hrozbou namířené zbraně je donutit, aby se konečně domluvili http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#107 9. 3. 2012 11:05

annie
♥♥♥♥♥♥-

Heleno - trefné. smile Aby se pak nestalo, že už nebude kam jezdit a nějaké čekání na pozvání pozbude významu... hmm

Není tady

#108 9. 3. 2012 13:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

IlonaN napsal(a):

big_smile.

Teda v týhle rodině se hrajou zvláštní hry lol
Vypadá to, že ses správně přivdala, když je hraješ s sebou.
Proboha kdo a k čemu potřebuje ujištění? A kdo že je "bačkora"? Nějak mi to celé splývá, ono to totiž vypadá, že vám všem není jasné, kdo je tu dospělý a kdo dítě stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#109 9. 3. 2012 20:25

IlonaN
♥♥♥----

No jo, napsala jsem to jako ultimátum, to jsem ale...
Samozřejmě manžel s tátou mluví, vídají se, normálně spolu komunikují, (kromě některých věci big_smile ) já také, ale setkání neprobíhá a asi dlouho neproběhne u nich doma, no. A já už to řešit nebudu, prostě tak to zatím je, časem se to možná zlepší, až naše mimi bude větší a bude víc komunikovat, myslím, že dědeček jí bude mít určitě rád., vždyť je tak podobná manželovi, mě tedy vůbec podobná není :-)

Není tady

#110 9. 3. 2012 20:59

majkafa
Host

Ilono, nedá mi, to přeci vůbec není o podobě...

#111 10. 3. 2012 5:49

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Pandorraa napsal(a):

IlonaN napsal(a):

big_smile.

Teda v týhle rodině se hrajou zvláštní hry lol
Vypadá to, že ses správně přivdala, když je hraješ s sebou.
Proboha kdo a k čemu potřebuje ujištění? A kdo že je "bačkora"? Nějak mi to celé splývá, ono to totiž vypadá, že vám všem není jasné, kdo je tu dospělý a kdo dítě stolt

jj, je to komedie dumbom

Není tady

#112 10. 3. 2012 8:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

IlonaN napsal(a):

Dal mi jasně najevo, že ptát se táty, jestli má nebo smí jezdit domů.. je bezpředmětné, neodpoví NE, nechce mít problémy u jednoho ze svých dětí. Pak spoléhá na jeho zdravý úsudek (ještě je myšlenkově fit), a také mu prý nechce přidělávat starosti. Jezdit tam nechce do té doby, než mu táta sám řekne, že máme přijet na návštěvu.

Souhlasím s tím. Má pravdu. Pokud osud bude chtít, aby naše dcera měla posledního prarodiče, je to štěstí, jak pro něj tak i pro dceru. Pokud ne, bude nás to mrzet, ale my to zvládneme.

Asi už jsi tohle téma uzavřela, ale třeba si to ještě přečteš. proč by měl tatínek řešit, jestli za ním jeho syn přijede? Chcete aby vám řekl, at přijedete abyste mohli říct švagrové "ale táta nám řekl..." ? proč nemyslíte na toho tátu? Nechce být proti žádnému dítěti a vy ho nutíte aby si "vybral". Jste stejní jako švagrová

souhlas smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#113 10. 3. 2012 15:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

mamba napsal(a):

PPavla:
V žádném případě švagrová nemůže štvát manžela / bratra/ proti jeho manželce a svým chováním ovlivňovat jejich soužití. Je to podle mne nehorázná drzost. Ať má sestra jakýkoliv důvod k nenávisti, je to jen a jen její problém. Její bratr je totiž dospělý a svéprávný a o tom, s kým bude žít v manželství si rozhoduje sám. Jeho sestře do toho nic není, i kdyby se brácha rozhodl žít s čertem.

Aha,  apreto je potrebné chodiť sním k rodičom, švagrinej a strážiť ho? big_smile Ako si to robila ty? Alebo je ten tvoj nesvojprávny a nemá vlastný úsudok? Podľa mňa je nešťastie mať takéto niečo v rodine, ale zdá sa mi, že Ilona mala so švagrinou problém už dávno pred narodením dieťaťa, tuším im závidela, že boli v zahraničí, že hento a tamto... správala sa vraj nemožne... Ilonu ju tu tuším už dosť riešila aj predtým,nie? Nechce sa mi to hľadať, ale niečo sa mi marí...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#114 10. 3. 2012 15:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura napsal(a):

Dušičko, viděla jsi někdy chlapa intrikána? Já na mou duši ne.

big_smile Kopy... Mohli by to vyučovať. Akurát mali iné ciele a programy, než vzťahy v rodine - teda, väčšinou.

Upravil(a) Selima (10. 3. 2012 15:47)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#115 13. 3. 2012 0:53

mamba
♥♥♥♥---

Selima:
Ano, bylo to potřeba do té doby, než on sám pochopil, co se děje. Bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat pro naše báječné  manželství.  O jeho svéprávnosti nepochybuj, nojo, potřebuješ mě trošku popíchnout, ale to jsi na špatné adrese. Fakt nejsem člověk, který s sebou nechá vláčet. Když se o to někdo pokusí, tak mu to překazím, no.

Není tady

#116 13. 3. 2012 8:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

To chápem, len ma pobavilo, že píšeš o nesvojprávnych chlapoch (pokiaľ ich manipuluje niekto iný ako TY, napríklad sestra), ale keď ho očividne kaučuješ ty, je to OK a nijako nenarušuje jeho svojprávnosť... Ale beriem, že to máš takto nastavené a ty na tom nevidíš nič čudné, ani smiešne. wink

Brita

Není tady

#117 13. 3. 2012 10:43

mamba
♥♥♥♥---

Selima:
Aby nedošlo k omylu, svého muže jsem opravdu nekaučovala, ani nijak neovlivňovala, jen jsem svou prostou přítomností zabránila jeho citovému vydírání ze strany původní rodiny. Přede mnou mě těžko mohly pomlouvat a navádět ho, že jo.  V mé přítomnosti si nedovolily to zkusit, dobře věděly, že bych se důrazně ozvala. Kdyby chtěl, mohl se s nimi kdykoliv setkat sám, ale to on nechtěl, ani po jejich  telefonických výzvách, samozřejmě do práce, abych to já nevěděla.

Naše společné návštěvy probíhaly v klidu, bez konfliktů, před manželem si žádný útok nedovolily. Dobře věděly, že by se se zlou potázaly i u něho, že by se zastal nové rodiny.
Navádění a citové vydírání probíhalo jen v mé nepřítomnosti (např. já jsem k...a a naše dítě není jeho atd.) nebo naopak, v jeho nepřítomnosti, kdy mě přišly mě seřvat, že jsem s...ě, že jsem jim z domova odvedla pracovní sílu (nikoliv syna) a kvůli mně nemá v baráku a na zahradě kdo pracovat, atd. To se stalo jen jednou, vyhodila jsem je a pak jsme s nimi dlouhodobě přerušily kontakt.

Selimo, opravdu považuji manželství za svazek, do kterého sestře manžela nic není, i kdyby byl šťastný třeba s čertem.  Žena, která dovolí si nechat rozvrtat manželství jen proto, že to chce někdo jiný, není moc chytrá.
Tak to mám já.

Není tady

#118 13. 3. 2012 10:52

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

No Mambo, řekla bych,že to není Tvoje přičinění, ale je to o tom, že Tvůj muž ví co chce a nenechal se navrtat. wink

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#119 13. 3. 2012 12:54

mamba
♥♥♥♥---

Dusičko,
já netvrdím, že  to  byla výhradně moje záležitost, ale svůj podíl jsem na řešení měla i já. Hlavně, byla jsem mu oporou a dali jsme všem na vědomí, že jsme pár, který si do ničeho nedá vrtat, což jsem považovala za nejdůležitější.

Tenkrát jsem byla mladá a nezkušená, ale vzala jsem si příklad od známých. Žena jeho rodiče nemusela, tak k nim posílala  manžela samotného tak dlouho, až mu celé manželství rozvrtali. Ona prostě chtěla mít klid, kterého se po rozvodu dočkala.  Manžel se s ní nemohl bavit o tom, co se u jeho rodičů odehrávalo (pomluvy, nasazování brouků do hlavy),  tak začal chodit do hospody, kde ho vyslechli kamarádi a posléze milenka.  Jeho rodina se konečně zbavila nevhodné snachy. Nikomu to žádné štěstí nepřineslo.

Když je syn/bratr zpracovaný, stačí malá manželská rozmíška a jemu vytane na mysli, že asi jeho původní rodina má prvdu a to je tačátek konce. Ona stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Není to tak přímočaré, má to svůj postupný vývoj, shrnula jsem to jen do několika vět, ale v principu to tak bývá. To je moje zkušenost, někdo jiný to může mít jinak.

Není tady

#120 13. 3. 2012 13:55

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

No Mambo, řekla bych,že to není Tvoje přičinění, ale je to o tom, že Tvůj muž ví co chce a nenechal se navrtat. wink

Já myslím, že Mamba udělala to, že byla přítomna. Byli tam tedy jako pár (jedna duše a jedno tělo wink).
Zda se její manželství nerozpadlo přičiněním její přítomnosti na asi nepříjemných návštěvách nebo spíš nezlomným charakterem manžela, o tom může a můžeme jen spekulovat. Buď jak buď, opakovaně chodila do "jámy lvové", čímž dala najevo odvahu a zájem. A to se počítá.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#121 13. 3. 2012 15:45

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mamba napsal(a):

Selima:
Ano, bylo to potřeba do té doby, než on sám pochopil, co se děje. Bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat pro naše báječné  manželství.  O jeho svéprávnosti nepochybuj, nojo, potřebuješ mě trošku popíchnout, ale to jsi na špatné adrese. Fakt nejsem člověk, který s sebou nechá vláčet. Když se o to někdo pokusí, tak mu to překazím, no.

ano - chci tvé dobro za každých okolností. až "prohlídneš " můžeš uvažovat i vlastní hlavou .

Není tady

#122 13. 3. 2012 15:47

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mamba napsal(a):

Selima:
Aby nedošlo k omylu, svého muže jsem opravdu nekaučovala, ani nijak neovlivňovala, jen jsem svou prostou přítomností zabránila jeho citovému vydírání ze strany původní rodiny. Přede mnou mě těžko mohly pomlouvat a navádět ho, že jo. V mé přítomnosti si nedovolily to zkusit, dobře věděly, že bych se důrazně ozvala. Kdyby chtěl, mohl se s nimi kdykoliv setkat sám, ale to on nechtěl, ani po jejich  telefonických výzvách, samozřejmě do práce, abych to já nevěděla.

Naše společné návštěvy probíhaly v klidu, bez konfliktů, před manželem si žádný útok nedovolily. Dobře věděly, že by se se zlou potázaly i u něho, že by se zastal nové rodiny.
Navádění a citové vydírání probíhalo jen v mé nepřítomnosti (např. já jsem k...a a naše dítě není jeho atd.) nebo naopak, v jeho nepřítomnosti, kdy mě přišly mě seřvat, že jsem s...ě, že jsem jim z domova odvedla pracovní sílu (nikoliv syna) a kvůli mně nemá v baráku a na zahradě kdo pracovat, atd. To se stalo jen jednou, vyhodila jsem je a pak jsme s nimi dlouhodobě přerušily kontakt.

Selimo, opravdu považuji manželství za svazek, do kterého sestře manžela nic není, i kdyby byl šťastný třeba s čertem.  Žena, která dovolí si nechat rozvrtat manželství jen proto, že to chce někdo jiný, není moc chytrá.
Tak to mám já.

zawstal by se své rodiny, ale jen když jsi byla přítomna?

Není tady

#123 13. 3. 2012 16:20

majkafa
Host

Bramborka napsal(a):

Byli tam tedy jako pár (jedna duše a jedno tělo wink).

To zní strašně.

#124 14. 3. 2012 8:48

mamba
♥♥♥♥---

Agewa:

Trošku jízlivá poznámka, ale budiž.  Můžu tě ujistit, že jsem nikdy manžela proti jeho původní rodině nenávaděla, ani nijak nepoňoukala. Opravdu jsem chtěla, aby si pořádek udělal sám, dokonce i s rizikem, že se rozejdeme.  Představ si,že vlastní hlavou přišel na to, co se děje a okamžitě, bez zaváhání,  to začal řešit ve prospěch nové rodiny. 

Nové rodiny se vždycky zastal i v době mé nepřítpmnosti.  Když jsem tam nebyla, došlo ze strany původní rodiny k pomluvám, on si to nenechal líbit , nastalo citové vydírání a byl konflikt.
Těžko to snášel,strašně mu vadilo, jak se sestra s matkou ztrapňují.  Tak jsem s ním začala chodit já a byl klid, v mé přítomnosti si  nedovolily mě pomlouvat a navádět ho, ani vydírat.

Není tady

#125 14. 3. 2012 8:56

mamba
♥♥♥♥---

Agewa:

K vytučněnému:
To si vážně myslíš, že bych si všechno nechala líbit?
Obecně řečeno, chovaly by se tak k jakékoliv partnerce jejich syna a bratra, stačila jim k nenávisti jen její samotná existence.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí