Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 3. 2012 8:01

majkafa
Host

Re: Co mám dělat, když chci, aby dcera měla dědečka

Ilono, možná má švagrová sama se sebou problém právě v tom, že děti nemá. Jo, neplánuje, to jsme říkaly mnohé. Ale možná jenom prostě nemůže a má problém s tím, že vy dítě máte... Za její nesnášenlivostí může být cokoliv.
Btw kolik je dědovi?
Může mu být klidně i 50, já jsem taky babička od 47 let.
Ty máš možná vztek zbytečně -viz počet tvých vykřičníků. Ale zkusilas ji třeba pochopit, proč je taková? Neobhajuji ji a já bych za mým tchánem jezdila, pokud by si to on přál a byl by to jeho dům, švagrová nešvagrová. Dejte i se svým manželem jasně najevo svůj postoj, že nebudete svou dcerku připravovat kvůli švagrové o dědu a trvejte na tom  a podle toho se chovejte. Však jí to dojde. A když ne, její smůla. Jo, a co její manžel - přítel? Ten ve tvém příběhu jako by nebyl... Jak se k situaci staví on?

Aha, už jsem si přečetla o příteli švagrové.
Btw i já si myslím, že jste návštěva. Já jsem u svých rodičů taky návštěva, mám svůj domov. To mi přijde normální.
Nemá švagrová problém s tím, že se tam tvůj manžel nechová jako na návštěvě? A jí to vadí? Pokud tam nebydlí, nemyslím, že by měl o čemkoliv rozhodovat, či řešit, jestli tatínek nehodlá darovat dům jemu i švagrové...

Upravil(a) majkafa (6. 3. 2012 8:10)

#27 6. 3. 2012 8:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jenže já nevím, jestli o to děda vlastně stojí. Když mlčí, a nic k tomu už neřekne... Švagrová vlastní děti nemá a zatím ještě neplánuje, děti všeobecně nemusí... proto jsme se rozhodli tam nejezdit. No, ale přeci kvůli tomu nebudu upírat dítěti dědu a naopak!!!
Dědovi se nediv... jednak s dcerou bydlí (a kdoví, co vyslechne od ní), druhak je mu asi líto, že si "vlastní krev" jde po krku a on se na to může jen dívat. Možná ho i napadají myšlenky o tom, že vlastně s maminkou ve výchově zklamali.
Švegruše zas může a) závidět, že ty máš dítě a ona ne (ty řeči jak je nemusí můžou bejt jen kouřová clona), b) mít obavy, že díky vašemu miminku by mohla "o něco přijít", tak se brání jak dovede a zkouší dědu "odstavit", i když ne zrovna košer způsobem. Ale to víš, když bude mít prostor, naklove mu do hlavy co bude potřebovat... bez vašich případnejch připomínek.
Ale ty by ses mezi ně plést neměla - to by si měl vy/řešit manžel. Ty bys to měla nejdřív probrat s ním - "to a to se mi nelíbí, tohle bych si přála..." - a s tátou a sestrou by měl promluvit on. Třeba i o tom, že malá by neměla přijít o dědu a naopak, protože to je a bude radost pro oba(!)... a fajn, pokud není možné jezdit k nim, tak se holt o dědečka "rozdělíte" a bude navštěvovat on vás. Akorát by bylo možná dobrý, aby si manžel nejdřív popovídal s tátou, jak ten si to představuje a co by  si přál on - a teprve pak pokračovat.
Jen musíš počítat i s tou horší možností - že se nebudou chtít nebo umět domluvit. i to se stává...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#28 6. 3. 2012 9:11

annie
♥♥♥♥♥♥-

Švagrovou nepředěláš, k dědovi bych jezdila, ať se to švagrové líbí nebo ne. Bavit se s ní nemusíš. Stačí pozdravit. Přijeli jste za dědou, ne za ní. Je to sice náročné na nervy, ale neustupovala bych jí. Jestliže Tě ona nemusí, je to její problém.
S dědou bych se dostatečně dopředu domluvila, ať si na to a to datum neplánuje nic a přijede k nám - třeba při příležitosti narozeniny dcery atd.

Není tady

#29 6. 3. 2012 9:45

agewa
♥♥♥♥♥♥-

IlonaN napsal(a):

Dobrý den,
domnívám se,  že kdyby tam manžel jezdil sám s dcerou, (a ta myšlenka vlastně vznikla včera tady na babinetu od dušičky)  tak by to třeba bylo lepší, pokud jsem já ten hodně rušivý element :-) a i když se s manželem rozhádali, myslím, že by návštěvy mohly proběhnout v klidu, ku spokojenosti všech.
S dědou špatný vztah nemáme, je to opravdu slušný člověk a hodný pán, ale někdy mne mrzí, že k tomu nic neřekne. Prostě se to všechno přejde a nemluví se o tom (jak mezi mnou tak i manželem).

Samozřejmě mě ta celá věc mrzí,říkám si, že přeci  nemůže být tak nenávistná vůči dítěti, které nic neudělalo.  Švagrová vlastní děti nemá a zatím ještě neplánuje, děti všeobecně nemusí. A na dceru se ani nepodívala, když jsme u nich byly na vánoce a v té době vlastně vznikl poslední konflikt, kdy řekla , že si myslela, že přijde sám, bez zbytku své rodiny. Když se jednalo jen o mě, tak jsem to tak nějak zkousla, jezdili jsme tam také, sice ne často, ale přeci,  tohle už mě opravdu naštvalo, a vlastně i manžela, proto jsme se rozhodli tam nejezdit. No, ale přeci kvůli tomu nebudu upírat dítěti dědu a naopak!!!

a není tohle hlavní důvod tvého vzteku?
ty pyšná maminka ( to ti nikdo nemůže upřít - většina z nás taková je) a ona si dovolila se nekouknout a nepochválit?

Není tady

#30 6. 3. 2012 11:04

mamba
♥♥♥♥---

Ilona N:
Tady je běžné, že některé pisatelky vidí problém v tobě, ale z toho si nic nedělej.
Pravdu má Mjkafa a Helena, přesně vystihly podstatu problému.

U nás to bylo tak, že švagrová dělala DLOUHODOBĚ všechno pro to, aby sama získala v budoucnu celý dům pro sebe. Bydlela v něm s rodiči (každý měl samostatný byt) a denně svými řečmi ovlivňovala rodiče, podněcovala je k nenávisti ke mně a naší dceři. Došlo to tak daleko, že je přesvědčila, že jsem k...a a dcera není jejich syna. Prarodiče až do své smrti dceru nepřijali.

Důvod: Chtěla získat barák jen pro sebe a měla strach, že prarodiče budou milovat vnučku. Co kdyby jí něco náhodou dali,tím by přece ochudili jejího syna . V široké rodině byli jen samí chlapci, ti v dospělosti zase měli jen samé syny, jen my jsme měli holčičku, dokonce  výjimečně krásnou, roztomilou ,šikovnou a chytrou. To se prostě neodpouští.
Měla ještě další důvod k nenávisti. Manžel(její bratr) je velmi pracovitý a když byl svobodný, bydlel u rodičů. Staral se o zahradu, rodičům i její rodině pomáhal (mytí oken v celém domě, mytí nádobí, protože matka a sestra nestíhaly),  včetně hlídání jejího malého syna, kdykoliv potřebovala. Nešetřil ani financema. Když se oženil, tak se musel odstěhovat, mě v domě nechtěli. Tak jsme bydleli jinde a denní pomoc už nebyla možná. Hodně se snažila nás rozeštvat a vrátit zaběhnutý pořádek. Nepovedlo se. Manžel sice k rodičům jezdil, ale pokaždé když se vrátil, byl naštvaný a nemluvil. Naštěstí jsem si rychle uvědomila, že ho tam proti mně zpracovávají. Začala jsem tam tedy jezdit s ním a pořád jsem byla v jeho blízkosti a tím jem jim vzala možnost ho navádět. Také mi řekly (tchyně a švagrová), že mě tam nechtějí. Tak jsme tam oba přestali jezdit. Trvalo to  víc jak rok. Pak tchyně nevydržela, viděla, že by ztratila syna. Ne že by mě rády viděly, ale trpěly mě tam. Když švagrová přímo zaútočila, zeptala jsem se jí, proč se tak chová a trvala jsem na konkrétní odpovědi. Cokoliv mi řekla, vždy jsem se jí zeptala proč mi to říká, proč si to myslí, proč, proč... Koktala, neuměla odpovědět.To, že nás s manželem chce rozeštvat říct před ním nemohla a jiná odpověď nebyla. Končilo to tím, že od nás utekla a pak  vzteky mlátila dveřmi po celém domě. Já byla vždycky na  její útok připravená a dávala si velký pozor, abych byla milá a v pohodě. Šlo to, hlavně jí na nic neodpovídat a neobhajovat se, to pak přistoupíš na její hru. Celý tyjátr jsem brala jako svoji hru.

Milé babinetky, věřte tomu, že švagrová může být mnohem horší než tchyně, zvláště když se jí jedná o budoucí majetek.
Nejezdit za dědou není řešení. Naopak, jezdit za ním často SPOLEČNĚ a být připravená a hlavně všechno prodiskutovat s manželem.

Není tady

#31 6. 3. 2012 11:30

mamba
♥♥♥♥---

Agewa:
Promiň, když se narodí dítě v rodině, je slušnost se na něj alespoň podívat, ať je dítě jakékoliv, i když se mi nelíbí. Už to samo o sobě o něčem vypovídá.

Na naši dceru se švagrová také ani nepodívala, když byla větší, nesměla jí říkat teto a musela jí vykat. Trvá to dodnes, chovají se k sobě jako cizí lidé. Pozdrav, nic víc.

Není tady

#32 6. 3. 2012 11:42

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Mambo, souhlasím s tebou. Tady hned všechny házejí vinu na Ilonu, aniž ji znají, zatímco mně tedy reakce švagrové nepřijdou moc normální. Ty komentáře, že čekali jen manžela, či že se na malou ani nepodívala. To se mezi slušnými lidmi nedělá. sad

V rodině jsou vztahy bohužel ne vždy přátelské, v naší rodině to taky nebylo růžové. Ale znám z vyprávění snachu kamarádky mojí tchýně, která svým chováním velice připomíná švagrovou od Ilony. Nebo švagrová od mojí tchýně se poškorpila se zbytkem rodiny už před lety a odmítala jezdit za babi a dědou na návštěvu. Pošle vždy jen manžela. Jejich syn viděl dědu až na smrtelné posteli, ale ona sama nepřijela. Je to smutné.

Ilono, teď k tobě. Zajímalo by mě, jestli té švagrové třeba nejde o ten barák? Chce, abyste s dědou neměli dobrý vztah a oni by si pak nárokovali barák pro sebe.

A jak se děda choval k vnučce o Vánocích?

Já sama za sebe bych se s dědou dohodla a jezdila za ním. Švagrové bych se  snažila vyhnout.

Upravil(a) Sakura (6. 3. 2012 11:48)

Není tady

#33 6. 3. 2012 11:56

mamba
♥♥♥♥---

Nojo, žárlivost, závist a majetek udělají své, jak obecně mezi lidmi, tak v rodině.V rodině je to horší, protože si v ní "musejí" najít černou ovci, která se stane jejich obětí a na které si budou hojit svoje mindráky.

Není tady

#34 6. 3. 2012 12:09

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Bohužel musím také souhlasit s mambou, pokud jde o majetek, dokážou se někteří lidé chovat naprosto po*ně.

IlonoN, podle mě má švagrová strach, že by se děda mohl v malé začít vidět a co kdyby jí začal snášet modré z nebe... Také bych radila nepřestat tam jezdit a v případě toho, že na tebe začne mít narážky, velmi slušně bych se jí přede všemi zeptala, co proti mě má. Většinou to těmhle typům lidí vezme vítr z plachet, ale také pozor na možné výmysly.

Držim palce a pevné nervy smile

Upravil(a) Tiffany (6. 3. 2012 12:11)

Není tady

#35 6. 3. 2012 14:12

IlonaN
♥♥♥----

mamba napsal(a):

Agewa:
Promiň, když se narodí dítě v rodině, je slušnost se na něj alespoň podívat, ať je dítě jakékoliv, i když se mi nelíbí. Už to samo o sobě o něčem vypovídá.

Na naši dceru se švagrová také ani nepodívala, když byla větší, nesměla jí říkat teto a musela jí vykat. Trvá to dodnes, chovají se k sobě jako cizí lidé. Pozdrav, nic víc.

To je prostě strašné. To si nedovedu ani představit. Takhle bych opravdu nechtěla, aby vše dopadlo.
Jo, majetek tam hraje roli, ano. Jedná se o ten dům... My máme své, oni zatím ne. Dědeček je za vodou, ...
No a teď si představte, co si může vymyslet.. Třeba mi jde  o majetek a beru to přes dceru., že jo... :-) Ach jo..
Je pravda, že jsem při tom incidentu na vánoce řekla, že tohle nemá cenu..
Dědeček mne asi chápe, protože mě venku (ne před ní doma), šel nás vyprovodit ven, řekl, že ho to všechno mrzí.. a podal mne s pevným stiskem ruku, popřál krásné vánoce.
Zkusím s ním ještě promluvit, jestli chce, abychom jezdili my k němu, všichni dohromady nebo to necháme tak, jak je, že občas přijede on k nám.

Upravil(a) IlonaN (6. 3. 2012 14:14)

Není tady

#36 6. 3. 2012 14:23

mamba
♥♥♥♥---

Lenna:
Švagrové sice do rodiny bratra nic není, ale velký problém, řekla bych že  zásadní, je v tom, že může  pomalu a dlouhodobě negativně ovlivnit dědečka, zvláště když se k němu chová jako milující dcera a sestra. Platí, že opakovaná lež se stává pravdou!  Na to opravdu pozor. Znám případ, kdy "milující sestra" rozvrátila manželství. Nakonec, kdybych situaci nepodchytila včas, kdo ví, jak by to dopadlo u nás.

Není tady

#37 6. 3. 2012 14:32

mamba
♥♥♥♥---

Ilono, dobré vztahy chtít můžeš, ale musí to chtít i druhá strana, jinak to nejde a když není dobrá vůle oboustranná, nic s tím neuděláš.

U nás to tak strašné není, prostě se chováme k sobě jako cizí a nic neřešíme. Na druhou stranu je lepší  znát "nepřítele" a mít jasně vyložené karty, než si naivně myslet, že je vše OK a nevědět, že za zády kuje pikle.

Není tady

#38 6. 3. 2012 14:37

IlonaN
♥♥♥----

mamba napsal(a):

Lenna:
Švagrové sice do rodiny bratra nic není, ale velký problém, řekla bych že  zásadní, je v tom, že může  pomalu a dlouhodobě negativně ovlivnit dědečka, zvláště když se k němu chová jako milující dcera a sestra. Platí, že opakovaná lež se stává pravdou!  Na to opravdu pozor. Znám případ, kdy "milující sestra" rozvrátila manželství. Nakonec, kdybych situaci nepodchytila včas, kdo ví, jak by to dopadlo u nás.

No, tak tomu bych i věřila. Protože můj manžel do té doby, než se narodila dcera, nechtěl uvěřit,  že by mohla být taková.. zlá.., asi se mu otevřely oči, když viděl, že ta její nenávist je zaměřená už i na dceru. Je krásná, opravdu, má velké oči, podobná je spíše manželovi a má i něco z dědečka a babičky.

A je pravdou, že mu napsala, že já jsem blbá, protože jsem nepochopila, že u nich v rodině o mě není zájem, že on nevidí to, co ona, a to, že jsem vychcaná manželka, a že doufá, že ji jednou dá za pravdu a že se toho dožije...
Tak už si ani nedělám iluze o tom, co může vykládat a opakovat u nich doma tak, aby se to stalo pravdou..
Je to opravdu na zvracení, a zároveň je mi to moc moc líto

Není tady

#39 6. 3. 2012 14:40

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Mambo, to máš pravdu. Já jsme např. chtěla s tátovou novou ženou vycházet dobře, ale ona už od začátku měla problém s tím, že prostě existuju a že táta má dceru z předchozího vztahu. Nakonec to dopadlo tak, že se s tátou už vůbec asi osm let nevídáme. Přestal chtít, pod vlivem své ženy. Prostě ona nechtěla. A já jsem snahu o to s ní vyjít měla. Ale prd platné mi to bylo. Táta se ochudil o vnoučátka, předpokládám, že těch se od svých nových dětí (mají prý dvě) díky svému věku již nedočká.

Jinak v naší rodině ze strany maminky, když už si každý urval co mohl (mám na mysli dědictví a majetek), nemáme si už co víc říct a nevídáme se. Smutné, ale je to tak. Ještě, že jsem našla novou a slušnou rodinu od mojeho manžela, kde takováhle nenávist a touha po cizím majetku neexistuje.

Není tady

#40 6. 3. 2012 14:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ilono - cítím z Tebe zlost na švagrovou.
Ale nezapomeň, že je to ségra Tvého manžela.
Podívej - já svou švagrovku nemusím. Jednou se nám míchala do našeho manželství. A tak jsem utla náštěvy. Ona má holky ve věku 10 a 6 let. Já pětiletou. Vždycky přijela ke tchyni a chodily k nám na návštěvu, (lezlo mi to na nervy). Takže ted jsem udělala to, že manžel chodí sám s holkou ke tchyni, a prostě mě nemaj rádi, tak to neřeším. Nepolezu jim do zadku, a nebudu se přetvářet na rodinných sezení,že se nic neděje.
Prostě ke tchánovcům nechodím vůbec. A mám klid.
A že je Tvoje holčička krásná - jo věřím, každé mámě se nejvíc líbí to její dítě. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#41 6. 3. 2012 14:49

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Dušičko, ale Ilona má přece s tchánem dobrý vztah. Proč by to měla utnout jen proto, že se se švagrovou nemusí? Se švagrovou se přeci vídat nemusí, ale proč jí a malé zakazují i dědu? To je divné.

Není tady

#42 6. 3. 2012 15:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Dědeček mne asi chápe, protože mě venku (ne před ní doma), šel nás vyprovodit ven, řekl, že ho to všechno mrzí.. a podal mne s pevným stiskem ruku, popřál krásné vánoce.
Zkusím s ním ještě promluvit, jestli chce, abychom jezdili my k němu, všichni dohromady nebo to necháme tak, jak je, že občas přijede on k nám.

Dědeček asi chápe, ale chce už mít klid. Vždyt píšeš - že občas k Vám přijede. Takže tu vnučku vidí ne?
Když bude u Vás, řekla bych mu, co Tě trápí.
Ale tohle by měl spíš řešit Tvůj manžel, je to jeho rodina.
A něco Ti Ilono řeknu, i kdyby Tě dědeček chápal, švagrová je jeho dcera. Kdo ví,jaký to je mezi nima. Oni bydlí ve stejném domě?

Není tady

#43 6. 3. 2012 15:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Švagrová řekla doslova, že nechce vidět malou? A at malá za dědou nejezdí? vissla

Není tady

#44 6. 3. 2012 15:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ilono - cítím z Tebe zlost na švagrovou.
Dusičko, mě jen tak někdo nena-štve, ale znáš to hezký pojmenování "švagrová-hadová"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Já mít tohle v rodině, zřejmě bych neměla jenom "zlost".
Viděla bych to tak, že ona doma hučí do tatínka, plánuje mu organizované volno a porejpává... a s bráchou alespoň udržuje sourozeneckou korespondenci - "A je pravdou, že mu napsala, že já jsem blbá, protože jsem nepochopila, že u nich v rodině o mě není zájem, že on nevidí to, co ona, a to, že jsem vychcaná manželka..."
Holka se zcela evidentně snaží rozeštvat rodinu a to tak, aby brácha s manželkou a miminem práskli dveřmi... nejlíp napořád... a ona by, krom jinejch bonusů, ještě mohla vykládat, jak na její slova došlo a kdopakže za to asi může...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#45 6. 3. 2012 15:58

mamba
♥♥♥♥---

Dusička:
No vidíš, já to udělala přesně naopak. Vždycky jsem tam s manželem šla, prostě jsem jim nedala prostor, aby ho proti mně štvaly. Jakmile jsem u toho nebyla, už ho měly v parádě a kapaly jed. Jasně, že milující matka a sestra to s ním myslí nejlépe. Když tchyně nebo švagrová na mě zaútočily, hned jsem se jich před celou rodinou zeptala, proč to dělají a chtěla konkrétní odpověď. Nikdy jsem nepřistoupila na jejich útok tím, že bych se bránila,oponovala. To by došlo ke konfliktu, kterým  by se stejně  nic nevyřešilo. Nechtěla jsem hrát jejich hru a přinutila jsem je svými otázkami  hrát tu moji.
Neumím si představit, jak by to u nás dopadlo, kdyby je manžel navštěvoval sám. No, vlastně umím. Rozeštvaly by nás a takovou radost jsem jim fakt neudělala. Dodnes se manžel směje, jak byl "hlídaný".

Ilono, ona přece není tvůj manžel a nežije váš život, co si ona myslí je bezpředmětné.  To je klasika, chce vás rozeštvat a dělá co může. To by si s ní měl opravdu důrazně  a nekompromisně vyřídit tvůj manžel.

Není tady

#46 6. 3. 2012 16:05

mamba
♥♥♥♥---

Heleno, super ! Ráda tě čtu.

Není tady

#47 6. 3. 2012 17:14

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

IlonaN napsal(a):

Dobrý den,
domnívám se,  že kdyby tam manžel jezdil sám s dcerou, (a ta myšlenka vlastně vznikla včera tady na babinetu od dušičky)  tak by to třeba bylo lepší, pokud jsem já ten hodně rušivý element :-) a i když se s manželem rozhádali, myslím, že by návštěvy mohly proběhnout v klidu, ku spokojenosti všech.
S dědou špatný vztah nemáme, je to opravdu slušný člověk a hodný pán, ale někdy mne mrzí, že k tomu nic neřekne. Prostě se to všechno přejde a nemluví se o tom (jak mezi mnou tak i manželem).

Samozřejmě mě ta celá věc mrzí,říkám si, že přeci  nemůže být tak nenávistná vůči dítěti, které nic neudělalo.  Švagrová vlastní děti nemá a zatím ještě neplánuje, děti všeobecně nemusí. A na dceru se ani nepodívala, když jsme u nich byly na vánoce a v té době vlastně vznikl poslední konflikt, kdy řekla , že si myslela, že přijde sám, bez zbytku své rodiny. Když se jednalo jen o mě, tak jsem to tak nějak zkousla, jezdili jsme tam také, sice ne často, ale přeci,  tohle už mě opravdu naštvalo, a vlastně i manžela, proto jsme se rozhodli tam nejezdit. No, ale přeci kvůli tomu nebudu upírat dítěti dědu a naopak!!!

a ona chodí za dědou k němu, když jste tam vy, nebo vy k ní ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#48 6. 3. 2012 17:20

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura napsal(a):

Mambo, souhlasím s tebou. Tady hned všechny házejí vinu na Ilonu, aniž ji znají, zatímco mně tedy reakce švagrové nepřijdou moc normální. Ty komentáře, že čekali jen manžela, či že se na malou ani nepodívala. To se mezi slušnými lidmi nedělá. sad

V rodině jsou vztahy bohužel ne vždy přátelské, v naší rodině to taky nebylo růžové. Ale znám z vyprávění snachu kamarádky mojí tchýně, která svým chováním velice připomíná švagrovou od Ilony. Nebo švagrová od mojí tchýně se poškorpila se zbytkem rodiny už před lety a odmítala jezdit za babi a dědou na návštěvu. Pošle vždy jen manžela. Jejich syn viděl dědu až na smrtelné posteli, ale ona sama nepřijela. Je to smutné.

Ilono, teď k tobě. Zajímalo by mě, jestli té švagrové třeba nejde o ten barák? Chce, abyste s dědou neměli dobrý vztah a oni by si pak nárokovali barák pro sebe.

A jak se děda choval k vnučce o Vánocích?

Já sama za sebe bych se s dědou dohodla a jezdila za ním. Švagrové bych se  snažila vyhnout.

sakuro, ale všichni prd ví, proč se tak švagrová chová. i ona pro to může mít důvod a nemusí to být hned majetek.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#49 6. 3. 2012 19:25

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ilono, pokud je to tak, že tobě je švagrová volná pak nechápu co řešíš. Navštěvujete dědu, v jeho prostorách, se švagrovou nemusíte přijít do styku. Když se nechce rodinovat nech to být.

Není tady

#50 6. 3. 2012 21:12

mamba
♥♥♥♥---

PPavla:
V žádném případě švagrová nemůže štvát manžela / bratra/ proti jeho manželce a svým chováním ovlivňovat jejich soužití. Je to podle mne nehorázná drzost. Ať má sestra jakýkoliv důvod k nenávisti, je to jen a jen její problém. Její bratr je totiž dospělý a svéprávný a o tom, s kým bude žít v manželství si rozhoduje sám. Jeho sestře do toho nic není, i kdyby se brácha rozhodl žít s čertem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí