Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 19. 3. 2012 12:44

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tišnov a okolí
Web

Re: CHAT: LETŇÁTKA 2010

Nazdárek, já se z těch našich dětí zblázním. máme obrovský barák... A oni mají hračky roztáhané snad ve všech pokojích. Před oběděm mě už ruply nervy a byla doma veliká ostuda. Jsem tady řádila jak černá ruka!!!!!!!!!!! A museli ulkízet.
Jakub ještě tento týden nebude chodit do školky, dneska ho ale vezmu už do bazénu. už jsme za toto pololetí zameškali 4 lekce plavání z 5, takže pojedeme. Musí se konečně z těch nemocí dostat zpátky do formy.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#102 20. 3. 2012 7:41

oliii
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlín
Web

Ahojky holky
My si užili v neděli malá si hrála na písku je venku na zahradě samostatna takže super se těším jak tam budeme pořád smile
Ovšem v pondělí ráno teplota a ryma kašel ale dneska už nemá teploty jen kašle a rýmuje takže ven zase můžeme k dr jsem tentokrát ani nešla stejně by mi jen řekla že mám dát nurofen sirup a nějaky proti kašli .... atd jako vždy minulý ýden to bylo to samé jak měla Mája jeden den teolotu ale to bylo ze zubů a na to aby mi řekla co mám koupit nemusím jít chytat ještě jiné bacily sad nejsem s moji dr spokojená sad
Ted mám docela hustých 14 dní ve škole samé písemky není moc času na net sad
Mája konečně začala koukat na pohádky miluje včelí medvídky big_smile tak zase nějaké pozitivum a nějaký čas na víc smile

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/SbOUpK1.jpghttp://lb3f.lilypie.com/SbOUp2.png

Není tady

#103 20. 3. 2012 13:19

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha západ
Web

Ahoj holky,
tak u nas TV ani pocitac S. nebere. Chvilinku vydrzi divat se na zvirata na googlu,kdyz ji tam hledam obrazky, ale to je tak vsechno.
Moc rada prohlizi knizky, ale to mi volny cas neprida, protoze to vsechno chce s komentarem a porad si chce u toho povidat.
Pisek jsme jeste nezkousely,nemame zadne piskoviste pobliz, ale kameni taky docela poslouzi...
Dneska jsem ji konecne koupila jarni botky, docela pekny, vel. 24 za 800Kc....jo jo, ty ceny detskych bot jsou desne.Jsem zvedava,jak dlouho ji vydrzi.Ale na podzim urcite budeme kupovat dalsi...

Oliii, tak at je Majda brzy zdrava,abyste si to venku mohly poradne uzivat.Se skolou jsi statecna, ze Ti to tak jde a najdes si na to cas.Tak drzim palce,at vsechny pisemky dobre dopadnou.

http://lb3f.lilypie.com/T5V3p1.png
http://lb1f.lilypie.com/JhyZp2.png

Není tady

#104 20. 3. 2012 23:14

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Jo Kokosko, o botičkách mi ani nemluv, včera jsem byla zjišťovat v prodejně DPK jakou velikost kluci mají a jaké botky jim od nich sedí a za dvoje boty chtěli 2 500 Kč,tak jsem si opsala čísla a hlavně velikosti a našla na mimibazaru nové za polovic,ale to víte, na jaro kožené, na léto sandálky a pláťáčky a u staršího ještě navíc nové papučky,protože mu ta noha vyskočila a pak nějaké kožené sportovní třeba Karrimary,no takže počítám,že i za cenu internetu padne minimálně 3 tis. Kč a to mají oba hodně specifickou nožičku....ch jo dumbom

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#105 21. 3. 2012 2:57

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj holky, píšu téměř ze smrtelné postele - k úmorným nevolnostem se přidala viróza či alergie - už asi týden mám ucpaný nos, ale bez teplot. Do toho mám červené oči a včera mě tak bolela hlava, že jsem doma nezvládla vůbec nic. Naštěstí spor s tchýní už je zažehnán, takže jsem ji podruhé poprosila o hlídání obou dětí přes noc - proběhlo to opět v naprostém pořádku. I já jsem se v klidu vyspala, ale není mi o moc líp, akorát hlava je lepší.

U nás tedy televize "frčí", ale spíš nechávám dívat na DVD nebo některé pořady z TV nahraju a pak pouštíme. Dělám výběr a nenechám dívat Ryu na každou kravinu, co v japonské televizi dávají, a že toho je (Pokemoni jsou jen začátek, tady běží tucty takových blbých seriálů o ničem). Tady jsou děti na těch seriálech úplně závislé, pak chtějí kupovat hry a hračky s těma postavama. Mně se to příčí, tak dokud to jde (až bude ve škole, asi ho hodně ovlivní spolužáci), tak mu pořady a pohádky vybírám. Moc mě těší, že se mu líbí i český Krtek. smile Naštěstí k jeho sledování není třeba, aby uměl česky. Erička se dívá občas spolu s ním, když se objeví nějaké zvíře nebo dopravní prostředek, hned nadšeně gestikuluje. smile Knížky se jí taky líbí, ale neopakuje po mně, jen ukazuje. Tudíž u nás mluvení bude oproti vám asi hodně pozadu, ale tentokrát jsem rozhodnutá češtinu nevzdat, i když ten měsíc, co bude s babičkou, jí asi vtluče do hlavy hodně japonštiny. Tak to bude asi pak těžký.

Jinak Ryu ani Erika k počítači nesmí, ani nemá Ryu žádné Nintendo, jako hodně dětí jeho věku tady. Nevidím důvod. Radši jsem, když si hraje s hračkama, kreslí si, nebo hraje nějaký sport. Na počítač má podle mě ještě hodně času a je to jen ztráta času. Vystačí si i bez toho. smile No a Erička už k počítači nesmí vůbec - tuhle mi počítač náhle vypla a rozbila ho - nešel nastartovat. Naštěstí to šlo opravit přeinstalací z CD Windows. Já sama jsem byla na počítači a hrách závislá, když mi bylo tak 13 let, a fakt jsem učení zanedbávala. Chci se u dětí tohohle vyvarovat. Tady nosí děti Nintendo i do restaurací, do MHD, prostě všude, čučí do toho a s rodinou skoro nekomunikují. To se mi nelíbí.

Není tady

#106 21. 3. 2012 12:14

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

Sakuro jak budeš v Praze, nakup české pohádky. Krtka, Pata a Mata (tam se sice nemluví,ale má to hlavu a patu). Lucinka má oblíbenou makovou panenku nebo vílu Amálku. Tam se mluví česky, bude to vnímat. A je spousta jiných pohádek na dvd. Maxipes Fík je taky dobrý.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#107 21. 3. 2012 12:15

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

Anebo vlastně proč nakup v Praze - postahuj si to z internetu třeba i v češtině a dětem pouštěj. kuba ted má oblíbeného Ferdu Mravence.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#108 21. 3. 2012 13:23

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Web

Slni,kam jezdis boticky kupovat?mate neco v Jesenici? my nejbliz v Brezanech,pak asi Budejka. Proc jsi vybrala prave DPK? v cem maji kluci specifickou nozicku?
Ja nevim, jestli vybirat i podle znacky nebo proste jen podle toho, jak se mi ta bota zda. Kupuju tedy boty s atestem,ale i tech je na trhu ted hodne.

Sakuro,Ericka urcite muze mit zacatky s reci tezsi, pokud na ni budes mluvit obema jazyky.Ja myslim,ze japonstina zapojuje uplne jina mozkova centra, nez treba cestina.Takze neni rec,jako rec...ale pokud by umela dobre 2 jazyky, tak je to urcite fajn.Hlavne Japoncu, co umi dobre cesky, je urcite jen hrstka.

Není tady

#109 22. 3. 2012 2:40

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Botičky, po těch se v ČR taky podívám. Slni, kupujete jen českou výrobu? Tady v Japonsku mají samé šmejdy z Číny. Holčičkám klidně dávají páskové botičky na podpadku, někdy se nestačím divit.

Oskárko, děkuju za tipy, do ČR přijedu už za pár týdnů, tak to koupím. Něco z toho doma máme - třeba Pat a Mat, ale to se Ryu moc nelíbilo, asi na to byl tehdy moc malý. Zkusím mu to zase někdy pustit.

Kokosko, v ČR mám několik kamrádek Japonek, co u nás žijí asi tak dlouho, jako já v Japonsku. A umí česky docela dobře, hlavně jedna - používá i slang a když jsem ji loni po několika letech viděla a mluvila s ní, docela jsem byla překvapená. Někdo holt má asi na jazyky buňky. Já mám k plynné japonštině ještě hodně daleko. big_smile

Není tady

#110 22. 3. 2012 17:32

oliii
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlín
Web

Ahojky holky
tak Majdule je nachlazená až běda kašle uplně děsně a rýma ji teče furt a ma zvyšenou teplotu včera jsem byla u dr ale nic jiného než doma mám mi nedala jen nás poslala na krev crp měla nízké ale je mi ji líto kašle i v noci ze spaní sad

Sakuro já doporučuju včelí medvídky to u nás jede furt mluví tam hezky a zpívají smile
botičky já kupuju z FARE anebo u daichmana s atestem a u Bati ale ta cena sad děs

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/SbOUpK1.jpghttp://lb3f.lilypie.com/SbOUp2.png

Není tady

#111 23. 3. 2012 8:03

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já koupila Kubovi kožené na suchý zip za 700 v lékárně. Značka Protetika. Je to tuším slovenská značka s atestem. na Lucinku tam už neměli. Už to bylo docela vybrané. Luci má drobnou nožku, vel.22 na akorát a 23 zase volnější, tak musím vybírat pečlivě i tvar. Chtěla bych vzít ty 23 aby jí vydrželi. A navíc nechci už kupovat vyloženě kožené kotníčkové. Za chvíli bude teplé jaro či léto, tak bych chtěla více jarně-letní. Uzavřené, ale přesto lehce pootevřené, ale ne sandálky. Chtěla bych něco takového ale samo za mín peněz http://www.e-detska-obuv.cz/sandaly/229 … jeans.html

Sakuro doufám, že je ti lépe...

Mažel byl včera s Kubou na 5-ti leté prohlídce. Dostal tetanovku do ruky. Prý tam málem zbořil ordinaci, jak řval!!!
Koupili jsmemu včera v bazaru nové kolo, tak byl nadšený, tak jsme odpoledne jezdili.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#112 23. 3. 2012 8:25

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Oskárko, děkuju, lépe mi bohužel není, začínám mít tušení, že to bude asi alergie. Nikdy jsem na alergii netrpěla, tak jsem docela překvapená. Ale příznaky - červené citlivé oči + tekutá rýma a neustálé kýchání by tomu odpovídaly. Teplotu nemám, takže o nachlazení asi nepůjde. Už to trvá týden a nemůžu pořádně spát, jak mám ucpaný nos. Jestli to bude pokračovat i přes víkend, někam s tím zajdu, ale nevím pořádně kam. Nevíte, jak je to s alergií v těhotentsví? Dá se na to něco brát?

Ty červené botičky jsou moc hezké. Škoda že tak drahé a že mají jen velké velikosti.

Není tady

#113 23. 3. 2012 12:40

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Web

Oskarko,botky to jsou moc pekne, ale zdaji se mi vic na paradu.Ja jsme potrebovala neco,v cem muze radit na hristi,jezdit na odrazedle, lezt po zemi....S. je takovy maly zivel.
Tyto botky by se mi moc libily k satickam wink.
Olii, chudak Majda, doufam, ze ji bude brzy lip a neskonci to ATB.
Sakuro, alergie je sice hodne neprijemna, ale nasesti v tehu urcite neni nebezpecna, oproti nejakym hnusny chripkovym virum.Obavam se,ze na to v tehu asi nic nedaji.

Není tady

#114 25. 3. 2012 17:08

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Ahoj holky, je hezky, tak jsme všechny venku, co?

V sobotu jsem byla za koněm, dnes jsem myla okna, ještě jsou na nich i po dalším umytí zbytky fasádní barvy, to mytí mě fakt nebaví, ještě Anička se mi vymáchala, stihla jsem za 2 hodiny jen 2 okna. Venku je to fakt super, jak je krásně. Nějak flákám práci. Taky se nemohu 2 týdny pořádně dostat z nachlazení, sice se cítím OK, ale nechodím na návštěvy, kde jsou děti, abych na někoho něco neprskla. Tímto se Slní omlouvám, že náš srazík oddaluji.

Není tady

#115 25. 3. 2012 20:23

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

My jsme dnes byli taky venku, bylo krásně, ale větrno. Odpoledne jsme se vypravili do Tišnova na rozhlednu. Docela dlouhý výšlap, převážně do kopce, lesní cestou. Nahoru to šlo pomaleji, ale nosit se nechtěla. Všechno ušla. Dolů pak už letěla až jsem se bála, že si cestou někde nabije nos. Dala jsem je před 20 spinkat. Dle starého času 19hodin. Uvidíme jak s děckama zacvičí posun času. Lucinka posledních pár dní vstávala brzo před 6, takže se mi posun nyní hodí a třeba se zase srovná na tu 7 ráno.

Kubík už zítra valí po dlouhé době do školky. Děti ze školky se pomalu uzdravují. To zase budou nervy, je docela citlivka, tak asi budou slzičky. Přece jen jsme ted byli hrozně dlouho doma spolu.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#116 26. 3. 2012 7:44

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Oskárko, to je Lucinka šikulka, já jsem ráda, že Anička začala běhat a poprvé sešla schody bez držení tento týden. Běhání ji začalo bavit, ale vždy jiným směrem než jdu já, ovšem musí mě mít na dohled. Tady na vesnici to docela jde, nechám ji i 50 m za sebou, ona se pak (se řevem) rozejde za mnou, kam jdu já. Horší je, když ji k sobě zavolám, mnohdy řekne: "Ne" a protestně si lehne na záda nebo na břicho a je jí jedno do čeho. V sobotu si takhle rychle protestně lehla v obchodě, až se švihla do hlavy a to bylo řevu. Asi nám pomalinku začíná období vzdoru. Doma je moc hodná, ale venku má vždy jinou představu, co by chtěla dělat a kam by chtěla jít, než chci já a taky chce nakupovat - vybírat mi věci do košíku. Tohle zase pro změnu od syna neznám, jak jsou každý jiný, to je dobré.

Není tady

#117 26. 3. 2012 8:30

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo, jo, to chování venku taky znám. Cesta do obchodu se nám vždy protáhne ještě o nezbytnou procházku napříč půl dědiny, takže nám vše trvá. U všeho se zastavuje, všechno ukazuje. Po chodníku jít nechce, ale musí lézt po mezi vedle chodníku. Zlatej kočár, bohužel na něm vydrží sedět tak 5minut  a hotovo.
To Kubík byl lenoch, ten se s chutí vozil na kočárku do 2,5let.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#118 26. 3. 2012 8:32

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo a po schodech chodí Lucka nahoru a dolů bez držení od Vánoc. Často si jde hrát nahoru do patra do pokojíčku sama, ani branky už nepotřebujeme. Horní branku zavíráme jen na noc, protože Kubík k nám chodí v noci spát, tak aby v rozespalosti nespadl dolů.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#119 26. 3. 2012 15:13

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ahoj holky, jak je pekne, tak ani nestiham psat. Jsme porad venku nebo neco delam...no spis se snazim delat. S. je strasny saboter, jak se do neceho pustim,uz asistuje a nic pred ni neni bezpecne....manzel maloval predsin a jsem jsem to pak chtela uklidit, ale cokoliv s vodou je pro ni jak magnet - bud to vyleje, rozcaka nebo je schopna houbou sudlit po zdi a jine neplechy...takze jsem uklizela po nocich, jinak to neslo.
Dneska chci zasadit salat, ale docela se obavam, ze mi to zase bude trhat.
Jinak pres den je uz bez plenky,na kakani si rekne vzdycky, curani ji jeste obcas nevyjde, ale to je spis vyjimecne.Na spani plenky ma,ale to vubec neresim.Taky kdyz nekam jedeme autem, tak ji plenky davam, nekdy se pocura,jindy ne,ale vetsinou hlasi, ze cura i do plenky...je videt, ze by snad uz radsi sla na ten nocnik.Ale kalhoty si sundavat neumi wink

Není tady

#120 26. 3. 2012 21:29

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Anička jak má plínu, tak do ní vesele valí, jen když ji nachám nahatou, tak si na nočník sama dojde. Chvíli to učení ještě potrvá. Asi bych ji měla nechat bez plíny, ať cítí mokré... zatím se mi do toho nechce.
Dnes se mnou jezdila na Anička na koni i v klusu. Čím rychleji, tím víc se jít o líbilo a smála se šťastně. Jezdíme v novém prostředí jen na jízdárně, tam se mnou kůň neuteče, nemá kam.

Není tady

#121 27. 3. 2012 4:15

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Holky, ty vaše zahrady vám závidím. Abych vzala děti někam do zeleně, na to potřebuju auto, ale já neřídím. Dneska je pěkně, tak vezmu děcka aspoň na klouzačku tady poblíž - půjdeme tam poprvé. Snad tam aspoň nějaká tráva nebo strom bude. S tou zelení tady je to fakt bída. To mi na zdejším životě vadí asi nejvíc. Je mi líto, že děti nemůžu vzít tentokrát s sebou, ale už se nemůžu dočkat, až přijedu do Čech a vyrazím do velkých parků. Když bude pěkně, možná vyjedu vlakem někam na nějaký hrad nebo zámek, kde jsem ještě nebyla. Už se moc těším. smile Docela bych se podívala třeba k Pravčické bráně, kde byla tuším Evča a dávala fotky z výletu na FB. To vypadalo nádherně!

U nás nočníček nemá úpěch, tak to zatím nebudu hrotit a počkáme na teplejší měsíce a až se Erika trochu rozmluví. Teď mi poví jen, až když je "po".

Oskárko, mám na tebe dotaz ohledně látkových plín. Asi jsem blázen, ale chtěla bych to s třetím ještě zkusit (uvidím, jak budu stíhat prát). Ale nevím si rady s praním. V japonské knížce o těhotenství, co jsem dostala v porodnici, kde budu rodit a kam chodím na prohlídky, píší, že plínky se mají ručně vymáchat a pak dát do kbelíku s rozpuštěným pracím přípravkem - zvlášť kbelík na pokaděné a počurané plíny. Pak před praním pokapat případné skvrny a vyprat. Zhruba takto. Jenže na plínkách, co mám koupené a připravené ještě po Erice, píší, že se nemají skladovat mokré a okamžitě vyprat. To si nějak nedokážu představit, že bych pokaždé prala jednu použitou plínu. sad Jedná se o čtvercové pleny japonské výroby + balvněné svrchňáky. Mám se na to vyprdnout a normálně skladovat mokré ve vodě  tom rozpuštěném pracím přípravku? Nemůže to t plínu poškodit, když bude dlouho namočená? A jak často plíny pereš? Moc děkuji!

Není tady

#122 27. 3. 2012 9:20

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

Saku, já jsem nejvíc používala klasické bavlněné čtverce a potom Bum Genius Flip a vkládačky Stay dry. Nevím co se o nich kde píše. Mám klasický odpadkový koš daný venku za dveřma, počuranou plenu nijak nepřepírám a rovnou hodím do koše, pokaděnou plenu jsem odstranila hovňousy, přeprala pod kohoutkem z nejhoršího, potřela žlučovým mýdlem a hodila do koše k těm počuraným. Neskladovala jsem nikdy ve vodě!
Když byla Luci menší, tak jsem prala každý 2 nebo 3 den. Teď máme pouze  1 plenu za den, dávám jí jen na poo spaní. Na noc jednorázovku. Takže pleny peru jednou za 10dní. Jsou většinou jen lehce počurané. Program na pračce - prvně dám máchání+odstředění, tím se zbavím těch čuránků a pak dávám delší program na 60. Buď ECO program na 4 hodiny anebo Bavlna 60 - necelé 3 hodiny

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#123 27. 3. 2012 12:56

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Oskárko, moc díky! Tak to asi tak udělám, že budu skladovat na sucho bez namáčení. Ty svrchňáky jsou zevnitř potřené nějakou nepromokavou látkou, tak by jim to dlouhé namočení asi moc neprospělo. Uvidím, jak miminku sednou, Erice to teklo a museli jsme to vzdát. Snad se tentokrát dílo podaří. smile Akorát se teda obávám, že z japonské pračky nedostanu delší prací program než dvě hodiny. Musím to prozkoumat. Normálně se vypere za hodinu. Tchýně dokonce pere ještě míň. Ale to mi přijde málo. Navíc japonská pračka neohřívá vodu, jak jsem vám už říkala.

Není tady

#124 27. 3. 2012 14:30

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Web

Sakuro, ja bych se bez zahrady a zelene asi zblaznila reta
Jak jsme se vratili z Moravy, tak mi prijde, ze je tu nejak min zelene nez tam (byli jsme ve Valticich, kde je to fakt krasne) a uz planuju,kdy tam pojedeme znova dumbom
Pritom si nemuzu stezovat -mame zahradu, les za rohem, rybnik atd ......

Není tady

#125 27. 3. 2012 16:16

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Omlouvám se,nějak nestíhám psát, dala jsem se na přiznání a je tolik novinek,že nevím,kde mi hlava stojí,tak Vás jen čtu.
Už ani nevím,kdo se ptal na ty botičky.
U Matyáška jsem o botičkách hodně četla a na DPK jsem narazila hodně často a ty prodavačky jsou tam trošku odměřené,ale ví,co dělají a rozumí tomu a vždy velice dobře poradily. Boty vydrží hodně,jsou kožené a mají atest Žirafky a mým klukům dobře sedí,i proto tam chodíme i nadále,ale dělám to tak,že tam zjistím,jakou nožičku kluci mají,jaké botičky jim sedí a pak si je seženu až o 40 % levněji nové přes internet,tak jako teď. Za cenu jednoho páru mám dva. Je pravdou,že naštěstí Máťa nemá problémy a malé děti botičky nestihnou zničit,protože je střídají a nosí maximálně 3-5 měsíců,než jim vyroste noha,takže není žádný hřích je potom dát mladšímu sourozenci. Ale na jaro jsem neměla botičky ani pro jednoho,takže jsem musela koupit i Ondráškovi celokoženné. Jen je potřeba vědět jakou má nožičku a velikost nožičky,aby se mu chodilo dobře. smile

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí