Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 1. 3. 2012 23:32

novavila
Zablokovaný

Re: Jak na bludy a jiné obludy?

To se mýlíš Kiaro , když budeš odvádět řeč od tématu paranoika , budeš mu brát jeho vášeň a zíroveň utrpení .
Jeho ta situace moc tíží, je na prvním místě , když ti soused naisntaluje do bytu štěnici a pozoruje tě kamerou a pak všude vykládá , že ses drbala na zadku smile ......asi těžko se budeš věnovat koníčkům a v pohodě se bavit o vaření .
Musíš v první řadě vyřešit to, co tě mučí a pak hrát tenis.
Když odvedeš téma , je to jakobys mu NECHTĚLA POMOCT , on potřebuje pomoct a mluvit o tom, pořád o tom mluvit ,,aby se mui ulevilo , aby našel naději a aby mu někdo dal energii.

Ovšem je to velice vyčerpávající ty bludy poslouchat pořád dokola .

Není tady

#27 1. 3. 2012 23:32

koniklec
♥♥♥♥---

novavila napsal(a):

Tak to je mi moc líto , ale věřím, že to půjde vybojovat , mě se to taky povedlo .
Když tak může zajít k mýmu doktorovi , nebo ty se tam můžeš poradit , má docela úspěchy s těma diagnozama .

Děkuju, jsi moc hodná. Otázka lékaře asi není na pořadu dne, ale kdyby se něco začalo dít....uvidíme. Kdyžtak by asi stálo za to, abych se s ním poradila aspoň já. Každopádně děkuju za nabídku, povedu ji v patrnosti a kdyžtak bych se ti ozvala. 
A ty seš fakt dobrá!godlike

Není tady

#28 1. 3. 2012 23:42

koniklec
♥♥♥♥---

novavila napsal(a):

To se mýlíš Kiaro , když budeš odvádět řeč od tématu paranoika , budeš mu brát jeho vášeň a zíroveň utrpení .
Jeho ta situace moc tíží, je na prvním místě , když ti soused naisntaluje do bytu štěnici a pozoruje tě kamerou a pak všude vykládá , že ses drbala na zadku smile ......asi těžko se budeš věnovat koníčkům a v pohodě se bavit o vaření .
Musíš v první řadě vyřešit to, co tě mučí a pak hrát tenis.
Když odvedeš téma , je to jakobys mu NECHTĚLA POMOCT , on potřebuje pomoct a mluvit o tom, pořád o tom mluvit ,,aby se mui ulevilo , aby našel naději a aby mu někdo dal energii.

Ovšem je to velice vyčerpávající ty bludy poslouchat pořád dokola .

A sakra, no jo, to je ale taky fakt. Ono s ní se nedá bavit o vaření nebo o tom, kde jsme byli na výletě, kde budeme mít svatbu atd. To ji nezajímá a po pravdě nezajímalo nikdy. Vždy měla potřebu něco "řešit", "pátrat po souvislostech" a podobně. Až posedlost jak po historii světové, tak české a rodinné dospěla k tomu, že souvislosti nenachází, ale vytváří. Tedy vidí. Mám pocit, že její inteligence přestala respektovat pravidla reality a zvlčila. Trvá už to už asi dost let, jen je to hodně postupný vývoj. Dlouho jsem to měla tak, že prostě nejsem tak chytrá, abych jí stačila, takže jsem ani nepátrala, jestli jsou v tom, co říká nejaké nesrovnalosti.

Už jsem tady stejně vykecala vše, co jsem smazala v úvodním příspěvku, ale čert to vem. Však to nemyslím zle.

Není tady

#29 1. 3. 2012 23:52

koniklec
♥♥♥♥---

Zatím fakt moc děkuju, pohled vás obou je hodně cenný, ono z toho něco vyleze.

Pro nejbližší dny to nechám uležet (nebo koňovi) a zamakám na diplomce, ať mám aspoň čistej stůl. To je momentálně asi to nejlepší, co můžu udělat. Teď balím kocoura a jdeme sova. Tak zatím a  dobrou!

Není tady

#30 1. 3. 2012 23:57

novavila
Zablokovaný

koniklec napsal(a):

novavila napsal(a):

.

A sakra, no jo, to je ale taky fakt. Ono s ní se nedá bavit o vaření nebo o tom, kde jsme byli na výletě, kde budeme mít svatbu atd. To ji nezajímá a po pravdě nezajímalo nikdy. Vždy měla potřebu něco "řešit", "pátrat po souvislostech" a podobně. Až posedlost jak po historii světové, tak české a rodinné dospěla k tomu, že souvislosti nenachází, ale vytváří. Tedy vidí. Mám pocit, že její inteligence přestala respektovat pravidla reality a zvlčila. Trvá už to už asi dost let, jen je to hodně postupný vývoj. Dlouho jsem to měla tak, že prostě nejsem tak chytrá, abych jí stačila, takže jsem ani nepátrala, jestli jsou v tom, co říká nejaké nesrovnalosti.

Už jsem tady stejně vykecala vše, co jsem smazala v úvodním příspěvku, ale čert to vem. Však to nemyslím zle.

Ano, právě proto mě vždycky hodně bavily vztahy a lidi, co kdo proč, jaký k tomu má důvod , proč tak reaguje , to je moje vášeň .
Všichni psychotici i tvoje máma mají vlastně nadpřirozené schopnosti , vidí víc než jiní , já jsem vždycky viděla, že ten člověk, je falešnej a lže , ve chvíli, kdy tomu nikdo nevěřil a až čas ukázal , že mám pravdu .
Ovšem někdy se ta schopnost rozběhne do bludu a pak už to nemá s realitou nic společnýho a musí to zabrzdit ten lék. Lék je skutečně jediné řešení, tady nic nevymyslíš, žádnou taktiku , žádný tanečky , ona potřebuje nějakou látku dodat do mozku , bez léku to bude stejný nebo horší, to je smutný fakt.

Není tady

#31 2. 3. 2012 0:12

koniklec
♥♥♥♥---

novavila napsal(a):

Ano, právě proto mě vždycky hodně bavily vztahy a lidi, co kdo proč, jaký k tomu má důvod , proč tak reaguje , to je moje vášeň .
Všichni psychotici i tvoje máma mají vlastně nadpřirozené schopnosti , vidí víc než jiní , já jsem vždycky viděla, že ten člověk, je falešnej a lže , ve chvíli, kdy tomu nikdo nevěřil a až čas ukázal , že mám pravdu .

Ovšem někdy se ta schopnost rozběhne do bludu a pak už to nemá s realitou nic společnýho a musí to zabrzdit ten lék. Lék je skutečně jediné řešení, tady nic nevymyslíš, žádnou taktiku , žádný tanečky , ona potřebuje nějakou látku dodat do mozku , bez léku to bude stejný nebo horší, to je smutný fakt.

Ty jo, tak to je úplně přesný! Mně to až ubíjelo, jak dokolečka dokola rozebírala lidi a vztahy a já jako jediný dítě se toho musela účastnit big_smile. Teda mě to dlouho bavilo taky, ale postupně jsem toho měla plný kecky. Takovou vášeň rozebírat třeba i věci, které se staly kdyby dávno a analyzovat je, to já nemůžu nikdy pochopit. Ona zase nechápe, jak mě to může nezajímat. Jsme úplně z jiného těsta.

Moje máma v podstatě lidi rozebírá místo toho, aby mezi nimi žila. Prý tu vášeň rozebírat vztahy a lidi měla už jako malá.

A už fakt dobrou sova

Upravil(a) koniklec (2. 3. 2012 0:19)

Není tady

#32 2. 3. 2012 0:21

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

koniklec napsal(a):

novavila napsal(a):

Ty jo, tak to je úplně přesný! Mně to až ubíjelo, jak dokolečka dokola rozebírala lidi a vztahy a já jako jediný dítě se toho musela účastnit big_smile. Teda mě to dlouho bavilo taky, ale postupně jsem toho měla plný kecky. Takovou vášeň rozebírat třeba i věci, které se staly kdyby dávno a analyzovat je, to já nemůžu nikdy pochopit. Ona zase nechápe, jak mě to může nezajímat. Jsme úplně z jiného těsta.

novavila: ano, máš pravdu ... skutečně jsem se s něčím takovým setkala stolt Já jsem poměrně dost racionální člověk, ale jsou věci, o kterých musím připustit, že skutečně existují.
koniklec: tak to jsme dvě ... a shledávám, že jednání našich matek je jako obtažené přes kopírák stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#33 2. 3. 2012 7:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

koniklec napsal(a):

Zatím fakt moc děkuju, pohled vás obou je hodně cenný, ono z toho něco vyleze.

Pro nejbližší dny to nechám uležet (nebo koňovi) a zamakám na diplomce, ať mám aspoň čistej stůl. To je momentálně asi to nejlepší, co můžu udělat. Teď balím kocoura a jdeme sova. Tak zatím a  dobrou!

Stalo sa to mame mojej dobre kamarátky (poznáme sa dlho, vlastne celé naše rodiny sa svojím spôsobom poznajú) a tam to bohužiaľ alebo chvalabohu vygradovalo tak, že ju odviezli do najťažšej liečebne na Slovensku na dosť dlhý čas... ale už je kompenzovaná, ba zdá sa, že má trochu nadhľad sama and sebou... Je na liekoch, asi doživotne,  a má doživotne zakázanú ezoteriku a jedného konkrétneho ezoterika. big_smile Ale u nej to hrozne vygradovalo, keď zostala bývať úplne sama - vlastne sama v celom meste - po tom, čo sa jej dcéry rozliezli do celého sveta, a zároveň odišla do dôchodku. Zrazu sa ocitla v izolácii a možno aj to spôsobilo nielen fixáciu na ezoterika, ale aj stupoňovnaie problémov až do zrútenia. Tak jedna dcér, tá čo bola najbližšie, pricestovala a odviezla ju do Kremnice. A to pomohlo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#34 2. 3. 2012 7:43

novavila
Zablokovaný

koniklec napsal(a):

novavila napsal(a):

.

Moje máma v podstatě lidi rozebírá místo toho, aby mezi nimi žila. Prý tu vášeň rozebírat vztahy a lidi měla už jako malá.

A už fakt dobrou sova

Tak tohle je přesně vyjádřený , místo aby s nima žila, rozebírá je .
To buď šťastná , že tě to nebaví , protože tyhle věci jsou dědičný , jsou celý rody paranoiků.
Já měla babičku a tetičku , které byly podezřívavé ,ale v normě , prostě občas pronesly nějaké podezření, který nevypadalo moc logicky ,ale fungovaly výborně v životě .

Za tou tetou jsem dřív jezdila a ona mi často říkala , že jí můj táta (brácha ) ukradl náramek z šuplíku, nebo podobné věci .Neustále rozebírala lidi v práci a rozebírala zlé lidstvo ,ale mluvila několika jazyky , byla socioložka, překládala  a cestovala po celém světě, měla spoustu peněz.
S většinou lidí se pohádala, já sama jí neviděla 35 let, kdysi jsem jí taky něco hroznýho  provedla smilesmile
Babička se dožila 95 let a teta žije dodnes , ted jí bude kolem 90 let.

Upravil(a) novavila (2. 3. 2012 7:45)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí