6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj v novém chlívečku
A u je jaro a my se těch chorob zbavíme...
Johanka se ráno probudila taky s kalem, ale u jakoby rovnou odkalává, tak nevím, co to je
a snad to brzy přejde. Dríme palce i Lucince.
Upravil(a) JohankaS (2. 3. 2012 14:37)
Není tady
Zdrvím také v novém chlívečku
No Lucinka u má po páté ty průduky a mudra si myslí,jestli to nemá alergického původu.
Blavu zdravím nechce dát fotečku těch tvých klučíků? aby jsem je taky viděli jak vyrostli
Není tady
Evčo, chudák Lucinka, zkuste nějakou alternativní léčbu, třeba tu čínskou, jak je vidět, klasická medicína jí moc nepomáhá (léčí příznaky a jetě víc oslabuje imunitu).
My jsme dnes montovali skříňku Aničce z Ikey, tuhle: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20108636/
Obě děti zdatně pomáhali. Takovou radost měla Anička ze roubků. Výsledná skříňka ji zajímala, jen dokud byla bez polic a mohla se do ní schovávat.
Není tady
Blavi, kluky bys nám tedy ukázat mohla.
Evi, tu samou skříň máme, taky na dětské oblečení. Doporučuju připevnit ji ke zdi, tyhle věci z Ikey jsou lehoučké a kdy se na tu polici děcka zavěsí, můe být malér.
Není tady
Ahoj holky, dnes jsme si uili výlet na Staré Hrady - to je hrad v Českém Ráji, kde je expozice straidel pro děti..., navtívili jsme moji babičku, Anička se dnes bavila kreslením na kartón od skříně. Bohuel manel a synek lehli se začínající chřipkou, tak jen doufám, e se s Aničkou udríme zdravé.
Není tady
Ahoj holky, pořád je mi blbě, a jím nebo ne, asi to je překyselený aludek. Nevíte, jestli na to něco pomáhá? Četla jsem, e mátový čaj, tak ho zkouím pít, ale zatím nepozoruju zlepení. Doufám, e nevolnosti brzo ustanou, je to vyčerpávající. Ale vechny těhulky okolo mě mě straí, e jim bylo blbě a do pátého měsíce.
Holky, jak jste na tom s počasím? Máte sníh? Tady je přes deset stupňů, tak to celkem jde. Snad u klepe jaro na dveře. Mrzí mě, e jsme letos neměli ani trochu sněhu. Přítí pátek vezme tchýně Ryu na tři dny na Hokkaidó, kde je spousta sněhu, tak ho vezme i do nějaké količky lyování. Snad si to uijí.
Jinak od kamarádky z Anglie nemám u dva dny ádnou zprávu, tak nevím, jestli to je dobré znamení či ne. Moc na ně pořád myslím.
Evi, ten výlet ti závidím, tady u skoro ádné památky nejsou, není kam pořádně jet. V létě jsem chtěla děti vzít do ČR a ukázat jim hrady a zámky...ale nic z toho letos nebude. Tak snad přítě.
Upravil(a) Sakura (4. 3. 2012 4:02)
Není tady
Ahojky holky,
potajmu vás sem tam míruji hlavně Sakuru :-)
Saku na nevolnosti je dobrý zázor, tedy zázvorová limča, a lízátka. Nejsou nic moc, ale mě hodně pomáhaly...měla jsem nevolnosti asi do 4.měsíce ale s lízátkama a limčou se to dalo :-)
Sníh tady v Praze u není, je tady u krásně jarní počasíčko, tedy teď je pod mrakem, ale jinak přes den sluníčko a cca 8-12stupňů
Kamarádce drím vechno co mám a doufám, e maličká bude bojovnice a následky nebudou tak rozsáhlé. kdy jsem to četla prvně tak jsem se rozbrečela, je to strané jak dokáe být ten ivot zlý.
Není tady
Sakuro, včera bylo na výletě slunečno a počasí studené, u nás v níině včera zkončili kadoroční povodně a teď voda z louky odtéká, nemusím popisovat, e je vude příerné bláto a dnes jsem měla hezkou práci, vykopala jsem v louce struku asi 10 m dlouhou, aby ta voda z obrovské loue odtékala do řeky, takový potůček jsem vyrobila, asi jsem v tomhle pořád "jak malá", baví mě vyhrabovat struky a pozorovat, jak voda odtéká, je to takový relax. Teď u zase sedím u práce a z okna pozoruju odvodňování :-)
Není tady
Evi,ja taky hrozne rada neco delam venku, jen ted jeste na to neni pocasi a pomalu me zacina limitovat rostouci pupik....s poradnym zahradnicenim si to asi uziju az za rok
Taky S. musim porad hlidat, stale strka vsechno do pusy, ted jsou obzvlaste oblibene kameny. Taky chtela pojidat zrni pro ptaky,co bylo popadane po zemi.
Sakuro,Tobe drzim palce,at je Ti brzy lip, i kdyz jsi vlastne jeste na uplnem zacatku a nevolnosti se s Tebou muzou tahnout....Je fajn,ze Ti tchyne tak vypomuze,ja jsem rada, za kazdou hodinu, kdy S. hlida manzel.Ted jsou venku,ja mam uvareno,tak jsem na chvili sedla k netu...to je tady klid
S. je na doma uz bez plenky, ma ji jen na spani (to cura vydatne, a na ven).Taky dneska jedeme na navstevu,tak ji necham plenku, bude si hrat s detma a nechci ji tahat na nocnik a stresovat hlidanim curani.Ve vetsine pripadu si uz rika,ale vsechno je pro ni "bobo" , nerozlisuje curani a kakoe. Nocnik si vynasi sama a vcera se docela curankama polila ,ale pomahat ji nesmim, to ji chytne rapl
Evi, jeli jste na ten vylet s kocarkem nebo sla Anicka spis pesky? Drzte se,at tu chripajznu taky nechytite....
Není tady
Kokosko, my jsme a k hradu dojeli autem a tam jsem Aničku nosila v nosítku na zádech, byla celou prohlídku vzorná. Zajímala ji straidla a lampy. Kdy jsem chtěla, aby la po svých, tak si protestně lehla na zem, e jako opravdu nepůjde. Občas je dost líná chodit.
S nočníkem je to u nás patné a určitě za to můe nepravidelný trénink. Kdy byla naposledy Anička doma dopoledne na ostro, nahlásila a dodatečně co z ní vypadlo: "Tati ble ble bum."
Jinak dnes zase na hodinu zábava, vybarvovala fixama druhou stranu kartónu od krabice. Na velkou plochu se jí kreslí mnohem lépe ne na papír nebo na tabuli. Tak málo k radosti stačí.
Není tady
Holky, včera si odvezla sestra Lucku, aby doma nechytila nějaké bacily, sem se těila, jak budu pečovat o Kubíka, kterému je stále patně - u od čtvrtka a ouha, já jsem se dnes probudila a je mi íleně zle. Nevolnosti od aludku, do toho ílené bolesti zad a kloubů. Potím se hrozně ale teplotu nemám, take dnes fakt nefunguju. Průvih je, e Jakoubečka začalo bolet ucho, take od rýmy pravděpodobně bude mít zánět ouka. U teď vyiluje, e k ádné doktorce rozhhodně nepůjde. Manelovi se to zítra vůbec nehodí zůstat doma z práce, take se asi budu muset nadopovat něčím, abych vůbec byla schopná ty doktory objezdit.
Není tady
Evi, Erička si včera taky zřejmě hrála s fixama. Tchýně mi kadou neděli obě děti hlídá a včera mi je vrátila tak, e Erika měla počmárané celé dlaně a na bradě měla taky několik čar. Bohuel i na kalhotech. Snad to půjde vyprat, z ručiček ani z brady to dolů nelo.
Oskárko, to je mi líto,e je Kubíkovi tak zle. Měla jsem pocit, e jsi před pár dny na FB psala, e je mu konečně dobře a můe zase po dlouhé době do kolky. To u zase onemocněl, chudáček? Já dnes musím taky změnit plány. Ryu ke mně v noci přiel, e je mu horko. No aby ne, naměřila jsem mu 38 stupňů, take dneska místo do kolky maeme k doktorovi. To je na nic, e je blbě i tobě. Tak si holt doma uděláte spolu nějaké leení, snad Kubík bude hodný a bude leet a ne zlobit. Ryu byl v tomhle hodný, ne se Erika narodila a byli jsme sami. Řekla jsem mu, e si půjdeme hají a usnuli jsme spolu. To teď u nejde. Erika na povel neusne. Dneska ale musíme s manelem na úřad kvůli mému vízu, take musím poprosit o hlídání maroda a Eričky tchýni. Na úřad musíme určitě, musím si to vízum prodlouit do tohoto pátku.
Není tady
Saku byl ve kolce celé 3dny. Dostal nyní znovu atb, kael a hleny má opět na průdukách. Dnes jsem do něho ale aspon dostala kousek rohlíku s medem. Je slabej jak mucha. Ted si hraje.
Mě je taky trochu líp,co mi jiného zbývá!
Není tady
Teda Oskarko,uz aby bylo poradne jaro a zadne priserne choroby.
Ja jsem se dneska divala na zahradce,ajk mi lezou tulipany ze zeme, mela jsme z toho radost, konecne se zase budu moci hrabat v hline
Sakuro, vaz si tchyne....ja jsem dneska musela k Dr. na kontrolu, pak jsme jeste chtela stihnout EKG a dlouze jsme s manzou resili, jak to udelat s malou. Zadne hlidani...no nakonec si musel vzit manzel dovolenou,jinak to neslo.
Denny, moc dekujeme za prani k svatku...S. to bylo jedno ,ale ja jsme si to docela uzila, meli jsme navstevu, privezli dort, kytku...no pekny den to byl
Není tady
Oskárko, nevím, co napsat, snad jen, věř,e bude líp. Se synkem jsme si uili "z nemoce do nemoce" a jetě to bylo v Rusku, brrr. Radi jsem ho ze kolky stáhla a téměř do ni nechodil asi půl roku. Pak bylo lépe, ale loni na jaře zase přily záněty středního ucha. Měli jsme jít na nosní mandle, ale objednací doba půl roku..., mezitím se z toho nějak dostal a na mandle jsme neli. Věř, e bude líp. Teď měl za první pololetí ve kole jen 11 hodiny kdy chyběl :-) a ani exém není.
Není tady
Tak máme taky maroda. Odvčera je Ryu taky doma (lépeřečeno u tchýně, aby nenakazil Eričku), má chřipku typu B. Před měsícem měl typ A. Prý to ve kolce teď řádí. To u si kolku moc neuije, 20.3. končí kolní rok a pak jsou jarní prázdniny. A druhý týden v dubnu nový kolní rok. Ryu bude naposled kolkáček, přítí jaro u z něj bude prvňáček.
Kokosko, sice s tchýní je mnohdy kří, ale váím si toho, e hlídá. Zvlá teď, kdy je mi tak zle (zhubla jsem u tři kila), mi hlídání nemocného Ryu moc pomůe, navíc uchráním od nákazy Eričku.
Akorát teda nevím, jak dopadne to Hokkaidó. Mají letět u v pátek, vechno je zaplacené. Ryu u teplota klesla, ale moc se mi nelíbí, e po nemoci by jel hned řádit do takové zimy na sníh.
Upravil(a) Sakura (6. 3. 2012 5:02)
Není tady
Dnes ráno mi volala mamka, e Lucinka taky začíná být patná. Dostala rýmu, ráno byla ufňukaná a chtěla se chovat. Tak kdo ví, jak to dopadne. Řekla jsem jí, a obvolá známé a půjčí odsávačku, v lékárně a koupí panadol a kapky do nosa a uvidíme co se z toho vyklube.
Není tady
Oskárko, a čím se u vás chřipka léčí? Manel včera nechtěl odvézt Ryu k doktorovis tím, e se z toho dostane sám a léky na chřipku stejně nejsou. Tchýně nakonec Ryu odvezla taxikem, kdy manel odmítl, a dostal práky, asi antibiotika. Na chřipku typu A se tu dává Tamiflu.
Není tady
Oskárko a jak je Ti dnes?
Teď něco řádí. Synek se vyleel za 1 den, dalí den odpočinek a dnes u jel lyovat s dědou. Včera jsme spolu se synkem jeli na koni. U je to dobrý, kdy mám paráka pro vyjíďky, akorát by to chtělo větí sedlo pro dva :-), sedí se nám nepohodlně.
Sakuro, jak tak rychle v Japonsku poznají, jakou chřipku má Ryu? To berou pokadé krev?
Není tady
Mě je líp, chvíli něco dělám a pak si musím chvíli lehnout. Jakub je taky lepí, u jen léčíme kael, zelenou rýmu a do očí mu kapu kapky. Teplotu nemá.
Na tuto virozu nedala ádné léky, CRP měl negativní, take klid na lůku, sráet teplotu a kapky na kael na vykalávání.
Ano něco tady lítá, včera se za mnou stavila učitelka ze kolky, a prý ve kolce zůstalo 15 dětí ze 60, nemocné jsou učitelky, kuchařky a děti. Uvauje se nad "chřipkovýma prázdninama".
Kadopádně Jakub ted do kolky vůbec chodit nebude, potřebuji, aby se vyzdravěl, abychom na jaře mohli chodit ven a ne neustále sedět zavření doma.
Není tady
Evi krev ne, výtěr z krku dělají. Radi bych taky, aby mu nedali ádné léky, ale tady dávají na ve hned ATB. Holt musím věřit, e vědí, co dělají.
Nakonec jsme se s tchýní domluvily, e Hokkaidó nebude, i kdy bude třeba zaplatit vysoké stornovací poplatky (platila ve tchýně, páč Hokkaidó byl její nápad). Přeci jen zdraví Ryu je přednějí.
Ve kolce mají v jeho třídě (tady mají kolky třídy, ve kolce je asi 200 dětí) osm dětí nemocných chřipkou, tak a do pátku je třída zavřená a do kolky nepůjdou ani zdravé děti.
Není tady
Oskárko, tak a je ti brzo líp. Sice mám ty nevolnosti a jsem unavená, take přes den si musím aspoň na dvě hodiny lehnout, jinak bych to nezvládla, ale jinak je mi OK. Být sama nemocná, to bych nezvládala asi u vůbec nic.
Není tady
Psala mi mamka, e LUci naměřila na digiteploměru 37,8. Tak se odpoledne rozhodnu jestli ji tam nechám nebo dovezu domů. Je to jasný, Jakub dotáhl ze kolky virozu a Luci s odstupem 5 dní začala taky teplotovat. A to je tak úplně se vím. S kalem, rýmou, teplotou.
Není tady