18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoooooj vem!!!
I já tu nebyla věčnost, ale jak kluci rostou mám čím dál méně času Jestě jsme koupili domeček take spousta práce kolem...no co vám budu vykládat.
Teď jsem zrovna doma, kluci jsou nemocní - co je bohuel dáno tou kolkou...jak tu myslím někdo psal, sotva člověk dítě vykurýruje za 2 dny je tam kde předtím tentokrát má jeden náběh na angínu. Je děs jak nejdřív bacily chytí jeden a pak jetě druhý take já jsem spí doma ne v práci
Ale proč sem píu, chtěla bych od vás radu na posílení imunitu. Vesměs mě vici doporučují hlíváčka tak se chci zeptat jestli víte i o něčem jiném apod.
Děkuji přede za tipy a rady a přeji hezký dne a hooodně zdravíčka vám i dětem
Není tady
Já dávám od podzimu Vitaactiv od LR, Jakub nebyl nemocný ani jednou (7let, 1. třída - ani jedna hodina zamekaná) a Lucinka byla nemocná v říjnu týden a nedávno dostala rýmu a vznikl z toho zánět stř. ucha, jinak jsou OK.
Není tady
Oskárko, Kubík je taky u prvňák. To jsem nevěděla. Ryu teda bude od dubna u druhák a v červnu mu bude 8.
Holky, jak Julinka odrůstá, přepadá mě zase touha po miminku. Ale je mi jasné, e tohle je u konečná. Jak jsem měla děti brzo, tak teď vechny moje kamarádky a spoluačky ze střední začínají rodit jedna za druhou svoje první děti a mně je líto, e u nikdy nebudu těhotná a nebudu mít miminko. Mít čvtrté dítě je ílenost, to je mi jasné. Manel o tom nechce ani slyet a tchýně si u klepala na čelo i kdy jsem otěhotněla s Julčou. Musím tu touhu nějak potlačit. Samozřejmě bych nechtěla hned, ale za pár let, na stará kolena. Je to ílené i finančně...Letos mi bude 31, take věkově by to lo, ale jinak k tomu není ádný důvod, kromě mojí touhy.
Oskárko, u vás třeátko jetě nebude?
Není tady
Nechcete udělat uzavřenou skupinu na FB, jako mají jarňátka 2010? Moc ráda bych o vás věděla, ale sem se skoro nedostanu, na FB jsem denně.
Není tady
Sakuro, tak já bych taky la do 4., jene... u je mi 36 a zas tak bohatý nejsme :-), 3 je taky hezký počet.
Na FB se mi skupina nechce dělat, tady jsem denně na letňátcích 2013, ale u máme uzavřenou skupinu.
Anička nemocná ze kolky nebývá a teda na často nějaký ten kael a rýmu nebo jednu blinkací virózu, teď mi přijde nějaká bledá, je prostě nezdravě bílá, ale nic jí není, tak nevím, aby nebyla chudokrevná, kdy pořádně nejí a je hubená.
Není tady
Evi, u nás to finančně taky nepůjde. Manel teď otvíral novou vlatsní kliniku, take se zase víc zadluil (u platíme auto, byt...), navíc se tu platí kolné u od základní koly a náklady na kolné postupně rostou, nejdraí je vysoká a tady si bez vysoké nikdo nekrtne. U takhle budeme platit třem. Přemýlím, e bych pracovala, a Julča půjde do koly. Ráda bych fotila děti, protoe to tady moc není. Tady se fotí jen k příleitostem, jako jsou různé japonské svátky. Pak se vichni fotí v takových nevkusných kostýmech. Ale takové pěkné focení miminek a dětí, jako máme u nás, tu není. Ale jejdřív se to musím naučit, e. Koupila jsme si různé knihy o focení, tak to budu studovat, nakoupím pár rekvizit a zkusím to na Erice a Julince. Uvidíme. Časem snad postavíme domek, tak bych si mohla studio udělat doma.
S tím FB se rozmyslete, já bych byla pro, tady stejně moc nepíete a na FB jste snad vechny. Mám v přátelích Johanku, Oskárku a Karal. Snad jsme na nikoho nezapomněla.
Já za týden odlétám do ČR s Julčou, ale bohuel tam budu bez netu - jedu vyklízet byt, ve kterém jsem ila před Japonskem a platím od smrti maminky nájem a u to nejde dál. Bude to níročné to vyklidit, tak mi drte palce. Vůbec nevím, co s knihama, nádobím, nábytkem.
Ozvu se zase, a se za měsíc vrátím. Mějte se.
Upravil(a) Sakura (17. 2. 2014 10:04)
Není tady
Mě si zapoměla klidně bych do toho fb la sem stejně moc nechodíme
Sakura napsal(a):
Evi, u nás to finančně taky nepůjde. Manel teď otvíral novou vlatsní kliniku, take se zase víc zadluil (u platíme auto, byt...), navíc se tu platí kolné u od základní koly a náklady na kolné postupně rostou, nejdraí je vysoká a tady si bez vysoké nikdo nekrtne. U takhle budeme platit třem. Přemýlím, e bych pracovala, a Julča půjde do koly. Ráda bych fotila děti, protoe to tady moc není. Tady se fotí jen k příleitostem, jako jsou různé japonské svátky. Pak se vichni fotí v takových nevkusných kostýmech. Ale takové pěkné focení miminek a dětí, jako máme u nás, tu není. Ale jejdřív se to musím naučit, e. Koupila jsme si různé knihy o focení, tak to budu studovat, nakoupím pár rekvizit a zkusím to na Erice a Julince. Uvidíme. Časem snad postavíme domek, tak bych si mohla studio udělat doma.
S tím FB se rozmyslete, já bych byla pro, tady stejně moc nepíete a na FB jste snad vechny. Mám v přátelích Johanku, Oskárku a Karal. Snad jsme na nikoho nezapomněla.
Já za týden odlétám do ČR s Julčou, ale bohuel tam budu bez netu - jedu vyklízet byt, ve kterém jsem ila před Japonskem a platím od smrti maminky nájem a u to nejde dál. Bude to níročné to vyklidit, tak mi drte palce. Vůbec nevím, co s knihama, nádobím, nábytkem.
Ozvu se zase, a se za měsíc vrátím. Mějte se.
Není tady
Ahoj vem letňátkům. Po obrovské odmlce se hlásím. Lehce jsem přelétla jak se vechny máte. My jsme stále ve shonu :-). Adélka dojídí denně do kolky pro sluchově postiené. Je to ale holka ikovná a pomalinku začíná povídat i ve větách.......hodně slova komolí, ale je to zatím cca rok a půl co má kochlík pořádně nastavený a slyí. Nyní řeíme otázku integrace a pokud Adélka u zápisu uspěje, bude od září chodit na dva a tři dny do klasické kolky. Dalí miminko neplánujeme, finančně bychom to nedali, přísluenství ke kochlíku a cestování do Prahy nás dost díme. Mějte se krásně, hodně zdraví a těstí a předevím přeji dalí stovky prodebatovaných stránek tady na babinetu. Danny
Není tady
Danyllo, tak to je Adélka holka ikovná, e se s tím tak vypořádala. Drím palce do budoucna.
Není tady
Nakukuju po dlouhe dobe...neni cas
Ja bych do tretiho sla, ale ted si pripadam dost unavena a vycucana. Nemame vubec zadnou pomoc od babicek, deti mi stale visi na krku.Treba takovy nakup bez deti, by nebyl spatny. Zrovna vcera odpo jsme byli na nakupu, obe deti protivne,unavene, uvriskane...to se pak tezko neco nakupuje a zarizuje.
Kdyz jsem nedvano byla nemocna a musela k doktorovi, tak jsem brala obe deti s sebou. No cekani v cekarne PL jim prislo nekonecne a podle toho se chovaly
Pro FB nejsem , jelikoz na nem nejsem (jsem rada,ze si stihnu precist mail).
Olii, co vy a druhe?
Dannyllo, tak to je parada,ze to Adelka tak zvlada!
Není tady
Ahoj holky, co nového a co budete dávat ke 4. narozeninám, a mám inspiraci? Zatím jsem vybrala kulatý bazének a jinak nevím. Babičky samozřejmě chtějí poradit co koupit oběma a je to těké, kdy mám pocit, e ve mají. Danik bude mít rok a pro něj nevím vůbec co. Danik u toho sní za den asi tolik, jako Anička. Některé oblečení jako flauové bundy nosí tak nějak společně, protoe jim je oběma.
Anička se za posledního půlroku dost osamostatnila, vyhraje si i sama na písku, e o ní ani nevím a často se jde i projít s pětiletou sousedkou do lesa, kde mají nečí farmu, staví nekům domečky z kůry a krmí je. Ve kolce ji chválí, jak je hodná a ikovná. Akorát e chytla slovník... no koda mluvit, posledně kdy se jí něco nedařilo u dědy s babičkou, tak řekla: Já se na to můu vyslat.
Jedění na koni ji momentálně baví, pokročili jsme tak, e se udrí na klusajícím koni. Akorát e já koně vedu, tak se naběhám.
Upravil(a) eva4444 (5. 5. 2014 11:37)
Není tady
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o několik minut svého času vyplněním následujícího dotazníku. Jsem studentka 5. ročníku Fakulty podnikatelské v Brně. Pro svou diplomovou práci bych potřebovala získat názor vás rodičů na zřízení hodinové kolky. Tato hodinová kolka by představovala krátkodobé hlídání dětí předkolního věku, tak aby si maminky čí tatínkové mohli nerueně vyřídit své záleitosti na úřadech, u lékaře apod. a přitom věděli, e je o jejich dítě postaráno. Není záměrem nahrazení klasických či soukromých kolek, pouze krátkodobé hlídání. Předem děkuji za Vá čas.
http://www.survio.com/survey/d/P8Q2Q6Q4L3N8I6S2S
Není tady
Ahoj holky, chodíte sem jetě??? Jsem tu po dlouhé době a vy nikde.
Není tady
Saku sem u nikdo nechodí... Nicméně ty jsi byla jedna z prvních, která to tady zabalila............ Je to pochopitelné, děti, práce, jiné děti - malé.... Čas pro tlachání je fuč. Tak jen pro info, Lucinka ve 4 letech má 108cm a 18,5kg. Je veliká a začala nosit brýlky a moc jí sluí.
Není tady
Je mi to líto, e to tu utichlo, ale co nadělám. Čas se najde. Pořád částečně pracuju a tady je to nebo byl fajn relax. Anička je prcek, asi 98cm a něco přes 13kg. Danik na skoro 14 m jetě nechodí, moc nejí a je furt v pohybu po čtyřech rychle běhá a u taky seděl na koni.
Není tady
Bohuel času je méně, nicméně na netu jsem denně (ne moc často, ale kdy děti usnou atd.), ale spí otevřu FB ne Babinet...
Jinak Erika se taky měřila ve kolce někdy v červenci (tady od tří let dětské prohlídky u dokorů u nejsou), a měla 96cm a 14 kilo. U vás by byla prcek, tady je v průměru.
Máme tu teď letní prázdniny (ale jen od konce července) do konce srpna a zatím nic moc. Nejdřív byla vedra, e se ani nedalo chodit ven, teď se zase na nás hnaly tajfuny a lilo a lilo. Snad se počasí umoudří. Poslední týden v srpnu má manel týden volna (můe si to teď dovolit, kdy je si sám éfem), tak se moc těíme na výlet, pojedeme do hor do Nagana, ale nebudeme chodit na tůry, to by s holkama nelo, budeme jezdit na kole.
Není tady
...
Upravil(a) eva4444 (1. 2. 2016 1:37)
Není tady
Holky, ijete? Sice některé z vás mám na FB, ale některé ne. Doufám, e se vem vaim estiletým (nebo skoroestiletým) miláčkům daří dobře. U se chystáte do koly? Nás to čeká a za rok (kolní rok tu začíná v dubnu), tak si jetě uíváme poslední rok ve kolce. Letos nastoupila i Julča, take holky chodí spolu. Erika pořád patří k těm mením i tady v Japonsku, ale je to holčička, tak to snad tak nevadí, e je malá. Při posledním měření měla asi 108cm. Pořád bojujeme s jejím postiením levé části těla, ač je to postiení lehčí, tak občas mi je z toho do pláče, co si budeme povídat. Ve kolce skákali včera přes védskou bednu, Erika to nějak nezvládla a nabila si pusu, natěstí to odnesl jenom ret a zuby má vechny. Uvidíme, jak to půjde dál...docela se bojím, jak to bude ve kole pak zvládat a aby jí neikanovali, tady je to dost rozířený problém. Doufám, e se zase někdy napíete, co nového u vás! Zatím pa a zdravím z Japonska!
Není tady
Ahoj Sakuro, Anička má taky sotva 108 cm, moná i z botami, a bude mít kolem 16 kg a nevadí jí to, e je malá, do koly jde od září. Aničce bylo 6, Danielovi 3, pořád mám svoji práci na L a k tomu na 20h týdně pro praský magistrát, musím s teď coby vdova otáčet, abychom se nemuseli uskromňovat. U jsem vdova skoro půl roku a zvykla jsem si.
A co má Erička přesně s tou levou částí těla? Třeba by u nás cvičila vojtovku a nepoznalo by se nic.
Upravil(a) eva4444 (24. 6. 2016 21:08)
Není tady