Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 8. 3. 2012 9:22

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co mám dělat, když chci, aby dcera měla dědečka

To je dost dobře možné - že pro Iloninu švagrovou by nebyla ani jiná dobrá. Nechci plevelit vlákno svými problémy, ale mojí maceše nešlo ani tak o majetek (i když věřím, že částečně i o ten), ale o to mít otce jen pro sebe. Proto zpřetrhala vztah se mnou, s otcovými rodiči a s otcovými přáteli. Všude udělala zle a získala ho jen pro sebe. Jestli je tak šťastný, ví bůh. Každopádně pro ni nikdo nebyl dobrý. Ať já coby nevlastní dcera, tak otcovi rodiče coby tchán s tchýní, a nakonec i otcovi přátelé. Ta ženská je pro mě zosobnění ďábla, fakt. Kolik ta udělala lidem v mém okolí zlého, to nemůžu dodneška pochopit. Švagrová od Ilony asi bude stejného ražení.

Není tady

#77 8. 3. 2012 9:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mojí maceše nešlo ani tak o majetek... ale o to mít otce jen pro sebe
To máš prašť jako uhoď a majetek jako "majetek" http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif (i když hovořit tak o lidech bych asi neměla - zas by mě někdo mohl vostouzet http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png)
Je celkem jedno, jestli jsou dotyční nuceni dělit se o prachy nebo o přízeň... v každém případě to nesou úkorně. Drobné rozdíly jsou jen v tom, zda jim víc vadí to, ono nebo obojí...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#78 8. 3. 2012 9:37

majkafa
Host

sakuro, druhá žena mého bývalého manžela se chová stejně, jako tvoje macecha. Zřejmě by si BM nejraději uvázala k noze stolu a nikam nepustila, aby jí ho náhodou nikdo neukradl nebo neokoukal nebo co. smile

#79 8. 3. 2012 9:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

druhá žena mého bývalého manžela se chová stejně, jako tvoje macecha. Zřejmě by si BM nejraději uvázala k noze stolu a nikam nepustila, aby jí ho náhodou nikdo neukradl nebo neokoukal
Milé dámy, teď si to neberte osobně http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png - nakonec jsem psala o nechuti k "dělení majetku" - ale objektivně existují i tací, kteří jaksi neberou na vědomí, že jejich manžel/ka už není "jejich"... a chovají se podle toho, bez ohledu na nové vztahy rozvedeného partnera. Pozor - nemám na mysli vztahy a kontaky s dětmi, ale takové ty zoufalky, které volají BM kvůli každý prkotině, páč si "bez něj neumějí poradit" a nešťastníky, kteří neustále hovoří o tom, jak "nám bylo spolu dobře"... Tam se pak novému partnerovi není co divit, že se tyhle kontakty snaží oříznout na minimum.

Není tady

#80 8. 3. 2012 9:57

mamba
♥♥♥♥---

Sakuro,
věř tomu, že takováhle averze je možná bez jakéhokoliv důvodu, stačí samotný fakt, že brácha má manželku. Nestačila by ses divit, co dokáže způsobit "milovaná" sestra, (zvláště když jde o budoucí majetek) ta je několikanásobně horší než samotná tchýně. Když jsou v kombinaci a vzájemně se podporují, to je teprve pošušňáníčko.

Není tady

#81 8. 3. 2012 10:01

majkafa
Host

helena napsal(a):

druhá žena mého bývalého manžela se chová stejně, jako tvoje macecha. Zřejmě by si BM nejraději uvázala k noze stolu a nikam nepustila, aby jí ho náhodou nikdo neukradl nebo neokoukal
Milé dámy, teď si to neberte osobně http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png - nakonec jsem psala o nechuti k "dělení majetku" - ale objektivně existují i tací, kteří jaksi neberou na vědomí, že jejich manžel/ka už není "jejich"... a chovají se podle toho, bez ohledu na nové vztahy rozvedeného partnera. Pozor - nemám na mysli vztahy a kontaky s dětmi, ale takové ty zoufalky, které volají BM kvůli každý prkotině, páč si "bez něj neumějí poradit" a nešťastníky, kteří neustále hovoří o tom, jak "nám bylo spolu dobře"... Tam se pak novému partnerovi není co divit, že se tyhle kontakty snaží oříznout na minimum.

To ses u mě hodně netrefila. Nemluvila jsem se svým BM od rozvodu v prosinci 2007 kromě jednoho telefonátu, kdy mi volal on, že mi zakazuje psát o něm a jeho ženě na babinet. lol

Upravil(a) majkafa (8. 3. 2012 10:18)

#82 8. 3. 2012 10:10

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

No moje maminka si dovolila tátu brzy po jeho svatbě poprosit, aby nám doma něco opravil (před jeho svatbou naprosto běžná věc), když si pro mě přišel (chodila jsem k němu původně každý týden v neděli na jedno odpoledne, ale to macecha rázně utnula), ale to se maceše tuze nelíbilo, tak si pro mě musel začít chodit ven před barák (kolikrát ho i doprovázela, aby měla přehled), nakonec jsem potom, to už jsem byla starší, jezdila sama k němu (k nim). Aby byl kontakt s mojí maminkou úplně zamezen.

Upravil(a) Sakura (8. 3. 2012 10:14)

Není tady

#83 8. 3. 2012 10:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Jj, a chlap je v tom opět nevinně. To všechno ty ženský za to můžou. vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#84 8. 3. 2012 11:10

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Dušičko, viděla jsi někdy chlapa intrikána? Já na mou duši ne.

Není tady

#85 8. 3. 2012 11:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To ses u mě hodně netrefila.
Běž už do háje s tou vztahovačností... wink
Jasně jsem napsala "Milé dámy, teď si to neberte osobně" - protože jsem se chtěla zmínit i o druhé možnosti. To, že říkáš "já taková nejsem", přece nevylučuje existenci těchto osob.

Upravil(a) helena (8. 3. 2012 11:14)

Není tady

#86 8. 3. 2012 11:20

mamba
♥♥♥♥---

Dusičko,
chlap se v tom plácá do té doby, než si celou situaci v kontextu uvědomí. Mám na mysli vztahy v rodině, o kterých píše Ilona. Když chlapovi /dědovi/vyvrtá díru do hlavy a nasadí mu tam šikovně  brouky milovaná dcera /matka/, není to jednoduché vůbec rozpoznat, natož si to jasně uvědomit, konkrétně to pojmenovat a posléze k tomu zaujmout stanovisko a najít řešení. V tomto případě se jedná o sestru, klidně to v jiném případě může být i upřednostňovaný bratr.

Není tady

#87 8. 3. 2012 11:41

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Sakura napsal(a):

Macchiaveli?coollol Takovejch bylo...a je!

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#88 8. 3. 2012 11:45

majkafa
Host

lol No, já jsem chlapa intrikána zažila, nejenom viděla. Můj BM dovedl intrikovat jedna radost. Třeba tvrdil, že sms od milenky nejsou od milenky ale od kamaráda, se kterým mě chce vyzkoušet. lol Dokonce byl svolný domluvit i schůzku s tím kamarádem, aby mu to potvrdil. lol
Jéje, já ho raději nechám spát, abych něco nepřivolala.

#89 8. 3. 2012 12:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Sakura napsal(a):

Sakuro, nejenže jsem ho viděla, ale dokonce jsem jich pár na vlastní kůži i zažila ... vissla

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#90 8. 3. 2012 12:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

lol No, já jsem chlapa intrikána zažila, nejenom viděla. Můj BM dovedl intrikovat jedna radost. Třeba tvrdil, že sms od milenky nejsou od milenky ale od kamaráda, se kterým mě chce vyzkoušet. lol Dokonce byl svolný domluvit i schůzku s tím kamarádem, aby mu to potvrdil. lol

majkafo, takové jednání nejsou intriky, ale ubohé, stupidní výmluvy zbabělce, zahnaného do kouta ... vissla

Není tady

#91 8. 3. 2012 12:51

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura napsal(a):

...Ilona možná tuší, v čem je zakopán pes. Jen si to nechce přiznat. Určitě v minulosti něco mezi nimi bylo, jinak to není možné, takováhle averze.

Sakuro, buď ráda, že ses nesetkala s lidmi, kterým jsi třeba v životě nepřeložila stéblo křížem přes cestu a oni by Tě nejradši zakopali dva metry do země, protože jim prostě v nějakých jejich plánech překážíš jenom tím, že existuješ ... vissla

Není tady

#92 8. 3. 2012 13:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Co máš dělat?
Hm, poctivě se zamysli, co to vidíš na manželově sestře a nechceš to vidět sama na sobě, co si to do ní vlastně projkuješ.
Zamysli se a poctivě si přiznej, co ti na tom všem vlastně vadí nejvíc. A kdy už jsi to zažila, co to bylo a jak ses při tom cítila.
Přijmi minulost jaká byla a oprosti se od negativních emocí.
Pak budeš mít chování bratrovy sestry "na háku", protože neexistuje jediný skutečně reálný důvod, krom těch ve tvé hlavě, proč by tvá dcera nemohla mít dědu, proč byste k němu nemohli jezdit a proč bys se měla zabývat mindráky své švagrové.

Čím víc se pitvíš v jejím chování, tím víc ona nad tebou získává navrch, tím víc získává to, co obě tolik chcete - dědovu přízeň (pozornost, lásku), ap. a jeho majetek - což je vlastně totéž, protože přízeň = majetek, majetek = přízeň....

(Tohle všechno se ti už v NĚJAKÉ podobě nejspíš někdy stalo.... upři svou pozornost tam a švagrovou pusť k vodě, ji nezmeníš, postoj ke své vlastní minulosti a tak svou vlastní přítomnost ale ano)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#93 8. 3. 2012 14:11

mamba
♥♥♥♥---

Pandorra:

Reálný důvod ke ztrátě dědečka existuje, švagrové se totiž může podařit dědu definitvně odstřihnout a věřím, že zisk majetku je silná motivace k tomu, aby se jí to podařilo.  Vystihla to přesně Kiara, už jen samotná existence některých lidí může někomu jinému zhatit jeho plány. Pravda je, že my švagrovou máme opravdu na háku, vůbec se s ní nezabýváme, totální ignorace funguje. Jakoukoliv myšlenkou na ni si nehodláme zasírat život.

Mojí švagrové se  také podařilo odstřihnout babičku, která dceru jako vnučku nikdy nepřijala, nikdy jí nedala žádný dárek, ani jednou s ní nestrávila žádnou chvilku. Nic.  Když babička zemřela, dcera neukápla ani slzu, byl to pro ni cizí, neznámý člověk.  Dnes si dcera i švagrová vykají a vzájemně se oslovují  paní doktorko, když už spolu nezbytně musejí něco vyřídit, což je tak jednou, dvakrát za rok.

Není tady

#94 8. 3. 2012 14:23

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

To není intrikán, to je obyčejný lhář a ještě dost nešikovný. Intrikán je někdo, kdo proti sobě poštvává lidi aby z toho měl sám výhodu nebo potěšení. A to jsem fakt u chlapa nezažila.

Není tady

#95 8. 3. 2012 14:30

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Sakura napsal(a):

...Ilona možná tuší, v čem je zakopán pes. Jen si to nechce přiznat. Určitě v minulosti něco mezi nimi bylo, jinak to není možné, takováhle averze.

Sakuro, buď ráda, že ses nesetkala s lidmi, kterým jsi třeba v životě nepřeložila stéblo křížem přes cestu a oni by Tě nejradši zakopali dva metry do země, protože jim prostě v nějakých jejich plánech překážíš jenom tím, že existuješ ... vissla

Bohužel ano. Přečti si můj příspěek úplně nahoře na této stránce. Taky jsem nesedla maceše a trápila se tím. Později jsem pochopila, že jí takhle nesedl kdokoliv, ke komu měl můj otec vztah. A že nebyla chyba ve mně. smile

Není tady

#96 8. 3. 2012 15:24

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Ilono, myslím, že jediná normální možnost (bez ohledu na to, zda tvoje dcera bude, či nebude mít dědečka) je zůstat nad věcí, tedy zejména ty. Nezanášet si švagrovou svou krásnou hlavinku.
Ať se domlouvá pan manžel, má o čem.
Zdá se mi neuvěřitelné, že byste nevěděli, o co jde, co se děje, proč se švagrová chová tak, jak se chová, stejně tak, jako její otec. Tyhlety animozity se musí táhnout už dlouhou dobu, všichni víte, se děje, jen se vám (možná) o tom nechce mluvit.
Pokud jsou nějaké staré, případně zasuté spory nebo nedomluvy mezi tvým manželem a jeho sestrou, musí si to vyřídit oni. A bylo by fajn, kdyby to udělali.
Ty si řekni se svým mužem na férovku o co jde, stanovte si své priority a zájmy (dům po rodičích, kontakty, atd.) a zveřejněte je, případně ať si o tom tvůj muž promluví s otcem a se sestrou.
Pan tchán spolu s panem manželem mohou být tzv. nekonfliktní typy, což je dosti děsná varianta neřešičů a uhlazovačů, švagrová pak dryjáčnická chamižnice vyhnaná práškama nedostatečného zatětí tipců v mládí.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#97 8. 3. 2012 15:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mamba napsal(a):

Pandorra:

Reálný důvod ke ztrátě dědečka existuje, švagrové se totiž může podařit dědu definitvně odstřihnout

Nu pokud si to bude autorka vlákna takhle myslet a nasadí si to do hlavy jako daný fakt, tak to tak jistě  bude, o tom žádná.

Když budu mluvit za sebe, tak NEEXISTUJE na celém světě jediný člověk, který by mohl negativně ovlivnit můj život, pokud mu to sama nedovolím.
Plně ovšem chápu, že ne každý to tak má stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#98 8. 3. 2012 17:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura napsal(a):

já ano. a to jsem si fakt myslela, že tohle je spíš záležitostí žen.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#99 8. 3. 2012 19:50

IlonaN
♥♥♥----

Opomněla jsem jednu zásadní věc: CO CHCE MUJ MANŽEL, co si o tom všem myslí, prostě polopatě.
Dal mi jasně najevo, že ptát se táty, jestli má nebo smí jezdit domů.. je bezpředmětné, neodpoví NE, nechce mít problémy u jednoho ze svých dětí. Pak spoléhá na jeho zdravý úsudek (ještě je myšlenkově fit), a také mu prý nechce přidělávat starosti. Jezdit tam nechce do té doby, než mu táta sám řekne, že máme přijet na návštěvu.

Souhlasím s tím. Má pravdu. Pokud osud bude chtít, aby naše dcera měla posledního prarodiče, je to štěstí, jak pro něj tak i pro dceru. Pokud ne, bude nás to mrzet, ale my to zvládneme.

A děkuji za příspěvky, nikdy není na škodu nestranný názor. Díky všem .. IlonaN :-)

Upravil(a) IlonaN (8. 3. 2012 19:51)

Není tady

#100 8. 3. 2012 20:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Bramborka napsal(a):

Pan tchán spolu s panem manželem mohou být tzv. nekonfliktní typy, což je dosti děsná varianta neřešičů a uhlazovačů, švagrová pak dryjáčnická chamižnice vyhnaná práškama nedostatečného zatětí tipců v mládí.

lolloltummenupp

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí