|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Oliii, gratuluji k řízení i k píemkám! Moc tě obdivuju za oboje. Já řidičák mám, ale nemám auto, tudíž mám ten řidičák tak akorát do kabelky. Snad bych už ani nenastartovala.
No a sotva zvládám děti a domácnost, natož se ještě učit. Jsi fakt úžasná a držím ti palce!
Jinak se jdu s vámi na pár dní rozloučit, letíme jako loni s tchýní na 4 dny a tři noci na Okinawu. Ryu má teď jarní prázdniny před začátkem nového školního roku (on jde naposled do školky), manžel bohužel volno nemůže dostat, tak letíme s tchýní. Snad to přežijeme ve zdraví.
Kapičky na alergii mi pomáhají, včera mi bylo skoro dobře. Jenže mám to jen na týden, co si počnu pak, to nevím.
Předpokládám, že dlouhodobě se to brát nemůže?
Tak zatím papa, v pátek jsem zpátky. 
Není tady
Oli, tak já ještě s parkováním slušně bojuji,jakmile nejsou dvě místa vedle sebe volná tak jsem v krizi,páč trefit se mezi dvě auta je pro mě zatím nadlidský výkon,když není zbytí,tak hodinu trénuji a nakonec se trefím,ale okolí se musí bavit. Do Prahy zatím jezdím jen na její okraj,ale začínám se otrkávat a asi nebude dlouho trvat a pustím se do centra. Mě dělá problém víc pruhů a když neznám úplně cestu, řízení, zmatek kudy kam....to mě zatím také hodně stresuje...ale když už je všechno v pohodě,tak si to užívám
.
Není tady
Nazdárek, u nás přetrvává pořádná zima... Dnes jsme byli nakoupit a myslím už budeme doma. Vůbec se to nehodí jít ven. Už jsme si zvykli na krásné počasí a toto je jak ledová sprcha!!!!
Není tady

Anička je nemocná, má teplotu a kašel, ale jinak chce jít ven, obléká se, říká si o budnu :-(
Není tady
Slni tak já do Prahy bych si netroufla vůbec já jsem v klidu když jedu do školy a zpět to znám jako svoje boty
ještě tak k bábi a sem tam tady tak k dr s malou
ale chci se odvážit i za tátou který bydlí cca 50km od nás ale já mám problém s rozjezdem do kopce parkovat mezi 2 auta už taky problém není někdy se to povede na poprvé někdy na více krát ale myslím kolmé ne podélné to ych nedala
Prostě všichni co řídí jako schumacher mají můj obdiv já bych taky chtěla ale nevím co s tím mojim strachem blbým 
Jinak tady už docela bylo dobře dopo kolem 10 st a odpoledne už kolem 14 a hlavně nefoukal ten ledový vátr a zítra hlasí tady na Moravě opět až 17
takže jsem venku furt hlavně na zahrádce a sem tam se jedeme projet na odrážedle nebo s kočárkem 
Není tady
Oli, o rozjíždění do kopce bych Ti mohla povídat,jaké kolony sem tam tvořím,když mi to chcípne i 3x za sebou,ale naučila jsem se rozjíždět na ruční brzdu a hned je veseleji.
Já mám výjezd na hlavní silnici hned u domu do slušného kopečka,takže mi nic jiného nezbyde,než se to naučit,ale je to stále problém a o parkování mezi dvě auta mi ani nemluv,ale začínám věřit všem,co říkají,že to chce jen čas a hodně zkušeností a ujetých kilometrů,takže kdykoliv můžu,sednu za volant a jedu, za dva a půl měsíce mě čeká střídání se do Itálie a muž na to spoléhá,takže dálnice v Rakousku,no na naši si nevlezu a tam budu muset.....s autem plným lidí...
Není tady

Aničce už je dnes náramně líp, dokonce jsme byly venku,přesadila jsem muškáty.
Není tady
Slni, mne prijde rizeni na dalnici daleko jednodussi nez po Praze.Clovek jen musi davat pozor, ale v zasade se jede porad "rovne". Parkovani do rady aut podel chodniku taky nemam rada, obzvlaste pokud je tak 20 cm pred autem a 20 cm za autem.
Evi,tak to je fajn,ze Anicce je uz dneska lip, obzvlaste pokud mate dneska tak pekne pocasi,jako my 
Není tady
Slni na ručku se taky rozjíždím ale stejně mi to nejde je fakt že když musím situace to prostě žádá zvládnu to i couvat do kopce jsem couvala bo jsem chtěla odjet od bábi a opravaři TV co byli u babičky si zaparkovali předemně do vjezdu takže jsem musela couvnout a objet no zvládla jsem to smrt v očích ale šlo to
ale takovým situacím se vyhýbám jak čert kříži
a pro změnu já když řídit nemusím neřídím
jsem stressmen a tak se stresu vyhýbám ale je fakt že se vyhýbám kvuli mé nemoci být zdravá asi bych to tak neřešila ale než aby se mi rozjela střeva tak prostě situace kdy jsem ve stresu se snažím vyhledávat minimálně a řízení bohužel zatím pro mě stres je asi největší co mlže být např než jedu do školy jdu na wc tak 5 a normálně jdu max 2 bo mám fakt ted se střevama klid 
Evi to je super je Aničce líp
Není tady

Tak muškáty mám přesazené, Anička je celkem OK, akorát večer teď se mi zdálo, že má trochu teplé čelo. Byla jsem za koněm, ten má kašel, tak jsme hned nasadily sirup, doufám, že zabere a nebudu muset dávat ty drahé léky za 4000 Kč jako loni.
Není tady
ahoj holky, u nás krásné počasí,, tak jsme pořád venku. Včera jsme hrabali hlínu kolem domu, abychom mohli zaset trávu. Ale chtělo by to zapršet, je hrozné sucho!!!!
Lucka s Kubou tak strašně veknu řádili, že byli špinavý jako prasata. Musela jsem je dát do vany a prvně osprchovat a smít špínu - hlavně hlínu z hlavy a pak jsem jim napustila vanu aby se odmočili.
Bojím, že to tak bude každý den.
Nevím jak jsem přemýšlela, když jsme stavěli dům, ale dole máme koupelnu jen se sprcháčem a nahoře s vanou. Mělo to být opačně. Dole bych vanu využila více.
Není tady

Tak Anička dnes zase vypadala hůř, jeli jsme k doktorce, naštěstí je jen zahleněná, tak to spraví sirup a kapky do nosu. Dala jsem ji na váhu - má 9,4 Kg. Nic moc, ale za rok přibrala 2 Kg, to zase není tak špatné. Jak jí není dobře, tak nechce skoro jíst, chce se kojit 10x denně. Za koněm jsem jela taky dát mu čajík a sirup, no je to blázinec, půl dne v háji a nic udělané.
Není tady
Oskarko a kde mate loznice?
U nas je to s tou spinou stejne -vyslekam skoro komplet uz v predsini, pisek vyklepavam uz prede dverma,vcera byla S. na piskovisti, tak jeste ve vane ji padal pisek z hlavy....
Jak to mate s umyvanim vlasu? S. to teda moc rada nema, umyvam cca 1x tydne, pokud teda nema zrovna na hlave piskovnu.
Odpo se chystame zase na hriste, ale to ma kaminky 
Není tady
Evi, potěším Tě,nejsi v tom sama, Ondrášek má 9,6 kg a to je kluk,takže nejste sami dibíšci.
Držím pěstičky,aby jste byly brzy v pořádku. 
Není tady
Kokosko, já vytírám byt každý večer, písek i tak máme stále a všude a hlavičku umýváme jednou týdně, myslím si,že to bohatě stačí. 
Není tady

S umýváním vlásků to máme tak, že jich moc nemá, tak je to jednoduché :-)
Jo jo, ke kojení jsme se vrátili, užívám si miminko :-), alespoň nemám myšlenky na třetí.
Není tady
Kokosko ložnici, dětský pokoj a pokoj pro hosty je nahoře. Schodiště nahoru máme na rozhraní kuchyně a obýváku, takže rozhodně mě nebaví je koupat nahoře, když jsme 90% času dole. Dojdeme z venku, tak je vysleču (pokoj co máme dole slouží jako šatna a mám tam i přebalovací stůl a děcka tam mají regál s hračkama) a hurá umývat. Takže se většinou jen sprchují, do vany je dávám 1x týdně aby se tam vyčachtali.
Lucka má dlouhé vlásky, na koncích se jí vlní. Nechávám jí narůst i ofinu, protože si ji nechce zastřihnout. Umývat vlásky je děs a hrůza, vůbec nechce, takže umývám 1x týdně. Když je má čerstvě umyté, tak je má hrozně jemné a lítají, ani sponky je pořádně nedrží, ale když jsou lehce umaštěné, tak se víc kroutí a drží tvat. Doufám, že jakmile bude trávník venku, tak se nebude tolik prášit.
Lucinka ted váží okolo 12kg a měří asi 85cm.
Není tady
Ahoj holky.
No vy máte neskutečné hubeňourky. Sem se schválně dívala a Váša vážil 9,95 v SEDMI měsících!!!
U nás bylo dneska taky tak nádherně, že sme nebyli pomalu ani v baráku. Jen se najíst a vyspat. Dopoledne sme byli na dětském hřišti a jezdit po ulicích na odrážedle- já teda né, jen Vašík
já za ním v poklusu. Už sem přemýšlela že si snad pořídím koloběžku protože pěšky mu nestíhám. 
Odpoledne sme byli na zahradě, přišly kámošky s klukama, tak bylo veselo.
K večeru sme byli u tchánů, na ohýnku sme si opékali špekáčky.
Mňam, to byla dobrota po tak dlouhé zimě.
Vlásky umýváme tak dvakrát týdně, teť když sme furt venku i častějc. Naštěstí mu to problém nedělá, vždycky si mi pěkně lehne na ruku a já oplachuju. Asi je to tím jak sme chodili na plavčo když byl malý, tak se prostě vody nebojí. 
Není tady
U nás v noci pěkně zapršelo. Dnes manžel zaseje trávníček a jestli bude o víkendu pršet jak předpovídají, tak by snad mohl i za pár dnu vzejít. Ještě uděláme plot kolem baráku - to je plán na letošní rok - a pak mi už ke spokojenosti budou chybět snad jen o trochu hodnější děti.
Taky jsou ti vaši tak živí??? Lucinka všechno odkoukala od Jakuba a je z ní hrozný čertík. Přes den je už úplně bez pleny, včera dokonce 2x kakala venku venku a vůbec jí to nedělalo problém.
Jediný problém máme s dudlíkem, má ho jen na noční spaní, ale vůbec mě ho poránu nechce dát. Došlo to už tak daleko, že si ho bedlivě hlídá a když se v nestřeženém okamžiku přiblížím, že ho chci vzít, tak je hrozná mela a slzičky jí padají jako hrachy. Chjo, co s tím budeme dělat.
Není tady
Oskarko,pokud ma dudana jen na nocni spani,tak bych to asi tolik neresila. Treba se za par tydnu objevi nejake vhodne obdobi, kdy ji dudlika vzit. Pokud to ted proziva tak negativne....Zkus ji na to nejak pripravovat, ze dudliky maji jen miminka a ona je velka holka ci neco podobneho,co by mohlo zabrat.
S. ma dudana taky na spani a zatim ji ho brat nebudu, spi s nim dobre a ja nejak nemam energii ani to odhodlani na tom ted neco menit.
denny, taky si to moc uzivam,kdyz muzeme byt hlavne venku. Ale zrovna dneska se to pocasi zase pokazilo a cele velikonoce ma byt skarede 
Oskarko, jeste s tim travnikem, kdyby nahodou zacal uz klicit, nehrozi, ze primrzne, kdyz predpoved je az -4st?
Jo a myslim,ze Lucinka bude docela klidas oproti jinym čertíkum 
Není tady