|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Jste v zimě rozčarovaní ze špatně schnoucího prádla? Nemáte chuť se neustále vyhýbat rozložitému sušáku prádla, který Vám zabírá místo v obýváku nebo v koupelně? Jistým řešením může být sušička. Zda se Vám vyplatí, jak je náročná na energii, jaké typy sušiček existují se dozvíte v našem článku v magazínu.
Máte se sušičkou své zkušenosti? Vyplatila se Vám investice do sušičky, nebo Vám připadá zbytečné si pořizovat další spotřebič do domácnosti? A je pravda, že prádlo ze sušičky se nemusí žehlit? O tom si popovídejte zde.
Není tady

Díky za tip na zajímavý článek. Konečně jsem pochopila rozdíly mezi typy sušiček. Přeštěhovali jsme se do malého bytu a sušení prádla je opravdu problém. Nechci mít v obýváku stále postavený sušák, takže sušičku vážně zvažuji. Trochu tápu s výběrem a samozřejmě koukám i na cenu. Sušička v článku je nad můj rozpočet, ale zase ta spotřeba je fajn. I ta kapacita. Vyplatí se větší investice do sušičky??
Není tady

Řešili jsme stejný problém: malý byt, žádný prostor k sušení prádla. Žehličku skoro nepotřebuji - opravdu pohoda. Jen nevím, zda-li mám věřit té menší spotřebě, kterou se dražší sušičky "vytahují". Před touto co mám nyní jsem měla výrazně levnější a větší úsporu u této nové, při placení elektřiny, nijak nepociťuji. Ač nám bylo při koupi tvrzeno, že ušetříme a investice se vrátí.
Terezzka napsal(a):
Díky za tip na zajímavý článek. Konečně jsem pochopila rozdíly mezi typy sušiček. Přeštěhovali jsme se do malého bytu a sušení prádla je opravdu problém. Nechci mít v obýváku stále postavený sušák, takže sušičku vážně zvažuji. Trochu tápu s výběrem a samozřejmě koukám i na cenu. Sušička v článku je nad můj rozpočet, ale zase ta spotřeba je fajn. I ta kapacita. Vyplatí se větší investice do sušičky??
Upravil(a) MadlaJ (28. 2. 2012 16:03)
Není tady
No já nevím. Máme typ pračky se zabudovanou sušičkou, ale používám sušičku jen na ručníky. Sušené prádlo je hodně zmačkané, chlupaté a zdá se mi, že se sušením i rychleji ničí.
Není tady
Sakura napsal(a):
No já nevím. Máme typ pračky se zabudovanou sušičkou, ale používám sušičku jen na ručníky. Sušené prádlo je hodně zmačkané, chlupaté a zdá se mi, že se sušením i rychleji ničí.
někde je chyba... já mám prádlo ze sušicky nadýchané, nezmačkané a zbavené chloupků (i zvířecích) a veškerých zacuchanin, když se mi podaří oprat prádlo s papírovým kapesníčkem, a papírky jsou nalepené na prádle, tak to hodím do sušičky a ta je krásně odseparuje a vytáhnu očištěné... sušičku mám Blomberg, skoro žádné prádlo už nežehlím...
čistíš to pravidelně? všechny filtry?
Není tady

MadlaJ napsal(a):
Řešili jsme stejný problém: malý byt, žádný prostor k sušení prádla. Žehličku skoro nepotřebuji - opravdu pohoda. Jen nevím, zda-li mám věřit té menší spotřebě, kterou se dražší sušičky "vytahují". Před touto co mám nyní jsem měla výrazně levnější a větší úsporu u této nové, při placení elektřiny, nijak nepociťuji. Ač nám bylo při koupi tvrzeno, že ušetříme a investice se vrátí.
Terezzka napsal(a):
jak může dnešní dospělá svéprávná osoba ještě věřit na obchodnické pohádky?
Není tady

Bety napsal(a):
Sakura napsal(a):
někde je chyba... já mám prádlo ze sušicky nadýchané, nezmačkané a zbavené chloupků (i zvířecích) a veškerých zacuchanin, když se mi podaří oprat prádlo s papírovým kapesníčkem, a papírky jsou nalepené na prádle, tak to hodím do sušičky a ta je krásně odseparuje a vytáhnu očištěné... sušičku mám Blomberg, skoro žádné prádlo už nežehlím...
čistíš to pravidelně? všechny filtry?
Já taky nežehlím žádné prádlo téměř - jen pánské košile a občas nějaké triko a to nemám sušičku a nechtěla bych ji ani zadara.Ale v malých bytech to chápu.Ale jen kvůli tomu,že není kde sušit,ne že nemusím žehlit,to pak nedává moc smysl.
Není tady
Možná to prádlo bylo zmačkané proto, že jsem toho tam dávala moc. A ty chlupy jsou asi z těch ručníků. No naštěstí mám v zimě kde věšet (v koupelně), tak suším jen ručníky (máme jich denně velkou spotřebu). Jinak elektřinu to asi žere dost.
Není tady
Sakura napsal(a):
Možná to prádlo bylo zmačkané proto, že jsem toho tam dávala moc. A ty chlupy jsou asi z těch ručníků.
ale já dávám ručníky spolu s prádlem a odseparuje to do filtru všechny chlupy, prádlo zůstane úplně čisté... chloupky a různé kousky zůstanou na tom filtru....
Není tady
kombinovaná sušička s pračkou není moc dobrá. Z pračky by se měla před sušením vytahat asi polovina prádla. Takže zbytečná manipulace. Extra sušičky umějí prádlo vysušit skutečně lépe. Mám v tomto směru dvě, sice krátké, ale zkušenosti.
Není tady
Pavlo, to máš pravdu. Až se nám tahle rozbije (máme jí už sedm let), máme v plánu koupit zvlášť a sušičku zvlášť určitě. Navíc můžu prát a sušit zároveň, takže ušetřím i čas. 
Není tady

Já jsem se loni rozhodla pro koupi sušičky (whirpool) - mám menší byt, kam se sušák nehodí a taky se chci vyvarovat vlhkosti. Od té doby co ji mám doma, tak bych nevyměnila za nic na světě. Když prádlo po usušení hned vyndám, tak není potřeba žehlit a je úplně bez chlupů nebo cucků. nejvíc mi vyhovuje že přádlo přehodím z pračky rovnou do sušky a můžu jet další várku... ušetří to spoustu času a tím, že se většina věcí nemusí žehlit, tak ještě ušetřim za elektriku, kterou bere žehlička.
Není tady
Mimmo, no to teda nevím, co žere víc elektřiny, jestli žehlička nebo sušička. 
Není tady
Sakura napsal(a):
Mimmo, no to teda nevím, co žere víc elektřiny, jestli žehlička nebo sušička.
zkus to brát tak, že náklady na elektřinu sušičky jsou snížené o náklady na elektřinu žehličky...
(ovšem kdybysme prali na valše, tak bysme ušetřili i za elektriku v pračce... ) já to beru tak, že výhody sušičky převyšují...
sušička cca 4kW, žehlička cca 2kW to není taková hrůza že bych se z toho osypala... za tu dobu co máme sušičku jsem to na vyúčtování nijak nepocítila
Není tady

Já rozdíl ve spotřebě nesleduji, tak nevím, jestli vůbec nějaký zásadní rozdíl ve spotřebě elektriky je.Bez sušičky si to už vůbec neumím představit. Suším v ní podle počasí, pokud to jde, suším na zahradě nebo na terase. Miluju vůni vyfoukaného prádla od větru a sluníčko také udělá své. Když je špatné počasí, je sušička k nezaplacení. Nejen že večer vyperu např. bundu a ráno je k dispozici, ale perfektně se z prádla vyfoukají drobná smetíčka, nitky a hlavně prach, který ani při předchozím vyklepání tak dokonale neodstraníš. Skoro nic nemusím žehlit. Mně se vyplatí. Mám samostatnou sušičku a pračku.
Není tady

Ještě chvíli to tady budete tak vychvalovat,tak si ji taky koupím

Ale ne,my máme v RD komoru a v ní mámsušák od Neckermanna za cca 2500,-,který se dá vytáhnout ke stropu a nijak nezavazí,když není prádlo,tož fakt ne.A jinak suším nejradši taky venku na sluníčku.
Ještě k těm spotřebám,jak všude píšou,že si máme kupovat nové spotřebiče,že staré žerou a podle vás se mi to moje podezření taky potvrzuje - ve starém rd jsem vyměnila velkou starou lednici za malou,novou,a taky se to na spotřebě neprojevilo:(
Není tady
Jaku napsal(a):
že staré žerou
to je pravda - pozoruju i na sobě, čím jsem starší tím víc žeru....

Není tady

Bety napsal(a):
Jaku napsal(a):
že staré žerou
to je pravda - pozoruju i na sobě, čím jsem starší tím víc žeru....
![]()
....a rostu do šířky,chjo - tak bych mohla pokračovat alespon za sebe.
Není tady