Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1176 21. 1. 2014 22:52

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha západ
Web

Re: CHAT: LETŇÁTKA 2010

Oskarko, neprosvihli, nausnice ma, nastrelili ji je v 1/2 roce a jsem rada, protoze ted by si je nastrelit nenechala.

http://lb3f.lilypie.com/T5V3p1.png
http://lb1f.lilypie.com/JhyZp2.png

Není tady

#1177 30. 1. 2014 9:33

Blava
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Web

Ahoooooj všem!!!
I já tu nebyla věčnost, ale jak kluci rostou mám čím dál méně času smile Jestě jsme koupili domeček takže spousta práce kolem...no co vám budu vykládat.
Teď jsem zrovna doma, kluci jsou nemocní - což je bohužel dáno tou školkou...jak tu myslím někdo psal, sotva člověk dítě vykurýruje za 2 dny je tam kde předtím sad tentokrát má jeden náběh na angínu. Je děs jak nejdřív bacily chytí jeden a pak ještě druhý takže já  jsem spíš doma než v práci sad
Ale proč sem píšu, chtěla bych od vás radu na posílení imunitu. Vesměs mě všici doporučují hlíváčka tak se chci zeptat jestli víte i o něčem jiném apod.
Děkuji přede za tipy a rady a přeji hezký dne a hooodně zdravíčka vám i dětem reta

ve 13.15 se narodil Jirka (2330g a 46cm) hjarta
ve 13.16 se narodil Vojta (2090g a 46cm) hjarta

Není tady

#1178 7. 2. 2014 18:33

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tišnov a okolí
Web

Já dávám od podzimu Vitaactiv od LR, Jakub nebyl nemocný ani jednou (7let, 1. třída - ani jedna hodina zameškaná) a Lucinka byla nemocná v říjnu týden a nedávno dostala rýmu a vznikl z toho zánět stř. ucha, jinak jsou OK.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#1179 17. 2. 2014 8:38

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Oskárko, Kubík je taky už prvňák. smile To jsem nevěděla. smile Ryu teda bude od dubna už druhák a v červnu mu bude 8.

Holky, jak Julinka odrůstá, přepadá mě zase touha po miminku. Ale je mi jasné, že tohle je už konečná. Jak jsem měla děti brzo, tak teď všechny moje kamarádky a spolužačky ze střední začínají rodit jedna za druhou svoje první děti a mně je líto, že už nikdy nebudu těhotná a nebudu mít miminko. Mít čvtrté dítě je šílenost, to je mi jasné. Manžel o tom nechce ani slyšet a tchýně si už klepala na čelo i když jsem otěhotněla s Julčou. Musím tu touhu nějak potlačit. Samozřejmě bych nechtěla hned, ale za pár let, na stará kolena. Je to šílené i finančně...Letos mi bude 31, takže věkově by to šlo, ale jinak k tomu není žádný důvod, kromě mojí touhy. smile

Oskárko, u vás třeátko ještě nebude?

Není tady

#1180 17. 2. 2014 8:40

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Nechcete udělat uzavřenou skupinu na FB, jako mají jarňátka 2010? Moc ráda bych o vás věděla, ale sem se skoro nedostanu, na FB jsem denně.

Není tady

#1181 17. 2. 2014 9:52

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Sakuro, tak já bych taky šla do 4., jenže... už je mi 36 a zas tak bohatý nejsme :-), 3 je taky hezký počet.
Na FB se mi skupina nechce dělat, tady jsem denně na letňátcích 2013, ale už máme uzavřenou skupinu.

Anička nemocná ze školky nebývá až teda na často nějaký ten kašel a rýmu nebo jednu blinkací virózu, teď mi přijde nějaká bledá, je prostě nezdravě bílá, ale nic jí není, tak nevím, aby nebyla chudokrevná, když pořádně nejí a je hubená.

Není tady

#1182 17. 2. 2014 10:02

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Evi, u nás to finančně taky nepůjde. Manžel teď otvíral novou vlatsní kliniku, takže se zase víc zadlužil (už platíme auto, byt...), navíc se tu platí školné už od základní školy a náklady na školné postupně rostou, nejdražší je vysoká a tady si bez vysoké nikdo neškrtne. Už takhle budeme platit třem. Přemýšlím, že bych pracovala, až Julča půjde do školy. Ráda bych fotila děti, protože to tady moc není. Tady se fotí jen k příležitostem, jako jsou různé japonské svátky. Pak se všichni fotí v takových nevkusných kostýmech. Ale takové pěkné focení miminek a dětí, jako máme u nás, tu není. Ale jejdřív se to musím naučit, že. Koupila jsme si různé knihy o focení, tak to budu studovat, nakoupím pár rekvizit a zkusím to na Erice a Julince. smile Uvidíme. Časem snad postavíme domek, tak bych si mohla studio udělat doma.

S tím FB se rozmyslete, já bych byla pro, tady stejně moc nepíšete a na FB jste snad všechny. Mám v přátelích Johanku, Oskárku a Karal. Snad jsme na nikoho nezapomněla. smile

Já za týden odlétám do ČR s Julčou, ale bohužel tam budu bez netu - jedu vyklízet byt, ve kterém jsem žila před Japonskem a platím od smrti maminky nájem a už to nejde dál. Bude to níročné to vyklidit, tak mi držte palce. Vůbec nevím, co s knihama, nádobím, nábytkem.

Ozvu se zase, až se za měsíc vrátím. Mějte se. smile

Upravil(a) Sakura (17. 2. 2014 10:04)

Není tady

#1183 20. 2. 2014 20:01

oliii
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlín
Web

Mě si zapoměla big_smile klidně bych do toho fb šla sem stejně moc nechodíme smile

Sakura napsal(a):

Evi, u nás to finančně taky nepůjde. Manžel teď otvíral novou vlatsní kliniku, takže se zase víc zadlužil (už platíme auto, byt...), navíc se tu platí školné už od základní školy a náklady na školné postupně rostou, nejdražší je vysoká a tady si bez vysoké nikdo neškrtne. Už takhle budeme platit třem. Přemýšlím, že bych pracovala, až Julča půjde do školy. Ráda bych fotila děti, protože to tady moc není. Tady se fotí jen k příležitostem, jako jsou různé japonské svátky. Pak se všichni fotí v takových nevkusných kostýmech. Ale takové pěkné focení miminek a dětí, jako máme u nás, tu není. Ale jejdřív se to musím naučit, že. Koupila jsme si různé knihy o focení, tak to budu studovat, nakoupím pár rekvizit a zkusím to na Erice a Julince. smile Uvidíme. Časem snad postavíme domek, tak bych si mohla studio udělat doma.

S tím FB se rozmyslete, já bych byla pro, tady stejně moc nepíšete a na FB jste snad všechny. Mám v přátelích Johanku, Oskárku a Karal. Snad jsme na nikoho nezapomněla. smile

Já za týden odlétám do ČR s Julčou, ale bohužel tam budu bez netu - jedu vyklízet byt, ve kterém jsem žila před Japonskem a platím od smrti maminky nájem a už to nejde dál. Bude to níročné to vyklidit, tak mi držte palce. Vůbec nevím, co s knihama, nádobím, nábytkem.

Ozvu se zase, až se za měsíc vrátím. Mějte se. smile

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/SbOUpK1.jpghttp://lb3f.lilypie.com/SbOUp2.png

Není tady

#1184 24. 2. 2014 21:53

Dannylla
♥♥♥♥♥--
Web

Ahoj všem letňátkům. Po obrovské odmlce se hlásím. Lehce jsem přelétla jak se všechny máte. My jsme stále ve shonu :-). Adélka dojíždí denně do školky pro sluchově postižené. Je to ale holka šikovná a pomalinku začíná povídat i ve větách.......hodně slova komolí, ale je to zatím cca rok a půl co má kochlík pořádně nastavený a slyší. Nyní řešíme otázku integrace a pokud Adélka u zápisu uspěje, bude od září chodit na dva až tři dny do klasické školky. Další miminko neplánujeme, finančně bychom to nedali, příslušenství ke kochlíku a cestování do Prahy nás dost ždíme. Mějte se krásně, hodně zdraví a štěstí a především přeji další stovky prodebatovaných stránek tady na babinetu. Danny

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;51;104/st/20071018/n/Eliska/dt/5/k/e3d9/age.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev179pp___.png
MS 28.9., 21.10. // KO 5.11. 5+3 tt, KO 30.11.srdíčko,28.12.genetika - mimísek 8,3 cm,29.12.KO - v pořádku, 11. 1. tripple testy, 26.1.KO,16.2.KO,1.3.genetika

Není tady

#1185 24. 2. 2014 22:00

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Danyllo, tak to je Adélka holka šikovná, že se s tím tak vypořádala. Držím palce do budoucna.

Není tady

#1186 2. 5. 2014 22:31

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha západ
Web

Nakukuju po dlouhe dobe...neni cas neutral
Ja bych do tretiho sla, ale ted si pripadam dost unavena a vycucana. Nemame vubec zadnou pomoc od babicek, deti mi stale visi na krku.Treba takovy nakup bez deti, by nebyl spatny. Zrovna vcera odpo jsme byli na nakupu, obe deti protivne,unavene, uvriskane...to se pak tezko neco nakupuje a zarizuje.
Kdyz jsem nedvano byla nemocna a musela k doktorovi, tak jsem brala obe deti s sebou. No cekani v cekarne PL jim prislo nekonecne a podle toho se chovaly hmm

Pro FB nejsem , jelikoz na nem nejsem (jsem rada,ze si stihnu precist mail).
Olii, co vy a druhe?
Dannyllo, tak to je parada,ze to Adelka tak zvlada!

http://lb3f.lilypie.com/T5V3p1.png
http://lb1f.lilypie.com/JhyZp2.png

Není tady

#1187 5. 5. 2014 11:36

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj holky, co nového a co budete dávat ke 4. narozeninám, a mám inspiraci? Zatím jsem vybrala kulatý bazének a jinak nevím. Babičky samozřejmě chtějí poradit co koupit oběma a je to těžké, když mám pocit, že vše mají. Danik bude mít rok a pro něj nevím vůbec co. Danik už toho sní za den asi tolik, jako Anička. Některé oblečení jako flaušové bundy nosí tak nějak společně, protože jim je oběma.
Anička se za posledního půlroku dost osamostatnila, vyhraje si i sama na písku, že o ní ani nevím a často se jde i projít s pětiletou sousedkou do lesa, kde mají šnečí farmu, staví šnekům domečky z kůry a krmí je. Ve školce ji chválí, jak je hodná a šikovná. Akorát že chytla slovník... no škoda mluvit, posledně když se jí něco nedařilo u dědy s babičkou, tak řekla: Já se na to můžu vyslat.
Ježdění na koni ji momentálně baví, pokročili jsme tak, že se udrží na klusajícím koni. Akorát že já koně vedu, tak se naběhám.

Upravil(a) eva4444 (5. 5. 2014 11:37)

Není tady

#1188 5. 5. 2014 15:38

balusi
♥------

Dobrý den,

chtěla bych vás poprosit o několik minut svého času vyplněním následujícího dotazníku. Jsem studentka 5. ročníku Fakulty podnikatelské v Brně. Pro svou diplomovou práci bych potřebovala získat názor vás rodičů na zřízení hodinové školky. Tato hodinová školka by představovala krátkodobé hlídání dětí předškolního věku, tak aby si maminky čí tatínkové mohli nerušeně vyřídit své záležitosti na úřadech, u lékaře apod. a přitom věděli, že je o jejich dítě postaráno. Není záměrem nahrazení klasických či soukromých školek, pouze krátkodobé hlídání. Předem děkuji za Vᚠčas.

http://www.survio.com/survey/d/P8Q2Q6Q4L3N8I6S2S

Není tady

#1189 21. 6. 2014 17:00

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj holky, chodíte sem ještě??? Jsem tu po dlouhé době a vy nikde. smile

Není tady

#1190 4. 8. 2014 17:56

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tišnov a okolí
Web

Saku sem už nikdo nechodí... Nicméně ty jsi byla jedna z prvních, která to tady zabalila............ Je to pochopitelné, děti, práce, jiné děti - malé.... Čas pro tlachání je fuč.  Tak jen pro info, Lucinka ve 4 letech má 108cm a 18,5kg. Je veliká a začala nosit brýlky a moc jí sluší.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#1191 6. 8. 2014 0:50

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Je mi to líto, že to tu utichlo, ale co nadělám. Čas se najde. Pořád částečně pracuju a tady je to nebo byl fajn relax. Anička je prcek, asi 98cm a něco přes 13kg. Danik na skoro 14 m ještě nechodí, moc nejí a je furt v pohybu po čtyřech rychle běhá a už taky seděl na koni.

Není tady

#1192 12. 8. 2014 3:56

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Bohužel času je méně, nicméně na netu jsem denně (ne moc často, ale když děti usnou atd.), ale spíš otevřu FB než Babinet...

Jinak Erika se taky měřila ve školce někdy v červenci (tady od tří let dětské prohlídky u dokorů už nejsou), a měla 96cm a 14 kilo. U vás by byla prcek, tady je v průměru. smile

Máme tu teď letní prázdniny (ale jen od konce července) do konce srpna a zatím nic moc. Nejdřív byla vedra, že se ani nedalo chodit ven, teď se zase na nás hnaly tajfuny a lilo a lilo. Snad se počasí umoudří. Poslední týden v srpnu má manžel týden volna (může si to teď dovolit, když je si sám šéfem), tak se moc těšíme na výlet, pojedeme do hor do Nagana, ale nebudeme chodit na tůry, to by s holkama nešlo, budeme jezdit na kole. smile

Není tady

#1193 6. 1. 2016 19:23

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

...

Upravil(a) eva4444 (1. 2. 2016 1:37)

Není tady

#1194 24. 6. 2016 8:39

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Holky, žijete? Sice některé z vás mám na FB, ale některé ne. Doufám, že se všem vašim šestiletým (nebo skorošestiletým) miláčkům daří dobře. Už se chystáte do školy? Nás to čeká až za rok (školní rok tu začíná v dubnu), tak si ještě užíváme poslední rok ve školce. Letos nastoupila i Julča, takže holky chodí spolu. Erika pořád patří k těm menším i tady v Japonsku, ale je to holčička, tak to snad tak nevadí, že je malá. Při posledním měření měla asi 108cm. Pořád bojujeme s jejím postižením levé části těla, ač je to postižení lehčí, tak občas mi je z toho do pláče, co si budeme povídat. Ve školce skákali včera přes švédskou bednu, Erika to nějak nezvládla a nabila si pusu, naštěstí to odnesl jenom ret a zuby má všechny. Uvidíme, jak to půjde dál...docela se bojím, jak to bude ve škole pak zvládat a aby jí nešikanovali, tady je to dost rozšířený problém. sad Doufám, že se zase někdy napíšete, co nového u vás! Zatím pa a zdravím z Japonska!

Není tady

#1195 24. 6. 2016 21:05

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Sakuro, Anička má taky sotva 108 cm, možná i z botami, a bude mít kolem 16 kg a nevadí jí to, že je malá, do školy jde od září. Aničce bylo 6, Danielovi 3, pořád mám svoji práci na ŽL a k tomu na 20h týdně pro pražský magistrát, musím s teď coby vdova otáčet, abychom se nemuseli uskromňovat. Už jsem vdova skoro půl roku a zvykla jsem si.
A co má Erička přesně s tou levou částí těla? Třeba by u nás cvičila vojtovku a nepoznalo by se nic.

Upravil(a) eva4444 (24. 6. 2016 21:08)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí