29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, mám takový problém.. Nedávno se nám narodila dcera a díky švagrové nejezdíme za dědečkem. Moc bych si přála, aby dcera měla dědu, je to totiž jediný prarodič, kterého má, ale mám takové podezření, že jeho dcera (švagrová) prostě nechce, aby ji měl rád a manipuluje s tchánem tak, že mu organizuje čas, aby neměl příležitost k nám přijet.
Poraďte, jak bych mohla dědečka zmanipulovat já, aby k nám jezdil častěji a byla tak příležitost, aby jí více viděl a tím pádem aby si k sobě vytvářeli vztah?
Není tady
IlonaN napsal(a):
Dobrý den, mám takový problém.. Nedávno se nám narodila dcera a díky švagrové nejezdíme za dědečkem. Moc bych si přála, aby dcera měla dědu, je to totiž jediný prarodič, kterého má, ale mám takové podezření, že jeho dcera (švagrová) prostě nechce, aby ji měl rád a manipuluje s tchánem tak, že mu organizuje čas, aby neměl příležitost k nám přijet.
Poraďte, jak bych mohla dědečka zmanipulovat já, aby k nám jezdil častěji a byla tak příležitost, aby jí více viděl a tím pádem aby si k sobě vytvářeli vztah?
Já nevím, ale dědeček je dospělý a je to jen na něm. Pokud by k vám chtěl přijet a vidět vás a vnučku, tak by to udělal. Nevím proč tam nejezdíte, jaký je důvod, ale jestli o něj tak moc stojíte, vidět ho, tak není jednodušší k němu jet? Místo vymýšlení, jak ho zmanipulovat? Ta věta "Poraďte, jak bych mohla dědečka zmanipulovat já..." - nezlobte se, ale to zní hrozně! Jaký vztah s dědečkem máte, že s ním chcete hrát tyto podivné hry?
Není tady
Kdyby to šlo, tak bychom k němu jeli.. ale švagrová řekla manželovi, že si nepřeje, aby k nim jezdil se zbytkem své rodiny..tj: já a dcera. Jsou s ní dlouhodobé problémy, které se vyhrotily tak, že se spolu také nebaví.
Není tady
Proč nepřijede děda k vám?
IlonaN napsal(a):
Kdyby to šlo, tak bychom k němu jeli.. ale švagrová řekla manželovi, že si nepřeje, aby k nim jezdil se zbytkem své rodiny..tj: já a dcera. Jsou s ní dlouhodobé problémy, které se vyhrotily tak, že se spolu také nebaví.
A děda bydlí u švagrové? V jejím bytě/domě?
Není tady
Pozvali jste někdy dědu k vám?
Není tady
Dobrý večer,
k vašim dotazům pro lepší přehled situace:
Dědeček vlastní dům, kde jeho dcera bydlí se svým partnerem a nikdy jinde nebydlela. Tchýně již zemřela. Situace se zhoršovala po její smrti. Pár příkladů, které se přihodily:
Přítel švagrové mému muži řekl, že má vlastně dva domovy, což je prý velice zajímavé :-), švagrová manželovi řekla, že on už vlastně u nich je jenom návštěva, když už máme svůj dům, a podle se toho má taky chovat, mě nepřímo říkala, že tam vlastně nemám jezdit, že tam o mě není zájem (věta typu na manžela: myslela jsem, že přijedeš sám.. Manžel na to měl samozřejmě jiný názor, vznikaly konflikty..)
Dědečka jsme samozřejmě zvaly a zveme, občas přijede, ale většinou už něco má.. jako kino nebo výlet se psem atd.. samozřejmě s dcerou a jejím přítelem společně.
Dědeček je dle mého hodný člověk a chce být asi nestranný (určitě ho netěší, že má rozhádané děti tak, že spolu nemluví)
Není tady
Ilono, tak pokud je dům dědečka, tak není co řešit. Pokud vy stojíte o něj a on o vás, tak se švagrová může třeba stavět na hlavu, ale to je asi tak vše. Nepřestala bych tam jezdit na návštěvu. Pokud o dědu stojíte, jezděte za ním. V opačném případě se mu nedivte, že nebude jezdit on k vám. Proč by měl on kvůli vašim hádkám na to doplácet a jen on jezdit k vám, když vy k němu nechcete? Nevím, těžko soudit takto na dálku a když člověk nezná vše, ale nezveličujete ty hádky? To co popisujete, že vám švagr či švagrová řekli, tak mi nepřijde jako něco strašného. Nejste moc vztahovační a třeba si jejich slova vykládáte hůř než byla myšlena? Nevím - jak říkám těžko soudit na dálku, jen mě to napadlo.
Děda má samostatný byt v domku nebo alespoň svoje pokoje?
Není tady
Ilono, jak píše lennna přede mnou, není co řešit. Jezdíte za dědou ne za švagrovou tak jí po tom může být ...... A co vám řekli, kdoví jak to mysleli a jak to vlastně bylo. Třeba se brácha nechová jak na návštěvě a švagrová něco řekla a už je problém. Jinak, vyřešit by si to měl manžel, měl by jasně říct, že prostě za dědou jezdit budete a hotovo. Nikdo vám to nemůže zakázat
Není tady
Dědeček má své vlastní prostory, jezdili jsme tam i přes ty hádky, a i když ze začátku děda řekl své dceři, ať se uklidní, za nějakou dobu to začalo znova. Tak já nechci do budoucna vystavovat dceru tomu, že na ní bude zlá, proto se tomu chci vyhnout, to je také další důvod, proč preferuji aby dědeček jezdil častěji k nám.
Manželovi samozřejmě řekl, že pokud on je v domě, manžel tam má stále svůj domov. Ale jak bych případné narážky vysvětlovala dceři, to si opravdu nedovedu představit...
Nechápu tu zlobu vůči dítěti, které za nic nemůže, no, každý jsme jiný...
Nemyslím si, že bychom přeháněli, prostě vztahy se dostaly do takové fáze, že už jenom nějaká nepatrná zmínka o nějaké blbosti rozdmýchává ohínky...
Není tady
Pokud má děda svoje prostory tak nevím proč bys měla dceru vystavovat nějakým hádkám. jedete za dědou, se švagrovou nemusíte vůbe přijít do kontaktu. I když je to škoda, rodina je rodina. A co je někam pozvat a zeptat se o co vlastně jde, oc jim vadí? A zkusit se domluvit? třeba už je to opravdu jen boj kdo z koho
Není tady
holcina napsal(a):
Pokud má děda svoje prostory tak nevím proč bys měla dceru vystavovat nějakým hádkám. jedete za dědou, se švagrovou nemusíte vůbe přijít do kontaktu. I když je to škoda, rodina je rodina. A co je někam pozvat a zeptat se o co vlastně jde, oc jim vadí? A zkusit se domluvit? třeba už je to opravdu jen boj kdo z koho
Souhlasím.
Není tady
Jenže já nevím, jestli o to děda vlastně stojí. Když mlčí, a nic k tomu už neřekne.. Tedy, vlastně už o tom vůbec raději nemluvíme.
Opravdu mám pochybnosti, jestli do toho jít.. Je to dost nepříjemné, když vám někdo řekne, že kdyby nebylo manžela (bratra), tak máte holou pr... atd.. ale to sem vlastně nepatří...
Radíte tedy ignoraci švagrové a ježdění za dědou?
Upravil(a) IlonaN (5. 3. 2012 21:10)
Není tady
Nojo, děda mlčí, protože toho má nejspíš plný zuby. Dívat se na to jak se děti žerou:-(
Není tady
IlonaN napsal(a):
Dědeček má své vlastní prostory, jezdili jsme tam i přes ty hádky, a i když ze začátku děda řekl své dceři, ať se uklidní, za nějakou dobu to začalo znova. Tak já nechci do budoucna vystavovat dceru tomu, že na ní bude zlá, proto se tomu chci vyhnout, to je také další důvod, proč preferuji aby dědeček jezdil častěji k nám.
Manželovi samozřejmě řekl, že pokud on je v domě, manžel tam má stále svůj domov. Ale jak bych případné narážky vysvětlovala dceři, to si opravdu nedovedu představit...
Nechápu tu zlobu vůči dítěti, které za nic nemůže, no, každý jsme jiný...
Nemyslím si, že bychom přeháněli, prostě vztahy se dostaly do takové fáze, že už jenom nějaká nepatrná zmínka o nějaké blbosti rozdmýchává ohínky...
vzhledem k tomu, že se dcera teprve narodila je zbytečné dopředu řešit, co dcera na narážky. ono tady ale podle mě nejde ani tak o dceru, to je spíš výmluva, jako o tebe. možná potřebuješ dělat uraženou, nevím. ale dceru a to, co ona na to vidím jen jako výmluvu,.
Není tady
holcina napsal(a):
Nojo, děda mlčí, protože toho má nejspíš plný zuby. Dívat se na to jak se děti žerou:-(
jojo
Není tady
Taky mi připadá, že ses urazila a hledáš co kdy kde švagrová. Nemáte si co vyčítat:-( Snažte se spíš to probrat a pobrat
Není tady
IlonaN napsal(a):
Jenže já nevím, jestli o to děda vlastně stojí. Když mlčí, a nic k tomu už neřekne.. Tedy, vlastně už o tom vůbec raději nemluvíme.
Opravdu mám pochybnosti, jestli do toho jít.. Je to dost nepříjemné, když vám někdo řekne, že kdyby nebylo manžela (bratra), tak máte holou pr... atd.. ale to sem vlastně nepatří...
Radíte tedy ignoraci švagrové a ježdění za dědou?
Ilono a to jste se neměly se švagrovou rády odjakživa? Nebo čím to vzniklo? To není jen tak přece.
Není tady
holcina napsal(a):
Taky mi připadá, že ses urazila a hledáš co kdy kde švagrová. Nemáte si co vyčítat:-( Snažte se spíš to probrat a pobrat
Souhlasím. Také z toho mám ten pocit jako holky. Že ty ses nějak urazila a švagrová je teď ta nejhorší. Můžeme se mýlit, nevidíme do toho. Ale z tvého psaní mi to tak přijde.
Není tady
My jsme se spolu normálně bavili, opravdu, sice jsme se nevyhledávali, ale bavili se.. K této změně došlo postupně, jak jsem psala, po smrti její matky..
Jako proč toto všechno vzniklo.. mezi nimi (sourozenci) a mezi námi.. já fakt nevím...
Není tady
Ilono - a co takhle kdyby manžel jezdil sám s dcerou na návštěvu? Když Tebe tam nechtěj, jak si psala.
Můžeš být doma, odpočívat, a dědeček by vnučku viděl.
Není tady
Snese jenom bratra.. ne zbytek jeho rodiny :-) Byli jsme u děduli, když nebyli doma..
Musím se přiznat, že tato možnost mne nenapadla.. to je také řešení, že?
Pošlu manžela s dcerou k dědovi a je to.. NO to je dobrý nápad :-)
Opravdu mi to nenapadlo...Díky
Upravil(a) IlonaN (5. 3. 2012 21:54)
Není tady
mě to teda jako dobrý nápad nepřipadá. máte malý dítě, to tam bude jezdit s mrnětem sám, nebo tam nepojedou, dokud nepovyroste ?
já si nemůžu pomoct, ale přijde mi to pořád z iloniny strany takový jako nafukování, nejdřív se vymlouvala na malou, co tomu všemu řekne. pak tam malou teda pustí a neřeší, co ona na ty vztahy a sama zůstane doma.
já z toho všeho mám divnej pocit. buď se mezi vámi stalo něco, o čem tu nechceš mluvit, nebo jen hledáš výmluvy, záminky, urážíš se a možná čekáš, že tím někoho vydusíš.
spíš bych se snažila ty vztahy urovnat, pořešit. když to nebude možné, jde se snad aspoň slušně domluvit. rádi se mít nemusíte. a k dědovi klidně můžete všichni, proč by ne. je to jeho dům.
a ilono, vejš jsi psala, že do budoucna nechceš vystavovat dceru tomu, aby na ni byla švagrová zlá a že snese pouze bratra, ne zbytek rodiny. najednou je to jinak, neprotiřečíš si ?
Není tady
Mě to také nepřipadá jako moc dobrý nápad. Pokud by se jednalo o návštěvu švagrové, vy se nemusíte, tak ok, ať jede manžel na návštěvu sám. Ale pokud se jedná o návštěvu dědečka, tak proč bys tam neměla jezdit (pokud teda nemáte také špatný vztah, ale o tom nepíšeš, tak asi ne). Proč bys měla zůstat doma a dědu nenavštívit, proč byste za ním nemohli jet celá rodina? Jen kvůli švagrové?
Není tady
Dobrý den,
domnívám se, že kdyby tam manžel jezdil sám s dcerou, (a ta myšlenka vlastně vznikla včera tady na babinetu od dušičky) tak by to třeba bylo lepší, pokud jsem já ten hodně rušivý element :-) a i když se s manželem rozhádali, myslím, že by návštěvy mohly proběhnout v klidu, ku spokojenosti všech.
S dědou špatný vztah nemáme, je to opravdu slušný člověk a hodný pán, ale někdy mne mrzí, že k tomu nic neřekne. Prostě se to všechno přejde a nemluví se o tom (jak mezi mnou tak i manželem).
Samozřejmě mě ta celá věc mrzí,říkám si, že přeci nemůže být tak nenávistná vůči dítěti, které nic neudělalo. Švagrová vlastní děti nemá a zatím ještě neplánuje, děti všeobecně nemusí. A na dceru se ani nepodívala, když jsme u nich byly na vánoce a v té době vlastně vznikl poslední konflikt, kdy řekla , že si myslela, že přijde sám, bez zbytku své rodiny. Když se jednalo jen o mě, tak jsem to tak nějak zkousla, jezdili jsme tam také, sice ne často, ale přeci, tohle už mě opravdu naštvalo, a vlastně i manžela, proto jsme se rozhodli tam nejezdit. No, ale přeci kvůli tomu nebudu upírat dítěti dědu a naopak!!!
Není tady